Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παρακάτω που διάβασα με λίγα λόγια λέει πως αν τα πακέτα μας πάνω δεν έχουν τα απαραίτητα στοιχεία καταβολής ΦΠΑ κτλ θα έχουμε έξτρα χρεώσεις ..

Αν ο πωλητής δεν τα βάλει όπως πρέπει 

Η νέα διαδικασία, εφόσον τα αντικείμενα αξίας μέχρι 150€ έχουν αποσταλεί από τις χώρες, με ευθύνη του αποστολέα, με όλες τις προβλεπόμενες υποχρεωτικές πληροφορίες σε ηλεκτρονική μορφή ή μέσω του καθεστώτος IOSS, δεν θα επιφέρει κάποια επιβάρυνση από τα ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό τους.

Ενδεχόμενες χρεώσεις για εργασίες εκτελωνισμού θα υπάρξουν μόνο για όσα αντικείμενα δεν συνοδεύονται από τις απαραίτητες ηλεκτρονικές πληροφορίες και στην περίπτωση δειγματοληπτικού ελέγχου, σύμφωνα με τις διαδικασίες που επιβάλλει η ΑΑΔΕ.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια εχει παραλαβει κανεις δεμα απο τοτε που αλλαξε αυτο με το τελωνειο? Ξερετε αν τωρα ερχονται οντως στην ωρα τους απο την στιγμη που εχουν τα απαραιτητα χαρτια? ή παλι αναμονη 2-3 μηνες?

Επεξ/σία από Annasp

Να δώσω άλλα 2 δέματα που φαίνεται ότι δεν έχουν πρόβλημα με το τελωνείο (αν και λογικά θα τα πάρω τις επόμενες μέρες στα χέρια μου). Βλέπουμε πάλι αυτό που έχω ξαναπεί - 'Κλείσιμο από Κ.Α.Τ.' σκέτο, που σημαίνει δεν μπλέχτηκε καθόλου το Γ.Ε.Τ.Α. (Γραφείο Εκτελωνισμού ταχυδρομικών Αντικειμένων).

1.png

Χωρίς τίτλο.png

14 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Να δώσω άλλα 2 δέματα που φαίνεται ότι δεν έχουν πρόβλημα με το τελωνείο (αν και λογικά θα τα πάρω τις επόμενες μέρες στα χέρια μου). Βλέπουμε πάλι αυτό που έχω ξαναπεί - 'Κλείσιμο από Κ.Α.Τ.' σκέτο, που σημαίνει δεν μπλέχτηκε καθόλου το Γ.Ε.Τ.Α. (Γραφείο Εκτελωνισμού ταχυδρομικών Αντικειμένων).

1.png

Χωρίς τίτλο.png

δυστυχώς υπάρχουν και κάποια που έχουν κολλήσει στο τελωνείο ένα μήνα

Κωδικός Αντικειμένου: UUχχχχχχχχχCN
Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
16/7/2021, 15:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
16/7/2021, 15:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ

Καλησπέρα ορίστε και το δικό μου δέμα κολλημένο εδώ και ένα μήνα μίλησα με ΕΛΤΑ και έστειλα και στα ΓΕΤΑ εμειλ οι απαντήσεις και των δυο ήταν ότι δεν έχει μπει τελωνείο απλά δεν έχει ανοιχτεί ακόμα ο σάκος και ότι αργεί γιατί είναι πολλά τα δέματα κι υπάρχει σειρά προτεραιότητα 

32DE3412-4AC0-46B3-BB98-A8857EA399B0.jpeg

6 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

1.png

Χωρίς τίτλο.png

Έλεγξα και τα δικά μου και έτσι εμφανίζονται! Οπότε δεν θα πληρώσουμε κάτι έξτρα έτσι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, natasapop είπε

Έλεγξα και τα δικά μου και έτσι εμφανίζονται! Οπότε δεν θα πληρώσουμε κάτι έξτρα έτσι?

Λογικά όχι. Θα ενημερώσω και εγώ, όταν τα πάρω

Επεξ/σία από nikosgiann78

5 ώρες πριν, natasapop είπε

Και με τα δικά μου δέματα αν έγραφε στο trackinng " Κλεισιμο απο Κ.Α.Τ " τοτε δεν είχε τπτ να πληρώσω για παραλαβή. 4 δέματα ήταν έτσι

Καλημέρα!

Αν κατάλαβα καλά, δηλαδή, απ’ όσα διάβασα παραπάνω, το δικό μου (που παρήγγειλα μετά την 1η Ιουλίου) πάει για επιβολή φπα ξανά, συν τέλη εκτελωνισμού; Λαμπρά.

7AF7AE8C-47F4-4290-A3AD-ADCAC4C8C99C.jpeg

37 λεπτά πριν, Tulipbaek είπε

Καλημέρα!

Αν κατάλαβα καλά, δηλαδή, απ’ όσα διάβασα παραπάνω, το δικό μου (που παρήγγειλα μετά την 1η Ιουλίου) πάει για επιβολή φπα ξανά, συν τέλη εκτελωνισμού; Λαμπρά.

Εχω ιδια περίπτωση, εστειλα στο email της ΓΕΤΑ IOSS number και τιμολογιο απο ali που φαίνεται οτι ποαρακρατήθηκε το ΦΠΑ.

1 ώρα πριν, Tulipbaek είπε

Καλημέρα!

Ναι, θα σου βάλουνε ΦΠΑ + τέλη όπως λες. Εμένα στα 2 δέματα που πέρασαν απο ΓΕΤΑ έτσι ήταν πάντως.

Καλησπέρα,

Υπαρχει περίπτωση ύστερα από συνεννόηση με πωλητή να αποφύγω έξτρα ΦΠΑ και τελωνείο κάπως; Θέλω να αγοράσω κάτι hardware το οποίο είναι από 200-500€ και δεν θέλω να έχω και άλλες προσαυξήσεις...

5 λεπτά πριν, logo15 είπε

Καλησπέρα,

Υπαρχει περίπτωση ύστερα από συνεννόηση με πωλητή να αποφύγω έξτρα ΦΠΑ και τελωνείο κάπως; Θέλω να αγοράσω κάτι hardware το οποίο είναι από 200-500€ και δεν θέλω να έχω και άλλες προσαυξήσεις...

Ούτε με σφαίρες!

1 ώρα πριν, narta είπε

Εχω ιδια περίπτωση, εστειλα στο email της ΓΕΤΑ IOSS number και τιμολογιο απο ali που φαίνεται οτι ποαρακρατήθηκε το ΦΠΑ.

Καλησπέρα! Πήρατε καμιά απάντηση; Αν μπορούμε με ένα μέιλ να αποφύγουμε τη δεύτερη χρέωση, να το έχουμε υπ’ όψιν μας.

Είναι άδικο, θεωρώ, να επιβαρύνεται διπλά ο καταναλωτής που έκανε ο ίδιος ό,τι όφειλε από πλευράς του, για κάτι που ούτε εξαρτάται από αυτόν, ούτε και μπορεί να ελέγξει. Από την εταιρεία ή τις μεταφορικές θα έπρεπε να αναζητούν τον αποδεδειγμένα πληρωμένο φπα. Τέλος πάντων. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...