Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Starla είπε

Παιδιά παίζει η DPD να στέλνει με τρένο γιατί εμένα έχει κολλήσει 7/3 Sofia Bulgaria 

Νόμιζω φορτηγό μπορεί να κάνω και λάθος όμως

13 ώρες πριν, sakisgri είπε

Αν δεν προλάβεις μπορεις να κανονίσεις να το παραλάβει κάποιος άλλος και να σου το στείλει με Boxnow με πολύ χαμηλή χρέωση. https://p2p.boxnow.gr/shipment-step-one

Ευχαριστώ ναι θα κάνω εξουσιοδότηση αν είναι σε κάποιον να τα παραλάβει για εμένα αν δεν προλάβω, απλά πρέπει μέσα στις ημέρες να μου εμφανίσει τι θα γίνει τελικά αν θα έρθει με κούριερ η απλά με ΕΛΤΑ

Σήμερα μου εμφάνισε κάτι εντελώς καινούριο Warehouse Processing. We will update the delivery schedule soon.

image.png.e9f4133b7e7b941ba641142e79591f3f.png

Αυτό μόνο σε ένα από όλα τα δέματα, όλα τα υπόλοιπα λένε το ακριβώς προηγούμενο status

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα φωτα σας: περιμενω μικροπακετακια απο Ali, αποστολη με Cainiao και tracking codes αριθμητικα μονο.

Εχουν ολα ελλειπη στοιχεια παραληπτη (λειπουν αρ οδου και επιθετο) αρα αδυνατο να παραδοθουν αν δεν τα αναζητησω εγω.

Mπορω να τα κανω track στο site της DPD ειναι ομως σιγουρο οτι διαχειριζονται απο την DPD και δεν τα δινει αλλου; Και κυριως, εχουμε καποιο email επικοιωνιας μαζι τους;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, omokas είπε

Νόμιζω φορτηγό μπορεί να κάνω και λάθος όμως

Ευχαριστώ ναι θα κάνω εξουσιοδότηση αν είναι σε κάποιον να τα παραλάβει για εμένα αν δεν προλάβω, απλά πρέπει μέσα στις ημέρες να μου εμφανίσει τι θα γίνει τελικά αν θα έρθει με κούριερ η απλά με ΕΛΤΑ

Σήμερα μου εμφάνισε κάτι εντελώς καινούριο Warehouse Processing. We will update the delivery schedule soon.

image.png.e9f4133b7e7b941ba641142e79591f3f.png

Αυτό μόνο σε ένα από όλα τα δέματα, όλα τα υπόλοιπα λένε το ακριβώς προηγούμενο status

Εφόσον γράφει "θα ενημερώσουμε σύντομα το πρόγραμμα παράδοσης" λογικά κάτι πρέπει να περιμένει, απ' ότι καταλαβαίνω αυτό πρέπει να έφτασε πρώτο στην ενοποιημένη αποθήκη και περιμένει τα άλλα για να γίνει ενοποίηση, και αφού έχουν περασει κάποιες μέρες σου βγάζει αυτή την εξτρά ενημέρωση.

Μπορεί όμως και να κάνω λάθος, μένει να το δούμε.  Εμένα δεν έβγαλε κάτι τέτοιο, αλλά όλα φτάσανε σε λιγότερο από 48 ώρες.

Το περίεργο για εμένα ειναι ότι στο parcelsapp δείχνει ενημέρωση μεχρι της 4/3/23 ενώ παίρνει πληροφορίες από την Cainiao. Που με κάνει να πιστεύω ότι ειναι στην ενοποιημένη αποθήκη και κάπου εκεί θα σταματήσει αυτό το tracking number και θα πάρει το καινούργιο μαζί με τα άλλα δέματα.

4 ώρες πριν, Starla είπε

Παιδιά παίζει η DPD να στέλνει με τρένο γιατί εμένα έχει κολλήσει 7/3 Sofia Bulgaria 

Νομίζω οδικός, μια χαρά πάει το δέμα σου δεν κόλλησε, τρίτη μέρα ειναι σήμερα.  Λογικά αρχές της εβδομάδας θα παραλάβεις.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, yanc είπε

Τα φωτα σας: περιμενω μικροπακετακια απο Ali, αποστολη με Cainiao και tracking codes αριθμητικα μονο.

Εχουν ολα ελλειπη στοιχεια παραληπτη (λειπουν αρ οδου και επιθετο) αρα αδυνατο να παραδοθουν αν δεν τα αναζητησω εγω.

Mπορω να τα κανω track στο site της DPD ειναι ομως σιγουρο οτι διαχειριζονται απο την DPD και δεν τα δινει αλλου; Και κυριως, εχουμε καποιο email επικοιωνιας μαζι τους;

Λίγο δύσκολο μου φαίνεται να έστειλαν δέματα ενώ λείπουν στοιχεία.

Που το είδες ότι λείπουν ? Λογικό ειναι όταν το κάνουμε track από κάποιο site να μας κρύβει κάποια στοιχεία, μεχρι και μέσα από το app του Aliexpress κρύβει όνομα, επίθετο και τηλ.

Λογικά τα δέματα σου έγιναν combined γιαυτό και το tracking ειναι χωρίς γράμματα αλλιώς θα είχαν tracking τύπου UA*********HU

To tracking που έχεις ειναι 10 ψηφιο, τύπου 407******** ? Αν ναι έγινε αυτό που έγραψα πιο πάνω και μπορεις να δεις το tracking στο site της dpd  η στο parcelsapp η και στην cainiao.

Και ναι τα 10ψηφια έρχονται με dpd και τα παραδίδει η ACS στην Ελλαδα, όταν φτάσει Ελλαδα θα μπορεις με τον ίδιο αριθμό να το ψάξεις και στο site της ACS. Δες σελίδα 294 ανάρτηση μου τα γράφω αναλυτικά.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.

Υπαρχουν καποια πραγμαστα το AliExpress, με αποστολη σε 7 ημερες απο ΕΕ, π.χ. Γαλλια. Αν η αξια του αντικειμενου ξεπερναει τα 150 ευρω, υπαρχει περιπτωση να πληρωσουμε τελωνειο παρολο που ερχεται απο ΕE?

π.χ. https://vi.aliexpress.com/item/1005002655220980.html?spm=a2g0o.productlist.main.33.7311443dOBFSaV&algo_pvid=9f502580-5597-4934-9f7a-789762ef210a&algo_exp_id=9f502580-5597-4934-9f7a-789762ef210a-16&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000024096891843"}&pdp_npi=3%40dis!EUR!227.24!165.88!!!!!%4021021a7216785257589871313d0765!12000024096891843!sea!GR!110190370&curPageLogUid=fl4ksFvZFGKs

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panos4tw είπε

Υπαρχουν καποια πραγμαστα το AliExpress, με αποστολη σε 7 ημερες απο ΕΕ, π.χ. Γαλλια. Αν η αξια του αντικειμενου ξεπερναει τα 150 ευρω, υπαρχει περιπτωση να πληρωσουμε τελωνειο παρολο που ερχεται απο ΕE?

π.χ. https://vi.aliexpress.com/item/1005002655220980.html?spm=a2g0o.productlist.main.33.7311443dOBFSaV&algo_pvid=9f502580-5597-4934-9f7a-789762ef210a&algo_exp_id=9f502580-5597-4934-9f7a-789762ef210a-16&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000024096891843"}&pdp_npi=3%40dis!EUR!227.24!165.88!!!!!%4021021a7216785257589871313d0765!12000024096891843!sea!GR!110190370&curPageLogUid=fl4ksFvZFGKs

Όχι από Ευρωπαϊκή χώρα σε Ευρωπαϊκή δεν υπάρχει τελωνείο όσο και να ειναι το ποσό.

Και από Κίνα να έρθει πάλι δεν θα περασει γιατι το οριο ειναι 150€ καθαρή αξία , δλδ  186€ τελική τιμή.

• Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, sakisgri είπε

Εφόσον γράφει "θα ενημερώσουμε σύντομα το πρόγραμμα παράδοσης" λογικά κάτι πρέπει να περιμένει, απ' ότι καταλαβαίνω αυτό πρέπει να έφτασε πρώτο στην ενοποιημένη αποθήκη και περιμένει τα άλλα για να γίνει ενοποίηση, και αφού έχουν περασει κάποιες μέρες σου βγάζει αυτή την εξτρά ενημέρωση.

Μπορεί όμως και να κάνω λάθος, μένει να το δούμε.  Εμένα δεν έβγαλε κάτι τέτοιο, αλλά όλα φτάσανε σε λιγότερο από 48 ώρες.

Το περίεργο για εμένα ειναι ότι στο parcelsapp δείχνει ενημέρωση μεχρι της 4/3/23 ενώ παίρνει πληροφορίες από την Cainiao. Που με κάνει να πιστεύω ότι ειναι στην ενοποιημένη αποθήκη και κάπου εκεί θα σταματήσει αυτό το tracking number και θα πάρει το καινούργιο μαζί με τα άλλα δέματα.

Νομίζω οδικός, μια χαρά πάει το δέμα σου δεν κόλλησε, τρίτη μέρα ειναι σήμερα.  Λογικά αρχές της εβδομάδας θα παραλάβεις.

Καλησπέρα να ενημερώσω τελικά πως άρχισε να βγάζει χθες το βραδυ σε όλα τα Saver το ιδιο "Warehouse Processing. We will update the delivery schedule soon."

Σήμερα το πρωί είχαν πάρει όλα tracking μορφης 5UGR εκτος απο το LA...HU που ήταν Aliexpress Standard Shipping, αυτο κράτησε το αρχικό του LA...HU , οποτε να φανταστω ερχεται με ΕΛΤΑ? Ηδη εχει βγάλει κατι στο Posta.hu της ουγγαρίας αλλα στα ΕΛΤΑ δεν εντοπίζεται.

Η ειρωνία είναι πώς το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό δέμα και δεν το έκανε combine 😆

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, omokas είπε

Καλησπέρα να ενημερώσω τελικά πως άρχισε να βγάζει χθες το βραδυ σε όλα τα Saver το ιδιο "Warehouse Processing. We will update the delivery schedule soon."

Σήμερα το πρωί είχαν πάρει όλα tracking μορφης 5UGR εκτος απο το LA...HU που ήταν Aliexpress Standard Shipping, αυτο κράτησε το αρχικό του LA...HU , οποτε να φανταστω ερχεται με ΕΛΤΑ? Ηδη εχει βγάλει κατι στο Posta.hu της ουγγαρίας αλλα στα ΕΛΤΑ δεν εντοπίζεται.

Η ειρωνία είναι πώς το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό δέμα και δεν το έκανε combine 😆

Ναι έρχεται με ΕΛΤΑ, θα εμφανιστεί στα ΕΛΤΑ όταν φύγει από Ουγγαρία.

Και εγώ είχα 3 με saver και ένα standard τα 3 έγιναν combined και έφυγαν, αλλά το standard δεν το έχει στείλει ακόμα ο πωλητής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@sakisgri Εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής από την στιγμή που είναι κάτω από 186€ το αντικείμενο που πλήρωσα γιατί να περάσει τελωνείο? Δεν θα περάσει Ολλανδία? Πώς ξέρουν αν το αντικείμενο κόστιζε 230€ και όχι 163€? ή περιλαμβάνει ΦΠΑ ή όχι? Το γράφει πάνω? και αν ναι ο πωλητής δεν μπορεί να βάλει ότι κόστιζε 100 ευρώ πχ? Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί γιατί στο 294 page αναφέρεται πως τα aliexpress standard shipping δεν περνάνε τελωνείο. Επίσης θα πληρώσω ΦΠΑ για 163€ ή ΦΠΑ για 230€? Ειναι 100% σίγουρα ότι θα περάσει ή παίζεται να ετοιμαστώ ψυχολογικά 🥲

Επεξ/σία από lafayetter
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Ναι έρχεται με ΕΛΤΑ, θα εμφανιστεί στα ΕΛΤΑ όταν φύγει από Ουγγαρία.

Και εγώ είχα 3 με saver και ένα standard τα 3 έγιναν combined και έφυγαν, αλλά το standard δεν το έχει στείλει ακόμα ο πωλητής.

Oκ ευχαριστώ πολύ. Δεν εχω καταλάβει ωστόσο τα κριτήρια που γίνονται τα Combine καθώς όλα τα δέματα τα έστειλαν οι πωλητές την ίδια ημέρα, απο την επόμενη ήδη υπήρχαν στα tracking πληροφορίες. Οπότε είναι λίγο περίεργο καθώς σε μένα παλιά όλα γινόντουσαν combined ολα μαζί είτε Saver είτε Standard.

Τωρα που το σκέφτομαι περιλαμβάνει μπαταρία το δέμα αυτό μήπως λοιπόν δεν μπορεί να σταλεί με courier? Αν και έχω την εντύπωση οτι και με Standard που ταξιδέυει είναι περίεργο καθώς ήξερα οτιδήποτε περιλαμβάνει μπαταρία έρχεται με Meest - Speedex . Η μπαταρία είναι χύμα στο δέμα όχι σε συσκευή ενσωματωμένη, ειναι σετάκι επισκευής iPod.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lafayetter είπε

@sakisgri Εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής από την στιγμή που είναι κάτω από 186€ το αντικείμενο που πλήρωσα γιατί να περάσει τελωνείο? Δεν θα περάσει Ολλανδία? Πώς ξέρουν αν το αντικείμενο κόστιζε 230€ και όχι 163€? ή περιλαμβάνει ΦΠΑ ή όχι? Το γράφει πάνω? και αν ναι ο πωλητής δεν μπορεί να βάλει ότι κόστιζε 100 ευρώ πχ? Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί γιατί στο 294 page αναφέρεται πως τα aliexpress standard shipping δεν περνάνε τελωνείο.

Γιατί ήταν παραπάνω και αφαιρέθηκε ο Φ.Π.Α για να μείνουν τα 163€.

Βασικά δες πόσο κάνει το προϊόν πριν το βάλεις στο καλάθι αν ήταν 230€ στο checkout θα δεις price adjustment - (τον Φ.Π.Α όσο ειναι) και μένει το υπόλοιπο (163€ που γράφεις)  τοτε περνάει τελωνείο για να πάρουν τον Φ.Π.Α. που αφαιρέθηκε.

Ξέρουν ότι κοστίζει 230€ γιατι δεν έχεις πληρώσει τον Φ.Π.Α άρα δεν ενημερώθηκε το σύστημα IOSS που καταβάλουν τον Φ.Π.Α στην χώρα που πρόκειται να πάει το δέμα.

Στην σελίδα 294 γράφω Για κάτω από 186€ τελική τιμή δλδ τιμή προϊόν με Φ.Π.Α  και μεταφορικά.

Αν θέλεις βάλε λινκ με το προϊόν να σου πω με σιγουριά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sakisgri είπε

Γιατί ήταν παραπάνω και αφαιρέθηκε ο Φ.Π.Α για να μείνουν τα 163€.

Βασικά δες πόσο κάνει το προϊόν πριν το βάλεις στο καλάθι αν ήταν 230€ στο checkout θα δεις price adjustment - (τον Φ.Π.Α όσο ειναι) και μένει το υπόλοιπο (163€ που γράφεις)  τοτε περνάει τελωνείο για να πάρουν τον Φ.Π.Α. που αφαιρέθηκε.

Ξέρουν ότι κοστίζει 230€ γιατι δεν έχεις πληρώσει τον Φ.Π.Α άρα δεν ενημερώθηκε το σύστημα IOSS που καταβάλουν τον Φ.Π.Α στην χώρα που πρόκειται να πάει το δέμα.

Στην σελίδα 294 γράφω Για κάτω από 186€ τελική τιμή δλδ τιμή προϊόν με Φ.Π.Α  και μεταφορικά.

Αν θέλεις βάλε λινκ με το προϊόν να σου πω με σιγουριά.

Το προϊόν είναι το παρακάτω 

Λινκ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, omokas είπε

Oκ ευχαριστώ πολύ. Δεν εχω καταλάβει ωστόσο τα κριτήρια που γίνονται τα Combine καθώς όλα τα δέματα τα έστειλαν οι πωλητές την ίδια ημέρα, απο την επόμενη ήδη υπήρχαν στα tracking πληροφορίες. Οπότε είναι λίγο περίεργο καθώς σε μένα παλιά όλα γινόντουσαν combined ολα μαζί είτε Saver είτε Standard.

Τωρα που το σκέφτομαι περιλαμβάνει μπαταρία το δέμα αυτό μήπως λοιπόν δεν μπορεί να σταλεί με courier? Αν και έχω την εντύπωση οτι και με Standard που ταξιδέυει είναι περίεργο καθώς ήξερα οτιδήποτε περιλαμβάνει μπαταρία έρχεται με Meest - Speedex . Η μπαταρία είναι χύμα στο δέμα όχι σε συσκευή ενσωματωμένη, ειναι σετάκι επισκευής iPod.

Κοίτα Η Κίνα ειναι μεγάλη αν το standard ήταν στην άλλη πλευρά της Κίνας τοτε δεν θα βόλευε να το στειλουν στην Ενοποιημένη αποθήκη να γίνει ένα με τα άλλα και να έφυγε μόνο του.

Κανονικά η μπαταρία δεν στέλνεται με standard αλλά κάπως το κάνουν και τα στέλνουν ίσως να δηλώνουν κάτι άλλο.

6 λεπτά πριν, lafayetter είπε

Το προϊόν είναι το παρακάτω 

Λινκ

Αρχική τιμή 212,79€ (γιατι έχει με κάρτα sd η όχι ) έχει έκπτωση 9,67€ και price adjustment -39,32 αν πατήσεις στο ερωτηματικό θα δεις γράφει για VAT (Φ.Π.Α) και οτι θα περασει τελωνείο  και η τελική τιμή 163,81€

Ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβουμε αν περνάει τελωνείο ειναι Αν γράφει VAT included ξέρουμε πληρώσαμε το Φ.Π.Α και δεν θα περασει,

Αν δεν έχει VAT included και έχει Price adjustment τοτε ξεπερνάει το όριο αφαιρέθηκε ο Φ.Π.Α και θα περασει τελωνείο.

Screenshot_20230311_133833_AliExpress.jpg

Screenshot_20230311_134232_AliExpress.jpg

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Κοίτα Η Κίνα ειναι μεγάλη αν το standard ήταν στην άλλη πλευρά της Κίνας τοτε δεν θα βόλευε να το στειλουν στην Ενοποιημένη αποθήκη να γίνει ένα με τα άλλα και να έφυγε μόνο του.

Κανονικά η μπαταρία δεν στέλνεται με standard αλλά κάπως το κάνουν και τα στέλνουν ίσως να δηλώνουν κάτι άλλο.

Εχεις απόλυτο δίκιο για την Κίνα όμως δες λίγο το εξής περίεργο, πέρασαν με διαφορά λίγων ωρών απο τό ίδιο σημείο Fenggang Town κατα τις πρώτες ημέρες του tracking. Απλώς φαίνεται σαν να skippαρε εντελώς το warehouse

image.png.a0a852a335c9ebc932ab9e3d30542cac.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...