Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, vasilispas είπε

Αρα δν ανοιγουν σακους με σειρα προτεραιοτητας ανα ημερα ...κ δν ανοιγουν σακους τωρα αρχες ιουλιου...της κακομοιρας ετο τελωνειο

Screenshot_20210826-145356_Chrome.png

το ποιο πιθανό να έχουν ελάχιστα άτομα εκει (κλασσικά) τα οποια με το πασο τους κανουν την δουλειά από τους ελάχιστους αυτούς λογικά μισοί ειναι σε άδεια και βάλε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 ώρες πριν, Black Demis είπε

απο τοτε που βγήκε ο νόμος εχω πάρει 7 πράγματα από το ali (τιμές από 20 έως και 150 ευρώ χωρις το φπα και με φπα ανάλογα στο τέλος τα βγάζει ) όλα περασαν από το τελωνείο και όλα ειναι οκ (ουσιαστικά το μόνο που πλήρωσα ειναι το φπα κατά την αγορά)
το μόνο που ειναι σπαστικο δεν μειώθηκε χρόνος αναμονής στα τελωνεία μας όπως και πριν ένα μήνα και κάθονται εκεί

Οπότε για πακέτο δηλωμένο 15 USD (εχω και απόδειξη απο πληρωμή paypal) θα πληρώνουμε μονο ΦΠΑ και οχι τα 90+ ευρώ που ζητάει η DHL ανα πακέτο για εκτελωνισμό;

21 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Οπότε για πακέτο δηλωμένο 15 USD (εχω και απόδειξη απο πληρωμή paypal) θα πληρώνουμε μονο ΦΠΑ και οχι τα 90+ ευρώ που ζητάει η DHL ανα πακέτο για εκτελωνισμό;

Πολύ σωστά τουλάχιστον σε ότι πήρα μέχρι τώρα έτσι ήταν μόνο το φπα μπικε (προφανος και δεν το πήρα με DHL κάποια ήρθαν με ταχυδρομείο κάποια έφερε acs και κάποια καθοντουσαν στο elta courier και τα πήρα μόνος μου)

1 λεπτό πριν, Black Demis είπε

Πολύ σωστά τουλάχιστον σε ότι πήρα μέχρι τώρα έτσι ήταν μόνο το φπα μπικε (προφανος και δεν το πήρα με DHL κάποια ήρθαν με ταχυδρομείο κάποια έφερε acs και κάποια καθοντουσαν στο elta courier και τα πήρα μόνος μου)

Απ οτι μου είπαν απο Ali θα γίνει αποστολή με DHL express. Τωρα ο θεος ας βάλει το χέρι του. (και να μην το βάλει κανένας κομπλεξικός στο τελωνείο). Σε ευχαριστώ για την επιβεβαίωση Demis.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοπόν, μόλις έλαβα μια ειδοποίηση για να παραλάβω ένα δέμα από ταχυδρομείο με έξτρα χρέη εκτελωνισμού €2,50. Το είχα παραγγείλει 28/7 (προφανώς είχα πληρώσει ΦΠΑ) και ήρθε με China Post Registered Mail απευθείας από Κίνα (δεν είδα, δηλαδή, να κάνει κάποια στάση σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα πριν φτάσει εδώ) . Είχα στείλει μέιλ με αποδεικτικά στο ΓΕΤΑ όταν είδα πως πήγαινε για εκτελωνισμό. Δεν έλαβα ποτέ απάντηση αλλά υποπτεύομαι ότι ίσως και να το είδαν γιατί δε μου χρέωσαν έξτρα ΦΠΑ.

Το ερώτημά μου είναι, αφού προφανώς επιβεβαίωσαν ότι είχα πληρώσει ΦΠΑ (αλλιώς θα μου το χρέωναν) και ότι άδικα το δέμα μου βρισκόταν στο τελωνείο, χρέη εκτελωνισμού γιατί πληρώνω; Κι εφόσον δεν πρόκειται για ΦΠΑ αλλά για τέλη εκτελωνισμού, μπορώ να τα διεκδικήσω από το aliexpress support; Δεν είναι τα €2,50 φυσικά (ή όσα μαζευτούν αν το τελωνείο επαναλάβει αυτή την πρακτική για δέματα με ήδη πληρωμένο φπα), είναι για το γαμώτο.

Επεξ/σία από Tulipbaek

7 λεπτά πριν, Tulipbaek είπε

Λοπόν, μόλις έλαβα μια ειδοποίηση για να παραλάβω ένα δέμα από ταχυδρομείο με έξτρα χρέη εκτελωνισμού €2,50. Το είχα παραγγείλει 28/7 (προφανώς είχα πληρώσει ΦΠΑ) και ήρθε με China Post Registered Mail απευθείας από Κίνα (δεν είδα, δηλαδή, να κάνει κάποια στάση σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα πριν φτάσει εδώ) . Είχα στείλει μέιλ με αποδεικτικά στο ΓΕΤΑ όταν είδα πως πήγαινε για εκτελωνισμό. Δεν έλαβα ποτέ απάντηση αλλά υποπτεύομαι ότι ίσως και να το είδαν γιατί δε μου χρέωσαν έξτρα ΦΠΑ.

Το ερώτημά μου είναι, αφού προφανώς επιβεβαίωσαν ότι είχα πληρώσει ΦΠΑ (αλλιώς θα μου το χρέωναν) και ότι άδικα το δέμα μου βρισκόταν στο τελωνείο, χρέη εκτελωνισμού, για έναν εκτελωνισμό που εν τέλη δεν έγινε, γιατί πληρώνω; Κι εφόσον δεν πρόκειται για ΦΠΑ αλλά για τέλη εκτελωνισμού, μπορώ να τα διεκδικήσω από το aliexpress support; Δεν είμαι τα €2,50 φυσικά (ή όσα μαζευτούν αν το τελωνείο επαναλάβει αυτή την πρακτική για δέματα με ήδη πληρωμένο φπα), είναι για το γαμώτο.

Εκτελωνισμος εγινε..απλα δν σε χρεωσαν φπα..αλλα τα εξοδα εκτελωνισμου

παντως παρηγγειλα 29/6 απο βαθεια κινα αξιας 16 δολαρια για να δω τι παιζει με τελωνειο (δεν ειχε μεσα ΦΠΑ), εφτασε 6/8, για καποιον λογο ο τυπος ειχε γραψει αξια 4 δολαρια και δεν ειχε καποιο μπουγιουρντι. Μηπως βαρεθηκαν λογω διακοπων και φορτου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gaig είπε

παντως παρηγγειλα 29/6 απο βαθεια κινα αξιας 16 δολαρια για να δω τι παιζει με τελωνειο (δεν ειχε μεσα ΦΠΑ), εφτασε 6/8, για καποιον λογο ο τυπος ειχε γραψει αξια 4 δολαρια και δεν ειχε καποιο μπουγιουρντι. Μηπως βαρεθηκαν λογω διακοπων και φορτου?

7 δεματα είχα παραγγείλει από 6/20 εως 6/25 και 4 απο αυτά περάσαν χωρίς τελωνείο, 2 δέματα που ήταν αξίας 90 και 130 ε τα πέρασαν με αξίες 0,01 ε και 1 ε. δλδ πλήρωσα 6,5 ε φόρο και εκτελωνισμό για τα 2 δέματα.

τώρα έχω κάνει παραγγελία 200 ε για να μην προπληρώσω ΦΠΑ και ο πωλητής άνετα έβαλε αξία στα 12 ε. Εμπειρικά είτε θα περάσει ελεύθερα το δέμα αυτό απο τελωνείο είτε θα πληρώσω φπα + τελη για την αναγραφόμενη αξία δλδ για τα 12 ε

Παντως δεν προπληρώνω κανένα ΦΠΑ γιατί βλέπω ότι τον κόσμο τον γ** αρκετά τα ΕΛΤΑ

Επεξ/σία από s1mplement
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Kostas88KG είπε

Απ οτι μου είπαν απο Ali θα γίνει αποστολή με DHL express. Τωρα ο θεος ας βάλει το χέρι του. (και να μην το βάλει κανένας κομπλεξικός στο τελωνείο). Σε ευχαριστώ για την επιβεβαίωση Demis.

dhl παντα ειχαν για πολυ συγκεκριμένα πράγματα και συνήθως σε έγδερναν στην ελλαδα
κανονικά στην χειρότερη θα πρέπει να πληρώσεις έξοδα τελωνείου κατι 2 3 ευρω ειναι

Επεξ/σία από Black Demis

34 λεπτά πριν, Black Demis είπε

dhl παντα ειχαν για πολυ συγκεκριμένα πράγματα και συνήθως σε έγδερναν στην ελλαδα
κανονικά στην χειρότερη θα πρέπει να πληρώσεις έξοδα τελωνείου κατι 2 3 ευρω ειναι

Μέσα στην πρώτη καραντίνα πήρα αντικείμενο στα 180 δολάρια, ενα εργαλείο μέτρησης και μου πέρασε έτσι. Προφανώς απο φοβο ή κατι τετοιο δεν τα έβλεπαν. Αν και είχε δηλώσει ο κινέζος 20 δολάρια.

Τώρα εχω αποδεικτικά paypal 15 δολάρια το ένα με τα μεταφορικά και 40 το άλλο, αλλα στα 40 ειναι μέσα και τα μεταφορικά (15+25). Ξέρει κανείς αν μπορώ να τα στείλω τα αποδεικτικά στην DHL κάπως για να γλιτώσω τα 90αρια που λένε στις λίστες τους; ΦΠΑ ας πληρώσω. Ας μου πούνε και 40 ευρώ ξερω γω και τα 2 μαζί, δεν με πειράζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Μέσα στην πρώτη καραντίνα πήρα αντικείμενο στα 180 δολάρια, ενα εργαλείο μέτρησης και μου πέρασε έτσι. Προφανώς απο φοβο ή κατι τετοιο δεν τα έβλεπαν. Αν και είχε δηλώσει ο κινέζος 20 δολάρια.

Τώρα εχω αποδεικτικά paypal 15 δολάρια το ένα με τα μεταφορικά και 40 το άλλο, αλλα στα 40 ειναι μέσα και τα μεταφορικά (15+25). Ξέρει κανείς αν μπορώ να τα στείλω τα αποδεικτικά στην DHL κάπως για να γλιτώσω τα 90αρια που λένε στις λίστες τους; ΦΠΑ ας πληρώσω. Ας μου πούνε και 40 ευρώ ξερω γω και τα 2 μαζί, δεν με πειράζει.

Όχι.

Η DHL είναι καρκίνωμα και η ταρίφα είναι στάνταρ... ακόμα και αν τύχει στην περίπτωση σου και πρακτικά ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

ΥΓ: Δεν χάνεις βέβαια τίποτα να δοκιμάσεις.

Επεξ/σία από Aurumnus

1 ώρα πριν, Kostas88KG είπε

με dhl δεν μπορω να βοηθήσω και πολύ εκεί αρπάζουν ότι μπορουν αν τους επιτρέπει ο νομος.....  έχουν κατι ταρίφες λες και ειναι τπτ president delivery

Ξέρει κανείς ρε παιδιά τι φάση με αυτό; Όλα βλέπω κολλάνε στο ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ αυτό θα περάσει 2 φορές;

Η παραγγελία έγινε 30/7 από aliexpress, κόστιζε 27€ και λέει έρχεται με TOPYOU

D0A46E09-6846-4E2F-BB16-3321E86CBF0D.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...