Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι. Δεν εχει συμβει ποτε  σε κλιμακα αρκετη μεγαλη ωστε να εχει επιπτωση στην αγορα.

Ενώ αν πει το κράτος πως δεν θα ζητάει ΕΝΦΙΑ για κάθε σπίτι που θα του παραχωρήσουν δωρεάν, θα γίνει σε τόσο μεγάλη κλίμακα ώστε να στρεβλώσει την αγορά? :)

Υποθετικά όλα αυτά, γιατί κανένας ιδιοκτήτης που έχει ένα σπίτι της προκοπής(και όχι τρώγλη) δεν θα δεχτεί να το νοικιάσει(στην ουσία αυτό πρότεινε ο φίλος παραπάνω) με 20€/μήνα, οι φυσιολογικές φθορές και μόνο θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λάθος κατάλαβες, οι συγκεκριμένοι προφανώς και δεν έχουν καμία παραχώρηση απο εμάς απο δω και στο εξής.

Απλά λεω πως ο φοβος του να πέσουμε σε τέτοιους ανθρωπους δε θα έπρεπε να μας αποτρέπει απο το να βοηθάμε όπου μπορούμε.

Ειμαι σίγουρος πως η πλειονότητα των ανθρώπων θα εκτιμήσουν μια τέτοια κίνηση.

Εννοείται αυτό ;)

Δημοσ.

Για εμένα, το όλο εγχείρημα που ανέφερα παραπάνω, είναι ανέφικτο για 2 λόγους :

1. Η λογική του κράτους, που λέει "ξέρεις, εγώ είμαι κράτος και θα πληρώσετε όλοι μα όλοι ΕΝΦΙΑ, έχετε - δεν έχετε. Επίσης προτιμώ να αφήνεις φέσι εσύ ιδιώτη, στον άλλο ιδιώτη (βλέπε ενοίκια, ζημιές φεύγοντας, δικαστήρια) παρά να σου δίνω εγώ λίγα να ζήσεις και να πληρώνεις τους έμμεσους φόρους." Άσχετα αν στο τέλος εισπράξει ένα 0.

2. Οι αντιδράσεις των ιδιωτών που θεωρούν ότι παρεμβαίνει το κράτος.

3.Η μαύρη εργασία που μπορεί να κάνει κάποιος και ίσως με ένα σχεδόν δωρεάν σπίτι, κάνει "ζωάρα" μετά.

Συμπέρασμα : συνεχίζουμε όπως είμαστε.

Δημοσ.

Ενώ αν πει το κράτος πως δεν θα ζητάει ΕΝΦΙΑ για κάθε σπίτι που θα του παραχωρήσουν δωρεάν, θα γίνει σε τόσο μεγάλη κλίμακα ώστε να στρεβλώσει την αγορά? :)

Υποθετικά όλα αυτά, γιατί κανένας ιδιοκτήτης που έχει ένα σπίτι της προκοπής(και όχι τρώγλη) δεν θα δεχτεί να το νοικιάσει(στην ουσία αυτό πρότεινε ο φίλος παραπάνω) με 20€/μήνα, οι φυσιολογικές φθορές και μόνο θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Αρκετη ζημια θα γινει και μονο αν το ανακοινωσει, μεγαλος αριθμος ιδιοκτητων θα ψαχτει προς τα εκει. Υπαρχουν  ακινητα πολλα, φθηνα και ακριβα, που δεν βγαζουν τον ΕΝΦΙΑ απο τα ενοικια και ειναι δυσβαστακτα βαρυδια για ιδιοκτητες χωρις να μπορουν ευκολα να τα πουλησουν. Τι θα γινει αν (ενω ειναι ιδιοκτητες) δεν τους επιβαρυνουν πια; Τι θα σημανει για τα μισθωματα των αλλων ιδιοκτητων αν πεσουν ακινητα  απο το κρατος με πολιτικα κριτηρια μαζικα στην αγορα; Μπορει να γινει εξαιρετικα πολυπλοκο, και χειροτερο απο οτι μπορει κανεις να φανταστει. Αν ομως το αναλαβει ο συντροφος Κ@ρ@νικ@ς δεν υπαρχει φοβος.

Δημοσ.

Αρκετη ζημια θα γινει και μονο αν το ανακοινωσει, μεγαλος αριθμος ιδιοκτητων θα ψαχτει προς τα εκει. Υπαρχουν  ακινητα πολλα, φθηνα και ακριβα, που δεν βγαζουν τον ΕΝΦΙΑ απο τα ενοικια και ειναι δυσβαστακτα βαρυδια για ιδιοκτητες χωρις να μπορουν ευκολα να τα πουλησουν. Τι θα γινει αν (ενω ειναι ιδιοκτητες) δεν τους επιβαρυνουν πια; Τι θα σημανει για τα μισθωματα των αλλων ιδιοκτητων αν πεσουν ακινητα  απο το κρατος με πολιτικα κριτηρια μαζικα στην αγορα; Μπορει να γινει εξαιρετικα πολυπλοκο, και χειροτερο απο οτι μπορει κανεις να φανταστει. Αν ομως το αναλαβει ο συντροφος Κ@ρ@νικ@ς δεν υπαρχει φοβος.

Για κάτσε, ξέρεις πολλές περιπτώσεις που ο ΕΝΦΙΑ είναι μεγαλύτερος από το ενοίκιο που μπορεί να πιάσει μια κατοικία, και μάλιστα κατοικία της προκοπής και όχι "τρώγλη"?

Και έστω πως υπάρχουν μερικές(έστω πολλές) τέτοιες περιπτώσεις, ποιος θα προτιμήσει να μην το νοικιάσει από τον ιδιοκτήτη αλλά να το νοικιάσει από το κράτος με περισσότερα χρήματα (τα χρήματα που αντιστοιχούν στον ΕΝΦΙΑ δλδ)?

Ας σκεφτόμαστε λίγο πριν γράψουμε οτιδήποτε.

Δημοσ.

Φοιτητοκατοικίες των 150-200 ευρώ, με ΕΝΦΙΑ, με 25% φόρο στα ενοίκια, 9 μήνες ενοίκια (μέχρι να ξαναξεκινήσει χρονιά). Δε βάζω μέσα άλλα έξοδα, πχ απλήρωτους λογαριασμούς κοινοχρήστων από παλιούς , βαψίματα, ζημιές κλπ.

Σίγουρα κάτι μένει, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει το τόσο τρέξιμο.

Αν κάποιος θεωρεί ότι το σπίτι του αξίζει, απλά το νοικιάζει.

Δημοσ.

Νομικός δεν είμαι (επίσης δεν διάβασα όλες τις καρτέλες οπότε μπορεί ήδη κάποιος να το ανέφερε) πάντως εστιάζετε σε λάθος σημεία...

Οκ έχει μισθωτήριο συμβόλαιο ο τύπος σωστά;

Δεν μας νοιάζει αν είναι παράνομο ή οχι...

Αν έχει μισθωτήριο συμβόλαιο θα πρέπει να πληρώνει νοίκι....

Έχει πληρώσει νοίκι;

Όχι.

Βάσει νόμου μπορεί να φέρει την αστυνομία και να τους διώξει(ως νόμιμοι νοικάρηδες που όμως δεν πλήρωσαν νοίκι) .  http://www.vaonakis.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%89%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B3%CF%81%CE%B7/

Έτσι αυτός δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα στην αστυνομία αυτοι πλέον χρειάζεται να αποδείξουν ότι πλήρωσαν... και άσε τελευταία στιγμή να πλαστογραφήσουν αποδείξεις κτλ.. δεν παίζει με τίποτα... οπότε τον πίνουν. you win

τέλος...

και απαξ και συμβεί αυτό έχεις και όλο τον χρόνο να τους μηνύσεις για πλαστογραφίες καταλήψεις κτλ.

Σε τέτοια ζητήματα δεν πας να λύσεις τον γόρδιο δεσμό (να βρεις και να αποδείξεις όλη την ιστορία με το πως έβαλε ρεύμα γιατι το ένα γιατι το άλλο αφού φαίνεται κομπίνα και προφανώς δεν διατίθενται να φύγουν με το καλό)

Οπότε χρησιμοποιείς τα όπλα τους υπερ σου και τον κόβεις.

Δημοσ.

Φοιτητοκατοικίες των 150-200 ευρώ, με ΕΝΦΙΑ, με 25% φόρο στα ενοίκια, 9 μήνες ενοίκια (μέχρι να ξαναξεκινήσει χρονιά). Δε βάζω μέσα άλλα έξοδα, πχ απλήρωτους λογαριασμούς κοινοχρήστων από παλιούς , βαψίματα, ζημιές κλπ.

Σίγουρα κάτι μένει, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει το τόσο τρέξιμο.

Αν κάποιος θεωρεί ότι το σπίτι του αξίζει, απλά το νοικιάζει.

Το πολύ 100€ ΕΝΦΙΑ έχουν τέτοια σπίτια, 15% είναι ο φόρος για τέτοια ποσά, σε φοιτητές δεν νοικιάζουν για 9 μήνες αλλά για τουλάχιστον χρόνο. Τα υπόλοιπα έξοδα καλά κάνεις και δεν τα υπολογίζεις γιατί επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη και στις δύο "καταστάσεις" που περιέγραψες.

Κατά τα άλλα φυσικά και όποιος θεωρεί ότι το σπίτι του αξίζει το νοικιάζει, δεν περιμένει τη δική σου επιβεβαίωση.

• Like 1
Δημοσ.

Αφου καταληξατε παλι στους ιδιωτες να πω οτι

1.Το κρατος εχει χιλιαδες σπιτια και ξενοδοχεια κτλ απο δωρεες,αποποιησεις κληρονομιας και τελος απο κατασχεσεις...

Εχετε ακουσει εστω και ενα παραδειγμα να χρησιμοποιειτε κατι απο αυτα?

2.υπαρχουν χιλιαδες μκο και υπατη που σκανε ενοικια,επιδομα φαγητου κτλ σε μεταναστες?

Βρειτε μου μια μκο /υπατη κτλ να δινουν τα ιδια στους αστεγους ή στους φτωχους της ελλαδας...

Ποσα παιδια σταματανε να σπουδαζουν γιατι εχει πεσει πεινα?ποσα ειναι χωρις ρευμα και στα συσσιτια ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κάτσε, ξέρεις πολλές περιπτώσεις που ο ΕΝΦΙΑ είναι μεγαλύτερος από το ενοίκιο που μπορεί να πιάσει μια κατοικία, και μάλιστα κατοικία της προκοπής και όχι "τρώγλη"?

Και έστω πως υπάρχουν μερικές(έστω πολλές) τέτοιες περιπτώσεις, ποιος θα προτιμήσει να μην το νοικιάσει από τον ιδιοκτήτη αλλά να το νοικιάσει από το κράτος με περισσότερα χρήματα (τα χρήματα που αντιστοιχούν στον ΕΝΦΙΑ δλδ)?

Ας σκεφτόμαστε λίγο πριν γράψουμε οτιδήποτε.

Σου προτείνω να ακολουθήσεις την συμβουλή σου. Εδώ στην Ελλάδα το στυλ "έχω μια ιδέα τα μεσάνυχτα, την λέω , καλή φαίνεται, αν κάποιος δεν μπορεί να με διδάξει βασικές αρχές οικονομικής θεωρίας σε 5' να μην μιλάει" ζει και βασιλεύει. Τα αποτελέσματα τέτοιων παρεμβάσεων δεν μπορεί να προβλεφθουν και το κόστος να προϋπολογισθει, οπότε σε πολιτισμένα κράτη απαγορεύονται. Η λήψη οικονομικών αποφάσεων απο εκατομμύρια μεμονωμένους ιδιοκτήτες/ενοικιαστές καθορίζει την αγορά ακινήτου στις ελεύθερες οικονομίες, όχι ένα αναποτελεσματικο κράτος που κάνει τον μαθητευομενο κτηματομεσιτη. Προβλήματα έχουν πολύ πιο προηγμένα κράτη με Voucher/Social Housing, δεν θα πάει το κράτος που έχει αποτύχει στα πάντα να δώσει μαθήματα. Καταλαβαίνω οτι ορισμένοι έχουν ευγενή κίνητρα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Απο οικονομικής απόψεως το όλο concept είναι μη βιώσιμο. Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δική μου (οικογενειακή) ιστορία. Προ 50ετίας περίπου.

Είχαμε ένα οικόπεδο, 250μέτρα, το οποίο δε χρησιμοποιούσαμε, με ένα σπίτι μέσα, σε σχετικά καλή κατάσταση.

Ο προπάππους μου επέτρεψε να μένει σε αυτό μια γυναίκα φτωχή, με την οικογένειά της, πληρώνοντας τα πάγια έξοδα και χωρις να πληρώνει τίποτα σε μας.

Πεθαίνει αυτή η γυναίκα και η κόρη της παρακαλά τον παππού μου να μη τους πετάξει έξω (επίσης σε κακή οικονομική κατάσταση). Ο παππούς μου δέχεται, βάζοντας την να υπογράψει για συμβολικό ποσό 1ευρώ/μήνα.

Πεθαίνει λοιπόν αυτή (ο παππούς μου έχει πεθάνει προ 3ετίας) και ξαφνικά βλέπουμε αλλαγμένες κλειδαριές κτλ και μια μήνυση να μας περιμένει απο τους απογόνους της (διεκδικώντας την περιουσία!!!)

Ωστόσο, ακόμα και έχοντας βιώσει μια τέτοια κατάσταση, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να μη θέλουμε να στεγαστούν προσωρινά κάπου άνθρωποι (άστεγοι, αναξιοπαθουντες, μετανάστες), απο τη στιγμή που υπάρχουν εγκαταλελειμμένα σπίτια.. Καλύτερα δηλαδή η τρώγλη (που στη συγκεκριμένη περίσταση δεν ήταν καθόλου τρώγλη) του μπαρμπα Μήτσου που μένει στην Αμερική να μένει αδειανή να τη χαίρονται τα ποντίκια, και να μένουν νέα παιδιά/γυναίκες στο δρόμο???

Σαφώς εγγυητής μιας τέτοιας διευκόλυνσης προς τους άστεγους θα έπρεπε να είναι το κράτος, και να δίνει κίνητρα (απαλλαγή απο ΕΝΦΙΑ, ... )

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τί έγινε τελικώς με την υπόθεση αυτή; βρήκες το δίκιο σου; 

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά εαν δεν είχα χρήματα θα έβαζα την οικογένεια μου μεσα σε οποίο σπίτι έβρισκα ακατοίκητο και σε ψιλό καλή κατάσταση.Δεν θα την άφηνα στο δρόμο

Το βασικό είναι να έχει και γκαράζ, αλλιώς μισή δουλειά κάνουμε...

Δημοσ.

Σου προτείνω να ακολουθήσεις την συμβουλή σου. Εδώ στην Ελλάδα το στυλ "έχω μια ιδέα τα μεσάνυχτα, την λέω , καλή φαίνεται, αν κάποιος δεν μπορεί να με διδάξει βασικές αρχές οικονομικής θεωρίας σε 5' να μην μιλάει" ζει και βασιλεύει. Τα αποτελέσματα τέτοιων παρεμβάσεων δεν μπορεί να προβλεφθουν και το κόστος να προϋπολογισθει, οπότε σε πολιτισμένα κράτη απαγορεύονται. Η λήψη οικονομικών αποφάσεων απο εκατομμύρια μεμονωμένους ιδιοκτήτες/ενοικιαστές καθορίζει την αγορά ακινήτου στις ελεύθερες οικονομίες, όχι ένα αναποτελεσματικο κράτος που κάνει τον μαθητευομενο κτηματομεσιτη. Προβλήματα έχουν πολύ πιο προηγμένα κράτη με Voucher/Social Housing, δεν θα πάει το κράτος που έχει αποτύχει στα πάντα να δώσει μαθήματα. Καταλαβαίνω οτι ορισμένοι έχουν ευγενή κίνητρα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Απο οικονομικής απόψεως το όλο concept είναι μη βιώσιμο.

Δεν με αφορούν αυτά που γράφεις, άλλος ήταν αυτός που είχε και έγραψε την "μεσονύκτια" ιδέα στην οποία αναφέρεσαι, όχι εγώ. Εγώ μια απλή ερώτηση σου έκανα πάνω σε αυτά που έγραψες, αλλά απάντηση δεν βλέπω να δίνεις.

Δημοσ.

Παιδιά ειναι αληθινή ιστορία? Κατι βρωμάει

Για αρχη πως μπηκαν μεσα? Με τι κλειδιά??????

Όπως μπαίνουν οι διαρρήκτες ίσως :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...