Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά ήρθε δέμα όπου με χρέωσαν ΦΠΑ σχεδόν 4 ευρω και τέλη ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμο 5 ευρώ!

Θέλω να ανοίξω dispute στο AliExpress,πότε το ανοίγω;Να επιλέξω ότι το παρέλαβα και μετά να το ανοίξω η από πριν;Δεν έχω ξανά ανοίξει κάποιο θέμα σε καμία πλατφόρμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, grip είπε

Πότε το είχες παραγγείλει; θυμάσαι αν είχες πληρώσει τον extra ΦΠΑ μέσω της πλατφόρμας του Ali? 

Η παραγγελία έγινε μετά τις αλλαγές,στις 9 Ιουλίου,15 Αυγούστου μπήκε στο ΓΕΤΑ και είχε κρατηθεί κανονικά ο ΦΠΑ!

Άλλο παράξενο είναι και τα 5 ευρώ για τα ΕΛΤΑ αντί των 2,5!

50 λεπτά πριν, Kosmass είπε

Η παραγγελία έγινε μετά τις αλλαγές,στις 9 Ιουλίου,15 Αυγούστου μπήκε στο ΓΕΤΑ και είχε κρατηθεί κανονικά ο ΦΠΑ!

Τα ΕΛΤΑ χρεώνουν €5 αν θεωρήσουν ότι η αξία του αντικειμένου είναι από €15 έως €30 ευρώ. Βέβαια, στην τύχη απ' ότι έχω καταλάβει το υπολογίζουν αυτό. Εμένα άλλα 'ντι άλλων υπολογίζουν κάθε φορά.

43 λεπτά πριν, Tulipbaek είπε

Τα ΕΛΤΑ χρεώνουν €5 αν θεωρήσουν ότι η αξία του αντικειμένου είναι από €15 έως €30 ευρώ. Βέβαια, στην τύχη απ' ότι έχω καταλάβει το υπολογίζουν αυτό. Εμένα άλλα 'ντι άλλων υπολογίζουν κάθε φορά.

Επάνω στο δέμα έγραφε την πραγματική τιμή των 16,5 ευρώ,σε αυτά έπεσαν 3,96 ΦΠΑ και τα 5 ευρώ για τα ΕΛΤΑ!

Ήδη μίλησα με customer service agent στο AliExpress και θα ενημερωθώ σε 3 εργάσιμες για το αποτέλεσμα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kosmass είπε

Τι μέθοδο αποστολής είχες επιλέξει;

Δεν έπρεπε να παραλάβεις, αλλά να την στείλεις πίσω για επανέλεγχο, επισυνάπτοντας την απόδειξη που δείχνει ότι πλήρωσες φόρο…

Τώρα τρέχα γύρευε…

https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ 2.pdf

Επεξ/σία από andreas1gr

17 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Τι μέθοδο αποστολής είχες επιλέξει;

Δεν έπρεπε να παραλάβεις, αλλά να την στείλεις πίσω για επανέλεγχο, επισυνάπτοντας την απόδειξη που δείχνει ότι πλήρωσες φόρο…

Τώρα τρέχα γύρευε…

https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ 2.pdf

Δεν είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα είχε αποτέλεσμα. Έστειλα κι εγώ όλα τα αποδεικτικά ότι πλήρωσα φόρο και με αγνόησαν. Και πρέπει να πληρώσεις και €12 ανά πακέτο για να σου το εξετάσουν, τα οποία εφόσον δεν παραδεχθούν το λάθος τους δε σου τα επιστρέφουν (και το πιο πιθανό είναι να σου πουν ότι εφόσον δε βρήκαν τον φόρο καταχωρημένο μέσω του IOSS, το αποδεικτικό δεν έχει καμία σημασία, όπως έχουν πει και σε άλλους στο παρελθόν).

Από μέσα ιουλίου που είχε φτάσει το συγκεκριμένο Ελλάδα το ενημέρωσαν σήμερα για να μου πουν αυτό. Να το θεωρώ χαμένο και παραπεταμένο/κλεμμένο εν ολίγοις;

2A4306CD-372C-4C58-962E-DF9B8DD236C9.jpeg.19396777c6f89d1b0fd415c578cd6a3d.jpeg

35 λεπτά πριν, grip είπε

Πω.... Ντροπή και μόνο ντροπή. Και τηλέφωνο κανένας. Δεν ξέρω που μπορούμε να απευθυνθουμε.... 

Κι εγώ τους παίρνω εδώ και μέρες τηλέφωνο για διάφορα δέματα που έχουν κολλήσει μήνες και δεν το έχει σηκώσει ποτέ κανείς. Το «τριτοκοσμικά» είναι κοπλιμέντο.

Το ξέρω ότι οι περισσότεροι θα σκεφτούν ότι δεν αξίζει τον κόπο για μικρής αξίας αντικείμενα και ότι δε θα αλλάξει τίποτα, αλλά επειδή αν δεν διεκδικήσεις/διαμαρτυρηθείς για μια κατάσταση δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει και ούτε έχεις δικαίωμα μετά να παραπονιέσαι, σκέφτομαι να το ψάξω περαιτέρω και να κάνω κάποιου είδους καταγγελία για την όλη κατάσταση στο τελωνείο με τα χαμένα δέματα, τις αδικαιολόγητες αργοπορίες μηνών και τις πολλές φορές αυθαίρετες διπλοχρεώσεις τελών/ΦΠΑ χωρίς να απαντούν σε μέιλ/τηλέφωνα. Ίσως στον συνήγορο του πολίτη. Υποτίθεται ότι οι υπηρεσίες αυτές είναι δημόσιες και τις πληρώνουμε με τους φόρους μας για να μας εξυπηρετούν, όχι για να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και να μας χρεώνουν και διπλά ενίοτε για κάτι που δεν ευθυνόμαστε εμείς.

• Like 3

Παιδιά σόρι αν είναι χαζή η ερώτησή μου ή αν επαναλαμβάνομαι, δεν έχω παρακολουθήσει πολύ τα τελευταία. Μια φίλη απο αμερική μου έστειλε ένα μικρό bubble mailer με ένα μικρό print μέσα, και το δήλωσε ως δώρο αξίας 5 ευρώ. Δεν είναι δηλαδή από πωλητή ή μαγαζί, κι είναι με USPS unregistered. Είναι στην κατάσταση "αναμονή τελωνειακής εκκαθάρισης" εδώ και 10 μέρες.

Ακόμα κι αυτά περνάνε τελωνείο; Δηλαδή δε θα μπορούν να μου στέλνουν πλέον ούτε κάρτες γενεθλίων ξέρω γω; 😅

4 λεπτά πριν, Dimitrah είπε

Παιδιά σόρι αν είναι χαζή η ερώτησή μου ή αν επαναλαμβάνομαι, δεν έχω παρακολουθήσει πολύ τα τελευταία. Μια φίλη απο αμερική μου έστειλε ένα μικρό bubble mailer με ένα μικρό print μέσα, και το δήλωσε ως δώρο αξίας 5 ευρώ. Δεν είναι δηλαδή από πωλητή ή μαγαζί, κι είναι με USPS unregistered. Είναι στην κατάσταση "αναμονή τελωνειακής εκκαθάρισης" εδώ και 10 μέρες.

Ακόμα κι αυτά περνάνε τελωνείο; Δηλαδή δε θα μπορούν να μου στέλνουν πλέον ούτε κάρτες γενεθλίων ξέρω γω; 😅

1 μηνα εχω ηδη αναμονη στο τελωνειο δεμα usps...υπολογισε 2 μηνες αναμονη στο τελωνειο περιπου

• Like 1

3 λεπτά πριν, vasilispas είπε

1 μηνα εχω ηδη αναμονη στο τελωνειο δεμα usps...υπολογισε 2 μηνες αναμονη στο τελωνειο περιπου

Ναι αυτό το διάβασα κι ακόμα προσπαθώ να το χωνέψω 😪 Απλά αναρωτιόμουν αν οτιδήποτε μπαίνει από έξω πάει αμέσως για έλεγχο, ανεξάρτητα από το αν είναι δώρο, αγορά, έγγραφο κλπ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...