Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι κερδιζουν τα μαγαζια οταν τους δινεις πισω τη παλια σου μπαταρια; Ακουω πολλους να κανουν και εκπτωση 5 ευρω στη αγορα νεας οταν τους δινεις πισω τη παλια. Αυτο παει και αθροιστικα αν δωσεις πχ 2 μπαταριας κοβουν παραπανω; και τι κερδιζουν αυτοι

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για ανακύκλωση τις δίνουν.Υπάρχει ειδική διαδικασία καταστροφής γιατί δεν μπορείς να τις ρίξεις στη φύση.

Οπως οι μικρές που μαζεύουν κάποια καταστήματα.

Δε νομίζω να κερδίζουν κάτι;;;;;

Η έκπτωση μάλλον έχει σκοπό να σε δελεάσει να πας σε αυτούς για την καινούργια.

Δημοσ.

Τι κερδιζουν τα μαγαζια οταν τους δινεις πισω τη παλια σου μπαταρια; Ακουω πολλους να κανουν και εκπτωση 5 ευρω στη αγορα νεας οταν τους δινεις πισω τη παλια. Αυτο παει και αθροιστικα αν δωσεις πχ 2 μπαταριας κοβουν παραπανω; και τι κερδιζουν αυτοι

Δίνουν την παλιά μπαταρία για ανακύκλωση και πληρώνονται περίπου 0,80€/κιλό(τιμή λιανικής, στη χονδρική είναι 1,00€) το μολύβι που περιέχει μέσα.

Το κέρδος τους είναι η πιθανή διαφορά από τα 5€ που πληρώνουν σε σένα και σε όσα πάρουν από την ανακύκλωση, συν τα 5€ "έκπτωση" που δελεάζουν τον πελάτη.

Ίσως και να πηγαίνει αθροιστικά, ρώτα καλύτερα τους ίδιους.

Δημοσ.

Δίνουν την παλιά μπαταρία για ανακύκλωση και πληρώνονται περίπου 0,80€/κιλό(τιμή λιανικής, στη χονδρική είναι 1,00€) το μολύβι που περιέχει μέσα.

Το κέρδος τους είναι η πιθανή διαφορά από τα 5€ που πληρώνουν σε σένα και σε όσα πάρουν από την ανακύκλωση, συν τα 5€ "έκπτωση" που δελεάζουν τον πελάτη.

Ίσως και να πηγαίνει αθροιστικά, ρώτα καλύτερα τους ίδιους.

Που τις βρίσκεις αυτές τις τιμές; Εγώ βρήκα για μπαταρίες 0,50€/κιλό λιανική και 0,60€/κιλό χοντρική σε αυτόν εδώ

Δημοσ.

Που τις βρίσκεις αυτές τις τιμές; Εγώ βρήκα για μπαταρίες 0,50€/κιλό λιανική και 0,60€/κιλό χοντρική σε αυτόν εδώ

Δες ξανά... εγώ έγραψα για το μολύβι που περιέχουν οι μπαταρίες, όχι για τις ίδιες τις μπαταρίες, και ο συγκεκριμένος που δείχνεις για μολύβι δίνει τιμές 1,00€ και 1,20€(με λίγα λόγια παραπάνω από όσο είπα).

Ενδεικτικά μια 55άρα μπαταρία αυτοκινήτου ζυγίζει κάτι παραπάνω από 15 κιλά.

Δημοσ.

Και ως τι στην αγοράζει ως μπαταρία ή ως μολύβι; Δηλαδή αν του πας μια μπαταρία 15κιλη πόσα θα σου δώσει στο χέρι;

Ε δεν θέλει πολύ μυαλό, αν του πας μπαταρία ως μπαταρία θα στην αγοράσει, αν βγάλεις το μολύβι από μέσα ως μολύβι θα το αγοράσει.

Επίσης πολλαπλασίασε το 15 με το 0,50 και θα δεις πόσα θα σου δώσει στο χέρι :)

Δημοσ.

Λάθος προσέγγιση παιδιά.

Αυτά που λέτε πιθανώς ισχύουν για τους ΡΟΜΑ που πουλάνε παλιές μπαταρίες σε παλιατζίδικα.

Φανταστείτε τι συμβαίνει με αυτές.

Άδειασμα στο ρέμα με όλες τις καταστροφικές συνέπειες για τη φύση να πάρουν το μολύβι να το πουλήσουν.

Αυτοί που τις αλλάζουν όπως μου είχε πει κάποιος τις παραδίδουν σε ειδικές εταιρείες χωρίς χρήματα οι 

οποίες αναλαμβάνουν την ανακύκλωση του επικίνδυνου υλικού και κερδίζουν πιθανώς από το μολύβι το

οποίο συλλέγουν και πουλούν.

Για αυτό αν έχετε παλιά μπαταρία μην τη δίνετε σε ΡΟΜΑ γιατί το πιο πιθανόν το περιεχόμενό της μέσω 

της φύσης θα καταλήξει στο πιάτο μας.

• Like 2
Δημοσ.

Οι μπαταρίες μολυβδου ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ που πρεπει να χρηζει ειδικής μεταχειρισης απο ειδικές αδειοδοτημενες επιχειρήσεις, μην τη δινετε αριστερα - δεξια...

Το καταστημα που σας την αλλαζει την παιρνει και οντως ναι κερδιζει κάτι, αλλα για μια μπαταρία μπορει να ειναι κατι μεταξύ 3-7€, αξιζει να φατε βενζινη και κόπο για να την πατε απευθείας εσεις στην εταιρεία; μάλλον όχι....

προς θεου οχι στην αναλυκλωση-σκουπιδια-γυφτους εαν σεβεστε τα παιδια σας και το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσουν...

• Like 2
Δημοσ.

Λάθος προσέγγιση παιδιά.

Αυτά που λέτε πιθανώς ισχύουν για τους ΡΟΜΑ που πουλάνε παλιές μπαταρίες σε παλιατζίδικα.

Άδειασμα στο ρέμα με όλες τις καταστροφικές συνέπειες για τη φύση να πάρουν το μολύβι να το πουλήσουν.

Αυτοί που τις αλλάζουν όπως μου είχε πει κάποιος τις παραδίδουν σε ειδικές εταιρείες χωρίς χρήματα οι 

οποίες αναλαμβάνουν την ανακύκλωση του επικίνδυνου υλικού και κερδίζουν πιθανώς από το μολύβι το

Για αυτό αν έχετε παλιά μπαταρία μην τη δίνετε σε ΡΟΜΑ γιατί το πιο πιθανόν το περιεχόμενό της μέσω 

Παππού, οι ΡΟΜΑ είναι οι μόνοι που ΔΕΝ θα πετάξουν μπαταρίες στη φύση.

Ξέρουν πόσο στοιχίζει τι και πάνε και το πουλάνε.

Από πλαστικά, καλώδια, σίδερα κ.α.

Το κακό με αυτούς είναι πως κλέβουν καλώδια από οικοδομές, εγκαταστάσεις παροχές, και τα καίνε στους καταυλισμούς για να πουλήσουν καθαρό χαλκό.

Η βρώμα πάει και έρχεται από το πλαστικό.

Φυσικά κανείς δεν κάνει κάτι γι' αυτό.

Δημοσ.

Λάθος προσέγγιση παιδιά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως εσύ έχεις καταλάβει κάτι λάθος. Οι μπαταρίες που πουλάνε οι Ρομά (και όχι μόνο) στα παλιατζίδικα (αδειοδοτημένες/πιστοποιημένες επιχειρήσεις ανακύκλωσης) καταλήγουν εκεί που πρέπει, στην ανακύκλωση.

Αυτό που σου είχε πει κάποιος ισχύει για όλες τις υπόλοιπες μπαταρίες που δεν έχουν μόλυβδο.

Δημοσ.

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι αν πιστεύεις πως τα παλιατζίδικα στον Ασπρόπυργο,που σε ένα βράδυ

μπορούν να κάνουν παλιοσίδερα ολόκληρη νταλίκα για να πάρουν ένα 5χίλιαρο από τα σίδερα σκάνε για

το περιβάλλον και για τα απόβλητα και τα  συλλέγουν να τα παραδώσουν με πληρωμή σε ειδικό φορέα

για καταστροφή. :)

• Like 2
Δημοσ.

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι αν πιστεύεις πως τα παλιατζίδικα στον Ασπρόπυργο,που σε ένα βράδυ

μπορούν να κάνουν παλιοσίδερα ολόκληρη νταλίκα για να πάρουν ένα 5χίλιαρο από τα σίδερα σκάνε για

το περιβάλλον και για τα απόβλητα και τα  συλλέγουν να τα παραδώσουν με πληρωμή σε ειδικό φορέα

για καταστροφή. :)

Κυριολεκτικά ότι νάναι...

Για τις μπαταρίες που είναι και το θέμα μας, είτε ηλεκτρολόγος την πουλήσει στην ανακύκλωση, είτε Ρομά, το ίδιο είναι το αποτέλεσμα, θα ανακυκλωθεί όπως πρέπει.

Δημοσ.

Δε ξερω μπερδευτηκα. Εχω 2 μπαταριες. Ποσο μολυβι και αν εχω δε το ξερω ουτε ξερω πως να το μαθω. Επειδη μαλλον θα αγορασω απο θεσσαλονικη και δε θα παρει τις μπαταριες μου αξιζει να τις παω εκει που λετε; και περιπου χωρις γνωριζοντας το μολυβι που χουν μεσα ποσο θα μου τις αγορασει

Δημοσ.

προσφατα πηγα 2 αυτοκινητου σε μαντρα που αγοράζει σίδερο, οικιακες συσκευες, παλιοσιδερα κομμενα αμαξια κτλ, τις ζυγισε και μουδωσε 15 για την καθε μια.

25 για δυο ψυγεια ενα φουρνο ενα πλυντηριο

και αλλα 35 για 500 κιλα παλιοσιδερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...