nikosgiann78 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, markbass είπε καποια ήταν unregistered (σε μεγάλο φάκελο της USPS) και καποια ως κανονικό δέμα με tracking που εμφάνιζε όλη την πορεία μεχρι την την πόλη μου. Περιμένω άλλο ένα τώρα το οποίο απο Δευτέρα είναι κολλημένο στο: ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ. Θα ενημερώσω τι έγινε τελικά. Λογικά τα Unregistered, δεν σου πήγαιναν καθόλου στον τελωνειακό έλεγχο (απλά έχω μια επιφύλαξη και θα ενημερώσω και εγώ για αυτά που έφυγαν πριν την 1η Ιουλίου, αλλά φτάνουν μετά την 1η Ιουλίου). Εξαίρεση σίγουρα εδώ, είναι αυτά που έφυγαν με Sunyou logistics από Κίνα (ακόμα και αυτά που έφυγαν νωρίτερα από 1 Ιουλίου, και έφτασαν μετά την 1η Ιουλίου - ήδη έχω πάρει ένα τέτοιο). Αυτά σίγουρα δεν πάνε σε κανέναν τελωνειακό έλεγχο (όπως και δεν πήγαιναν και ποτέ παλιότερα, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΞΙΑΣ!!!!) Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2021 από nikosgiann78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logo15 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Ότι ισχύει για από ισχύει για banggood? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 16 ώρες πριν, Gatos81 είπε Έχω παραγγείλει από AliExpress και ήρθε μέσω post Ολλανδίας θα έχω τελωνείο? Άγνωστο ακόμα αλλά θεωρητικά ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logo15 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Εμένα ένα δέμα έχει μείνει ΜΔ της περιοχής εδώ και μια βδομάδα. Είναι νορμαλ αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 5 ώρες πριν, Gatos81 είπε Διευκρινίζεται ότι η επιβολή ΦΠΑ εφαρμόζεται λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο εισόδου των εμπορευμάτων στην Ε.Ε. - και όχι το χρόνο παραγγελίας ή αποστολής των αγαθών – και αυτό θα έχει ως συνέπεια να υπάρξει επιβάρυνση ΦΠΑ για τους καταναλωτές που προχώρησαν σε αγορές πριν την 1η Ιουλίου. Από την σελίδα ΕΛΤΑ. Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση (πριν από την δικιά σου), το δέμα που δίνει ο φίλος με το PostNL, μπήκε Ιούνιο στην Ε.Ε. (αφού η Ολλανδία είναι χώρα της Ε.Ε.!), και έφτασε Ιούλιο Ελλάδα. Κατά τα άνω γραφόμενα, πρέπει να εφαρμοστεί η ατέλεια των 22 ευρώ!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 31 λεπτά πριν, Gatos81 είπε Τελικά το δέμα ήταν αξίας 10δολ κ μου χρεωσανε φπα 2.01ευρω. Το πήρες σήμερα στα χέρια σου φίλος; Σου χρεώσανε ΦΠΑ στην αναγραφόμενη τιμή της τελωνειακής δήλωσης, ή, 'μαντέψανε' σωστά την αξία, και έβαλαν ΦΠΑ; Πόσο ακριβώς ήταν η αξία της παραγγελίας σου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 μπορεί να εχει απαντηθεί ξανα , απο aliexpres αν παρουμε χαζολοίδια της ταξεως μεχρι κανα 20αρικο χοντρικά, απο οτι ειδα το aliexpress χρεωνει VAT 24% στο συνολο . αυτα τα πραγματα θα έρθουν χωρις αλλες διαδικασιες - φόρους κλπ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekkli Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 12 λεπτά πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε μπορεί να εχει απαντηθεί ξανα , απο aliexpres αν παρουμε χαζολοίδια της ταξεως μεχρι κανα 20αρικο χοντρικά, απο οτι ειδα το aliexpress χρεωνει VAT 24% στο συνολο . αυτα τα πραγματα θα έρθουν χωρις αλλες διαδικασιες - φόρους κλπ ? Ναι. Και ισχύει το ίδιο για χαζολοϊδια μέχρι 150€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lancias Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 καλημερα, αν μπορει να με διαφωτισει καποιος για τις νεες αλλαγες απο 1/7 αν π.χ. αγορασω κατι 10 ευρω,λογικα θα το πληρωσω 12,4 (με 24%ΦΠΑ) κατευθείαν στο aliexpress? και Αν η αξια του αντικειμενου ειναι μεγαλυτερη των 22 ευρω ,θα πληρωσω ΦΠΑ κ καποιο τελος εκτελωνισμου? ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Πάμε να δείξω άλλες 2 παραγγελίες που πήρα σήμερα, για τους 'δύσπιστους'!!! UU144820041CN & UD642014483NL . Βλέπουμε η μία που κάνει 45,16 ευρώ & η άλλη κάνει 93,31. Εννοείτε, δεν πλήρωσα τίποτα στο τελωνείο. Και τα δύο, ογκώδη και βαριά (ειδικά το ένα ήταν στα όρια των 2 κιλών που επιτρέπει ο unregistered τρόπος αποστολής). Το 'πολύ βαρύ' ζύγιζε 1.94 Κιλά. Για το PostNL, έβαλα τον πωλητή και εγκατέστησε το σύστημα που τυπώνουν τα 'direct' PostNL tracking numbers (και μάλιστα μου είπε πως το χρησιμοποιεί και σε πολλούς πελάτες πλέον!!!!), και του έβαλα να τυπώσει το tracking number. Για το China post, έβαλα τον πωλητή (επειδή συνεργάζεται με το τοπικό γραφείο του China post στην πόλη Shangrao), να ζητήσει να πάρει tracking number από U και εννοείτε ότι το έκαναν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!! Έχω ένα Unregistered PostNL, που μάλλον φαίνεται ότι κατά λάθος το έβαλαν σε σάκο με τα Registered (έφυγε πριν την 1η Ιουλίου, και έφτασε εδώ μετά την 1η Ιουλίου), καθώς και αύριο είναι να πάρω ένα ακριβό πάλι με Cainiao super economy που χρησιμοποιήθηκε το Bpost. Θα ενημερώσω αύριο, για αυτό το τελευταίο. Αυτό που βλέπω πάντως αρχικά είναι ότι σταματάνε τώρα και τα Unregistered του China post (που έφτασαν μετά την 1η Ιουλίου εδώ & εστάλησαν πιο πριν), αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν εύκολα τα Unregistered του Bpost (καθώς μάλλον τα ανακατεύουν μαζί με τα 'κανονικά Βέλγικα'), οπότε κανείς δεν θα κάτσει να κάνει διαχωρισμό (ενώ ξέρεις ότι του China post είναι σίγουρα από Κινα)!! Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2021 από nikosgiann78 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Πάμε να δείξω άλλες 2 παραγγελίες που πήρα σήμερα, για τους 'δύσπιστους'!!! UU144820041CN & UD642014483NL . Βλέπουμε η μία που κάνει 45,16 ευρώ & η άλλη κάνει 93,31. Εννοείτε, δεν πλήρωσα τίποτα στο τελωνείο. Και τα δύο, ογκώδη και βαριά (ειδικά το ένα ήταν στα όρια των 2 κιλών που επιτρέπει ο unregistered τρόπος αποστολής). Το 'πολύ βαρύ' ζύγιζε 1.94 Κιλά. Για το PostNL, έβαλα τον πωλητή και εγκατέστησε το σύστημα που τυπώνουν τα 'direct' PostNL tracking numbers (και μάλιστα μου είπε πως το χρησιμοποιεί και σε πολλούς πελάτες πλέον!!!!), και του έβαλα να τυπώσει το tracking number. Για το China post, έβαλα τον πωλητή (επειδή συνεργάζεται με το τοπικό γραφείο του China post στην πόλη Shangrao), να ζητήσει να πάρει tracking number από U και εννοείτε ότι το έκαναν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!! Έχω ένα Unregistered PostNL, που μάλλον φαίνεται ότι κατά λάθος το έβαλαν σε σάκο με τα Registered (έφυγε πριν την 1η Ιουλίου, και έφτασε εδώ μετά την 1η Ιουλίου), καθώς και αύριο είναι να πάρω ένα ακριβό πάλι με Cainiao super economy που χρησιμοποιήθηκε το Bpost. Θα ενημερώσω αύριο, για αυτό το τελευταίο. Αυτό που βλέπω πάντως αρχικά είναι ότι σταματάνε τώρα και τα Unregistered του China post (που έφτασαν μετά την 1η Ιουλίου εδώ & εστάλησαν πιο πριν), αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν εύκολα τα Unregistered του Bpost (καθώς μάλλον τα ανακατεύουν μαζί με τα 'κανονικά Βέλγικα'), οπότε κανείς δεν θα κάτσει να κάνει διαχωρισμό (ενώ ξέρεις ότι του China post είναι σίγουρα από Κινα)!! Να σε ρωτήσω… Αυτή αυτή η ανάλυση έχει πια κάποιο νόημα;;; Από την στιγμή που τα μεγάλα κινέζικα καταστήματα που αγοράζει το 99,9% του κόσμου, υιοθέτησαν το νέο σύστημα και προ πληρώνεις τον ΦΠΑ, με ότι και αν έρθει τι σημασία έχει; Σε λίγο θα ξεμπουκώσει και το τελωνείο με τα συστημένα και θα τα λαμβάνουμε και αυτά νωρίς… οπότε τι έμεινε…;;;; Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2021 από andreas1gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, andreas1gr είπε Να σε ρωτήσω… Αυτή αυτή η ανάλυση έχει πια κάποιο νόημα;;; Από την στιγμή που τα μεγάλα κινέζικα καταστήματα που αγοράζει το 99,9% του κόσμου, υιοθέτησαν το νέο σύστημα και προ πληρώνεις τον ΦΠΑ, με ότι και αν έρθει τι σημασία έχει; Σε λίγο θα ξεμπουκώσει και το τελωνείο με τα συστημένα και θα τα λαμβάνουμε και αυτά νωρίς… οπότε τι έμεινε…;;;; Αν τα Unregistered συνεχίζουν και ΔΕΝ ελέγχονται στα τελωνεία, τότε σε παραγγελίες πάνω από 150 ευρώ, θα γλυτώνεις δασμούς. Αλλά ..... επειδή ουσιαστικά ξέρω πως δουλεύει η πλατφόρμα, θα σου δείξω μελλοντικά τι μπορείς να κάνεις και για τον ΦΠΑ!!!! Έχω ένα 'πειραματικό' δέμα στον δρόμο τώρα, και όταν το πάρω, θα σου πω περισσότερα!!! Ήδη αυτό που έχω κάνει (που φαίνεται ότι λογικά θα πετύχει), το έχω μοιραστεί και με κάποιον εδώ σε προσωπικό μήνυμα!!! Λίγο υπομονή PLS!!!! Ταυτόχρονα, ήδη σου έχω στείλει προσωπικό μήνυμα, να δοκιμάσεις και εσύ αν θέλεις!!!! Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2021 από nikosgiann78 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Αν τα Unregistered συνεχίζουν και ΔΕΝ ελέγχονται στα τελωνεία, τότε σε παραγγελίες πάνω από 150 ευρώ, θα γλυτώνεις δασμούς. Αλλά ..... επειδή ουσιαστικά ξέρω πως δουλεύει η πλατφόρμα, θα σου δείξω μελλοντικά τι μπορείς να κάνεις και για τον ΦΠΑ!!!! Έχω ένα 'πειραματικό' δέμα στον δρόμο τώρα, και όταν το πάρω, θα σου πω περισσότερα!!! Ήδη αυτό που έχω κάνει (που φαίνεται ότι λογικά θα πετύχει), το έχω μοιραστεί και με κάποιον εδώ σε προσωπικό μήνυμα!!! Λίγο υπομονή PLS!!!! Ταυτόχρονα, ήδη σου έχω στείλει προσωπικό μήνυμα, να δοκιμάσεις και εσύ αν θέλεις!!!! Χαρά στην υπομονή σου, να κάνεις σε κάθε παραγγελία σου ότι έστειλες στο μήνυμα, για να γλιτώσεις μερικά ευρώ!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, andreas1gr είπε Χαρά στην υπομονή σου, να κάνεις σε κάθε παραγγελία σου ότι έστειλες στο μήνυμα, για να γλιτώσεις μερικά ευρώ!!!!! Το ξέρεις ότι αυτό που σου έστειλα στο προσωπικό μήνυμα, είναι για πολλά ευρώ 'γλίτωμα', και αυτό εξαρτάται καθαρά από το ύψος της παραγγελίας!!!! Απλά, στο δικό μου 'δοκιμαστικό' δέμα, χρησιμοποίησα τον carrier 'Cainiao super economy', για να δω αν τα Unregistered δέματα, ΔΕΝ θα πηγαίνουν ξανά στον τελωνειακό έλεγχο (και αυτά που θα είναι μετά την 1η Ιουλίου σταλμένα)!!! Θα επανέλθω και με Registered δέμα εννοείτε αργότερα! Είναι απλά φίλος, ότι έχω καταλάβει πάρα πολύ καλά πως δουλεύει η πλατφόρμα του Aliexpress, και για αυτό μπορώ να κάνω 'ελιγμούς'!!! Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2021 από nikosgiann78 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δίνω ακόμα ένα δέμα (σταλμένο τον Μάιο), που έφτασε εδώ (βάσει του Bpost-Belgium post) την 7η Ιουλίου. Κανένας έλεγχος σε κανένα τελωνείο, και δεν χρεώθηκε τίποτα εννοείτε (ούτε καν ΦΠΑ). Tracking number UH416844805BE. Παραγγελία πάνω από 40 ευρώ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα