Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε ξερω μπερδευτηκα. Εχω 2 μπαταριες. Ποσο μολυβι και αν εχω δε το ξερω ουτε ξερω πως να το μαθω. Επειδη μαλλον θα αγορασω απο θεσσαλονικη και δε θα παρει τις μπαταριες μου αξιζει να τις παω εκει που λετε; και περιπου χωρις γνωριζοντας το μολυβι που χουν μεσα ποσο θα μου τις αγορασει

Σε απλά ελληνικά τα γράφει αυτός στο site, σε απλά ελληνικά στα λέμε και εμείς. Εφόσον του πας μπαταρίες αυτοκινήτου 50 λεπτά(μισό ευρώ) το κιλό θα σου δώσει. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις?

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κυριολεκτικά ότι νάναι...

Για τις μπαταρίες που είναι και το θέμα μας, είτε ηλεκτρολόγος την πουλήσει στην ανακύκλωση, είτε Ρομά, το ίδιο είναι το αποτέλεσμα, θα ανακυκλωθεί όπως πρέπει.

Προσωπικά δεν λέω ότι νάναι γιατί έχω συζητήσει το θέμα αυτό με τον υπεύθυνο καταστήματος που αλλάζω μπαταρίες 

στα αυτοκίνητα της οικογένειας.

http://www.smart-battery.com/

Συγκεκριμένα τον ρώτησα τι κάνει τις παλιές και μου είπε ότι περνάει ανακύκλωση και τις παραλαμβάνει.

Σε ερώτησή μου παίρνει χρήματα μου απάντησε όχι διότι απλά οι εταιρείες αυτές οι οποίες είναι υπεύθυνες για

την απόρριψη των επικίνδυνων υγρών τα έξοδά τους και το κέρδος τους το βγάζουν από το μολύβι.

Τώρα αν μου είπε ψέματα δεν ξέρω.Εγώ πάντως τον πίστεψα γιατί είναι λόγικό.

Τώρα ο παλιατζής (και δεν μιλάμε για επίσημη εταιρεία ανακύκλωσης) που θα αγοράσει από τον ρομα μία 

μπαταρία π.χ. 3 ευρώ για να πουλήσει αυτός το μολύβι 7 ή 8 , έχεις την εντύπωση ότι θα μαζέψει σε βαρέλια 

τα επικίνδυνα υγρά και θα τα παραδώσει σε άλλη εταιρεία την οποία θα πρέπει να πληρώσει για την

απόρριψή τους;;;

• Like 1
Δημοσ.

μαρεσει που νομιζεις οτι σε κοβει.σε ειπε ο μαγαζατορας οτι δινει τσαμπε τις μπαταριες για ανακυκλωση,και το καταπιες αμασητο.δεν κακο,αλλα να επιμενεις και απο πανω,παραπαει.εδω και εικοσι χρονια τουλαχιστων,τις εμπορευονται......αλλα για πες μας,ο γυφτος μας παρακαλαει και δινει και χρημα για να του τις δωσουμε,και ο αλλος τις παιρνει τσαμπα διοτι και αυτος τις δινει τσαμπα........τοτε γιατι λεμε τους γυφτους,γυφτους;;;;;

προς εταιρο συμφορουμιτη που τις εδωσε 15 το κομματι.:που τις εδωσες;φορτηγισιες ή αυτοκινητου;

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπε και ο papoys1 κι επειδή δουλεύω σε αντιπροσωπία μοτοσυκλετών, οι μπαταρίες μαζεύονται από συγκεκριμένες εταιρίες ανακύκλωσης χωρίς κάποιο αντάλλαγμα.

Πρέπει, μάλιστα, να δηλώνουμε και σε online (πλέον) σύστημα τις ποσότητες που παραδίδουμε κάθε χρόνο και από μπαταρίες και από ελαστικά.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπε και ο papoys1 κι επειδή δουλεύω σε αντιπροσωπία μοτοσυκλετών, οι μπαταρίες μαζεύονται από συγκεκριμένες εταιρίες ανακύκλωσης χωρίς κάποιο αντάλλαγμα.

Πρέπει, μάλιστα, να δηλώνουμε και σε online (πλέον) σύστημα τις ποσότητες που παραδίδουμε κάθε χρόνο και από μπαταρίες και από ελαστικά.

Επειδή έχω πελάτη που είναι εταιρία ανακύκλωσης (και μάλιστα πιστοποιημένη) σας λέω πως όλες οι εταιρίες ανακύκλωσης πληρώνουν χρήματα για όσα υλικά είναι ανακυκλώσιμα.

Οπότε, ή και εσάς σας κοροϊδεύουν ή μας κοροϊδεύεις εσύ.

Όντως από κάποια ποσότητα και πάνω, γίνεσαι παραγωγός αποβλήτων και πρέπει να δηλώνονται Online τα απόβλητα που παράγεις.

• Like 2
Δημοσ.

Προσωπικά δεν λέω ότι νάναι γιατί έχω συζητήσει το θέμα αυτό με τον υπεύθυνο καταστήματος που αλλάζω μπαταρίες 

στα αυτοκίνητα της οικογένειας.

http://www.smart-battery.com/

Συγκεκριμένα τον ρώτησα τι κάνει τις παλιές και μου είπε ότι περνάει ανακύκλωση και τις παραλαμβάνει.

Σε ερώτησή μου παίρνει χρήματα μου απάντησε όχι διότι απλά οι εταιρείες αυτές οι οποίες είναι υπεύθυνες για

την απόρριψη των επικίνδυνων υγρών τα έξοδά τους και το κέρδος τους το βγάζουν από το μολύβι.

Τώρα αν μου είπε ψέματα δεν ξέρω.Εγώ πάντως τον πίστεψα γιατί είναι λόγικό.

Στα bold βλέπω μια αντίφαση, από τη μία δεν ξέρεις αν αυτά που σου είπε ήταν ψέματα, από την άλλη όμως είναι η βάση όσων γράφεις.

Σαφώς και σου είπε ψέματα, αν έλεγε αλήθεια κανένας πελάτης δεν θα του άφηνε την παλιά του μπαταρία ώστε να μπορέσει να παντελονιάσει από το πουθενά ~5€.

Τώρα ο παλιατζής (και δεν μιλάμε για επίσημη εταιρεία ανακύκλωσης) που θα αγοράσει από τον ρομα μία 

μπαταρία π.χ. 3 ευρώ για να πουλήσει αυτός το μολύβι 7 ή 8 , έχεις την εντύπωση ότι θα μαζέψει σε βαρέλια 

τα επικίνδυνα υγρά και θα τα παραδώσει σε άλλη εταιρεία την οποία θα πρέπει να πληρώσει για την

απόρριψή τους;;;

Η συντριπτική πλειοψηφία των "παλιατζήδων" είναι νόμιμοι και αδειοδοτημένοι, και πουλάνε τις μπαταρίες στις "επίσημες εταιρείες ανακύκλωσης" ακριβότερα από όσο τις αγόρασαν, αυτή είναι η δουλειά τους. Με μια απλή αναζήτηση "τιμές σκράπ" στο google θα βρεις δεκάδες από αυτούς.

Δημοσ.

προς εταιρο συμφορουμιτη που τις εδωσε 15 το κομματι.:που τις εδωσες;φορτηγισιες ή αυτοκινητου;

αίγιο. σε μαντρα με σκραπ. 2 αυτοκινητου του πηγα 30 γιουρο.

Δημοσ.

Επειδή έχω πελάτη που είναι εταιρία ανακύκλωσης (και μάλιστα πιστοποιημένη) σας λέω πως όλες οι εταιρίες ανακύκλωσης πληρώνουν χρήματα για όσα υλικά είναι ανακυκλώσιμα.

Όντως από κάποια ποσότητα και πάνω, γίνεσαι παραγωγός αποβλήτων και πρέπει να δηλώνονται Online τα απόβλητα που παράγεις.

Λοιπόν, επειδή δεν είχα σκοπό να κοροϊδέψω κανέναν, παραδέχομαι πως έχεις -εν μέρει- δίκιο.

Μόλις μίλησα με τον υπεύθυνο του συνεργείου και μου είπε ότι όντως λαμβάνουμε κάποιο αντίτιμο για τις μπαταρίες και τα λάδια, αλλά όχι για τα ελαστικά.

Και, τυπικά (λες και το ελέγχει κανένας), πρέπει να δίνουμε προς ανακύκλωση ποσότητα αντίστοιχη με αυτήν που έχουμε προμηθευτεί. Δεν μπορούμε δηλαδή να αγοράζουμε π.χ. 5 τόνους μπαταρίες το χρόνο και να δίνουμε για ανακύκλωση 10.

Δημοσ.

Για τα ελαστικά (έχω και πελάτη με ελαστικά :-D  ) ξέρω πως πληρώνουμε εμείς οι τελικοί πελάτες, ένα μικρό ποσό στην αγορά του καινούργιου για την ανακύκλωση.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν πιστοποιημένες  εταιρείες ανακύκλωσης με άδεια πληρώνουν για παραλαβή παλαιών  μπαταριών αυτοκινήτων για ανακύκλωση και αν επιτρέπεται να εξάγουν από αυτές το μολύβι ή κάποιο άλλο προιόν και να το διαθέσουν εκ νέου στην αγορά και δεν διαφωνήσω.

Πιθανώς να γίνεται και έτσι αλλά το μολύβι που θα εξαχθεί μέσα από τα υγρά της μπαταρίας δεν θα είναι και αυτό

ένα μολυσμένο - επικίνδυνο προϊόν για να χρησιμοποιηθεί εκ νέου;;;;

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν πιστοποιημένες  εταιρείες ανακύκλωσης με άδεια πληρώνουν για παραλαβή παλαιών  μπαταριών αυτοκινήτων για ανακύκλωση και αν επιτρέπεται να εξάγουν από αυτές το μολύβι ή κάποιο άλλο προιόν και να το διαθέσουν εκ νέου στην αγορά και δεν διαφωνήσω.

Έχουν ποστάρει παραπάνω link πιστοποιημένης/αδειοδοτημένης εταιρείας ανακύκλωσης η οποία έχει επίσημο τιμοκατάλογο που γράφει πόσο ακριβώς πληρώνει τις μπαταρίες, αλλά εσύ συνεχίζεις να μην ξέρεις ούτε αν επιτρέπεται ούτε αν γίνεται... Τι να πεις...

Πιθανώς να γίνεται και έτσι αλλά το μολύβι που θα εξαχθεί μέσα από τα υγρά της μπαταρίας δεν θα είναι και αυτό

ένα μολυσμένο - επικίνδυνο προϊόν για να χρησιμοποιηθεί εκ νέου;;;;

Για να το ρωτάς αυτό προφανώς έχεις λάθος εντύπωση για τον μόλυβδο, δεν είναι αθώο υλικό. Είναι από μόνος του τοξικός και επικίνδυνος, χωρίς την προσθήκη θειικού οξέος(ίσως το έχεις ακούσει και σαν βιτριόλι)που περιέχουν τα υγρά μπαταρίας.

Αυτό που κάνουν οι μονάδες ανακύκλωσης πάντως είναι το να εξάγουν το καθαρό(χωρίς άλλες προσμίξεις) μολύβι από τις μπαταρίες μαζί με οποιοδήποτε άλλο υλικό μπορεί να ανακυκλωθεί.

Δημοσ.

Joshua21 κουβέντα κάνουμε δεν είμαστε έμποροι μολύβδου ή μπαταριών να έχουμε συμφέρον από κάπου.

Πρώτον δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η επιθετικότητά σου

και δεύτερον αν και έψαξα δεν είδα πουθενά κατάλογο τιμών αγοράς παλαιών μπαταριών των εταιρειών ανακύκλωσης όπως αναφέρεις στο μήνυμά σου.

Απορίες μου εξέφρασα και ανέφερα κάτι που είπαν σε μένα εκεί που αλλάζω μπαταρίες.

(ότι τις δίνουν για ανακύκλωση χωρίς αντίτιμο)

Μπορεί να μου είπαν λάθος να τις πουλάνε όπως λες οπότε να το ξέρω την άλλη φορά να μην με κοροϊδέψουν.

edit.

Από μια ματιά που έριξα από περιέργεια στο γκούγκλη. :-D

Υπάρχουν και πολλά άλλα για τη σύγχrονη Ελληνική ανακύκλωση μπαταριών που γίνεται από κάδο σε κάδο

από πόρτα σε πόρτα και από μάντρα σε μάντρα..

http://www.b2green.gr/el/post/10843/mayri-agora-anakyklosis-batarion-me-thyma-to-perivallon

Δημοσ.

Joshua21 κουβέντα κάνουμε δεν είμαστε έμποροι μολύβδου ή μπαταριών να έχουμε συμφέρον από κάπου.

Πρώτον δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η επιθετικότητά σου

και δεύτερον αν και έψαξα δεν είδα πουθενά κατάλογο τιμών αγοράς παλαιών μπαταριών των εταιρειών ανακύκλωσης όπως αναφέρεις στο μήνυμά σου.

Απορίες μου εξέφρασα και ανέφερα κάτι που είπαν σε μένα εκεί που αλλάζω μπαταρίες.

(ότι τις δίνουν για ανακύκλωση χωρίς αντίτιμο)

Μπορεί να μου είπαν λάθος να τις πουλάνε όπως λες οπότε να το ξέρω την άλλη φορά να μην με κοροϊδέψουν.

edit.

Από μια ματιά που έριξα από περιέργεια στο γκούγκλη. :-D

Υπάρχουν και πολλά άλλα για τη σύγχrονη Ελληνική ανακύκλωση μπαταριών που γίνεται από κάδο σε κάδο

από πόρτα σε πόρτα και από μάντρα σε μάντρα..

http://www.b2green.gr/el/post/10843/mayri-agora-anakyklosis-batarion-me-thyma-to-perivallon

Το πρόβλημα είναι ότι παρόλο που δεν έχεις ιδέα επί του θέματος, όχι μόνο έχεις άποψη αλλά επιμένεις κιόλας.

Στο post #4 είναι το link που σου έλεγα. Επίσης με μια απλή αναζήτηση "τιμές σκράπ" θα βρεις δεκάδες αποτελέσματα αδειοδοτημένων εταιρειών ανακύκλωσης(και όχι ασυνείδητων που εξάγουν μόνοι τους το μολύβι και ότι περισσεύει το πετάνε στα ρέματα) με επίσημο τιμοκατάλογο που γράφει πόσο ακριβώς αγοράζουν τις μπαταρίες.

Όσο για αυτά που σου είπε ο πωλητής μπαταριών, λες να υπάρχει κάποιος που αλλάζει μπαταρίες καθημερινά(δλδ μαζεύονται τόνοι κάθε χρόνο), και ενώ ξέρει πως μπορεί να τις πουλήσει με 0,50-0,60€/κιλό να προτιμά να τις δίνει χωρίς αντάλλαγμα?

Φυσικά και δεν υπήρχε περίπτωση να σου πει την αλήθεια, δλδ ότι βγάζει λεφτά πουλώντας τη παλιά σου μπαταρία. Όπως δεν πρόκειται ποτέ να σου πει ο μηχανικός ότι παίρνει προμήθεια από τα ανταλλακτικά που σου βάζει, όπως ποτέ δεν πρόκειται να σου πει ο λαστιχάς ότι τα παλιά λάστιχα που έβγαλε από το αμάξι σου δεν είναι εντελώς για πέταμα και ότι θα βγάλει λεφτά από αυτά, κοκ. Κοινή λογική χρειάζεται.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα το ίδιο λέμε απλά διαφωνούμε.

Οι όντως αδειοδοτημένες εταιρείες ανακύκλωσης  οι οποίες κάνουν πραγματική ανακύκλωση διαχειρίζονται το

20% περίπου των παλαιών μπαταριών που τους παραδίδονται χωρίς χρήματα από κάποιους ας μη τους πούμε

ευσυνείδητους ,ας πούμε κάποιους που πρέπει να καλύψουν με κάποιους αιριθμούς τα βιβλία τους και το

ονλάϊν σύστημα.

Το υπόλοιπο 80% (μέσα σε αυτό αρκετό ποσοστό που έχουν καβαντζάρει και οι ανωτέρω ευσυνείδητοι) πάει 

στην μαύρη ανακύκλωση καταλήγοντας τα επικίνδυνα υλικά στα ρέματα και στους υπονόμους.

Οπότε η δική μου αποσυρμένη μπαταρία έχει 20% πιθανότητα να πάει στην πραγματική ανακύκλωση δωρεάν

ή 80% πιθανότητα να πάει στη μαύρη ανακύκλωση φυσικά με κάποιο αντίτιμο.

Δημοσ.

Οι αδειοδοτημένες εταιρείες αγοράζουν τις παλιές μπαταρίες, στο απέδειξα αλλά εθελοτυφλείς. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...