Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή αμφιβάλλω ότι η ιδιοκτησία περνάει έτσι στα χέρια της "γειτονιάς", γι΄αυτό ρωτάω. 

Δεν περναει στα χερια της γειτονιας.Οταν το παλικαρι μπηκε μεσα στο σπιτι,η γειτονια του εδινε και φαγητο.Αλλα ειπα οτι καθαριζε χορτα το καλοκαιρι και εκανε και μικροθεληματα οπως π.χ. να βαψει-φρεσκαρει ενα δωματιο μια γειτόνισσας.

Δημοσ.

να ρωτησω ρε σεις, νομικά, απο ποια στιγμη και μετα δλδ θεωρείται οτι ο αλλος μπαστακώθηκε σπιτι σου και πρεπει να τον πεταξεις εξω με δικαστηρια και μλκς και οχι απλα να παρεις το 100 να τους μαζεψει.

πχ δλδ εχω γω ενα σπιτι, γυρναω το πρωι και βρισκω μεσα μια ωραιοτατη οικογενεια να τρωει το πρωινο της.

η γυρανω μετα απο 6 μηνες και τους βρισκω μέσα να κανουνε τη ζωάρα τους αυτοι ισχυριζονται οτι το σπιτι ήτανε μπατε σκυλοι αλεστε και καθονται κει. 

τι φαση.

Δημοσ.

Δεν περναει στα χερια της γειτονιας.Οταν το παλικαρι μπηκε μεσα στο σπιτι,η γειτονια του εδινε και φαγητο.Αλλα ειπα οτι καθαριζε χορτα το καλοκαιρι και εκανε και μικροθεληματα οπως π.χ. να βαψει-φρεσκαρει ενα δωματιο μια γειτόνισσας.

Οκ, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το σπίτι ανήκει σε κάποιον. Μπορεί να είναι εξαφανισμένος, μπορεί να ανήκει στους κληρονόμους του η μπορεί και να ανήκει στο κράτος. Δεν είναι νόμιμο αυτό που συνέβη και ούτε έχουν δικαιώματα οι γείτονες πάνω στο σπίτι. 

Καλά έκαναν και τον βοήθησαν τον άστεγο, αλλά εκ του ασφαλούς το κάνουν, και θα δείξουν πόσο πραγματικά φιλάνθρωποι είναι αν χάσουν την πρόσβαση στο σπίτι. Θα τον βάλουν στα δικά τους άραγε;

Δημοσ.

Οκ, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το σπίτι ανήκει σε κάποιον. Μπορεί να είναι εξαφανισμένος, μπορεί να ανήκει στους κληρονόμους του η μπορεί και να ανήκει στο κράτος. Δεν είναι νόμιμο αυτό που συνέβη και ούτε έχουν δικαιώματα οι γείτονες πάνω στο σπίτι. 

Καλά έκαναν και τον βοήθησαν τον άστεγο, αλλά εκ του ασφαλούς το κάνουν, και θα δείξουν πόσο πραγματικά φιλάνθρωποι είναι αν χάσουν την πρόσβαση στο σπίτι. Θα τον βάλουν στα δικά τους άραγε;

Νομιμο δεν ειναι σε καμια περιπτωση. Αλλα σε περιπτωση που εμφανιστει καποτε ο ιδιοκτητης του παρατημενου σπιτιου η θα τα βρει με τον "καταληψια" η θα φωναξει την αστυνομια.

Δημοσ.

Τον αφηνε η γειτονια να μεινει Η γειτονιά έκανε τα στραβά μάτια που έμενε μεσα στο ακατοικητο σπιτι γιατι καθαριζε τα χορτα απο την αυλη και περιμετρικα του σπιτιου το καλοκαιρι για φιδια και εκανε και καποια μικρο θεληματα για την γειτονια.

Fixed.

• Moderators
Δημοσ.

Σε ακατοικητα-παρατημενα-εγκαταλελειμμένα σπιτια κουμαντο κανει η γειτονια και οχι ο ιδιοκτητης. Αυτο θελω να πω αλλα υπαρχουν ατομα που δεν μπορουν να το καταλαβουν. Γι αυτο ανέφερα ενα πραγματικο περιστατικο απο την Πατρα

Αυτό από που προκύπτει? Τι σημαίνει κουμάντο κάνει η γειτονιά? Πληρώνει η γειτονιά τα έξοδα του ακινήτου? Αν όχι δεν έχει δικαίωμα να μπει κανείς μέσα χωρίς άδεια από ιδιοκτήτη, άμα θέλεις εσύ άνοιξε της πόρτες του σπιτιού σου και βάλε μέσα τον κάθε άκυρο, στις περιουσίες 3ον δεν έχει δικαίωμα κάνεις να περνει αποφάσεις

• Like 1
Δημοσ.

να ρωτησω ρε σεις, νομικά, απο ποια στιγμη και μετα δλδ θεωρείται οτι ο αλλος μπαστακώθηκε σπιτι σου και πρεπει να τον πεταξεις εξω με δικαστηρια και μλκς και οχι απλα να παρεις το 100 να τους μαζεψει.

πχ δλδ εχω γω ενα σπιτι, γυρναω το πρωι και βρισκω μεσα μια ωραιοτατη οικογενεια να τρωει το πρωινο της.

η γυρανω μετα απο 6 μηνες και τους βρισκω μέσα να κανουνε τη ζωάρα τους αυτοι ισχυριζονται οτι το σπιτι ήτανε μπατε σκυλοι αλεστε και καθονται κει. 

τι φαση.

Aυτό ήταν το αρχικο ερώτημα στο τοπικ, στο οποίο ελάχιστοι έχουν απαντήσει επι της ουσίας

Δημοσ.

30%-40% των κατοικιων στην Αθηνα ειναι παλια και εγκαταλελειμμένα. Επισης πολλοι ιδιοκτητες μενουν στο εξωτερικο και τα σπιτια τους τα εχουν παρατημενα με απληρωτο ενφια,κομμενο ρευμα και νερο.Ολοι εσεις οι ειδικοι εδω μεσα τι θα προτείνατε: να μπει στο σπιτι μεσα μια απορη οικογενεια και εαν μπορει να το ψιλο ανακαινισει η οχι? Χωρις ομως η απορη οικογενεια να αποκτησει το σπιτι με χρησικτησια. Περιμενω απαντησεις στο συγκεκριμενο ερωτημα που εθεσα.

Εγω προσωπικα, αρπαγη της οποιας περιουσια ΣΟΥ κινητη η ακινητη.

1: για να νιώσεις τι σημαίνει φτώχεια

2:  τι σημαίνει αρπαγη

αυτα αποφασιζω εγω για σενα!

• Like 2
Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση δε μιλάμε για καταστάσεις "με το ζόρι μπες μέσα". Ούτε μπούκα από περιθωριακούς που τα θέλουν όλα τσάμπα.

Βλέπεις να χρωστούνται εκατομμύρια ευρώ σε ΕΝΦΙΑ και ο ιδιοκτήτης να κάνει τον κινέζο. Αν είχαμε τίποτα αποφάσεις εξπρές, ή πληρώνεις ή κατάσχεση μισθού, είμαι σίγουρος ότι πολλοί ιδιοκτήτες των σπιτιών θα δέχονταν να μπει κάποιος άπορος, κλπ στο σπίτι με υποχρέωση να πληρώνει το ΕΝΦΙΑ.

Λέμε και ξαναλέμε για το φαγητό που πετάμε στα σκουπίδια, ότι κάποιοι θα ζούσαν με αυτό το φαγητό κλπ. Ποιά η διαφορά του από το σπίτι; Ας μου πει κάποιος.

Δημοσ.

Πόσο δυσκολο ειναι να μπεις σε ένα διαμέρισμα χωρις πορτα ασφαλειας και με μια απλη κλειδαριά?

Τιποτε δε βρωμάει. Απλώς μπήκαν και μένουν μέσα έχοντας ένα πλαστό συμβόλαιο. Έχει τυχει και σε άλλους. Αν συμβεί σε κοντινό σου μόνο μαθαίνεις τι συμβαίνει.

αυτό τοτε ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΗ

Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση δε μιλάμε για καταστάσεις "με το ζόρι μπες μέσα". Ούτε μπούκα από περιθωριακούς που τα θέλουν όλα τσάμπα.

Βλέπεις να χρωστούνται εκατομμύρια ευρώ σε ΕΝΦΙΑ και ο ιδιοκτήτης να κάνει τον κινέζο. Αν είχαμε τίποτα αποφάσεις εξπρές, ή πληρώνεις ή κατάσχεση μισθού, είμαι σίγουρος ότι πολλοί ιδιοκτήτες των σπιτιών θα δέχονταν να μπει κάποιος άπορος, κλπ στο σπίτι με υποχρέωση να πληρώνει το ΕΝΦΙΑ.

Λέμε και ξαναλέμε για το φαγητό που πετάμε στα σκουπίδια, ότι κάποιοι θα ζούσαν με αυτό το φαγητό κλπ. Ποιά η διαφορά του από το σπίτι; Ας μου πει κάποιος.

Εφόσον δίνεται σαν επιλογή, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Την στιγμή που γίνεται με το ζόρι διαφωνώ.

Δημοσ.

Όσοι είστε υπέρ των καταλήψεων σε οικίες δεν πιστεύω να αντιδράσετε αν μετά από μήνες πάτε πχ στο εξοχικό σας και δείτε μέσα άλλους; Σωστά; Θα τους πείτε μπράβο που μπήκαν και θα τους κάνετε πατ πατ στην πλατούλα. Σωστά; Και θα κάτσετε και στα 4 να σας ...., σωστά;

Λέγεται PRIVATE fuckin' PROPERTY για κάποιον λόγο! Και προσωπικά δεν θα ήμουν καθόλου 'πολιτισμένη' στην αντίδρασή μου αν έβλεπα καταληψίες στο σπίτι ΜΟΥ. Και ούτε και ο πατέρας μου που έβαλε όλο τον κόπο και την προσωπική του εργασία για να φτιαχτεί αυτό το σπίτι για μένα. Φοβερό ε; Δεν το έφτιαξε για να μπουκάρουν μέσα κάποιοι άγνωστοι με το έτσι θέλω και με πλαστά συμβόλαια.

Και μία σαφέστατη πινακίδα:

51zD5sknxcL._SX425_.jpg

• Like 9
Δημοσ.

Εχεις αυτοκινητο το τσουλας 1 φορα το μηνα;

Εχεις Desktop και Laptop εγω δεν εχω τιποτα ομως.

Ο Λαός αποφάσισε, ΟΧΙ αυτοκινητο και σου αρπαζω το Laptop.

οπου με "παιρνει" βεβαια,  γιατι οι φραγκατοι δεν πλησιαζονται!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...