Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

46 λεπτά πριν, user27 είπε

Και υπάρχουν ακόμη δύο πωλητές που στέλνουν με choice. Ίσως συνέφερε να έπαιρνα από αυτούς ξεχωριστά αφού φεύγανε τα υπόλοιπα από Κίνα. Μπορεί να το κάνω και τώρα μιας και βαριέμαι 2 μήνες αναμονή...

Δοκίμασε το, απλώς θα πρέπει είτε να κοστίζει πάνω από 10€ είτε να προσθέσεις και κάτι ακόμα πάλι Choice για να γίνει free shipping.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεύτερο refund που δεν μου μπαίνει απο AliExpress προς Τράπεζα Πειραιώς. Έχουν περάσει 20 εργάσιμες.

Το Αλι μου έχει δείξει τα αποδεικτικά του refund απο την πλευρά τους. 

Υπάρχει περίπτωση να "μπλοκάρει" τις διαδικασίες η Πειραιώς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι: Θα ήθελα να προχωρήσω σε μια αγορά από aliexpress, κοστους 400+ ευρω. Μου αφαιρεί το VAT στην πληρωμή. Αυτό σημαίνει, και με βάση την ανάρτηση του @sakisgri  ότι θα πληρώσω σίγουρα τελωνείο ή μπορει να αποφεχθεί (έστω να υπάρχει πιθανότητα) με κάποια μέθοδο αποστολής;

Επεξ/σία από Fatu

3 ώρες πριν, Fatu είπε

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι: Θα ήθελα να προχωρήσω σε μια αγορά από aliexpress, κοστους 400+ ευρω. Μου αφαιρεί το VAT στην πληρωμή. Αυτό σημαίνει, και με βάση την ανάρτηση του @sakisgri  ότι θα πληρώσω σίγουρα τελωνείο ή μπορει να αποφεχθεί (έστω να υπάρχει πιθανότητα) με κάποια μέθοδο αποστολής;

Καλησπέρα, Με καποια μέθοδο αποστολής μέσα από το Aliexpress, όχι. Μπορείς να δεις αν υπάρχει το προϊόν με αποστολη από Ευρωπαϊκή αποθήκη (εξηγώ πως γίνεται στη σελίδα 424). Η αν υπάρχει στο Banggood που χρησιμοποιεί DDP shipping (Delivered duty paid) και ειναι όλα προπληρωμένα μέσα στη τιμή. Επίσης στο Banggood ακόμα και να έρθει από Κίνα δεν ισχύει το όριο 186€.

Κάτι που μπορεί να γίνει για να πληρωσεις λιγότερα έξοδα στην Ελλαδα ειναι να δηλώσει ο πωλητής χαμηλότερη αξία για το δέμα, έτσι θα πληρωσεις λιγότερα έξοδα. Το κάνουν πολύ συχνά αυτό και πολλές φορές χωρίς να το ζητησεις καν.

Πες τον πωλητή πως σου ενδιαφέρει το τάδε προϊόν αλλά διστάζεις γιατι ανεβαίνει πολύ η τιμή με το τελωνειο και αν υπάρχει κάποιος τρόπο για να σου βγει φθηνότερα. Μπορεί να σου δώσει κάποιο κουπόνι και παράλληλα να δηλώσει χαμηλότερη αξία και με αυτά να σου βγει κοντά στην αρχική τιμή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
1 ώρα πριν, Rebelos2018 είπε

Καλησπέρα.

Είναι φυσιολογικό παραγγελία που έγινε σήμερα, να έχει Estimated delivery date: Dec 24, 2024?

Ναι αναλογα το μεγεθος και τον τροπο αποστολης , εμενα 2 τελευταιες παραγγελιες μια βαρια και μια μεγαλο μεγεθος θα ερουν με NL και ελτα και οχι με acs που ερχονται τα μικρα 

32 λεπτά πριν, villasg είπε

Ναι αναλογα το μεγεθος και τον τροπο αποστολης , εμενα 2 τελευταιες παραγγελιες μια βαρια και μια μεγαλο μεγεθος θα ερουν με NL και ελτα και οχι με acs που ερχονται τα μικρα 

Πιστεύω πως δίνουν και μεγάλο χρόνο παράδοσης για να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση καθυστέρησης. 

Μικρό μέγεθος είναι και βλέπω ότι θα έρθουν με choice. 

Καλησπέρα, για παραγγελία 2 προϊόντων απο το ίδιο κατάστημα, ως free shipping το ένα μου το βγάζει να σταλεί με AliExpress standard shipping και το δεύτερο με cainiao standard for special goods. 

Να τα αφήσω έτσι και θα ενοποιηθούν σε AliExpress standard ή με 7€ παραπάνω να βάλω και το δεύτερο σε AliExpress standard να είμαι σίγουρος;

Επίσης, δεν είναι κανένα προϊόν Choice.

Δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα ενοποιηθούν αλλά έχεις καλές πιθανότητες διότι είναι από το ίδιο κατάστημα. Εξαρτάται από τα κέφια του πωλητή. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, makis89 είπε

Καλησπέρα, για παραγγελία 2 προϊόντων απο το ίδιο κατάστημα, ως free shipping το ένα μου το βγάζει να σταλεί με AliExpress standard shipping και το δεύτερο με cainiao standard for special goods. 

Να τα αφήσω έτσι και θα ενοποιηθούν σε AliExpress standard ή με 7€ παραπάνω να βάλω και το δεύτερο σε AliExpress standard να είμαι σίγουρος;

Επίσης, δεν είναι κανένα προϊόν Choice.

Καλησπέρα, Aliexpress standard shipping με Cainiao standard for special goods ποτέ δεν γίνονται ενοποίηση, διότι το Cainiao standard for special goods ειναι για ειδικά υλικά. Θα έρθουν και τα 2 ξεχωριστά και θα ειναι και τα 2 συστημενα.

Στην περίπτωση σου αν το ένα δεν ήταν κατηγορία ειδικά υλικά,  θα γινόταν ένα δέμα (επειδή εχεις ένα Aliexpress standard shipping). Αλλά αν έπαιρνες 2 προϊόντα φτηνά με απλή αποστολη (semitrackable) από το ίδιο κατάστημα δεν θα γινόταν ενοποίηση και δεν θα γινόταν Aliexpress standard shipping. Σε αυτή τη περίπτωση για να γίνουν ενοποίηση θα πρέπει τα 2 προϊόντα να ειναι από διαφορετικά καταστήματα.

Αντιγραφή από σελίδα 424:https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907

Αν πάρουμε πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με οποιοδήποτε ασφαλή τρόπο αποστολής semitrackable/trackable (εκτός από "Cainiao Standard For Special Goods", "Cainiao Super Economy For Special goods"  και "Cainiao Heavy Parcel Line") Πιο πιθανό τα δέματα να ενοποιηθούν και να γίνουν ένα δέμα (Combined Delivery) και αυτόματα θα αναβαθμιστεί η αποστολή σε "Aliexpress Standard Shipping" έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο. Προτιμότερο ειναι να βάλουμε τα προϊόντα στο καλάθι και να τα πληρώσουμε όλα μαζί, ταυτόχρονα.

Τα "Aliexpress Standard Shipping", "Aliexpress Selection Standard" και τα ενοποιημένα (Combined) ειναι συστημενα (trackable) παίρνουν tracking number της μορφής 758******* (10ψηφιο) και έρχονται με την ACS (παράδοση σε 12-16 μέρες περίπου)

Τα "Cainiao Standard For Special Goods" ειναι για ειδικά υλικά σκόνες, υγρά, αλοιφές κτλ. ειναι συστημενα (trackable) παίρνουν tracking number της μορφής 758******* (10ψηφιο) και έρχονται με την ACS (παράδοση σε περίπου 30-45 μέρες)

Τα 'Cainiao Super Economy For Special Goods" επίσης ειναι για ειδικά υλικά, αλλά για πιο φτηνά δλδ κάτω από τα 8,5€. Είναι απλή αποστολη (semitrackable) παίρνουν tracking number της μορφής UB*********HU  και έρχονται με τα ΕΛΤΑ (παράδοση σε περίπου 45-60 μέρες)

α "Cainiao Heavy Parcel Line" ειναι για βαριά και ογκώδη δέματα. Είναι συστημενα (trackable) παίρνουν tracking number της μορφής LA*********HU  και έρχονται με τα ΕΛΤΑ (παράδοση σε περίπου 45-60 μέρες)

Τα "Aliexpress Saver Shipping", "Aliexpress Selection Saver", "Cainiao Super Economy" και "Cainiao Super Economy Global" ειναι για πιο φτηνά προϊόντα (8,5€ και κάτω) και ειναι απλή αποστολη (semitrackable) παίρνουν tracking number της μορφής UA*********HU και έρχονται με τα ΕΛΤΑ (παράδοση σε περίπου 30-45 μέρες)

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι δεν μου φαίνεται να είναι "ειδικό υλικό" ώστε να δικαιολογεί το Cainiao for special goods, ένα προιόν από αλουμίνιο είναι, συγκεκριμένα αυτό: https://www.aliexpress.com/item/1005006835679547.html γι'αυτό είπα να ρωτήσω.

Όπως και να 'χει θα τα βάλω με AliExpress Standard και τα 2 για σιγουριά.

• Like 1

7 ώρες πριν, makis89 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι δεν μου φαίνεται να είναι "ειδικό υλικό" ώστε να δικαιολογεί το Cainiao for special goods, ένα προιόν από αλουμίνιο είναι, συγκεκριμένα αυτό: https://www.aliexpress.com/item/1005006835679547.html γι'αυτό είπα να ρωτήσω.

Όπως και να 'χει θα τα βάλω με AliExpress Standard και τα 2 για σιγουριά.

Ναι όντως δεν ειναι, μερικές φορές βάζουν Cainiao standard for special goods σε προϊόντα που δεν ειναι ειδικά υλικά, μάλλον γιατι θα βγαίνει πιο φτηνά για αυτούς. Αλλά σε εμένα το βγάζει με Aliexpress standard shipping και free.

• Like 1

Καλησπέρα παλικάρια,μια ερώτηση,έχω παραγγείλει άπειρες φορές από AliExpress, όλα καλώς.Εψω παραγγείλει από Ευρωπαϊκή αποθήκη και μου έχουν δώσει ένα Tracking number που ξεκινάει από XW και τελειώνει σε JF ,μέθοδος αποστολής είναι DE_GLS_EU_Standard,στην Ελλάδα με ποια εταιρία παραλαμβάνω γνωρίζει κάποιος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Panos-Rodos είπε

Καλησπέρα παλικάρια,μια ερώτηση,έχω παραγγείλει άπειρες φορές από AliExpress, όλα καλώς.Εψω παραγγείλει από Ευρωπαϊκή αποθήκη και μου έχουν δώσει ένα Tracking number που ξεκινάει από XW και τελειώνει σε JF ,μέθοδος αποστολής είναι DE_GLS_EU_Standard,στην Ελλάδα με ποια εταιρία παραλαμβάνω γνωρίζει κάποιος?

Καλησπέρα, Στην GLS γράφουν πως συνεργάζονται με την ACS https://gls-group.eu/GROUP/en/gls-partners/?partner=greece Αλλά θα το δεις και εδώ καποια στιγμή https://parcelsapp.com/

1 ώρα πριν, Rebelos2018 είπε

Παιδιά το LP0******* τι είναι και πότε έρχεται συνήθως; 

Το LP********** ειναι εσωτερικό tracking number για Κίνα μόνο που παίρνουν τα δέματα μας και πάντα αλλάζει σε κάτι άλλο ανάλογα με τον τρόπο αποστολής. Όταν αλλάξει θα το δεις στο Aliexpress, επίσης όταν θα έχει αλλάξει αν βάλεις το tracking number LP********** εδώ https://parcelsapp.com/ θα δεις το next tracking number.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...