nikosgiann78 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, Annasp είπε Στο aliexpress αν επιλεξουμε οποιαδηποτε αλλη μεταφορικη εκτος του aliexpress standard shipping θα πρεπει να πληρωσουμε τον φορο 2 φορες? Ήδη έχω κάνει μια αναφορά σε αυτό, αλλά θα τα ξαναπώ!!! Παίζει ρόλο από ποιο 'εξωτερικό' σύστημα τυπώνει τα tracking number (και αυτό γιατί δεν δέχονται όλα το IOSS number). Τα aliexpress standard/saver shipping, όπως και 'Cainaio super economy' (ΟΧΙ GLOBAL), τυπώνονται από την πλατφόρμα του Aliexpress, οπότε κανονικά με αυτά δεν υπάρχει πρόβλημα. Ενδεικτικά, φαίνεται ότι συμβαίνουν τα εξής με τα άλλα συστήματα: Το σύστημα της 4PX logistics και της Yanwen logistics, δεν δέχεται το IOSS number. Το σύστημα της 4PX, το χρησιμοποιούν για να τυπώνουν χονδρικά τα China post tracking number . Το σύστημα της Yanwen, το χρησιμοποιούν για να τυπώνουν χονδρικά τα tracking number S000....... . Εξαίρεση μόνο εδώ αποτελούν οι λεγόμενοι 'special way' των δύο αυτών carriers (4PX RM και Yanwen special way), αλλά είναι πολύ σπάνιο να χρησιμοποιηθούν. Το σύστημα της Sunyou (τυπώνουν χονδρικά τα SYAE...... & SYRM....), δέχεται κανονικά IOSS number. Επίσης, το σύστημα της BSC δέχεται κανονικά το IOSS number (τυπώνουν απευθείας PostNL tracking number). Τους δύο όμως τελευταίους τρόπους αποστολής, τους βλέπεις χονδρικά σε καταστήματα που πουλάνε τα λεγόμενα 'Special goods' (ειδικά προϊόντα - όπως πχ υγρά, σκόνες κτλ.). Δεν θα τα δεις να χρησιμοποιούνται σε καταστήματα που πουλάνε 'κοινά προϊόντα'), όπως πχ. ρούχα-παπούτσια. Είναι λίγο εξειδικευμένα αυτά που λέω, αλλά είναι από την εμπειρία μου. Επίσης, θα αναφέρω και κάτι άλλο που παρατήρησα τελευταία: θα δουν μερικοί να παραλαμβάνουν δέματα, που ενώ εστάλησαν πριν την 1η Ιουλίου, έχουν χρεωθεί ΜΟΝΟ ΦΠΑ (και όχι έξοδα εκτελωνισμού)!!!! Αυτό έγινε, γιατί φαίνεται ότι το σύστημα που τύπωσε το tracking number ο Κινέζος ήδη είχε μπει στην πλατφόρμα IOSS (και απλά δεν πλήρωσε ΦΠΑ ο αγοραστής όταν έγινε η παραγγελία), και απλά του χρέωσαν μετά ΜΟΝΟ το ΦΠΑ!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Annasp Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Ήδη έχω κάνει μια αναφορά σε αυτό, αλλά θα τα ξαναπώ!!! Παίζει ρόλο από ποιο 'εξωτερικό' σύστημα τυπώνει τα tracking number (και αυτό γιατί δεν δέχονται όλα το IOSS number). Τα aliexpress standard/saver shipping, όπως και 'Cainaio super economy' (ΟΧΙ GLOBAL), τυπώνονται από την πλατφόρμα του Aliexpress, οπότε κανονικά με αυτά δεν υπάρχει πρόβλημα. Ενδεικτικά, φαίνεται ότι συμβαίνουν τα εξής με τα άλλα συστήματα: Το σύστημα της 4PX logistics και της Yanwen logistics, δεν δέχεται το IOSS number. Το σύστημα της 4PX, το χρησιμοποιούν για να τυπώνουν χονδρικά τα China post tracking number . Το σύστημα της Yanwen, το χρησιμοποιούν για να τυπώνουν χονδρικά τα tracking number S000....... . Εξαίρεση μόνο εδώ αποτελούν οι λεγόμενοι 'special way' των δύο αυτών carriers (4PX RM και Yanwen special way), αλλά είναι πολύ σπάνιο να χρησιμοποιηθούν. Το σύστημα της Sunyou (τυπώνουν χονδρικά τα SYAE...... & SYRM....), δέχεται κανονικά IOSS number. Επίσης, το σύστημα της BSC δέχεται κανονικά το IOSS number (τυπώνουν απευθείας PostNL tracking number). Τους δύο όμως τελευταίους τρόπους αποστολής, τους βλέπεις χονδρικά σε καταστήματα που πουλάνε τα λεγόμενα 'Special goods' (ειδικά προϊόντα - όπως πχ υγρά, σκόνες κτλ.). Δεν θα τα δεις να χρησιμοποιούνται σε καταστήματα που πουλάνε 'κοινά προϊόντα'), όπως πχ. ρούχα-παπούτσια. Είναι λίγο εξειδικευμένα αυτά που λέω, αλλά είναι από την εμπειρία μου. Επίσης, θα αναφέρω και κάτι άλλο που παρατήρησα τελευταία: θα δουν μερικοί να παραλαμβάνουν δέματα, που ενώ εστάλησαν πριν την 1η Ιουλίου, έχουν χρεωθεί ΜΟΝΟ ΦΠΑ (και όχι έξοδα εκτελωνισμού)!!!! Αυτό έγινε, γιατί φαίνεται ότι το σύστημα που τύπωσε το tracking number ο Κινέζος ήδη είχε μπει στην πλατφόρμα IOSS (και απλά δεν πλήρωσε ΦΠΑ ο αγοραστής όταν έγινε η παραγγελία), και απλά του χρέωσαν μετά ΜΟΝΟ το ΦΠΑ!!!!! Εντάξει επειδή για κάποιο λόγο στα προϊόντα που θέλω δεν βρίσκω πουθενά AliExpress shipping μόνο cainaio, BSC και sunyou (ναι είναι υγρά οπότε μάλλον για αυτό) οπότε θα επιλέξω έναν από τους 2 τελευταίους τρόπους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grip Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Καλημέρα. Μια ερώτηση. Έχω παραγγείλει ένα δέμα αξίας 25 ευρώ από Ρωσία. Πέραν του ΦΠΑ που θα πληρώσω για την τελωνειακη εκαθθαριση, θα πληρώσω και τπτ άλλο σαν εξοδα ή μονάχα αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
burnin Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 και αμα σου στειλουν με Cainaio super economy GLOBAL, την εκατσες. αντε να εξηγησεις (και σε ποιον που δεν σηκωνουν τηλεφωνα, οτι εχεις πληρωσει. και αντε μετα να σου δωσει το αλι, ριφαντ. μακαρι να βγαλει καποιος καναν οδηγο πως διαχειριζομαστε την φαση οταν μας ζητανε να πληρωσουμε ξανα φπα, αδικα. αλλα στανταρ αυτο δεν θα τραβαει πανω απο 2μηνο εξτρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Annasp Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα εκτελωνιζουν μέσα σε λίγες ημέρες , εδώ από την στιγμή βέβαια που ο άλλος έχει πληρώσει ΦΠΑ και τα πάντα δεν μπορούν να το σκαναρουν απλά και να φύγει; Αφού έχει όλα τα απαραίτητα. Όταν είχα πάρει τηλ ΕΛΤΑ μου είχαν πει κανονικά αυτά με πληρωμένο ΦΠΑ έρχονται πιο γρήγορα αλλά μάλλον όχι. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2021 από Annasp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tulipbaek Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις παρέλαβα ένα δέμα κατευθείαν στο σπίτι από τον ταχυδρόμο χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Το είχα παραγγείλει 10/8 και ήρθε με AliExpress Standard Shipping. Εντωμεταξύ, ένα άλλο δέμα που είχα παραγγείλει 9/7 και έρχεται και αυτό με AliExpress Standard Shipping (και στα δύο είχα πληρώσει εννοείται ΦΠΑ) είναι κολλημένο στο «αντικείμενο προς εκτελωνισμό» από τις 11/8! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grip Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Κάποιο τηλέφωνο να δεις γιατί τέτοια καθυστέρηση; δηλαδή ποιας ημερομηνίας πίσω ελέγχουν δέματα σημερα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tulipbaek Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, grip είπε Κάποιο τηλέφωνο να δεις γιατί τέτοια καθυστέρηση; δηλαδή ποιας ημερομηνίας πίσω ελέγχουν δέματα σημερα; Θα τους πάρω αν και και ένας άλλος που έχει ίδια ακριβώς περίπτωση και πήρε τηλέφωνο του έλεγαν ό,τι να ‘ναι. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι τα δέματα πάντα κολλάνε στο στάδιο «εκφόρτωση». Εκεί είναι που ψάχνουμε να καταλάβουμε ποιας ημερομηνίας σάκους ανοίγουνε κάθε φορά. Όταν τα δέματα φτάνουν στο στάδιο «αντικείμενο προς εκτελωνισμό» συνήθως μέσα σε λίγες μέρες έχουν βγει και έχουν προωθηθεί στο τοπικό ελτά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό κόλλησε έτσι (και ενώ δεν έπρεπε να έχει περάσει καν από εκεί αφού έχω πληρώσει ΦΠΑ και στάλθηκε και με AliExpress Standard Shipping, που σημαίνει ότι καταχωρήθηκε κατά πάσα πιθανότητα σωστά ο IOSS). Αν πάρω, θα ενημερώσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grip Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Εγώ έχω ένα από Ρωσία όμως γράφει αναμονή για εκτελωνισμό κ ίδια μερα κ ώρα γράφει εκφορτωση στον αερολιμενα. Τα ανοίγουν βάσει ημερομηνίας ή ίσως και από ποια χώρα μπορεί να έρχονται; ποιος ξέρει; 🤔 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radiotv Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 54 λεπτά πριν, grip είπε Εγώ έχω ένα από Ρωσία όμως γράφει αναμονή για εκτελωνισμό κ ίδια μερα κ ώρα γράφει εκφορτωση στον αερολιμενα. Τα ανοίγουν βάσει ημερομηνίας ή ίσως και από ποια χώρα μπορεί να έρχονται; ποιος ξέρει; 🤔 έχω δέματα από Κίνα που περιμένουν σχεδόν δύο μήνες για έλεγχο στο τελωνείο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grip Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Υπάρχει κάποιος μέγιστος χρόνος που τους υποχρεώνει να τα έχουν εκτελωνισει αλλιώς έχουν κάποιον πειθαρχικό ή αποζημίωση; Κάποιο τηλέφωνο να έχεις δοκιμάσει να σου πούνε κάτι; Επίσης όσοι είναι Αθήνα, υπάρχει περίπτωση να δέχονται κάποιου κόσμο να πας και να τα παραλαμβάνεις κατευθείαν από εκεί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radiotv Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, grip είπε Υπάρχει κάποιος μέγιστος χρόνος που τους υποχρεώνει να τα έχουν εκτελωνισει αλλιώς έχουν κάποιον πειθαρχικό ή αποζημίωση; Κάποιο τηλέφωνο να έχεις δοκιμάσει να σου πούνε κάτι; Επίσης όσοι είναι Αθήνα, υπάρχει περίπτωση να δέχονται κάποιου κόσμο να πας και να τα παραλαμβάνεις κατευθείαν από εκεί; Για να δείτε τι γίνεται στο τελωνείο Δέμα φάκελος αξίας 3€ από Ali με πληρωμένο το ΦΠΑ αγορασμενο 3/7 μπήκε στην Ελλάδα 16/7 και σήμερα το έβγαλαν για να περάσει τελωνείο σχεδόν ΔΥΟ μήνες μετά Αντικειμένου: UUχχχχχχχχCN Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 13/9/2021, 11:40 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 16/7/2021, 15:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 16/7/2021, 15:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stv6958 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 21 λεπτά πριν, radiotv είπε Για να δείτε τι γίνεται στο τελωνείο Δέμα φάκελος αξίας 3€ από Ali με πληρωμένο το ΦΠΑ αγορασμενο 3/7 μπήκε στην Ελλάδα 16/7 και σήμερα το έβγαλαν για να περάσει τελωνείο σχεδόν ΔΥΟ μήνες μετά Αντικειμένου: UUχχχχχχχχCN Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 13/9/2021, 11:40 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 16/7/2021, 15:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 16/7/2021, 15:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ Υπάρχουν και χειρότερα..εγώ από 9/7 μπήκε Ελλάδα και ακόμα τιποτα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radiotv Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, stv6958 είπε Υπάρχουν και χειρότερα..εγώ από 9/7 μπήκε Ελλάδα και ακόμα τιποτα.. απλό ή συστημένο είναι; νομίζω το μεγάλο κόλλημα είναι στα απλά δεματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stv6958 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, radiotv είπε απλό ή συστημένο είναι; νομίζω το μεγάλο κόλλημα είναι στα απλά δεματα απλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα