Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2 Ερωτήσεις για την επέκταση μνήμης:

- Βλέποντας στο performance tab του task manager όταν τρέχω μια συγκεκριμένη εφαρμογή ότι χρησιμοποιούνται 7 από τα 8GB της υπάρχουσας μνήμης. Επειδή παρατηρώ μια καθυστέρηση κάποιες στιγμές, για να φρακάρει το σύστημα πρέπει η υπάρχουσα μνήμη να γεμίσει τελείως ή και τα 7/8 είναι αρκετά για να έχω κολλήματα?

- Στην περίπτωση που 7/8 είναι αρκετά για το κόλλημα. Για να δώσω λίγο "αέρα" στο σύστημα, μπορώ να πάρω ένα DIMM των 4GB και να το προσθέσω στα υπάρχοντα 2Χ4GB ή πρέπει αναγκαστικά να προσθέσω άλλα 2Χ4?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

1) εξαρτάται από το τι κάνεις , πολύ γενικόλογο το ερώτημα σου , μπορεί τα 7/8 να μην είναι αρκετά

2) τρέξε ένα antimalware μήπως κόλλησες κάτι

3) πρέπει να δεις αν η μητρική σου έχει κενές θέσεις για RAM , αν ναι προσθέτεις αρκεί να είναι του ίδιου τύπου (αν όχι βγάζεις τα δύο 4αρια και προσθέτεις δύο 8ρια)

Δημοσ.

1) εξαρτάται από το τι κάνεις , πολύ γενικόλογο το ερώτημα σου , μπορεί τα 7/8 να μην είναι αρκετά

2) τρέξε ένα antimalware μήπως κόλλησες κάτι

3) πρέπει να δεις αν η μητρική σου έχει κενές θέσεις για RAM , αν ναι προσθέτεις αρκεί να είναι του ίδιου τύπου (αν όχι βγάζεις τα δύο 4αρια και προσθέτεις δύο 8ρια)

Ευχαριστώ για την απάντηση

1. Τρέχω έναν εξομοιωτή πτήσης αρκετά απαιτητικό

2. Το σύστημα είναι καθαρό, μόλις έγινε εγκατάσταση των Windows από φορμάτ (κολλήματα έχω μόνο όταν τρέχω τον εξομοιωτή, όχι πάντα)

3. Έχει άλλες 2 κενές θέσεις. Αυτή τη στγμή έχω πάνω 2Χ4GB 1866 1.5v αλλά τρέχουν σε 1600 λόγω CPU, άρα μπορώ να προσθέσω ένα DIMM 4GB 1600 1.5v?  

Δημοσ.

Αν αναφέρεις μητρική-επεξεργαστή και ποιές μνήμες έχεις τώρα, θα μπορούσε κάποιος φίλος να σου απαντήσει συγκεκριμένα, διαφορετικά θα πάρεις μόνο γενικόλογες απαντήσεις...

• Like 1
Δημοσ.

Αν αναφέρεις μητρική-επεξεργαστή και ποιές μνήμες έχεις τώρα, θα μπορούσε κάποιος φίλος να σου απαντήσει συγκεκριμένα, διαφορετικά θα πάρεις μόνο γενικόλογες απαντήσεις...

Ασφαλώς,

• i5-3570k
  • Asus P8H77-M
  • Patriot Viper 3 Series Sapphire Blue 2x4GB DDR3-2133MHz 

Επίσης, αυτή τη στιγμή η μνήμη λειτουργεί σε dual channel. Eφόσον (και αν) βάλω ένα DIMM των 4GB, μόνο εκείνο θα λειτουργεί σε single channel σωστα; Δηλαδή τα αρχικά 8GB θα συνεχίσουν να λειτουργουν σε dual channel?

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι η λύση των 2x8gb,όπως ειπώθηκε παραπάνω. Μπορείς να πουλήσεις σε αγγελία τις υπάρχουσες και να σου βγεί φθηνότερα.

Γενικά ότι παραπάνω από 2 dimm ,δεν σου εξασφαλίζει οτι θα παίζουν όπως πρέπει,πόσο μάλλον αν βάλεις ένα ακόμα και γίνουν 3.

Δεν είναι σίγουρο οτι θα παίξει dual έστω τα 2 dimm. Αν το κάνεις με ένα ίδιο dimm,το μόνο σίγουρο είναι οτι θα έχεις 12gb.

Με το motherboard που έχεις,γίνεται oc στον cpu? Ρωτάω γιατί τα Η77 άλλοι λένε οτι γίνεται και άλλοι όχι. Αν ναι έχεις κάνει? Ή ανεβάζει λίγο με το XMP?

Γιατί θα κερδίσεις και από εκεί επιδόσεις.

Επίσης ο εξομοιωτής που τρέχεις,τι απαιτήσεις έχει και τι gpu έχεις ? 

Δημοσ.

Άλλο ένα ζευγάρι 2Χ4 θα κοστίσει διπλά και δεν πιστεύω πως χρειάζομαι 16GB

και τοτε γιατι ανοιξες θεμα; (κουβεντουλα να γινεται!)

Δημοσ.

και τοτε γιατι ανοιξες θεμα; (κουβεντουλα να γινεται!)

Νομίζω ότι η απορία μου (και ο λόγος που άνοιξα το θέμα) είναι ξεκάθαρη και η αρχικές ερωτήσεις που έκανα ήταν σαφέστατες.

Άν είχα το περιθώριο να πάρω άλλα 2Χ4 θα τα αγόραζα και θα τελείωνα. Για να ρωτάω σημαίνει ότι είτε δεν μπορώ ή δεν θέλω να ξοδέψω 60 ευρώ για να βλέπω μετά να χρησιμοποιούνται τα 7/16 της μνήμης χωρίς διαφορά στην απόδοση.

Πάνω σε αυτό αν μπορεί κάποιος να με διαφωτήσει σχετικά με την πρώτη αρχική μου ερώτηση θα το εκτιμούσα.

Για να απαντήσω στον φίλο που ρώτησε, νομίζω ότι οι μητρικές Η77 δεν κάνουν OC χωρίς όμως να είμαι σίγουρος.

Όσον αφορά τον εξομοιωτή πρόκειται για το x-plane 11 που έχει ελάχιστη απαίτηση μνήμης τα 8GB και προτεινόμενη 16-24GB

H GPU είναι η GTX 1050 TI 

Δημοσ.

Ο εξομοιωτης στα προτεινόμενα ζητάει 16 GBP ram ,i5 6600 και gtx 1070.

Το σύστημα σου πιάνει τα minimum requirements και φτάνοντας τη ράμ σου στα 12 πάλι δεν πιάνεις τα recommended.

Οπότε δεν είναι σίγουρο ότι θα είσαι οκ.

Άποψη μου είναι ότι θα τρέχει ένα κλικ καλύτερα αλλά λογικά σε κόβει αρκετά η gpu.

Σε τι ανάλυση το τρέχεις?

Δημοσ.

Ο εξομοιωτης στα προτεινόμενα ζητάει 16 GBP ram ,i5 6600 και gtx 1070.

Το σύστημα σου πιάνει τα minimum requirements και φτάνοντας τη ράμ σου στα 12 πάλι δεν πιάνεις τα recommended.

Οπότε δεν είναι σίγουρο ότι θα είσαι οκ.

Άποψη μου είναι ότι θα τρέχει ένα κλικ καλύτερα αλλά λογικά σε κόβει αρκετά η gpu.

Σε τι ανάλυση το τρέχεις?

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Τον τρέχω στην ανάλυση της οθόνης 1920Χ1200.

Σε γενικές γραμμές την δουλειά μου την κάνω, οι απαιτήσεις αυτές γίνονται απαραίτητες όταν βάλεις custom/extra sceneries & HD φωτορεαλιστικό έδαφος & έχεις όλα τα settings στο full οπότε και θέλεις τον mainframe της NASA για να τρέξει.

Βάζω εύκολα νερό στο κρασί μου όσον αφορά τα settings, καλά θα ήταν και τα φουλ γραφικά αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο η ομαλή απόδοση. Αυτό προσπαθώ να πετύχω για αυτό ρωτάω αν μπορώ να δώσω λίγο αέρα στην μνήμη.

Επειδη ο ίδιος ο εξομοιωτής δείχνει ταυτόχρονα απόδοση CPU/GPU ξαχωριστά real-time δεν μπορώ να πω πως έχω παρατηρήσει ξεκάθαρο bottleneck (μια το ένα μια το άλλο)

Δημοσ.

Νομίζω πως με την επέκταση της ράμ όπως σου έγραψα δεν εξασφαλίζεται κάτι σίγουρα γιατί σε κόβει και η μνήμη της κάρτας.

Μόνο ριζική λύση- καλύτερη gpu και 16gb ram θα σου δώσει smoother playing.

Εγώ θα κατεβαζα λίγο την ανάλυση στην παρούσα φάση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...