Προς το περιεχόμενο

6700k OC

Agon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Έχω έναν 6700κ σε Asus z170 gaming με gpu msi 970 και 2x8 trident z sta 3200. Θα μπορούσατε να μου δώσετε μια βάση στο πώς να κλοκαρω CPU gpu ? Ξέχασα να αναφέρω πως για ψύξη έχω noctua NH d14 με ένα 650corsair

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες βίντεο YouTube. Αν δεν ξέρεις Αγγλικά δεν πειράΖει, μια ιδέα την παίρνεις. Και για τα δύο. Αν ξέρεις Αγγλικά, ακόμα καλύτερα. Λεπτομερει άρθρα παντού.

Σε γενικές γραμμές, για gpu κατεβάζεις msi afterburner και εκεί πειράζεις memory και base clock μία μονάδα κάθε φορά και κάθε φορά που το ανεβάζεις, τρέχεις ένα benchmark (π.χ uniengine heaven valley) και κοιτάς για τυχών artifacts (μικρές μαυριλες ή γενικά πραγματάκια στην οθόνη που κανονικά δεν υπάρχουν).

Cpu, μπαίνεις bios και χωρίς να πειράξεις ρεύμα (vcore), ανεβάζεις το clock του cpu μία μονάδα κάθε φορά. Από 36 στα 37 ας πούμε. Μετά στα 38 κλπ. Κάνε disable το boost και κάνε sync all cores. Σε κάθε ανέβασμα, save and exit μπαίνεις Windows και τρέχεις ένα stress test (π.χ Intel XTU για κανένα 20') Αν θερμοκρασίες είναι εντάξει και δεν σε πετάξει BSOD είσαι οκαυ και συνεχίζεις.

Τώρα σου λέω χωρίς ρεύμα και στα δύο γιατί ακόμα δεν ξέρεις. Εξοικειωσου πρώτα με αυτά και μετά πας και στο ρεύμα.

Τώρα, αν έχεις πέσει σε καλό κομμάτι, θα ανέβει καλά και αρκετά με καλές θερμοκρασίες. Εγώ ας πούμε το έχω στα 4,8GHz με μέγιστες 76° (έχω AIO υδροψυξη).

Όπως σου είπε ο από πάνω ,κάπως έτσι θα ξεκινήσεις και διαβάζοντας στο νετ,με τη διαφορά οτι καλύτερα να το ψάξεις από την αρχή με το ρευμα(vcore) γιατί αυτά τα mobos για λόγους stability ,δίνουν όσο θέλουν (αρκετά παραπάνω από αυτό που πρέπει) ,με συνέπεια οι θερμοκρασίες να αναίβουν επικίνδυνα. 

Γενικώς,ακόμα και σε στοκ λειτουργία,είναι πιο πιθανό να δίνει παραπάνω vcore,γι αυτό και πάντα προτείνεται να το τσεκάρουμε.

Θα μπορέσω να έχω κάποιο αποτέλεσμα με το noctua ε; Γιατί όταν το είχα πάρει έλεγαν καλά λόγια. Δεν ήθελα να μπλέξω με water cooling κτλ.γτ δεν έχω και πολύ γνωση

Αν και το εχω κοψει το αθλημα, για δωσε ενα 47 με 1.300 ταση στο Vcore και δες αν παει Windows, η αν ξεκιναει το PC.

Μονο αυτο, για να παρεις μια ιδεα τι κανει το τσιπ, αν δεν μπαινει μην περιμενεις πολλα και δεν θα δεις φως με αεροψυξη, εναλακτικα δωσε 1.350 αν δεν μπαινει παλι θα ειναι τσιπ που ζηταει ρευμα.

Τις μνημες μην τις βαλεις XMP και μην πειραξεις καθολου την cache.

Θα τα βρεις στο Ai Tweak Menu ολα.

Δες εδω ιδια mobo με την δικια σου ειναι σχεδον

[link=https://www.youtube.com/watch?v=seRAtY1Mz2c][/link]

https://overclocking.guide/

σημερα θα τα δοκιμασω ολα οσα ειπατε γιατι χθες ειχα κανει reset το πισι και πρεπει να περασω κανα 2 εφαρμογες.ελπιζω μην στραβωσει τιποτα... για να δουμε!

μην το περνεις προσωπικα, απλα ειναι σπορ που δινει συγκινησεις εως και απογοητευσεις....

Το λεω ως προς το τσιπ τι κανει και που βαραει τοιχο, αλλα μαλλον για gaming το θες...οπωτε θα ελεγα μια καλητερη καρτα γραφικων.

Και θα δεις διαφορα απο οτι το overclock.

Δίπλα από την τάση του επεξεργαστή στο BIOS έχει μια ένδειξη που σε σένα λέει AUTO. Αν πας εκεί σου βγάζει κάποιες επιλογές με μία που γράφει "Offset".

Όταν τη διαλέξεις θα σου δείξει ένα νέο κουτάκι με σύμβολο + / - και ένα κουτί που γράφει την τάση που θες να προσθέσεις(αν το άλλο κουτί είναι +) ή να αφαιρέσεις(το άλλο κουτί - ).

Π.χ. Αν το cpu σου βγάζει μέγιστη στοκ τάση 1,31volt κι εσύ βάλεις offset +0,01 τότε θα έχεις μέγιστη τάση 1,32. Αν βάλεις -0,01 θα βλέπεις 1,30. Το ασφαλές όριο στους 6700K με την ψύκτρα που έχεις είναι 1,35 περίπου. Μπορείς να φτάσεις μέχρι τα 4,6Ghz για καθημερινή χρήση.

Άρχισε λοιπόν να ανεβάζεις πολλαπλασιαστές σιγά σιγά και αν βλέπεις ότι η μητρική δίνει περισσότερη τάση από αυτό που θες αφαιρείς με το offset.

Για να δεις τη μέγιστη τάση χρειάζεσαι κατάλληλο πρόγραμμα σαν το HWinfo. Και πρέπει να είσαι σίγουρος ότι διαβάζεις τη Vcore τάση και όχι την VID. Συνήθως είναι 1,30-1,32 και φαίνεται μόνο όταν τρέξεις συγκεκριμενα βαριά προγράμματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...