Jeiko_22 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, andreas1gr είπε Αν δεις την τιμή του προϊόντος, θα διαπιστώσεις ότι στην τιμή είναι μέσα και ο φόρος. Έως 150€, σε μεγαλύτερη αξία αφαιρείται ο ΦΠΑ απο το τελικό ποσό πληρωμής. (απο Κίνα) 19 ώρες πριν, sakisgri είπε Εαν είναι από Ευρώπη προπληρώνεις το ΦΠΑ που θα είναι μέσα στη τιμή έτσι και αλλιώς και τπτ άλλο. Εαν είναι από Κίνα λόγο που είναι πάνω από 150€ θα αφαιρεθεί το ΦΠΑ στο checkout και θα το πληρώσεις στην εταιρία που θα αναλάβει την μεταφορά στην Ελλάδα μαζί με έξοδα εκτελωνισμού. Κοίτα να επιλέξεις τρόπο αποστολής από Aliexpress όπως standard shiping έτσι σίγουρα θα αναλάβουν τα ΕΛΤΑ και θα πληρώσεις λίγα έξοδα (υπάρχει τιμοκατάλογος), αν επιλέξεις άλλο τρόπο και αναλάβει ιδιωτική εταιρία θα πληρώσεις πάρα πολλά έξοδα. Ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση. Δηλαδή εκτός του ΦΠΑ πληρώνω και έξοδα εκτελωνισμού. Αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αν γίνεται οπως παλιά που τα κοστολογούσαν οσο θέλουν, ή τώρα αναγράφεται η τιμή σε κάθε δέμα και το εκτελωνίζουν χωρίς ερωτήσεις. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2022 από Jeiko_22 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Jeiko_22 είπε Έως 150€, σε μεγαλύτερη αξία αφαιρείται ο ΦΠΑ απο το τελικό ποσό πληρωμής. (απο Κίνα) Ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση. Δηλαδή εκτός του ΦΠΑ πληρώνω και έξοδα εκτελωνισμού. Αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αν γίνεται οπως παλιά που τα κοστολογούσαν οσο θέλουν, ή τώρα αναγράφεται η τιμή σε κάθε δέμα και το εκτελωνίζουν χωρίς ερωτήσεις. Να σαι καλά Την τιμή του προϊόντος αν δεν κάνω λάθος το βλέπουν πλέον με το σκαναρισμα και δεν χρεώνουν ότι νάνε. Το πόσο θα κοστίσουν τα έξοδα εκτελωνισμού και δασμούς δες εδώ https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx πάτα εκεί που γράφει Τιμοκατάλογο Ειδικών Τελών Εκτελωνισμού επίσης στην ίδια σελίδα πιο κάτω γράφει αυτό Σε περίπτωση που οι τελωνειακές Αρχές στο στάδιο του ελέγχου έχουν αμφιβολίες σχετικά με τη δηλωθείσα από τον αποστολέα επί της τελωνειακής δήλωση CN22 /CN23 αξία ή σε περίπτωση που η τελευταία απουσιάζει ή έχει ελλιπείς πληροφορίες ως προς το περιεχόμενο ή την αξία, μπορεί να αναζητήσουν τις πληροφορίες που λείπουν χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, όπως είναι οι διαδικτυακοί τιμοκατάλογοι ή να ζητήσουν την παροχή συμπληρωματικών πληροφοριών/επιπλέον δικαιολογητικών, όπως: τιμολόγιο, έμβασμα πληρωμής, paypal, απόδειξη πιστωτικής κάρτας κτλ. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2022 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Anny1234 είπε Καλησπέρα,,δεξιά γωνία αυτό γραφή μονο sunyou sytrak,, τι σημαίνει αυτό ότι δεν πέρασε τελωνείο ακόμα,,,,Στο ΕΛΤΑ δεν μπορώ να επικοινωνήσω γιατί έχει πρόβλημα το πληροφοριακό σύστημα,,, ότι νανε ένα πράγμα. 😡 Αυτό που βλέπεις είναι τα tracking number updates από το tracking number της Sunyou logistics! Μετά το 'departed Sunyou facility' (που σημαίνει πρακτικά ότι το δέμα 'βγήκε' επιτυχώς από το κέντρο διαλογής της Sunyou), όλα τα επόμενα tracking number updates είναι ΜΟΥΦΑ!!!! Θα ρωτήσεις τον πωλητή ποιο είναι το 'next tracking number' του tracking number της Sunyou (υπάρχει ένα ενδεχόμενο να το βάλεις στην εφαρμογή parcelsapp και να στο βγάλει). Μετά το departed sunyou facility, το δέμα πάει στον 'next carrier'. Αν δώσεις έστω τον τύπο του 'next tracking number', θα σου πω περισσότερα!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grip Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Στις 16/3/2022 στις 9:43 ΜΜ, grip είπε Θυμηστε μου λίγο. Με Ali express saver shipping, φτάνει Ελλάδα 1/3 και σήμερα αλλάζει ένδειξη στο tracking status και δείχνει προς αποστολή στο εξωτερικό Ουγγαρία, χωρίς να δίχνει πλέον άφιξη Ελλάδα. Να θεωρήσω ότι δεν διακρινανε την διεύθυνσή παραλήπτη και την επιστρέφουν; Να το θεωρήσω ως χαμένο και να ζητήσω refund μετά από 60 ημέρες; Αξία μεγάλη δεν έχει, 3€ ήταν απλά για το γμτ. Ευχαριστώ. Τελικά ήρθε σήμερα. Μάλλον αυτό το αποστολή στην Ουγγαρία είτε ήταν τπτ προεορτιο της επίθεσης που λένε ότι δέχθηκαν τα ΕΛΤΑ από hackers, ή κάποια άλλη αστοχία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Στις 22/3/2022 στις 2:49 ΜΜ, grip είπε Τελικά ήρθε σήμερα. Μάλλον αυτό το αποστολή στην Ουγγαρία είτε ήταν τπτ προεορτιο της επίθεσης που λένε ότι δέχθηκαν τα ΕΛΤΑ από hackers, ή κάποια άλλη αστοχία. Νομίζω έχεις μπερδευτεί. Το tracking που δίνει η Cainiao 'arrive in destination country' είναι λανθασμένο, καθώς η Ουγγαρία είναι hub, όχι ο τελικός προορισμός. Όσο για το tracking των ΕΤΛΑ που λέει "Aποστολή από πελάτη στο εξωτερικό - Ουγγαρία" είναι λάθος μεταφρασμένο. Στα αγγλικά το tracking λέει "Departure from outward office of exchange", δηλαδή φεύγει από Ουγγαρία και μπαίνει σε αεροπλάνο για Ελλάδα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, ekrepali είπε Νομίζω έχεις μπερδευτεί. Το tracking που δίνει η Cainiao 'arrive in destination country' είναι λανθασμένο, καθώς η Ουγγαρία είναι hub, όχι ο τελικός προορισμός. Όσο για το tracking των ΕΤΛΑ που λέει "Aποστολή από πελάτη στο εξωτερικό - Ουγγαρία" είναι λάθος μεταφρασμένο. Στα αγγλικά το tracking λέει "Departure from outward office of exchange", δηλαδή φεύγει από Ουγγαρία και μπαίνει σε αεροπλάνο για Ελλάδα Όταν γράφει "Αποστολή από πελάτη στο εξωτερικό - Ουγγαρία" το δέμα είναι ακόμα Ουγγαρία άρα - Αποστολή από πελάτη (Ουγγαρία) στο εξωτερικό (Ελλάδα). Το Ουγγαρία στο τέλος σημαίνει ότι το δέμα είναι Ουγγαρία. Μπορείς να μπερδευτείς όταν το διαβάσεις στην αρχή όπως έκανα και εγώ, αλλά μετά κοίταξα πιο παλιά δέματα και γράφανε το ίδιο και ήρθε κανονικά. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anny1234 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Στις 21/3/2022 στις 5:12 ΜΜ, sakisgri είπε Καλησπερα Δεν έχει περάσει τελωνείο , θα περάσει Ελλάδα, αν είναι να περάσει με τα ΕΛΤΑ το κακό είναι θα πάρει λίγο χρόνο το κάλο είναι δεν θα πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου που ζητάνε τα ιδιωτικά κουριερ. Θα φανεί στην επόμενη ενημέρωση ποια εταιρία θα αναλάβει, Δες το δικό μου δεξιά εκεί που γράφει Found in και δεξιά κάτω εκεί που γράφει Track with official websites έχεις μια ιδέα με ποιες εταιρίες γίνετε η μεταφορά . Αν και εσύ έχεις το Greece post εκεί τότε θα αναλάβει τα Στις 21/3/2022 στις 7:07 ΜΜ, nikosgiann78 είπε Αυτό που βλέπεις είναι τα tracking number updates από το tracking number της Sunyou logistics! Μετά το 'departed Sunyou facility' (που σημαίνει πρακτικά ότι το δέμα 'βγήκε' επιτυχώς από το κέντρο διαλογής της Sunyou), όλα τα επόμενα tracking number updates είναι ΜΟΥΦΑ!!!! Θα ρωτήσεις τον πωλητή ποιο είναι το 'next tracking number' του tracking number της Sunyou (υπάρχει ένα ενδεχόμενο να το βάλεις στην εφαρμογή parcelsapp και να στο βγάλει). Μετά το departed sunyou facility, το δέμα πάει στον 'next carrier'. Αν δώσεις έστω τον τύπο του 'next tracking number', θα σου πω περισσότερα!! Με ELTA θα έρθει ναι ,,,αυτό είναι το next tracking number. Το δείχνει ποιο κάτω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, Anny1234 είπε Με ELTA θα έρθει ναι ,,,αυτό είναι το next tracking number. Το δείχνει ποιο κάτω. Αυτό το tracking number ανήκει στο ταχυδρομείο του Ουζμπεκιστάν, και είναι εντελώς untrackable. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το δέμα σου δεν ξέρεις που πραγματικά είναι αυτή την στιγμή!!! Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι .... υπομονή!!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evansicaria Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Αν πάρω από το ebay η το AliExpress ένα τζαμί για το κινητό με 80 λεπτά θα περάσει τελονιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, evansicaria είπε Αν πάρω από το ebay η το AliExpress ένα τζαμί για το κινητό με 80 λεπτά θα περάσει τελονιο? Για ebay δεν γνωρίζω από Aliexpress αν επιλέξεις ένα από αυτούς τους τρόπους αποστολής θα περάσει τελωνείο Ουγγαρία και δεν θα πληρώσεις τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή. Aliexpress saver shipping, Aliexpress standard shipping, Cainiao super economy, Cainiao super economy global. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sxetikos13 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, sakisgri είπε Για ebay δεν γνωρίζω από Aliexpress αν επιλέξεις ένα από αυτούς τους τρόπους αποστολής θα περάσει τελωνείο Ουγγαρία και δεν θα πληρώσεις τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή. Aliexpress saver shipping, Aliexpress standard shipping, Cainiao super economy, Cainiao super economy global. Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά. Μέχρι πριν κανά 2 μήνες ήξερα ότι οι safe τρόποι είναι οι 2 πρώτοι (Αliexpress) ενώ με τους άλλους δύο (Cainiao) υπάρχει ορατός κίνδυνος για τελωνείο. Άλλαξε κάτι από τότε γιατί μες στο Σ/Κ θέλω να παραγγείλω κάτι μικροπράγματα..... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 37 λεπτά πριν, sxetikos13 είπε Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά. Μέχρι πριν κανά 2 μήνες ήξερα ότι οι safe τρόποι είναι οι 2 πρώτοι (Αliexpress) ενώ με τους άλλους δύο (Cainiao) υπάρχει ορατός κίνδυνος για τελωνείο. Άλλαξε κάτι από τότε γιατί μες στο Σ/Κ θέλω να παραγγείλω κάτι μικροπράγματα..... Καλησπέρα και Χρόνια πολλά Ναι είναι safe όπως έχει απαντήσει ο nikosgiann78 σε άλλον χρήστη στην σελίδα 173 βασικά γράφει αυτό - Η απάντηση είναι ... εξαρτάται από τον τρόπο αποστολής. Οι σίγουροι τρόποι είναι 'Aliexpress saver/standard shipping', Cainiao super economy (ΣΚΕΤΟ), Cainiao super economy/standard for special goods' για τα 'ειδικά προϊόντα' (σκόνες, υγρά κτλ.) - Και από τότε έχει αλλάξει ότι το Cainiao super economy global είναι πλέον ασφαλές όπως έχουν αναφέρει κάποιοι χρήστες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manthos91 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια θελω να κανω παραγγελια απο alibaba ..στα 250 δολαρια .Ο κινεζος μου ειπε αν θελω να το κανω εκτος alibaba για να βαλει μικροτερη τιμη ..τυπου 140 ευρω (χρεωστικη, οχι paypall) .Αξιζει ή ειναι ρισκο χωρις λογο γτ οι τελωνειακοι θα το ψιλιαστουν? .Και κατι ακομα..ειναι καλυτερο να το σπασω σε 140 + 110 ? ετσι δεν θα εχω δασμους ? Υ.Γ το συνολικο δεμα θα ειναι 50-60 κιλων(δεν ξερω αν παιζει ρολο). Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από Manthos91 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FLOOFLIS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα και από εμένα.. Επειδή έχω αρκετό καιρό να ψωνίσω κάτι ογκώδες από Κίνα, μήπως έχει κάποιος πιο έμπειρος την ευγενή καλωσύνη να μου πει τι θα πληρώσω επιπλέον αν παραγγείλω το παρακάτω προϊόν? https://a.aliexpress.com/_mLSnBie Δηλαδή φπα, κόστος εκτελωνισμού κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Manthos91 είπε Καλησπερα παιδια θελω να κανω παραγγελια απο alibaba ..στα 250 δολαρια .Ο κινεζος μου ειπε αν θελω να το κανω εκτος alibaba για να βαλει μικροτερη τιμη ..τυπου 140 ευρω (χρεωστικη, οχι paypall) .Αξιζει ή ειναι ρισκο χωρις λογο γτ οι τελωνειακοι θα το ψιλιαστουν? .Και κατι ακομα..ειναι καλυτερο να το σπασω σε 140 + 110 ? ετσι δεν θα εχω δασμους ? Υ.Γ το συνολικο δεμα θα ειναι 50-60 κιλων(δεν ξερω αν παιζει ρολο). Καλημέρα Απ' ότι ξέρω το Alibaba είναι ίδιο group με το Aliexpress απλός είναι για επαγγελματίες, άρα θα απαντήσω με ότι ξέρω από Aliexpress. Αν κάνεις αγορά μέσο της πλατφόρμας τα χρήματα πάνε στο Aliexpress και όταν παραλάβεις και δηλώσεις ότι είναι όλα καλά τότε το Aliexpress δίνει τα χρήματα στον πωλητή. Αν γίνει η αγορά εκτός πλατφόρμας δεν έχεις καμία ασφάλεια δλδ αν δεν έρθει καθόλου η δεν είναι αυτό που παρήγγειλες δεν θα έχεις σε ποιον να απευθυνθείς γιατί ο Κινέζος θα έχει πάρει τα χρήματα και τρέχα γύρευε. Αν μπορεί το ίδιο δέμα να σπάσει σε 2 δέματα και το ένα να χρεωθεί 140 και το άλλο 110 όπως έγραψες αλλά να γίνει μέσο της πλατφόρμας είναι πιο καλά, (έχω διαβάσει άτομα που το κάνανε) απλός να στείλει το ένα δέμα πρώτα και μετά από λίγες μέρες το άλλο. Αν κάποιος ξέρει καλύτερα η έχει κάποια εμπειρία ας απαντήσει. 12 ώρες πριν, FLOOFLIS είπε Καλησπέρα και από εμένα.. Επειδή έχω αρκετό καιρό να ψωνίσω κάτι ογκώδες από Κίνα, μήπως έχει κάποιος πιο έμπειρος την ευγενή καλωσύνη να μου πει τι θα πληρώσω επιπλέον αν παραγγείλω το παρακάτω προϊόν? https://a.aliexpress.com/_mLSnBie Δηλαδή φπα, κόστος εκτελωνισμού κτλ Καλημερα Πλέον το φπα το προπληρώνεις μέχρι 150 ευρώ (είναι μέσα στη τιμή λέγεται VAT) Το δέμα λογικά θα πάει η Ουγγαρία η Ολλανδία θα εκτελωνιστεί εκεί και δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω. Δεν ξέρω αν επειδή είναι βαρύ έρθει κατευθείαν Ελλάδα. Τρόπος αποστολής έχει cainiao heavy parcel line, όλα που φεύγουν με cainiao είναι ασφαλής πλέον δλδ προπληρώνεις φπα και τπτ παραπάνω. Για cainiao heavy parcel line δεν έχω διαβάσει κάτι γιαυτό καλύτερα στείλε μήνυμα στον πωλητή και ρώτα. Η αν ξέρει κάποιος φίλος κάτι παραπάνω να σου απαντησει Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2022 από sakisgri 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα