Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Beniva είπε

Εντάξει..... ότι και νά πω είναι λίγο.... από 22 Ιουνίου μόλις σήμερα άνοιξαν τον σάκο προς εκτελωνισμο....η δε αποστολή έχει γίνει από τις 7/6 ! 15 ημέρες για να έρθει Ελλάδα κ ΔΥΌΜΙΣΗ μήνες για ανοίξουν τον σάκο όπου μιλάμε για ένα σκατοφακελάκι με 4 gel polish που σήμερα μου έβγαλε ειδοποίηση, ότι ολοκληρώθηκε η παραγγελία μου κ δεν μπορώ να κάνω κ dispute μιας κ έδωσε σημεία ζωής αλλά δεν ξέρω πότε κ εάν θα εμφανιστεί ποτέ στο κατώφλι μου 🤬🤬🤬

Screenshot_2021-09-03-19-54-53-090_com.brightstripe.parcels.jpg

Μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά σχετικά με το πότε έφτασε το δέμα. Και αυτό γιατί τα tracking number από το Uzbekistan Post, είναι εντελώς  untrackable! Οπότε πρακτικά, αυτό το arrive at destination country στις 19 Ιουνίου είναι ΜΟΥΦΑ!!! Πρακτικά, το δέμα στην δική σου περίπτωση το βλέπεις σωστά μόνο μέχρι την στιγμή που φεύγει από το κέντρο διαλογής της Cainiao logistics. Αυτά τα 'Arrive at transit' και 'Arrive at destination country' που βλέπεις, ξαναλέω ότι είναι απλά reports της Cainiao logistics.

Είχα και εγώ τέτοιο δέμα, που η Yanwen χρησιμοποίησε το China post σαν 'next country post'. Μόλις το δέμα μπήκε στο τελωνείο, έστειλα απευθείας τα αποδεικτικά ότι και εγώ προπλήρωσα ΦΠΑ. Τελικά, ξαναχρεώθηκα κανονικά το ΦΠΑ και τον εκτελωνισμό, και το τελωνείο δεν μου απάντησε ποτέ στο mail που τους έστειλα. Στο τέλος, ενημέρωσα τον πωλητή για το πρόβλημα και έβγαλε το 'Cainaio super economy GLOBAL' σαν επιλογή για την Ελλάδα!!!

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 2
  • Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά σχετικά με το πότε έφτασε το δέμα. Και αυτό γιατί τα tracking number από το Uzbekistan Post, είναι εντελώς  untrackable! Οπότε πρακτικά, αυτό το arrive at destination country στις 19 Ιουνίου είναι ΜΟΥΦΑ!!! Πρακτικά, το δέμα στην δική σου περίπτωση το βλέπεις σωστά μόνο μέχρι την στιγμή που φεύγει από το κέντρο διαλογής της Cainiao logistics. Αυτά τα 'Arrive at transit' και 'Arrive at destination country' που βλέπεις, ξαναλέω ότι είναι απλά reports της Cainiao logistics.

Το οτι παραμενει 2.5 μηνες ΤΕΛΩΝΕΙΟ ειναι το προβλημα...η υπολοιπη ευρωπη εκτελωνιζει ΟΛΑ τα δεματα σε 2..3 ημερες κ οι δικοι μας σε 3 μηνες...αυτη ειναι η πραγματικοτητα..

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, vasilispas είπε

Το οτι παραμενει 2.5 μηνες ΤΕΛΩΝΕΙΟ ειναι το προβλημα...η υπολοιπη ευρωπη εκτελωνιζει ΟΛΑ τα δεματα σε 2..3 ημερες κ οι δικοι μας σε 3 μηνες...αυτη ειναι η πραγματικοτητα..

Σωστό αυτό που λες γιατί όντως συμβαίνει, αλλά η λύση σε αυτό είναι πλέον να χρησιμοποιείς πιο 'γρήγορους' τελωνειακά τρόπους αποστολής!!!, πχ. Sunyou logistics που συνεργάζεται με την MEEST Group το τελευταίο διάστημα, και έρχονται κατευθείαν σπίτι με Courier!!!!!  ;)

Επεξ/σία από nikosgiann78
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikosgiann78 είπε

Σωστό αυτό που λες γιατί όντως συμβαίνει, αλλά η λύση σε αυτό είναι πλέον να χρησιμοποιείς πιο 'γρήγορους' τελωνειακά τρόπους αποστολής!!!, πχ. Sunyou logistics που συνεργάζεται με την MEEST Group το τελευταίο διάστημα, και έρχονται κατευθείαν σπίτι με Courier!!!!!  ;)

Απο Usa πως παραγγελνεις για να ερχεται γρηγορα;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vasilispas είπε

Απο Usa πως παραγγελνεις για να ερχεται γρηγορα;

Με πιάνεις πραγματικά αδιάβαστο, γιατί μόνο με Aliexpress ασχολούμαι χοντρικά :)

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Πώς το κάνουμε αυτό εμ την sunyou και ποιες οι άλλες αντίστοιχες; Στο Αλί μόνο caiano k standard shipping βγάζει

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, logo15 είπε

Πώς το κάνουμε αυτό εμ την sunyou και ποιες οι άλλες αντίστοιχες; Στο Αλί μόνο caiano k standard shipping βγάζει

Μιλάς πρώτα με τον πωλητή. Θα δεις ότι πολλοί έχουν και άλλοι τρόποι αποστολής, απλά δεν τους αναφέρουν, γιατί δεν τους 'αφήνει' η πλατφόρμα!!! ;)

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω κάτι αξίας €75.  Η επιλογή που έχει είναι Free Ali standard shipping και αναφέρει ότι η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ.

Πρέπει να κάνω κάτι για να αποφύγω περεταίρω χρεώσεις; Μπορώ να ζητήσω το IOSS να γραφτεί κάπου / κάπως;

Δημοσ.
Στις 3/9/2021 στις 2:54 ΠΜ, Panos_2021 είπε

Θέλω να ευχαριστήσω Δημόσια του τελώνες του ΓΕΤΑ για το θεάρεστο κοινωνικό έργο τους και την ευαισθησία τους, που μικρά φακελάκια αξίας λίγων ευρώ τα εκτελωνίζουν ώστε να μην χάσει το Ελληνικό τους Κράτος κάνα φράγκο από μας τους κακούς ξενοαγοραστές της Κίνας και να μας τιμωρήσουν συνάμα που δεν αγοράζουμε ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥΣ τα καλά και ακριβά!

Ούτε καν μια ευαισθησία για τα μικρής αξίας δεματάκια;  Και υπόψιν περιμένουμε 3μηνο και πάνω ενώ ο κινέζος το στέλνει σε 1 βδομάδα στην Αθήνα όπου κάθεται να ωριμάσει καλά, καλά.  Αυτά μάλλον τους βολεύουν είναι και ελαφριά.  

Το ΜΟΤΟ του τελώνη: Χρεώνω άρα υπάρχω!  

Λοιπόν: 
- Φακελάκι 1,30 ευρώ με φπα 31 λεπτά χρεώνεται 31+2,50 = 2,81. Τελική τιμή 1,30+2,81 = 4,11 ευρώ από 1,30
Τριπλάσια της αρχικής! Εύγε! 

- Φακελάκι αξίας 0,45 ευρώ με φπα 11 λεπτά χρεώνεται 11+2,50= 2,61. Τελική τιμή 0,45+2,61 = 3,06 ευρώ από 0,45!!!!
Εξαπλάσια της αρχικής! Μπράβο! 

Και τα δυο ήταν ηλεκτρονικά εξαρτήματα μικρής αξίας.

Μου ήρθαν 2 νέα μηνύματα για ακόμα 2 φακελάκια με πρόσθετες χρεώσεις 2,60 και 2,80 , κι αυτά προφανώς θα είναι αμελητέα ποσά. Το 1ο με 10 λεπτά ΦΠΑ και το 2ο 30 λεπτά. Τόσους μήνες αναμονή κρίμα. Και μπορεί να είναι και το ΦΠΑ πληρωμένο ήδη.

** Να σημειώσω ότι και τα 4 προς χρέωση φακελάκια είχαν ΑΛΛΟΥΣ αριθμούς tracking πουθενά αυτός από το ALi οπότε δεν ξέρω καν ποιά είναι. Τα τελευταία 2 μάλιστα δείχνουν ότι στάλθηκαν από Ουζμπεκιστάν και τα tracking τους δεν δείχνουν στοιχεία αποστολής καθόλου ενω είχαν αγοραστεί από κίνα όπως έλεγε το αρχικό tracking id. Θα μας τρελάνουν οι κινέζοι. Τόσα χρόνια μια χαρά αγοράζαμε μικρά πραγματάκια από το Ali. Πάει κι αυτό, μέσα στο κλίμα της εποχής…

Α ρε κράτος που έχουμε ! πως μας προσέχουν! ΦΤΟΥ ΣΑΣ! μην σας ματιάξω! 

Συμπάσχω....Είναι δυνατόν να χρεώνουν τα τέλη κ λοιπά 6 φορές πάνω απ' την αξία του προϊόντος (μαζί με το ΦΠΑ) ;

Επίσης,το ότι έρχονται με διαφορετικό tracking number, είναι δυνατόν;

Περιμένω γύρω στις 10 μικρό παραγγελίες..δε θέλω να τις παραλάβω όλες διότι δεν αξίζει καν....αλλά πως θα διαπιστώσω ποιες είναι οι 2-3 που θέλω όταν το τρακινγκ είναι διαφορετικό;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, vmaria είπε

Συμπάσχω....Είναι δυνατόν να χρεώνουν τα τέλη κ λοιπά 6 φορές πάνω απ' την αξία του προϊόντος (μαζί με το ΦΠΑ) ;

Περιμένω γύρω στις 10 μικρό παραγγελίες..δε θέλω να τις παραλάβω όλες διότι δεν αξίζει καν....αλλά πως θα διαπιστώσω ποιες είναι οι 2-3 που θέλω όταν το τρακινγκ είναι διαφορετικό;

Αρα φίλε μου 10 x 2,5 = 25 ευρω ετσι για το καλημέρα η Τιμωρία σου, ώστε άλλη φορά να ακους το δάσκαλό σου - λέγε με Ευρώπη - και να μην ξαναπαραγγείλεις απο Κινα. Οι καλοί και δίκαιοι τελώνες μας θα ειναι παντα εδω να ελέγξουν και να τιμωρήσουν  όποιον πάει να γλιτώσει 10 , 40 λεπτά ΦΠΑ! κι ας το έχεις πληρώσει. Πλέον θα σου βγαινει διπλάσια τιμή αυτό που κόστιζε πρίν 1 ευρω τωρα βγαίνει σχεδόν 2 - λόγω της ανατίμησης παγκόσμια λέμε όμως , συν την αύξηση στα μεταφορικά , συν τα χαρατσάκια 4 περίπου. Ετσι για να μάθετε όλοι σας! 

* Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πας στα ΕΛΤΑ με την λίστα με τα tracking σου , αρχικά  να ψηλαφίσεις το φακελακι και ίσως καταλάβεις τι έχει μέσα, και μετά  με ενα φακό φωτίζοντάς απο πίσω το φακελάκι, φαίνεται το αρχικό tracking της παραγγελίας σου αν κοιτάξεις προσεκτικά. Δεν ξέρω αν αυτην την ξεφτίλα μπορείς να την υπομένεις συν την ουρά στα ΕΛΤΑ που πολλοί άνθρωποι περιμένουν  να κανουν την δουλειά τους, αλλά εγώ δεν το κάνω. Ετσι όλα αυτά τα αζήτητα θα τα πάρουν καποιοι ίσως οι αγαπητοί μας τελώνες, να αποσβέσουν τον χαμένο τους κόπο.

Εμείς όπως πάντα θα πάρουμε τα απίδια μας. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, vmaria είπε

Επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα, αυτό που με έσωσε ήταν η εφαρμογή Packages. Κάνει import όλες τις ανοιχτές παραγγελίες σου από AliExpress (και αλλού αν έχεις), και σου ανανεώνει διαρκώς όλα τα τράκινγκ. Στις πληροφορίες της κάθε αγοράς σου βγάζει και το νέο τράκινγκ της, αν άλλαξε. Δες για παράδειγμα αυτό τα σκρίνσοτ με τις δικές μου.

C4C26CC7-A7C3-49B4-8C8E-401F5DFCCD89.png.6d1db7ba18fa6c40e8de9a4c0cbf5024.png

Έτσι όταν θα σου έρθει ειδοποίηση να παραλάβεις κάτι, λογικά θα το ξέρεις ήδη ότι έφτασε από την εφαρμογή, κι αν τυχόν έχουν φτάσει πολλές παραγγελίες ταυτόχρονα, απλά πατάς την κάθε μια και τσεκάρεις ποια έχει το νέο τράκινγκ που σου ήρθε. Το νέο τράκινγκ αναγράφεται κάπως έτσι πάνω πάνω, όταν πατάς μια παραγγελία:

B0989743-1D84-42C2-BFCA-3D687A51F7A7.jpeg.5ca58d8974d15448b4e05188f3ece03f.jpeg
Ελπίζω να σε βοηθήσει!

Επεξ/σία από Tulipbaek
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tulipbaek είπε

Επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα, αυτό που με έσωσε ήταν η εφαρμογή Packages. Κάνει import όλες τις ανοιχτές παραγγελίες σου από AliExpress (και αλλού αν έχεις), και σου ανανεώνει διαρκώς όλα τα τράκινγκ. Στις πληροφορίες της κάθε αγοράς σου βγάζει και το νέο τράκινγκ της, αν άλλαξε. Δες για παράδειγμα αυτό τα σκρίνσοτ με τις δικές μου.

C4C26CC7-A7C3-49B4-8C8E-401F5DFCCD89.png.6d1db7ba18fa6c40e8de9a4c0cbf5024.png

Έτσι όταν θα σου έρθει ειδοποίηση να παραλάβεις κάτι, λογικά θα το ξέρεις ήδη ότι έφτασε από την εφαρμογή, κι αν τυχόν έχουν φτάσει πολλές παραγγελίες ταυτόχρονα, απλά πατάς την κάθε μια και τσεκάρεις ποια έχει το νέο τράκινγκ που σου ήρθε. Το νέο τράκινγκ αναγράφεται κάπως έτσι πάνω πάνω, όταν πατάς μια παραγγελία:

B0989743-1D84-42C2-BFCA-3D687A51F7A7.jpeg.5ca58d8974d15448b4e05188f3ece03f.jpeg
Ελπίζω να σε βοηθήσει!

Link μάγκα μου, γιατί αυτό μοιάζει πολύ με το parcels που πραγματικά είναι απαράδεκτη εφαρμογή και σάιτ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, logo15 είπε

Link μάγκα μου, γιατί αυτό μοιάζει πολύ με το parcels που πραγματικά είναι απαράδεκτη εφαρμογή και σάιτ.

Αυτό είναι το λινκ της εφαρμογής https://apps.apple.com/us/app/packages-track-your-parcels/id1229071393 Σ' αυτό το φόρουμ ανέφεραν πολλοί ότι τη χρησιμοποιούν, έτσι την έμαθα κι εγώ.
Δε γνωρίζω αν είναι ίδιο με το parcels, αν και με μια πρόχειρη αναζήτηση μου βγάζει το ίδιο εικονίδιο και για τα δύο. Πάντως, εγώ δύο μήνες που χρησιμοποιώ την εφαρμογή δεν είχα κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα μου τα ανανέωνε όλα με ακρίβεια και μου διευκόλυνε τη ζωή γενικώς γιατί δεν χρειάζεται να βάζω έναν-έναν τους κωδικούς στο τράκινγκ της ελτά.
Τι την κάνει "απαράδεκτη", αν επιτρέπεται;

Επεξ/σία από Tulipbaek
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tulipbaek είπε

Αυτό είναι το λινκ της εφαρμογής https://apps.apple.com/us/app/packages-track-your-parcels/id1229071393 Σ' αυτό το φόρουμ ανέφεραν πολλοί ότι τη χρησιμοποιούν, έτσι την έμαθα κι εγώ.
Δε γνωρίζω αν είναι ίδιο με το parcels, αν και με μια πρόχειρη αναζήτηση μου βγάζει το ίδιο εικονίδιο και για τα δύο. Πάντως, εγώ δύο μήνες που χρησιμοποιώ την εφαρμογή δεν είχα κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα μου τα ανανέωνε όλα με ακρίβεια και μου διευκόλυνε τη ζωή γενικώς γιατί δεν χρειάζεται να βάζω έναν-έναν τους κωδικούς στο τράκινγκ της ελτά.
Τι την κάνει "απαράδεκτη", αν επιτρέπεται;

Δεν φορτώνει ποτέ τίποτα ούτε από το app ουτε από πισι

Δημοσ.

Καλησπέρα ! Παρέλαβε η σύζυγος ένα πακέτο δωρεάν μάλιστα στο σπίτι από κούριερ  !  που ερχόταν από Βουδαπέστη ! Χωρίς να γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα πακέτα !  το οποίο μέσα είχε άλλα δεματακια μικρότερα από AliExpress και προσέξτε τώρα τα δεματακια ήταν από διαφορετικα κινέζικα μαγαζιά !!!! Ήταν 4 τα αντικείμενα πως γίνεται αυτό !?  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...