Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε:

1000€-1100€

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.)

Gaming csgo,Pubg γενικά τα πάντα

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

οχι

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.)

οχι, θα αγοραστεί μία 1080p 60-144 hz εκτός budget

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

οχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

Θεσσαλονίκη

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?
καλό θα είναι να είναι από το ίδιο μαγαζί για να συναρμολογηθεί, αλλιώς θα το κάνω εγώ

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

οχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

οχι

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας 

οχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

οχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

οχι

επειδή ο φίλος μου είναι απλώς χρήστης θέλει να ανοίγει το pc και μετά να ανοίγει το game χωρίς πολλά πολλά, θέλει να πάμε σε Intel, εγώ προσωπικά θα πήγαινα μάλλον σε amd.

Σκέφτομαι τον 8600Κ άσχετα που δεν θα ασχοληθεί με oc, αν δεν μπορεί να βγει μέσα στο budget κάτι καλό τότε πάμε για 8400.

Κάρτα γραφικών 1060 για 6GB(φαντάζομαι ότι με τον 8600κ δύσκολα να φτάνει το budget)

Δημοσ.

προσωπικη μου γνωμη αφου δινεις τοσα πανε σε ryzen 5 1600 που σηκωνει ταπαντα και γραφικων ανεβα σε 1070...

Δημοσ.

δεν διαφωνω για τον 1600, αλλά το πρόβλημα μου είναι στο ότι δεν θα μπορεί να ασχοληθεί με το να ανεβάσει λίγο τον επεξεργαστή και τις μνήμες ώστε να πάρει καλύτερα ή ισάξια αποτελέσματα με τον intel.

Αν θα έπαιρνα μηχάνημα εγώ θα πήγαινα σε 1600-1700 και θα έκανα ένα ελαφρό oc.

Εδώ ο χρήστης είναι "plug and play" ουσιαστικά και για αυτό κοιτάω να πάρει ότι καλύτερο μπορεί.

Δημοσ.

στο gaming pc πάμε με κλειστά μάτια σε ΙΝΤΕΛ και όχι σε RYZEN που είναι πολύ ποιο αργός και για να πλησιάσει τον ΙΝΤΕΛ θέλει πολύ κόπο και με αμφίβολα αποτελέσματα.

στο budget σου χωράει ο Ι5 8400 άνετα που είναι μακράν γρηγορότερος του αντίστοιχου RYZEN.

• Like 1
Δημοσ.

Για pubg είναι λίγο καλύτερος (ειδικά στα frame drops) ο 8400 από τον 1600 (όχι όμως η τραγική διαφορά που παρουσιάζουν μερικά benches με τον 1600 stock και 2133 μνήμες). Απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις κάρτα επιπέδου 1070+, αλλιώς τζάμπα συζητάμε. Για το csgo δεν υπάρχει καν σύγκριση που είναι single threaded 50-100 fps πάνω ο 8400, αλλά δε ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο από τα 300-350 fps και πάνω που θα είναι και οι 2.

Στα περισσότερα σύγχρονα games με (4-8 threads) o 8400 στα 3.8 all core είναι λίγο γρηγορότερος από τον 1600 στα 3.8 ένα 5-10% (όσο περίπου και η διαφορά τους σε ipc δηλαδή). Υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις όπως To project cars που είναι πολύ γρηγορότερος ή το civilization 6 που είναι πολύ αργότερος. Όλα αυτά με κάρτες 1070+ και 1080p ανάλυση.

Αν σε παίρνει να περιμένεις για μια h370 το 2018 ακόμα καλύτερα θα γλιτώσεις τζάμπα λεφτά από το να πάρεις τώρα μια z370.

Δημοσ.

στο gaming pc πάμε με κλειστά μάτια σε ΙΝΤΕΛ και όχι σε RYZEN που είναι πολύ ποιο αργός και για να πλησιάσει τον ΙΝΤΕΛ θέλει πολύ κόπο και με αμφίβολα αποτελέσματα.

στο budget σου χωράει ο Ι5 8400 άνετα που είναι μακράν γρηγορότερος του αντίστοιχου RYZEN.

Στειλε νουμερακια με 1060 να δουμε ποσο πολυ πιο αργος ειναι. Κατι μου λεει οτι με 1060 σε ενα average 20 παιχνιδιων ο 1600 ειναι μπροστα. Και πιστεψε με, ξερω τι λεω.

Δημοσ.

INTEL I7 8700 (322€)

MSI Z370 PRO - A (122€)

MUSHKIN 16GB (2X8GB) DDR4 3000 (145€)

SAMSUNG 850 EVO 250GB (89€)

ZOTAC GTX 1070 MINI 8GB DDR5 (422€)

BITFENIX COMRADE WINDOW (45€)

FSP FORTRON RAIDER 550 WATT 80PLUS SILVER (67€)

-----------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο = 1212€ 

• Like 1
Δημοσ.
strawman

γιατί 1060 και όχι 1070? χωράει στο budget

αυτό που λες μου κάνει εντύπωση , τις επόμενες εβδομάδες θα γεμίσουμε συγκριτικά και θα το δούμε το 8400/1060 vs 1600/1060

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

@ilos αν περιμένουμε μητρικές το 2018 θα βγουν και οι καινούργιοι ryzen, με λίγα λόγια θα περιμένεις συνέχεια το επόμενο.

Δεν διαφωνώ με τον 1600 παιδιά απλώς αυτήν την στιγμή για έναν χρήστη που δεν ξέρει είπαμε θέλει plug and play, όχι δοκιμές.

Την 1060 την έβαλα γιατί είναι η διαφορά μεταξύ 1100ευρώ και 1200+.

Δημοσ.

1600x και τον αφήνεις εκεί που είναι. Σαφέστατα overall δυνατότερο cpu από 8400, μια φυσιολογική ψυκτρα όχι τίποτα φοβερό, μια b350 και έφυγες για 1070 αν χωράει... αλλιώς 8400 με ψυκτρα ελικόπτερο και γ@μησι@τικα λεφτά για z370 ή 1600 με ψυκτρα ωραιότατη αν τον πουσάρεις εσύ. Με τις δύο τελευταίες επιλογές 1070.

• Like 1
Δημοσ.

strawman

γιατί 1060 και όχι 1070? χωράει στο budget

αυτό που λες μου κάνει εντύπωση , τις επόμενες εβδομάδες θα γεμίσουμε συγκριτικά και θα το δούμε το 8400/1060 vs 1600/1060

Τι να σου πω, ο OP εβαλε 1060.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...