vasilispas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Εγω εχω μια Απορια: Πως τα τελωνια τα αλλα στν Ευρωπη,Ουγγαρια κ.τ.λ. εκτελωνιζουν σε 2...3 ημερες απο τριτες χωρες κ το δικο μας κανει 3 μηνες;;;;Με λιγα λογια οι δικοι μας Ελληνες Τελωνες τα ΞΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜςΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ..Αυτα απο εμενα....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Beniva Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Εντάξει..... ότι και νά πω είναι λίγο.... από 22 Ιουνίου μόλις σήμερα άνοιξαν τον σάκο προς εκτελωνισμο....η δε αποστολή έχει γίνει από τις 7/6 ! 15 ημέρες για να έρθει Ελλάδα κ ΔΥΌΜΙΣΗ μήνες για ανοίξουν τον σάκο όπου μιλάμε για ένα σκατοφακελάκι με 4 gel polish που σήμερα μου έβγαλε ειδοποίηση, ότι ολοκληρώθηκε η παραγγελία μου κ δεν μπορώ να κάνω κ dispute μιας κ έδωσε σημεία ζωής αλλά δεν ξέρω πότε κ εάν θα εμφανιστεί ποτέ στο κατώφλι μου 🤬🤬🤬 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KostasH3 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 22 λεπτά πριν, Beniva είπε Εντάξει..... ότι και νά πω είναι λίγο.... από 22 Ιουνίου μόλις σήμερα άνοιξαν τον σάκο προς εκτελωνισμο....η δε αποστολή έχει γίνει από τις 7/6 ! 15 ημέρες για να έρθει Ελλάδα κ ΔΥΌΜΙΣΗ μήνες για ανοίξουν τον σάκο όπου μιλάμε για ένα σκατοφακελάκι με 4 gel polish που σήμερα μου έβγαλε ειδοποίηση, ότι ολοκληρώθηκε η παραγγελία μου κ δεν μπορώ να κάνω κ dispute μιας κ έδωσε σημεία ζωής αλλά δεν ξέρω πότε κ εάν θα εμφανιστεί ποτέ στο κατώφλι μου 🤬🤬🤬 αργούν πολύ τα απλά (untracked) τα συστημένα συνήθως κινούνται πιο γρήγορα, πολύ πιθανό είναι να σου ζητήσουν ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού 1 ώρα πριν, vasilispas είπε Εγω εχω μια Απορια: Πως τα τελωνια τα αλλα στν Ευρωπη,Ουγγαρια κ.τ.λ. εκτελωνιζουν σε 2...3 ημερες απο τριτες χωρες κ το δικο μας κανει 3 μηνες;;;;Με λιγα λογια οι δικοι μας Ελληνες Τελωνες τα ΞΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜςΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ..Αυτα απο εμενα....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ κοινώς ξύνουν τον πίθηκα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 40 λεπτά πριν, Beniva είπε Εντάξει..... ότι και νά πω είναι λίγο.... από 22 Ιουνίου μόλις σήμερα άνοιξαν τον σάκο προς εκτελωνισμο....η δε αποστολή έχει γίνει από τις 7/6 ! 15 ημέρες για να έρθει Ελλάδα κ ΔΥΌΜΙΣΗ μήνες για ανοίξουν τον σάκο όπου μιλάμε για ένα σκατοφακελάκι με 4 gel polish που σήμερα μου έβγαλε ειδοποίηση, ότι ολοκληρώθηκε η παραγγελία μου κ δεν μπορώ να κάνω κ dispute μιας κ έδωσε σημεία ζωής αλλά δεν ξέρω πότε κ εάν θα εμφανιστεί ποτέ στο κατώφλι μου 🤬🤬🤬 Εχεις να λαμβανεις...😂😂😂ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Viviandg Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Παιδια εμένα σήμερα μου ήρθε δέμα/ φακελάκι για την ακρίβεια το οποίο το είχα παραγγείλει το Μάιο και δεν ήταν απλή αποστολή το tracking δεν δούλευε στα ΕΛΤΑ καθόλου και το είχα για χαμένο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panos_2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, vasilispas είπε Εαν ηρθαν μεσω Ουγγαριας κτλ τελωνειο περασε σε αυτες τις χωρες ..δν περναει απο ελλαδα μετα..τα δικα σου περιεργο να ηρθαν κατευθειαν απο κινα... Το 1ο tracking SY... China SUNYOU To 2o tracking UV....UZ Uzbekistan Post Τον Ιούλιο το φακελάκι εκανε τα μπάνια του και εμφανίστηκε ξανα Αύγουστο. Περα απο την πλάκα μοιάζει σαν να επέστρεψε πίσω και το ξανάστειλαν. Θα μας τρελάνουν οι Κινέζοι. Επιτρέπεται εν μέσω πανδημίας να μας αναγκάζουν να τρεχουμε στα γκισέ των ΕΛΤΑ για ένα φακελάκι των 50 λεπτών για ΦΠΑ 30 λεπτά - τόσα θα πάρει το κράτος, και τα 2,5 ευρω για να το τσεκάρει ο τελώνης, καρτες συμπλήρωση εντύπων κτλ Δεν μπορούσε ΕΝΑΣ να βρεθεί να πει να βάλουν ένα ελάχιστο ποσό για αφορολόγητο ή να βρουν έναν άλλο τρόπο τελοσπάντων αν εχουν τοσο αναγκη να μας φορολογήσουν, να μην στοιβάζεται ο κοσμάκης εξω απο τα ΕΛΤΑ και για τις "εντολές" των Ευρωπαίων Αφεντικών μας, ότι εντολή δινουν εμεις σαν τα κουτσαβάκια να ακολουθούμε χωρίς αντίρρηση! Α ρε Ελληναράδες απόγονοι του Κολοκοτρώνη ! Φτού σας μην σας ξαναματιάξω! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tulipbaek Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδιά, εμένα ένα φακελάκι που είχε φτάσει εδώ 9/7 μπήκε τελωνείο χθες! Σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες μετά! εντωμεταξύ σ’ αυτό εδώ έχει πληρωθεί ΦΠΑ, κι όμως περνά τελωνείο και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει κολλήσει στο «αντικείμενο προς εκτελωνισμό» εδώ και 25 μέρες. Και βλέπεις στο τράκινγκ ότι η ίδια διαδικασία στην Ουγγαρία είχε ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μία μέρα. Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Έχω αρχίσει ήδη να παίρνω δώρα Χριστουγέννων, με την ελπίδα ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν έρθει. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2021 από Tulipbaek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Tulipbaek είπε Παιδιά, εμένα ένα φακελάκι που είχε φτάσει εδώ 9/7 μπήκε τελωνείο χθες! Σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες μετά! εντωμεταξύ σ’ αυτό εδώ έχει πληρωθεί ΦΠΑ, κι όμως περνά τελωνείο και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει κολλήσει στο «αντικείμενο προς εκτελωνισμό» εδώ και 25 μέρες. Και βλέπεις στο τράκινγκ ότι η ίδια διαδικασία στην Ουγγαρία είχε ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μία μέρα. Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Έχω αρχίσει ήδη να παίρνω δώρα Χριστουγέννων, με την ελπίδα ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν έρθει. Ελληνικο Δημοσιο....Ξυσιμο ολο τν Χρονο... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
burnin Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 3/9/2021 στις 5:16 ΜΜ, nikosgiann78 είπε Πάμε λίγο να βοηθήσω, μιας και το 'πάζλ' των μεταφορικών, άρχισα σιγά σιγά να το φτιάχνω. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Έχουμε 2 ειδών τρόπους που τυπώνονται τα tracking number. Ο Online και ο Offline. Online είναι όταν το tracking number τυπώνεται από την πλατφόρμα του Aliexpress. Offline είναι όταν το τυπώνουν από εξωτερικά συστήματα, και απλά μετά το 'ανεβάζουν' στην πλατφόρμα του Aliexpress. Το πρόβλημα, όπως έχω ξαναπεί, είναι όταν τυπώνονται τα tracking number από τα εξωτερικά συστήματα (Offline μέθοδος). Ο online τρόπος δεν έχει πρόβλημα, γιατί το τυπώνει η πλατφόρμα, οπότε ενημερώνει το σύστημα για τον IOSS number. Οι online τρόποι αποστολής είναι χονδρικά το Aliexpress standard/saver shipping. Στους Offline τρόπους αποστολής είναι χοντρικά το σύστημα της 4PX, της Sunyou, της BSC (που και αυτό τυπώνει PostNL tracking number), και της Yanwen logistics. Το σύστημα της 4PX (έχω προπεί ήδη) ότι δεν ενημερώνει για τον IOSS number. Σήμερα έμαθα ότι και το σύστημα της Yanwen δεν ενημερώνει για τον IOSS number (χοντρικά το βλέπουμε σε παραγγελίες που ξεκινάνε από S000........ .Είναι ο τρόπος αποστολής 'Cainaio super economy GLOBAL', που ακούγεται περίεργο μεν, αλλά το tracking number τυπώνεται από το σύστημα της Yanwen). Το σύστημα της Sunyou ενημερώνει για τον IOSS number. Το σύστημα της 4PX χονδρικά το χρησιμοποιούν για να τυπώνουν τα China post tracking number (UU.........CN, R?.........CN & L?.........CN). Εξού και φαίνεται ότι έχουν πρόβλημα πολλά China post tracking number, και ξαναζητάει ΦΠΑ το τελωνείο. Το σύστημα της BSC δέχεται κανονικά τον IOSS number, αλλά θα πρέπει εννοείτε να το γράψει ο πωλητής. Το σύστημα της Sunyou τυπώνει χονδρικά tracking number από SYAE....., SYAET....., SY......, SYRM , οπότε θεωρητικά με αυτά δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Και λέω θεωρητικά, γιατί μετά οι παραγγελίες παίρνουν νέο tracking number (next tracking number). Θέλω κάποιος αν έχει πάρει ή θα πάρει τέτοιο δέμα, να ενημερώσει, καθώς το ότι πχ. πληρώθηκε το ΦΠΑ, μπορεί να μην 'περνάει' στο 'next tracking number', και να υπάρχει πάλι πρόβλημα!!! εγω περιμενω ενα δεματακι των 2 ευρω που ερχεται με cainiao super ecoomy global, me trakingk s0000 κτλ. στην περιπτωση αυτη φιλε που δεν ενημερωνουν απο το αλιεξπρες για το ioss τι μπορω να κανω μιας και το φπαειναι πληρωμενο? μπορω να τους στειλω απο τωρα το ioss? (ξερουμε που πρεπει να απευθυνθω? ιμειλ πχ?)(το ιοσσ του αλιεξπρες ποιο ειπαμε οτι ειναι?) αν δεν μπορω να κανω κατι και πρεπει να περιμενω το μπουγιουρντι, να περιμενω μισο ευρω φπα και 2,5 ευρω ταριφα τελωνειακης εκαθαρισης? απαραδεκτα πραγματα. οι κινεζοι σε αποζημειωνουν για ολο το ποσο? (κατι λιγο ασχετο, τα s0000 τα δειχνει κανονικα το συστημα μεχρι τελους, ή μεχρι να φτασουν ελλαδα μονο?) ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Beniva είπε Εντάξει..... ότι και νά πω είναι λίγο.... από 22 Ιουνίου μόλις σήμερα άνοιξαν τον σάκο προς εκτελωνισμο....η δε αποστολή έχει γίνει από τις 7/6 ! 15 ημέρες για να έρθει Ελλάδα κ ΔΥΌΜΙΣΗ μήνες για ανοίξουν τον σάκο όπου μιλάμε για ένα σκατοφακελάκι με 4 gel polish που σήμερα μου έβγαλε ειδοποίηση, ότι ολοκληρώθηκε η παραγγελία μου κ δεν μπορώ να κάνω κ dispute μιας κ έδωσε σημεία ζωής αλλά δεν ξέρω πότε κ εάν θα εμφανιστεί ποτέ στο κατώφλι μου 🤬🤬🤬 Μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά σχετικά με το πότε έφτασε το δέμα. Και αυτό γιατί τα tracking number από το Uzbekistan Post, είναι εντελώς untrackable! Οπότε πρακτικά, αυτό το arrive at destination country στις 19 Ιουνίου είναι ΜΟΥΦΑ!!! Πρακτικά, το δέμα στην δική σου περίπτωση το βλέπεις σωστά μόνο μέχρι την στιγμή που φεύγει από το κέντρο διαλογής της Cainiao logistics. Αυτά τα 'Arrive at transit' και 'Arrive at destination country' που βλέπεις, ξαναλέω ότι είναι απλά reports της Cainiao logistics. Είχα και εγώ τέτοιο δέμα, που η Yanwen χρησιμοποίησε το China post σαν 'next country post'. Μόλις το δέμα μπήκε στο τελωνείο, έστειλα απευθείας τα αποδεικτικά ότι και εγώ προπλήρωσα ΦΠΑ. Τελικά, ξαναχρεώθηκα κανονικά το ΦΠΑ και τον εκτελωνισμό, και το τελωνείο δεν μου απάντησε ποτέ στο mail που τους έστειλα. Στο τέλος, ενημέρωσα τον πωλητή για το πρόβλημα και έβγαλε το 'Cainaio super economy GLOBAL' σαν επιλογή για την Ελλάδα!!! Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2021 από nikosgiann78 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε Μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά σχετικά με το πότε έφτασε το δέμα. Και αυτό γιατί τα tracking number από το Uzbekistan Post, είναι εντελώς untrackable! Οπότε πρακτικά, αυτό το arrive at destination country στις 19 Ιουνίου είναι ΜΟΥΦΑ!!! Πρακτικά, το δέμα στην δική σου περίπτωση το βλέπεις σωστά μόνο μέχρι την στιγμή που φεύγει από το κέντρο διαλογής της Cainiao logistics. Αυτά τα 'Arrive at transit' και 'Arrive at destination country' που βλέπεις, ξαναλέω ότι είναι απλά reports της Cainiao logistics. Το οτι παραμενει 2.5 μηνες ΤΕΛΩΝΕΙΟ ειναι το προβλημα...η υπολοιπη ευρωπη εκτελωνιζει ΟΛΑ τα δεματα σε 2..3 ημερες κ οι δικοι μας σε 3 μηνες...αυτη ειναι η πραγματικοτητα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, vasilispas είπε Το οτι παραμενει 2.5 μηνες ΤΕΛΩΝΕΙΟ ειναι το προβλημα...η υπολοιπη ευρωπη εκτελωνιζει ΟΛΑ τα δεματα σε 2..3 ημερες κ οι δικοι μας σε 3 μηνες...αυτη ειναι η πραγματικοτητα.. Σωστό αυτό που λες γιατί όντως συμβαίνει, αλλά η λύση σε αυτό είναι πλέον να χρησιμοποιείς πιο 'γρήγορους' τελωνειακά τρόπους αποστολής!!!, πχ. Sunyou logistics που συνεργάζεται με την MEEST Group το τελευταίο διάστημα, και έρχονται κατευθείαν σπίτι με Courier!!!!! Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2021 από nikosgiann78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, nikosgiann78 είπε Σωστό αυτό που λες γιατί όντως συμβαίνει, αλλά η λύση σε αυτό είναι πλέον να χρησιμοποιείς πιο 'γρήγορους' τελωνειακά τρόπους αποστολής!!!, πχ. Sunyou logistics που συνεργάζεται με την MEEST Group το τελευταίο διάστημα, και έρχονται κατευθείαν σπίτι με Courier!!!!! Απο Usa πως παραγγελνεις για να ερχεται γρηγορα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, vasilispas είπε Απο Usa πως παραγγελνεις για να ερχεται γρηγορα; Με πιάνεις πραγματικά αδιάβαστο, γιατί μόνο με Aliexpress ασχολούμαι χοντρικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logo15 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 39 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε Σωστό αυτό που λες γιατί όντως συμβαίνει, αλλά η λύση σε αυτό είναι πλέον να χρησιμοποιείς πιο 'γρήγορους' τελωνειακά τρόπους αποστολής!!!, πχ. Sunyou logistics που συνεργάζεται με την MEEST Group το τελευταίο διάστημα, και έρχονται κατευθείαν σπίτι με Courier!!!!! Πώς το κάνουμε αυτό εμ την sunyou και ποιες οι άλλες αντίστοιχες; Στο Αλί μόνο caiano k standard shipping βγάζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα