Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, arisermpo είπε

25/7

Κ εμεις περιμενουμε απο 17/8να ανοιξουν σακο της usps ...τελωνειο....ελεοςςςς

6 λεπτά πριν, arisermpo είπε

25/7

Απλη αποστολη ηταν το δικο σου;

Επεξ/σία από vasilispas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, vasilispas είπε

Κ εμεις περιμενουμε απο 17/7 να ανοιξουν σακο της usps ...τελωνειο....ελεοςςςς

Απλη αποστολη ηταν το δικο σου;

Κοιτά το δικό μου ποτέ έφτασε ποτέ μπήκε ΓΕΤΑ και σήμερα μπήκε για να εκτελωνιστεί τους πήρε τηλ και μου είπαν γύρω στις 15 εργάσιμες για να εκτελωνιστεί θέλει λέω ποτέ περίπου θα παραλάβω μ λένε υπολογίστε 15 εργάσιμες και μετα άλλες 2 με 3 μέρες για να τ έχετε στα χέρια σας παραγγελια που έκανα τέλη Ιουνίου έτσι 

24C8129E-41EB-425B-B69B-9677EBBBEC14.jpeg

1 λεπτό πριν, Viviandg είπε

Κοιτά το δικό μου ποτέ έφτασε ποτέ μπήκε ΓΕΤΑ και σήμερα μπήκε για να εκτελωνιστεί τους πήρε τηλ και μου είπαν γύρω στις 15 εργάσιμες για να εκτελωνιστεί θέλει λέω ποτέ περίπου θα παραλάβω μ λένε υπολογίστε 15 εργάσιμες και μετα άλλες 2 με 3 μέρες για να τ έχετε στα χέρια σας παραγγελια που έκανα τέλη Ιουνίου έτσι 

24C8129E-41EB-425B-B69B-9677EBBBEC14.jpeg

Το θεμα εθναι οτι περασαν 15+ μερες κ δν μπηκε ΓΕΤΑ ακομη...δν εκανε αφιξη στη χωρα προορισμου..κολλησε στο εκφορτωση απο μεταφορικο μεσο

1 ώρα πριν, vasilispas είπε

Το θεμα εθναι οτι περασαν 15+ μερες κ δν μπηκε ΓΕΤΑ ακομη...δν εκανε αφιξη στη χωρα προορισμου..κολλησε στο εκφορτωση απο μεταφορικο μεσο

Ααα έχω και εγώ τέτοια τώρα περιμένω ένα από 16/7 

Καλημέρα, όπως φαινεται έχω κι εγω ένα προβλημα σχετικά με την διαδικασια εκτελωνισμού. Σήμερα μου ηρθε SMS απο τα ΕΛΤΑ να παραλαβω 2 δέματα (χαμηλής αξιας, κατω απο 2 ευρω το καθενα) και να πληρωσω το ποσό των 2,98ευρω για το καθενα. Τα αντικειμενα απο τα δέματα αγοράστηκαν απο το aliexpess και ο ΦΠΑ πληρώθηκε και στα δύο κανονικά.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω;  Να τα παρω και να διεκδικήσω τα χρηματα απο το aliexpress; Υπάρχει περιπτωση να τα παρω;

Τι συμβαινει τελικά με το IOSS και το αυτοκολλητο πανω στο δέμα;

1 ώρα πριν, Giannis20vt είπε

Τι με συμβουλεύετε να κάνω;  Να τα παρω και να διεκδικήσω τα χρηματα απο το aliexpress; Υπάρχει περιπτωση να τα παρω;

Διαφωνία για τις Τελωνειακές Χρεώσεις

Σε περίπτωση που διαφωνείτε για τις τελωνειακές χρεώσεις που καλείσθε να καταβάλλετε και επιθυμείτε αυτές να επανεξεταστούν από την αρμόδια τελωνειακή Αρχή, δεν παραλαμβάνετε το αντικείμενο σας, αλλά καταθέτετε στο Κατάστημα παραλαβής αιτιολογημένη αίτηση για τον επανυπολογισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, συνυποβάλλοντας υποχρεωτικά όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά παραστατικά σχετικά με τη δασμολογητέα αξία,όπως εμβάσματα πληρωμής, απόδειξη πιστωτικής κάρτας, Paypal, κλπ.  Στη συνέχεια, τα ΕΛΤΑ υποβάλλουν το αίτημά σας, στο αρμόδιο Τελωνείο, όπου έγινε ο αρχικός εκτελωνισμός, για εξέταση με τις κατά περίπτωση προβλεπόμενες από τον Εθνικό Τελωνειακό  Κώδικα διαδικασίες.

Μετά το πέρας της διαδικασίας και στην περίπτωση που η απάντηση του Τελωνείου στο αίτημά σας είναι θετική, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προωθούν προς παράδοση το ταχυδρομικό αντικείμενο και σας ενημερώνουν σχετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα εφόσον είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική σας διεύθυνσή. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, τα ΕΛΤΑ σας πληροφορούν σχετικά, με συστημένη επιστολή, ενημερώνοντάς σας για τις εναλλακτικές της περαιτέρω διαχείρισης του αντικειμένου.

https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ 2.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, όπως φαινεται έχω κι εγω ένα προβλημα σχετικά με την διαδικασια εκτελωνισμού. Σήμερα μου ηρθε SMS απο τα ΕΛΤΑ να παραλαβω 2 δέματα (χαμηλής αξιας, κατω απο 2 ευρω το καθενα) και να πληρωσω το ποσό των 2,98ευρω για το καθενα. Τα αντικειμενα απο τα δέματα αγοράστηκαν απο το aliexpess και ο ΦΠΑ πληρώθηκε και στα δύο κανονικά.

Τι συμβαινει τελικά με το IOSS και το αυτοκολλητο πανω στο δέμα;

Μπορείς να κάνεις αίτηση επανεξέτασης, όπως έγραψε ο andreas1gr. Έχε, όμως, υπ’ όψιν σου ότι πρέπει να πληρώσεις €12 για το κάθε δέμα για να το επανεξετάσουν, τα οποία θα πάρεις πίσω αν τελικά σου μειώσουν ή σου βγάλουν τελείως τους δασμούς. Συν την αναμονή φτου και από την αρχή. https://www.elta.gr/Portals/0/Files/4_Idika teli ektelonismou_Gr_07_2021 (2)_1.pdf
Πάρε, όμως, και κανένα τηλέφωνο στα ελτα να τσεκάρεις ότι ισχύει ακόμα αυτό με τα €12, μπας και απλά δεν έχουν ενημερώσει την ιστοσελίδα.

Το aliexpress απ’ ότι έχω δει μπορεί να σου επιστρέψει μόνο το ΦΠΑ που κατέβαλες ξανά, αλλά όχι τους τελωνειακούς δασμούς (τα €2,50 στην περίπτωσή σου ανά δέμα, δηλαδή, που είναι και τα περισσότερα εδώ που τα λέμε). Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο κάποια από τις δύο λύσεις. Κι εμένα μου έτυχε αυτό σε κάμποσα δέματα και είναι να τραβάς τα μαλλιά σου γιατί €3 το κάθε δεματάκι σιγά σιγά μαζεύονται αρκετά. Υπολογίζω ότι πρέπει να έχω δώσει τουλάχιστον ένα 30άρι στο τελωνείο μέχρι στιγμής, αλλά μετά από τόση αναμονή για να τα παραλάβω λυπάμαι και να τα αφήσω να τα πετάξουν ή να τα βουτήξουν οι εκτελωνιστές. 

Στις 30/8/2021 στις 2:52 ΜΜ, arisermpo είπε

Τελικά το δέμα που ήταν μέσα από 2/8, βγήκε σήμερα....

IMG_20210830_145216.jpg

Να 'σαι καλά για την ενημέρωση.
Εμένα μου έχει κολλήσει στο "αντικείμενο προς εκτελωνισμό" ένα δέμα (που δεν έπρεπε καν να περάσει από ΓΕΤΑ γιατί έχω ήδη πληρώσει ΦΠΑ αλλά τέλος πάντων) από τις 11/8, αφού πριν είχε κολλήσει άλλο ένα 20ήμερο στην προηγούμενη φάση. Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι χάθηκε, αλλά απ' ότι φαίνεται υπάρχει ελπίδα.

Επεξ/σία από Tulipbaek

εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι τα ΕΛΤΑ καταφεραν και επανεφεραν το χαρατσι των 3ευρω που ειχε αποσυρθει απλα το βαπτισαν αλλιως και απλα για τα ματια του κοσμου, τωρα δεν ειναι στρογγυλλα 3ευρω αλλα παιζει 2,5-3ευρω για να μην ειναι παντα ιδιο. (+bonus εισπρατει και το κρατος το ΦΠΑ που εχανε)

παρελαβα σημερα τα 2 δέματα, πληρωνοντας για το καθενα 2,98 ευρω για ΦΠΑ και τελη εκτελωνισμού.

Στην αγορα ειχα πληρωσει κανονικά το ΦΠΑ. Πανω στα δεματα δεν φαινεται πουθενα αυτος ο περιφημος αριθμος IOSS.

Ειναι καθαρα λάθος των πωλητων, που δεν τον αναφέρουν.

Να ανοιξω dispute;  Πως ακριβως να κινηθω με το aliexpress ;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Διαφωνία για τις Τελωνειακές Χρεώσεις

Σε περίπτωση που διαφωνείτε για τις τελωνειακές χρεώσεις που καλείσθε να καταβάλλετε και επιθυμείτε αυτές να επανεξεταστούν από την αρμόδια τελωνειακή Αρχή, δεν παραλαμβάνετε το αντικείμενο σας, αλλά καταθέτετε στο Κατάστημα παραλαβής αιτιολογημένη αίτηση για τον επανυπολογισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, συνυποβάλλοντας υποχρεωτικά όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά παραστατικά σχετικά με τη δασμολογητέα αξία,όπως εμβάσματα πληρωμής, απόδειξη πιστωτικής κάρτας, Paypal, κλπ.  Στη συνέχεια, τα ΕΛΤΑ υποβάλλουν το αίτημά σας, στο αρμόδιο Τελωνείο, όπου έγινε ο αρχικός εκτελωνισμός, για εξέταση με τις κατά περίπτωση προβλεπόμενες από τον Εθνικό Τελωνειακό  Κώδικα διαδικασίες.

Μετά το πέρας της διαδικασίας και στην περίπτωση που η απάντηση του Τελωνείου στο αίτημά σας είναι θετική, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προωθούν προς παράδοση το ταχυδρομικό αντικείμενο και σας ενημερώνουν σχετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα εφόσον είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική σας διεύθυνσή. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, τα ΕΛΤΑ σας πληροφορούν σχετικά, με συστημένη επιστολή, ενημερώνοντάς σας για τις εναλλακτικές της περαιτέρω διαχείρισης του αντικειμένου.

https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ 2.pdf

παρελαβα σημερα τα 2 δέματα, πληρωνοντας για το καθενα 2,98 ευρω για ΦΠΑ και τελη εκτελωνισμού.

Στην αγορα ειχα πληρωσει κανονικά το ΦΠΑ. Πανω στα δεματα δεν φαινεται πουθενα αυτος ο περιφημος αριθμος IOSS.

Ειναι καθαρα λάθος των πωλητων, που δεν τον αναφέρουν.

Να ανοιξω dispute;  Πως ακριβως να κινηθω με το aliexpress ;

Δεν έπρεπε να παραλάβεις, αλλά να κάνεις αμφισβήτηση και να ζητήσεις επανέλεγχο.

Διάβασε το επάνω μήνυμα…

Επεξ/σία από andreas1gr

56 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Δεν έπρεπε να παραλάβεις, αλλά να κάνεις αμφισβήτηση και να ζητήσεις επανέλεγχο.

Διάβασε το επάνω μήνυμα…

Σε ευχαριστω για την ενημερωση, προφανώς ετσι επρεπε να γινει. Απο την αλλη ισως και αυτη η διαδικασια να μην με δικαιωσει, μιας και ο πωλητης δεν εχει γραψει οπως οφειλε το IOSS πανω στο δέμα, νομιζω οτι ετσι δεν θα ειχε δημιουργηθει το προβλημα.

Πολυ φοβαμαι και οτι και σε αλλα δεματα που αναμενω θα εχει γινει το ίδιο

6 λεπτά πριν, Giannis20vt είπε

Απο την αλλη ισως και αυτη η διαδικασια να μην με δικαιωσει, μιας και ο πωλητης δεν εχει γραψει οπως οφειλε το IOSS πανω στο δέμα, νομιζω οτι ετσι δεν θα ειχε δημιουργηθει το προβλημα.

Εγώ πριν 5 μέρες που έλαβα παραγγελία των 71 ευρώ με συστημένο δέμα AliExpress Standard Shipping - NL post, δεν χρεώθηκα κάτι και πουθενά δεν αναγράφονταν το IOSS.

Οπότε δεν ήταν εκεί το πρόβλημα…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...