ilos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Αν μπορέσει να χωρέσει στο budget 1070 είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε build με 1060 και ας τρώει και μερικό μπουκάλι με stock 1600 και σάπιες μνήμες με b350 του κιλού. 1
Dinoel Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Αν μπορέσει να χωρέσει στο budget 1070 είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε build με 1060 και ας τρώει και μερικό μπουκάλι με stock 1600 και σάπιες μνήμες με b350 του κιλού. κοίταξε το σκεπτικό μου είναι όσο το δυνατόν καλύτερα σε μητρική και μνήμες. Από την στιγμή που θέλει Intel τότε μονόδρομος είναι ο 8400 ή ο 8600. Σε 2-3 χρόνια να χρειαστεί να αλλάξει Gpu ή να προσθέσει μνήμη αν βρω το ίδιο kit,όχι μητρική επεξεργαστή. Δεν είμαι της άποψης να πάρω όλα τα άλλα σάπια για να πάρω μια καλή κάρτα γραφικών, γιατί η κάρτα γραφικών δεν πάει πακέτο με τίποτα άλλο, βγάζεις την παλια και βάζεις την καινούργια.
adtakhs Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 κοίταξε το σκεπτικό μου είναι όσο το δυνατόν καλύτερα σε μητρική και μνήμες. Από την στιγμή που θέλει Intel τότε μονόδρομος είναι ο 8400 ή ο 8600. Σε 2-3 χρόνια να χρειαστεί να αλλάξει Gpu ή να προσθέσει μνήμη αν βρω το ίδιο kit,όχι μητρική επεξεργαστή. Δεν είμαι της άποψης να πάρω όλα τα άλλα σάπια για να πάρω μια καλή κάρτα γραφικών, γιατί η κάρτα γραφικών δεν πάει πακέτο με τίποτα άλλο, βγάζεις την παλια και βάζεις την καινούργια. Το σκεπτικό έχει βάση, αλλά δεν υπάρχει κάτι "σάπιο" σε αυτά που προτάθηκαν. Οι μητρικές πλέον είναι ανέκδοτο για τις διαφορές που έχουν στην πραγματικότητα . Ολα από τον επεξεργαστή έρχονται και οι κατασκευαστές το μόνο που πρέπει να προσέξουν είναι το VRM. Και οι μνήμες από ένα σημείο και μετά όλες πάνω κάτω ίδιες είναι . Τι κιαν είναι στα 3000 τι και αν είναι στα 3200. Τ λαμπάκια , τα πλαστικά και τα όμορφα ψυκτράκια πληρώνεις. Την έχω πατήσεις δυο φορές έτσι, στο παρελθόν. 1
Dinoel Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Το σκεπτικό έχει βάση, αλλά δεν υπάρχει κάτι "σάπιο" σε αυτά που προτάθηκαν. Οι μητρικές πλέον είναι ανέκδοτο για τις διαφορές που έχουν στην πραγματικότητα . Ολα από τον επεξεργαστή έρχονται και οι κατασκευαστές το μόνο που πρέπει να προσέξουν είναι το VRM. Και οι μνήμες από ένα σημείο και μετά όλες πάνω κάτω ίδιες είναι . Τι κιαν είναι στα 3000 τι και αν είναι στα 3200. Τ λαμπάκια , τα πλαστικά και τα όμορφα ψυκτράκια πληρώνεις. Την έχω πατήσεις δυο φορές έτσι, στο παρελθόν. την λέξη σάπιο την ανέφερα μόνο και μόνο επειδή αναφέρθηκε από τον ilos. Κατά τα άλλα σε γενικές γραμμές προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω σε μητρική μνήμες επεξεργαστή. Δεν πάω σε over price καταστάσεις(όσο μπορείς να το πεις αυτό σήμερα με τις τιμές που έχουν πάει οι μνήμες). Εγώ αυτήν την στιγμή ακόμα με τον i7 920 είμαι και δεν έχω κανένα πρόβλημα με παιχνίδια θα του κάνω γενέθλια τα χριστούγεννα θα κλείσει τα 7 χρόνια
ilos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Όταν λέω "σάπιο" εννοώ 2133 MHz dual rank micron/hynix και τα σχετικά που είναι οι πιο φτηνές.Κατά τα άλλα μια χαρά μνήμες είναι και μερικές τρώνε και oc. Στους ryzen έχει προαναφερθεί, ακόμα και η παραμικρή διαφορά στις μνήμες έχει διαφορά σε μερικά σενάρια με κάρτες επιπέδου 1070+ σε 1080p. Πχ σε μένα (που είναι Hynix κιόλας) ROTTR benchmark από 2933->3066 ίδια timings 15 παραπάνω minimum fps και 7 fps average. Φαντάσου τι γίνεται με samsung b-die 3466 very low timings που έχουν μερικοί. Και αν νομίζεις αυτό συμβαίνει μόνο στους ryzen κάνεις λάθος. Ακόμα και ο κλειδωμένος 8400 χάνει ένα ανάλογο ποσοστό από 2666 (που θα παίζει το b/h chipset) με 3000/3200 που παίζει το z370 στο ίδιο σενάριο. 2
tanasen01 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Πχ σε μένα (που είναι Hynix κιόλας) ROTTR benchmark από 2933->3066 ίδια timings 15 παραπάνω minimum fps και 7 fps average. Φαντάσου τι γίνεται με samsung b-die 3466 very low timings που έχουν μερικοί. Μπράβο η KRAIT... 3066 τις aegis; Με τι voltages αν επιτρέπεται; (αν και off topic)
ilos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 1.36v - 1.16 soc cpu είναι 3.8 με 1.288v ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ 10λεπτό AIDA έτσι όμως (cinebench,games κλπ μια χαρά). Η wraith spire πιάνει 80 βαθμούς και τέζα ο καμπούρης. Με 3.7 και 1.24v είμαι rock stable και AIDA και HCI memtest. Οι συγκεκριμένες έχω διαβάσει εδώ μέσα σε πολλούς ότι πάνε 3066 και με b350, asrock,asus κλπ. 1
dimoskoutr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Ποιον έχεις και τεζάρει η ψυκτρα; Δεν είναι η ίδια με του 1600; Εγώ πριν βάλω την noctua δοκίμασα την stock μέχρι 3,7 σε aida64 και μου έδινε την εντύπωση ότι και 3,8 θα την πάλευε με λίγο ζόρι.
verjiel Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Κατα την γνωμη μου θα σου προτεινω οτι καλυτερο στα λεφτα αυτα.Εφτιαξα με εναν φιλο μου προσφατα υπολογιστη σ αυτα τα λεφτα (πριν 10 ημερες).Σου στελνω αυτα που ΓΙ ΕΜΕΝΑ πρεπει να τα αγορασεις ,στα αλλα εξαρτηματα που δεν θα αναφερω ακουσε γνωμες απο αλλα παιδια και διαλεξε!!!! Intel Core i5-8400 750W Corsair Cs750M gigabyte 1070 windforce PHANTEKS ENTHOO ECLIPSE P400 TEMPERED GLASS MIDI TOWER NO PSU BLACK 1
ilos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Ποιον έχεις και τεζάρει η ψυκτρα; Δεν είναι η ίδια με του 1600; Εγώ πριν βάλω την noctua δοκίμασα την stock μέχρι 3,7 σε aida64 και μου έδινε την εντύπωση ότι και 3,8 θα την πάλευε με λίγο ζόρι. Τι να σου πω μάλλον εξαρτάται από το silicon lottery και την μητρική. Εμένα είναι οριακά stable με 1.288v ο 1600 στα 3.8 με την stock, αν με έπαιρνε για 1.25v θα μουν πολύ πιο χαλαρός. Για 24/7 όμως νιώθω πολύ πιο ασφαλής με τα 3.7 στα 1.24v και τις μνήμες στα 2933, AIDA max 60κάτι. Έχω και ένα θέμα και με το κουτί (s340 elite) καλό χρυσό αλλά το front panel περιορίζει κάπως το max airflow για την cpu. Αν το αφαιρέσω πάω 5 βαθμούς κάτω στη cpu άλλα δε δουλεύει μετά σωστά το airflow και παγιδεύεται ζεστός αέρας κάτω από την 1080 (+10 βαθμούς) και θα throttlάρει μετά το gpu boost .
Dinoel Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Κατα την γνωμη μου θα σου προτεινω οτι καλυτερο στα λεφτα αυτα.Εφτιαξα με εναν φιλο μου προσφατα υπολογιστη σ αυτα τα λεφτα (πριν 10 ημερες).Σου στελνω αυτα που ΓΙ ΕΜΕΝΑ πρεπει να τα αγορασεις ,στα αλλα εξαρτηματα που δεν θα αναφερω ακουσε γνωμες απο αλλα παιδια και διαλεξε!!!! Intel Core i5-8400 750W Corsair Cs750M gigabyte 1070 windforce PHANTEKS ENTHOO ECLIPSE P400 TEMPERED GLASS MIDI TOWER NO PSU BLACK ευχαριστώ πολύ καλές προτάσεις αλλά πως το βγάλατε σε budget 1000-1100. Εγώ αυτό που βλέπω είναι μόνο αυτά που γράφεις + επεξεργαστή είμαι στα 1000ευρώ περίπου. Χωρίς μητρική δηλαδή και μνήμες και ssd....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα