Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όποιος μπορεί να με βοηθήσει γιατί έχουν αρχίσει να ανάβουν τα λαμπάκια μου  🤬🤬🤬 που βρίσκονται οοοοοολα αυτά????? Γιατί στα ΕΛΤΑ δεν είναι!!!! Βαρέθηκα να ζητάω extend k refund ημαρτον! Όσα refund δεν έκανα τα προηγούμενα χρόνια θα τα ζητήσω τώρα μαζεμένα 

Screenshot_2021-09-02-15-23-51-758_com.brightstripe.parcels.jpg

Screenshot_2021-09-02-15-25-00-066_com.brightstripe.parcels.jpg

Screenshot_2021-09-02-15-24-36-508_com.brightstripe.parcels.jpg

Screenshot_2021-09-02-15-24-20-075_com.brightstripe.parcels.jpg

Screenshot_2021-09-02-15-24-03-144_com.brightstripe.parcels.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, Beniva είπε

Όποιος μπορεί να με βοηθήσει γιατί έχουν αρχίσει να ανάβουν τα λαμπάκια μου  🤬🤬🤬 που βρίσκονται οοοοοολα αυτά????? Γιατί στα ΕΛΤΑ δεν είναι!!!! Βαρέθηκα να ζητάω extend k refund ημαρτον! Όσα refund δεν έκανα τα προηγούμενα χρόνια θα τα ζητήσω τώρα μαζεμένα 

Screenshot_2021-09-02-15-23-51-758_com.brightstripe.parcels.jpg

Screenshot_2021-09-02-15-25-00-066_com.brightstripe.parcels.jpg

Screenshot_2021-09-02-15-24-36-508_com.brightstripe.parcels.jpg

Screenshot_2021-09-02-15-24-20-075_com.brightstripe.parcels.jpg

Screenshot_2021-09-02-15-24-03-144_com.brightstripe.parcels.jpg

στο τρακινγκ των ΕΛΤΑ τι βγάζει;

Πάντως υπάρχουν πολλά δέματα στο τελωνείο σε αναμονή τελωνειακής εκκαθάρισης,έχω ένα που δείχνει αυτό από 16/7

10 λεπτά πριν, radiotv είπε

στο τρακινγκ των ΕΛΤΑ τι βγάζει;

Πάντως υπάρχουν πολλά δέματα στο τελωνείο σε αναμονή τελωνειακής εκκαθάρισης,έχω ένα που δείχνει αυτό από 16/7

εγώ έχω ένα από 9/7, και την μια μου λένε ότι ανοιχτηκε ο σακος και το δεμα μου δεν ήταν εκεί, την άλλη μου λένε ότι δεν έχει ανοιχτεί ο σάκος κ ότι δεν έχει χαθει. έχω τρελαθεί με τα ΕΛΤΑ, ότι να ναι.

Μόλις τώρα, stv6958 είπε

εγώ έχω ένα από 9/7, και την μια μου λένε ότι ανοιχτηκε ο σακος και το δεμα μου δεν ήταν εκεί, την άλλη μου λένε ότι δεν έχει ανοιχτεί ο σάκος κ ότι δεν έχει χαθει. έχω τρελαθεί με τα ΕΛΤΑ, ότι να ναι.

έστειλα μέιλ στο ΓΕΤΑ και μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, ότι είναι θέμα τελωνείου

2 λεπτά πριν, radiotv είπε

έστειλα μέιλ στο ΓΕΤΑ και μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, ότι είναι θέμα τελωνείου

πάλι καλά που σου απάντησαν δε λες? υπομονή ρε παιδιά θα έρθουν τα δεματά μας που θα πάει

προς ενημερωση μου ηρθε σημερα  απο ταχυδρομο  πακετακι απο 22 ιουλιου 3€ aliexpress saver shiping  και tracking number UA........HU . χωρις καποια  εξτρα χρεωση .
το οποιο  ομως στο site  εχει μεινει ετσι χωρις αλλη αλλαγη στον εντοπισμο633093656_.png.f8b37093107d1c79cb2eaf9bc14193bc.png

1 ώρα πριν, villasg είπε

Καλησπέρα , ξερει κανείς πακετάκια αυτού του τυπου tracking απο Ali απο ποιον διανεμονται και σε ποσο καιρο ??

WwClOKt.jpg

τα ΕΛΤΑ ,το πότε θα στα φέρουν είναι άγνωστο

53 λεπτά πριν, radiotv είπε

τα ΕΛΤΑ ,το πότε θα στα φέρουν είναι άγνωστο

Στο συστημα τους το tracking δεν δειχνει τιποτα , δεν τα εχει καν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να ευχαριστήσω Δημόσια του τελώνες του ΓΕΤΑ για το θεάρεστο κοινωνικό έργο τους και την ευαισθησία τους, που μικρά φακελάκια αξίας λίγων ευρώ τα εκτελωνίζουν ώστε να μην χάσει το Ελληνικό τους Κράτος κάνα φράγκο από μας τους κακούς ξενοαγοραστές της Κίνας και να μας τιμωρήσουν συνάμα που δεν αγοράζουμε ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥΣ τα καλά και ακριβά!

Ούτε καν μια ευαισθησία για τα μικρής αξίας δεματάκια;  Και υπόψιν περιμένουμε 3μηνο και πάνω ενώ ο κινέζος το στέλνει σε 1 βδομάδα στην Αθήνα όπου κάθεται να ωριμάσει καλά, καλά.  Αυτά μάλλον τους βολεύουν είναι και ελαφριά.  

Το ΜΟΤΟ του τελώνη: Χρεώνω άρα υπάρχω!  

Λοιπόν: 
- Φακελάκι 1,30 ευρώ με φπα 31 λεπτά χρεώνεται 31+2,50 = 2,81. Τελική τιμή 1,30+2,81 = 4,11 ευρώ από 1,30
Τριπλάσια της αρχικής! Εύγε! 

- Φακελάκι αξίας 0,45 ευρώ με φπα 11 λεπτά χρεώνεται 11+2,50= 2,61. Τελική τιμή 0,45+2,61 = 3,06 ευρώ από 0,45!!!!
Εξαπλάσια της αρχικής! Μπράβο! 

Και τα δυο ήταν ηλεκτρονικά εξαρτήματα μικρής αξίας.

Μου ήρθαν 2 νέα μηνύματα για ακόμα 2 φακελάκια με πρόσθετες χρεώσεις 2,60 και 2,80 , κι αυτά προφανώς θα είναι αμελητέα ποσά. Το 1ο με 10 λεπτά ΦΠΑ και το 2ο 30 λεπτά. Τόσους μήνες αναμονή κρίμα. Και μπορεί να είναι και το ΦΠΑ πληρωμένο ήδη.

** Να σημειώσω ότι και τα 4 προς χρέωση φακελάκια είχαν ΑΛΛΟΥΣ αριθμούς tracking πουθενά αυτός από το ALi οπότε δεν ξέρω καν ποιά είναι. Τα τελευταία 2 μάλιστα δείχνουν ότι στάλθηκαν από Ουζμπεκιστάν και τα tracking τους δεν δείχνουν στοιχεία αποστολής καθόλου ενω είχαν αγοραστεί από κίνα όπως έλεγε το αρχικό tracking id. Θα μας τρελάνουν οι κινέζοι. Τόσα χρόνια μια χαρά αγοράζαμε μικρά πραγματάκια από το Ali. Πάει κι αυτό, μέσα στο κλίμα της εποχής…

Α ρε κράτος που έχουμε ! πως μας προσέχουν! ΦΤΟΥ ΣΑΣ! μην σας ματιάξω! 

Επεξ/σία από Panos_2021
  • Thanks 2

(disclaimer: Αν και σίγουρα θα έχει απαντηθεί, λόγω πολλών post και της εργασίας μου δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω όλα)

Θέλω να παραγγείλω ένα μικροαντικείμενο απο aliexpress αξιας 1,5€ και 1€ μεταφορικά. Στην τιμή λέει είναι το φπα μεσα, αγοράζω κανονικά και δεν θα μου ζητάνε τιποτά τρελά εδώ τα ελτά? Ισχύει ακόμα το κάτω απο 22€ με φπα μεταφορικά κλπ δεν πάει τελωνείο?

Ευχαριστώ!

9 ώρες πριν, Panos_2021 είπε

Θέλω να ευχαριστήσω Δημόσια του τελώνες του ΓΕΤΑ για το θεάρεστο κοινωνικό έργο τους και την ευαισθησία τους, που μικρά φακελάκια αξίας λίγων ευρώ τα εκτελωνίζουν ώστε να μην χάσει το Ελληνικό τους Κράτος κάνα φράγκο από μας τους κακούς ξενοαγοραστές της Κίνας και να μας τιμωρήσουν συνάμα που δεν αγοράζουμε ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥΣ τα καλά και ακριβά!

Ούτε καν μια ευαισθησία για τα μικρής αξίας δεματάκια;  Και υπόψιν περιμένουμε 3μηνο και πάνω ενώ ο κινέζος το στέλνει σε 1 βδομάδα στην Αθήνα όπου κάθεται να ωριμάσει καλά, καλά.  Αυτά μάλλον τους βολεύουν είναι και ελαφριά.  

Το ΜΟΤΟ του τελώνη: Χρεώνω άρα υπάρχω!  

Λοιπόν: 
- Φακελάκι 1,30 ευρώ με φπα 31 λεπτά χρεώνεται 31+2,50 = 2,81. Τελική τιμή 1,30+2,81 = 4,11 ευρώ από 1,30
Τριπλάσια της αρχικής! Εύγε! 

- Φακελάκι αξίας 0,45 ευρώ με φπα 11 λεπτά χρεώνεται 11+2,50= 2,61. Τελική τιμή 0,45+2,61 = 3,06 ευρώ από 0,45!!!!
Εξαπλάσια της αρχικής! Μπράβο! 

Και τα δυο ήταν ηλεκτρονικά εξαρτήματα μικρής αξίας.

Μου ήρθαν 2 νέα μηνύματα για ακόμα 2 φακελάκια με πρόσθετες χρεώσεις 2,60 και 2,80 , κι αυτά προφανώς θα είναι αμελητέα ποσά. Το 1ο με 10 λεπτά ΦΠΑ και το 2ο 30 λεπτά. Τόσους μήνες αναμονή κρίμα. Και μπορεί να είναι και το ΦΠΑ πληρωμένο ήδη.

** Να σημειώσω ότι και τα 4 προς χρέωση φακελάκια είχαν ΑΛΛΟΥΣ αριθμούς tracking πουθενά αυτός από το ALi οπότε δεν ξέρω καν ποιά είναι. Τα τελευταία 2 μάλιστα δείχνουν ότι στάλθηκαν από Ουζμπεκιστάν και τα tracking τους δεν δείχνουν στοιχεία αποστολής καθόλου ενω είχαν αγοραστεί από κίνα όπως έλεγε το αρχικό tracking id. Θα μας τρελάνουν οι κινέζοι. Τόσα χρόνια μια χαρά αγοράζαμε μικρά πραγματάκια από το Ali. Πάει κι αυτό, μέσα στο κλίμα της εποχής…

Α ρε κράτος που έχουμε ! πως μας προσέχουν! ΦΤΟΥ ΣΑΣ! μην σας ματιάξω! 

Εαν ηρθαν μεσω Ουγγαριας κτλ τελωνειο περασε σε αυτες τις χωρες ..δν περναει απο ελλαδα μετα..τα δικα σου περιεργο να ηρθαν κατευθειαν απο κινα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επιβεβαιώνω και εγώ συστημένο από Ali ταξίδεψε από Κίνα μέσω Ουγγαρίας τύπου L.......HU έδειξε στο τρακινγκ του Ali ότι πέρασε τελωνείο εκεί και όταν έφτασε εδώ έφυγε από το Κ.Α.Τ στο Κ.Δ Αττικής και μετά στην τοπική Μ.Δ .Το πρόβλημα με τις χρεώσεις τελωνείου μάλλον είναι κατά πλειοψηφία στα απλά που έρχονται με Cainiao και Yanwen 

Update: έλαβα πριν από λίγο μια μπαταρία κινητού αγορασμενη από AliExpress με πληρωμένο το ΦΠΑ , έφυγε από Κίνα με την Meest πήγε Ολλανδία μετά Πολωνία και μου παραδόθηκε με Speedex

Επεξ/σία από radiotv

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε λίγο να βοηθήσω, μιας και το 'πάζλ' των μεταφορικών, άρχισα σιγά σιγά να το φτιάχνω.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Έχουμε 2 ειδών τρόπους που τυπώνονται τα tracking number. Ο Online και ο Offline. Online είναι όταν το tracking number τυπώνεται από την πλατφόρμα του Aliexpress. Offline είναι όταν το τυπώνουν από εξωτερικά συστήματα, και απλά μετά το 'ανεβάζουν' στην πλατφόρμα του Aliexpress. Το πρόβλημα, όπως έχω ξαναπεί, είναι όταν τυπώνονται τα tracking number από τα εξωτερικά συστήματα (Offline μέθοδος). Ο online τρόπος δεν έχει πρόβλημα, γιατί το τυπώνει η πλατφόρμα, οπότε ενημερώνει το σύστημα για τον IOSS number. Οι online τρόποι αποστολής είναι χονδρικά το Aliexpress standard/saver shipping.

Στους Offline τρόπους αποστολής είναι χοντρικά το σύστημα της 4PX, της Sunyou, της BSC (που και αυτό τυπώνει PostNL tracking number), και της Yanwen logistics.

Το σύστημα της 4PX (έχω προπεί ήδη) ότι δεν ενημερώνει για τον IOSS number. Σήμερα έμαθα ότι και το σύστημα της Yanwen δεν ενημερώνει για τον IOSS number (χοντρικά το βλέπουμε σε παραγγελίες που ξεκινάνε από S000........ .Είναι ο τρόπος αποστολής 'Cainaio super economy GLOBAL', που ακούγεται περίεργο μεν, αλλά το tracking number τυπώνεται από το σύστημα της Yanwen).

Το σύστημα της Sunyou ενημερώνει για τον IOSS number.

Το σύστημα της 4PX χονδρικά το χρησιμοποιούν για να τυπώνουν τα China post tracking number (UU.........CN, R?.........CN & L?.........CN). Εξού και φαίνεται ότι έχουν πρόβλημα πολλά China post tracking number, και ξαναζητάει ΦΠΑ το τελωνείο.

Το σύστημα της BSC δέχεται κανονικά τον IOSS number, αλλά θα πρέπει εννοείτε να το γράψει ο πωλητής.

Το σύστημα της Sunyou τυπώνει χονδρικά tracking number από SYAE....., SYAET....., SY......, SYRM ,  οπότε θεωρητικά με αυτά δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Και λέω θεωρητικά, γιατί μετά οι παραγγελίες παίρνουν νέο tracking number (next tracking number). Θέλω κάποιος αν έχει πάρει ή θα πάρει τέτοιο δέμα, να ενημερώσει, καθώς το ότι πχ. πληρώθηκε το ΦΠΑ, μπορεί να μην 'περνάει' στο 'next tracking number', και να υπάρχει πάλι πρόβλημα!!!

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 5
  • Thanks 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...