Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν με αφορούν αυτά που γράφεις, άλλος ήταν αυτός που είχε και έγραψε την "μεσονύκτια" ιδέα στην οποία αναφέρεσαι, όχι εγώ. Εγώ μια απλή ερώτηση σου έκανα πάνω σε αυτά που έγραψες, αλλά απάντηση δεν βλέπω να δίνεις.

Δεν δίνω γιατί δεν υπάρχει, ουδείς γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων το ακριβές μακροοικονομικο αποτέλεσμα μιας μεμονωμένης οικονομικής απόφασης, γιαυτό ακριβώς η λήψη των οικονομικών αποφάσεων γίνεται απο αυτούς που θα θεσουν τα κριτήρια και θα υποστούν τις συνέπειες, δηλαδή τα άτομα τα ίδια. Οποιαδήποτε παρέκκλιση έχει επιχειρηθεί ήταν καταστροφική, το θέμα έχει κριθεί ιστορικά.
  • Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά ειναι αληθινή ιστορία? Κατι βρωμάει

Για αρχη πως μπηκαν μεσα? Με τι κλειδιά??????

Πόσο δυσκολο ειναι να μπεις σε ένα διαμέρισμα χωρις πορτα ασφαλειας και με μια απλη κλειδαριά?

Τιποτε δε βρωμάει. Απλώς μπήκαν και μένουν μέσα έχοντας ένα πλαστό συμβόλαιο. Έχει τυχει και σε άλλους. Αν συμβεί σε κοντινό σου μόνο μαθαίνεις τι συμβαίνει.

Δημοσ.

30%-40% των κατοικιων στην Αθηνα ειναι παλια και εγκαταλελειμμένα. Επισης πολλοι ιδιοκτητες μενουν στο εξωτερικο και τα σπιτια τους τα εχουν παρατημενα με απληρωτο ενφια,κομμενο ρευμα και νερο.Ολοι εσεις οι ειδικοι εδω μεσα τι θα προτείνατε: να μπει στο σπιτι μεσα μια απορη οικογενεια και εαν μπορει να το ψιλο ανακαινισει η οχι? Χωρις ομως η απορη οικογενεια να αποκτησει το σπιτι με χρησικτησια. Περιμενω απαντησεις στο συγκεκριμενο ερωτημα που εθεσα.

Δημοσ.

Πόσο δυσκολο ειναι να μπεις σε ένα διαμέρισμα χωρις πορτα ασφαλειας και με μια απλη κλειδαριά?

Τιποτε δε βρωμάει. Απλώς μπήκαν και μένουν μέσα έχοντας ένα πλαστό συμβόλαιο. Έχει τυχει και σε άλλους. Αν συμβεί σε κοντινό σου μόνο μαθαίνεις τι συμβαίνει.

απλό ως ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να κάνει έξωση αν μέσα σε 15 μέρες δεν του καταβληθούν χρωστούμενα νοίκια προηγούμενων μηνών.

οπότε πρώτα παριστάνει πως είναι νόμιμο το συμβόλαιο (εξάλλου κανένας δεν θα ρωτήσει κάτι τέτοιο κατα την διαδικασία της έξωσης)

και αφού τους βγάλει μετά κινείται και νομικά εναντίων τους για πλαστογραφία κτλ.

Δημοσ.

30%-40% των κατοικιων στην Αθηνα ειναι παλια και εγκαταλελειμμένα. Επισης πολλοι ιδιοκτητες μενουν στο εξωτερικο και τα σπιτια τους τα εχουν παρατημενα με απληρωτο ενφια,κομμενο ρευμα και νερο.Ολοι εσεις οι ειδικοι εδω μεσα τι θα προτείνατε: να μπει στο σπιτι μεσα μια απορη οικογενεια και εαν μπορει να το ψιλο ανακαινισει η οχι? Χωρις ομως η απορη οικογενεια να αποκτησει το σπιτι με χρησικτησια. Περιμενω απαντησεις στο συγκεκριμενο ερωτημα που εθεσα.

Το τι θα κάνει κάποιος με το σπίτι του, είναι δική του υπόθεση. Δεν είναι δική μας δουλειά να "προτείνουμε" τι θα κάνει ο άλλος με την περιουσία του. Αν κάποιος θέλει να το δώσει σε μία άπορη οικογένεια ας το κάνει. 

• Like 1
Δημοσ.

Το τι θα κάνει κάποιος με το σπίτι του, είναι δική του υπόθεση. Δεν είναι δική μας δουλειά να "προτείνουμε" τι θα κάνει ο άλλος με την περιουσία του. Αν κάποιος θέλει να το δώσει σε μία άπορη οικογένεια ας το κάνει. 

βάρβαρε :P

• Like 1
Δημοσ.

Eντομεταξυ (τα μαθαίνω και λίγα λίγα), ο ιδιοκτήτης δεν ειχε προχωρήσει απλά σε διακοπή ρεύματος. Ειχε πάει στη ΔΕΗΔΕ και ειχε αφαιρεθει ο μετρητής. Αλλά και πάλι οι καταληψίες είχαν ρευμα που το χρεωνοταν ο ίδιος ως ιδιοκτήτης. Δε ξέρω πως το έκαναν, αν και διαβάζω οτι είναι δυνατό αν έρθει κάποιος καλός ηλεκτρολόγος.

Γενικά ειναι απαράδεκτο να μπορει ο καθένας να παίρνει ρεύμα, όποτε και όπως θέλει και η ΔΕΗ να μη μπορει να διασφαλίσει κανέναν. Ακομα και με αφαιρεση ρολογιου!!!!

Δημοσ.

Δεν δίνω γιατί δεν υπάρχει, ουδείς γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων το ακριβές μακροοικονομικο αποτέλεσμα μιας μεμονωμένης οικονομικής απόφασης, γιαυτό ακριβώς η λήψη των οικονομικών αποφάσεων γίνεται απο αυτούς που θα θεσουν τα κριτήρια και θα υποστούν τις συνέπειες, δηλαδή τα άτομα τα ίδια. Οποιαδήποτε παρέκκλιση έχει επιχειρηθεί ήταν καταστροφική, το θέμα έχει κριθεί ιστορικά.

Συνεχίζεις να γράφεις άλλα αντί άλλων. Δεν σου ζήτησα να κάνεις μακροοικονομική ανάλυση, μια απλή ερώτηση σου έκανα πάνω σε αυτά που ΕΣΥ έγραψες. Δεν ασχολούμαι άλλο.

Δημοσ.

Φοιτητοκατοικίες των 150-200 ευρώ, με ΕΝΦΙΑ, με 25% φόρο στα ενοίκια, 9 μήνες ενοίκια (μέχρι να ξαναξεκινήσει χρονιά). Δε βάζω μέσα άλλα έξοδα, πχ απλήρωτους λογαριασμούς κοινοχρήστων από παλιούς , βαψίματα, ζημιές κλπ.

Σίγουρα κάτι μένει, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει το τόσο τρέξιμο.

Αν κάποιος θεωρεί ότι το σπίτι του αξίζει, απλά το νοικιάζει.

μέχρι 12.000 euro εισόδημα από ενοίκια, ο φόρος ειναι 15% . δεν ξέρω που βρήκες το 25%

φαντάζομαι εννοείς κατοικίες των 20-30τμ για να έχουν ενοίκιο 150-200 euro. λογικά ο ένφια για αυτές θα ειναι στα 300 euro (max)

κρατάς το σπίτι 12 μήνες και πληρώνεις τους 9? που το είδες πάλι αυτό? ίσα ίσα έχω ακούσει σε τουριστικές περιοχές να γίνεται το αντίθετο, ώστε να βγάζει περισσότερα χρήματα ο ιδιοκτητης μέσω airbnb

Δημοσ.

Eντομεταξυ (τα μαθαίνω και λίγα λίγα), ο ιδιοκτήτης δεν ειχε προχωρήσει απλά σε διακοπή ρεύματος. Ειχε πάει στη ΔΕΗΔΕ και ειχε αφαιρεθει ο μετρητής. Αλλά και πάλι οι καταληψίες είχαν ρευμα που το χρεωνοταν ο ίδιος ως ιδιοκτήτης. Δε ξέρω πως το έκαναν, αν και διαβάζω οτι είναι δυνατό αν έρθει κάποιος καλός ηλεκτρολόγος.

Γενικά ειναι απαράδεκτο να μπορει ο καθένας να παίρνει ρεύμα, όποτε και όπως θέλει και η ΔΕΗ να μη μπορει να διασφαλίσει κανέναν. Ακομα και με αφαιρεση ρολογιου!!!!

Δεν βγάζουν νόημα αυτά που έγραψες, εφόσον δεν υπάρχει μετρητής να μετράει το ρεύμα πως είναι δυνατόν να χρεώνεται κάποιος για το ρεύμα αυτό? Να καταλογίσουν στον ιδιοκτήτη παράνομη σύνδεση με το δίκτυο γίνεται, αν και τραβηγμένο, το να του χρεώνουν ρεύμα που είναι αδύνατο να μετρηθεί δεν γίνεται.

Καλό θα ήταν να μην παίρνεις σαν δεδομένο ότι μαθαίνεις από το "ράδιο-αρβύλα".

• Like 1
Δημοσ.

Δεν βγάζουν νόημα αυτά που έγραψες, εφόσον δεν υπάρχει μετρητής να μετράει το ρεύμα πως είναι δυνατόν να χρεώνεται κάποιος για το ρεύμα αυτό? Να καταλογίσουν στον ιδιοκτήτη παράνομη σύνδεση με το δίκτυο γίνεται, αν και τραβηγμένο, το να του χρεώνουν ρεύμα που είναι αδύνατο να μετρηθεί δεν γίνεται.

Καλό θα ήταν να μην παίρνεις σαν δεδομένο ότι μαθαίνεις από το "ράδιο-αρβύλα".

Από τον άνθρωπο που την έπαθε το έμαθα απευθείας. 

Αυτός είχε κόψει τελικά εντελώς τη ΔΕΗ. Δεν πήγε απλά δηλαδη στη ΔΕΗ για να κάνει απλή διακοπή. Πήγε και ΔΕΗΔΕ και ειχε ζητήσει αφαίρεση ρολογιου.

Παρόλαυτά, η ΔΕΗΔΕ δεν εξασφαλίζει πως αν σου αφαιρέσουν μετρητή δε μπορει ο άλλος να κλέψει ρεύμα. Και εφοσον το κλέψει και το τραβάει φυσικά σε οικία που σου ανήκει, υπευθηνος για τη χρέωση ειναι ο ιδιοκτήτης. 

Αυτό το τελευταίο θέλω να το επιβεβαιώσω. Μου φαινεται παρατραβηγμένο, οποτε αν κάποιος έχει γνωσεις εδω ας μας πει.

Δημοσ.

Και εφοσον το κλέψει και το τραβάει φυσικά σε οικία που σου ανήκει, υπευθηνος για τη χρέωση ειναι ο ιδιοκτήτης. 

Για ποια ακριβώς χρέωση μιλάς? Εφόσον δεν υπάρχει ρολόι να μετρήσει το ρεύμα, πως ακριβώς θα ξέρουν αν έχει κλαπεί 1 ή 10.000kwh για να τον χρεώσουν αντίστοιχα?

Δημοσ.

Για ποια ακριβώς χρέωση μιλάς? Εφόσον δεν υπάρχει ρολόι να μετρήσει το ρεύμα, πως ακριβώς θα ξέρουν αν έχει κλαπεί 1 ή 10.000kwh για να τον χρεώσουν αντίστοιχα?

Ιδέα δεν έχω. προφανως έχουν και άλλο τρόπο να το ελέγχουν.

Το θέμα δεν ειναι το πως γίνεται τεχνικά, αλλά οτι γίνεται!!

Δημοσ.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τί έγινε τελικώς με την υπόθεση αυτή; βρήκες το δίκιο σου; 

Δικαιωθήκαμε και πρωτόδικα και στο Εφετείο.

Δημοσ.

Ιδέα δεν έχω. προφανως έχουν και άλλο τρόπο να το ελέγχουν.

Το θέμα δεν ειναι το πως γίνεται τεχνικά, αλλά οτι γίνεται!!

Δεν ξέρεις, δεν έχεις ιδέα, αλλά για σένα είναι προφανές ότι γίνεται επειδή... έτσι σου είπε ο ιδιοκτήτης!

Η ευπιστία σου δεν αποτελεί επιχείρημα, sorry.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...