Προς το περιεχόμενο

Service σε αντιπροσωπεία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εφόσον το ερώτημα σου έχει να κάνει με την ισχύ της εγγύησης, τότε θα πρέπει να κάνεις το σέρβις ΠΡΙΝ περάσουν οι 12 μήνες ή τα προβλεπόμενα χιλιόμετρα, αλλιώς έχουν καλό λόγο να ακυρώσουν την εγγύηση.

Επίσης ο ευρωπαϊκός κανονισμός 461 επιτρέπει σ’ έναν ιδιοκτήτη αυτοκινήτου να επισκευάσει το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια της εγγύησης και σε ένα μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, χωρίς να χάνει τα πλεονεκτήματα της εγγύησης του, με την προϋπόθεση ότι αυτό το συνεργείο θα κάνει χρήση γνήσιων ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης ή ανταλλακτικά “after market” εφάμιλλα των γνησίων και όπως προβλέπεται από τις πιστοποιήσεις αυτών.

Ναι, αλλα μεχρι ποσο πριν; Μιλουσα με τα κεντρικα της toyota σημερα (και μιλαμε για toyota, με την καλυτερη εξυπηρετηση πελατων!), και οι απαντησεις ηταν σαν τους χρησμους της Πυθιας!

Τους λεω οτι πηρα το αμαξι τελος Αυγουστου, και 'χρονιζει' μες τον Αυγουστο. Ε, και δεν μου εδινε ξεκαθαρη απαντηση. Εν τελει ψελλισε κατι για Σεπτεμβρη...

Μπορω να παω το αμαξι για service (εντος εγγυησης), τον Ιουνιο; Χωρις να εχει πιασει τα προβλεπομενα χλμ μιλαω. Και δεν μιλω γενικα, και να πει καποιος 'ε και βεβαια μπορεις, ποιος θα σε απαγορεψει, πελατες ψαχνουν!!!', αλλα τεχνοκρατικα, απο πλευρας πολιτικης εταιριων και τις διαδικασιες τους,

αν το 'ετος' που λενε απο το προηγουμενο service, μπορει να παραταθει λιγο(πχ μηνας) ή να γινει αρκετα νωριτερα (πχ 3 μηνες, στο 9μηνο).

Ή θα το παω πχ Ιουνιο στην αντιπροσωπεια, και θα μου πουνε 'οκ, θα κανουμε service, αλλα το επισημο βιβλιο τεχνικης συντηρησης δεν το σφραγιζουμε, γιατι κανονικα το service ειναι να γινει τον Αυγουστο';

Θα περιμενα απο τα κεντρικα της Toyota, να μου πει, εστω, οτι η 'επεκταση' μπορει να ειναι λιγες μερες(αντε να το δεχτω, αν και εχουμε και δουλειες, δεν θα ειμαστε με το ρολοι στο χερι), αλλα να μην μου πει 'ok' για οτι θελω να το παω νωριτερα(νωριτερα ρε παιδια, οχι αργοτερα!), ε οχι, αυτο δεν το περιμενα.

Απλα θα ηθελα να καθιερωσω τα service που κανω στην αντιπροσωπεια, τα προβλεπομενα απο τον κατασκευαστη, να γινονται Ιουνιο. Με βολευει πολυ περισσοτερο αυτος ο μηνας απο πολλες αποψεις, σε σχεση με τον Σεπτεμβριο. Καλα, για τον Αυγουστο, δεν το συζητω καν.

Αλλα γινεται;;;;;;;; Ή δεν θα το θεωρησουν ως 'εγκυρο'; Οπως ειπα, στα κεντρικα, μασαγαν τα λογια τους, δεν ηξεραν, δεν ηθελαν να πουν, τοπιο στην ομιχλη! Φανταζομαι ομως, οτι αυτο πρεπει να ειναι κατι που ισχυει σε ολες τις μαρκες/αντιπροσωπειες, το τι ισχυει δηλαδη σε σχεση με το 'ετησιο' service και τα χρονικα περιθωρια και τους τυχον περιορισμους.

Οποιος ξερει κατι σχετικο, ας πει σας παρακαλω.

Επεξ/σία από mindreader
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πήγαινε το νωρίτερα. Δε πρόκειται να έχεις κανένα θέμα. Πολύ σημασία δίνεις σε κάτι τόσο ανούσιο. Αργότερα μην το πας, εκεί ίσως δημιουργηθεί θέμα - όχι για το αμάξι, αλλά για την εγγύηση καθώς μπορεί να σου κάνουν τίποτα κολπα αν και θα ήταν αστείο κάτι τέτοιο...

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Ναι, αλλα μεχρι ποσο πριν;

Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσο πριν.

Το κατάλαβες ή να κάνω και κακά? :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ladakis είπε

Παππου μπερδεύτηκα

ειναι δυνατόν να μην αλλάζεις μονο λάστιχο, με 1 γιουρο;

επίσης, αλλάζουν ευκολα μονος σου, χωρίς κάποιο εργαλείο ή κανένα σούπερ κόλπο;

Με δύο ευρώ παίρνω ένα κουτί που έχει μέσα δύο πλήρεις καθαριστήρες.Σαν αυτούς που βάζουν οι ΡΟΜΑ στα πάρκινγκ των s/m και στις λαϊκές από 6 έως 10 ευρώ.Όπου σε πιάσουν.Το λάστιχο είναι από σιλικόνη και όσους έχω βάλει μέχρι σήμερα δουλεύουν τέλεια.

Πανεύκολα.Τον σηκώνεις (τον υαλοκαθαριστήρα βέβαια μη παρεξηγηθούμε) :lol: σπρώχνεις με δύναμη τον παλιό προς προς τα κάτω και βγαίνει.Ο καινούργιος τον πατάς με τα δάχτυλα σε ένα σημείο που έχει κάτι σαν βελάκια ανοίγει ένα  εξαρτηματάκι προς τα πάνω, τον κουμπώνεις απλά στην υποδοχή κλείνεις το εξαρτηματάκι και είναι εντάξει.

Οι υπόλοιποι συνήθως για να βγουν έχουν σε κάποιο σημείο έχουν ένα μικρό εξαρτηματάκι που το πατάς ή το τραβάς προς τα πάνω (δε θυμάμαι ακριβώς αν τόχει κάποιος ας ποστάρει) για να ξεκουμπώσει και να βγει.

Edit

Υπάρχουν και κάποια αυτοκίνητα (π.χ το peugeot rally του γιου μου) που έχουν τελείως διαφορετικό κούμπωμα στους καθαριστήρες από ότι τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.Γαλλικές μαγκιές για να σου τα παίρνουν και από εκεί.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι περισσότερες αντιπροσωπείες πλέον δίνουν την επιλογή αυθεντικών και ιμιτασιόν. Ωστόσο, η τιμή της εργατοώρας τους είναι απαγορευτική και παράλογη. Εγώ δεν πηγαίνω στην αντιπροσωπεία. Πηγαίνω σε πιστοποιημένο πτυχιούχο μηχανικό, για να ισχύει η εγγύησή μου και τηρώ ό,τι γράφει το βιβλίο συντήρησης του κατασκευαστή, το οποίο σφραγίζει ο μηχανικός και εκδίδει απόδειξη/τιμολόγιο. Κι αν θέλουν, ας μην την περάσουν αν συμβεί κάτι. Υπάρχει νόμος.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γ β Γεωργακόπουλος  το δικό μας όνομα στα after market.

Μου ξεκόλησε το κρύσταλλο από τον δεξιό καθρέπτη (συνοδηγού) έπεσε τη στιγμή που έτρεχα τον έχασα το πιο πιθανό έγινε κομμάτια.

Άρχισα να ψάχνω δύσκολο ανταλακτικό δεν έβρισκα οπότε πήρα σε ένα κατάστημα αποκλειστικά με ανταλακτικά opel και ιδού ο διάλογος.

-Θέλω κρύσταλλο για τον δεξιό καθρέπτη opel vectra κ.λ.π. Έχετε;;;

-Ναι υπάρχει.

-Πόσο κοστίζει;;;

-22 ευρώ.

-Δεν θέλω γνήσιο after market έχετε;;;;;

-Για after market σας είπα ο γνήσιος κάνει 90.

-Μήπως δεν καταλάβατε δεν θέλω όλο τον καθρέφτη μόνο το κρύσταλλο το οποίο ξεκόλησε και το έχασα.

-Μα για το κρύσταλλο μιλάμε κύριε.

-Καλά τότε θα δω τι θα κάνω και θα επικοινωνήσω.

Συνέχισα το ψάξιμο μήπως βρω κάτι σε καλίτερη τιμή οπότε πετυχαίνω στα είδη φανοποιίας του maxparts after market της γ.β.γεωργακόπουλος με 7,5 ευρώ.

Τον παρήγγειλα πήγα σήμερα τον πήρα τον έβαλα πάνω και δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά από τον γνήσιο.

Δίδαγμα.Μεγάλη προσοχή με τις αντιπροσωπείες δεν λέω ότι είναι κλέφτες,απλά έτσι τους μάθαμε να δουλεύουν.Ψάχτε και στο ελεύθερο εμπόριο.Θα εκπλαγείτε. 

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Μου ξεκόλησε το κρύσταλλο από τον δεξιό καθρέπτη (συνοδηγού) έπεσε τη στιγμή που έτρεχα τον έχασα το πιο πιθανό έγινε κομμάτια.

Άρχισα να ψάχνω δύσκολο ανταλακτικό δεν έβρισκα οπότε πήρα σε ένα κατάστημα αποκλειστικά με ανταλακτικά opel και ιδού ο διάλογος.

-Ναι υπάρχει.

-Πόσο κοστίζει;;;

-22 ευρώ.

-Μήπως δεν καταλάβατε δεν θέλω όλο τον καθρέφτη μόνο το κρύσταλλο το οποίο ξεκόλησε και το έχασα.

Συνέχισα το ψάξιμο μήπως βρω κάτι σε καλίτερη τιμή οπότε πετυχαίνω στα είδη φανοποιίας του maxparts after market της γ.β.γεωργακόπουλος με 7,5 ευρώ.

Τον παρήγγειλα πήγα σήμερα τον πήρα τον έβαλα πάνω και δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά από τον γνήσιο.

Δίδαγμα.Μεγάλη προσοχή με τις αντιπροσωπείες δεν λέω ότι είναι κλέφτες,απλά έτσι τους μάθαμε να δουλεύουν.Ψάχτε και στο ελεύθερο εμπόριο.Θα εκπλαγείτε. 

δεν λες οτι ειναι κλεφτες αλλα ειναι κλεφτες :P

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

-Ναι υπάρχει.

-Πόσο κοστίζει;;;

-22 ευρώ.

Ακριβώς το ίδιο σε vw γνήσιο 12€ από καρεντα. Δεν μας τα λέει καλα η opel

Δημοσ.

Καλά χρυσά και άγια τα αφτερμαρκετ ανταλλακτικά και τα συνεργεία εκτός επισήμων δικτύων αλλά αν τρακάρουμε και πληρώνει η ασφάλεια όλοι στις αντιπροσωπείες  τρέχουμε  και με γνήσια ανταλλακτικά θέλουμε να γίνει η επισκευή και τσινάμε αν τυχόν ο πραγματογνώμονας πει για ιμιτασιον ανταλλακτικά κι ας έχουμε βάλει πιο πριν όλα τα ιμιτασιον που υπάρχουν....  :P

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ladakis είπε

ναι γιατι τα ασφάλιστρα τζαμπα τα πληρώνουμε αδερφέ; ή με έκπτωση αφτερ μαρκετ;

παππου θελω να σε ρωτησω, φίλτρο αέρος αλλάζεις σε κάθε ετήσιο σέρβις; τα 5w30 βγάζουν 15 χιλιάρικα χλμ; εάν δεν το κινεις πολυ το αμαξι , αξίζει να βάλεις long life λάδια ή και αυτά στον χρόνο+κατι  θέλουν άλλαγμα; τα 5w40 ειναι ημισυνθετικα;

και τελος να αλλάξω ιμάντα στα 60.000χλμ και 6 σχεδόν χρονια ή να το αφήσω του χρονου;

Αν πληρώνεις μεικτά ασφάλιστρα και φταις εσύ να απαιτείς ότι θέλεις,  αν όμως φταίει ο άλλος είναι άδικο να ζητάς να σου αλλάξουν το τυχόν ιμιτασιόν φανάρι σου ή ψυγείο με γνήσιο, αυτό λέω αδερφέ.

Σχετικά με τα λάδια , ανάλογα με το τρόπο που γίνονται τα χιλιόμετρα μπορείς να τα κρατήσεις και παραπάνω από 15000 χλμ.

Όσον αφορά τον ιμάντα χρονισμού καλό θα είναι να τον αλλάξεις μιας και έχει κλείσει 6 χρόνια , όχι ότι δεν αντέχει και παραπάνω αλλά δεν μπορεί και κάποιος να σου πει με βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, nik0laus είπε

Σχετικά με τα λάδια , ανάλογα με το τρόπο που γίνονται τα χιλιόμετρα μπορείς να τα κρατήσεις και παραπάνω από 15000 χλμ

Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας και στο αμάξι σας για κανένα απολύτως λόγο. Ένα τετραλιτρο επώνυμα λαδια 5-30 έχει 20-25€ και αλλά 5 το φιλτρο 30, δώστε και ένα δεκάρικο και θα σας τα αλλάξει ένα καλό συνεργείο. 

Εδω εγώ long life λαδια βάζω και στις 8000-9000 χλμ ή χρόνο τα αλλάζω (συνήθως πανε μαζί). Έτσι κάνω σχεδόν εξαρχής και το αμάξι δεν καίει σταγόνα λάδι, η μηχανή κελαηδάει και έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Για την ιστορία η αντιπροσωπεία στο δικό μου αμάξι προτείνει τα ίδια λαδια που βάζω με αλλαγή ανα 20-25 χιλ χλμ...

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, papoys1 είπε

-Ναι υπάρχει.

-Πόσο κοστίζει;;;

-22 ευρώ.

Πάντως σε εμένα που είχε σπάσει ο μηχανισμός που γυρνάει το κρύσταλλο του καθρέφτη,αγόρασα φθηνα τον μαϊμού, φαινόταν όλοιδιος με το γνήσιο,αλλά δεν κούμπωνε 100% ο καθρέφτης,επαιζε.Ο πωλητής με διαβεβαίωσε τάχα οτι δεν έχει καμμία διάφορα με τον γνήσιο.

Τον κοιταω προσεχτικά και είχε ελάχιστες διάφορες με το γνήσιο, γιαυτό δεν κούμπωνε καλά.Τον πήγα πίσω.

Εψαξα σε μάντρα με σφαγμενα,και βρήκα ολοκληρο τον καθρέφτη,γνήσιο μαμα,με μηχανισμό,κρύσταλλο και το εξωτερικό του κάλυμμα και στο ίδιο ακριβως χρωμα με το δικο μου, χωρις καμμια γρατζουνια,με 40 ευρώ.Καινούριος μανισιος είχε πάνω από 300 ευρώ.Αν δεν εβρισκα θα αγόραζα τον γνήσιο μηχανισμό.

Θέλω να πω οτι τα ιμιτασιον πολλές φορές δεν κουμπωνουν άψογα,οποτε πριν πάμε στα μαϊμού, καλό είναι μια γύρα σε μάντρες με σφαγμενα.Γιατί σε καμμία περιπτωση το ιμιτασιον δεν έχει την ίδιο ποιότητα με το γνήσιο.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας και στο αμάξι σας για κανένα απολύτως λόγω. Ένα τετραλιτρο επώνυμα λαδια 5-30 έχει 20-25€ και αλλά 5 το φιλτρο 30, δώστε και ένα δεκάρικο και θα σας τα αλλάξει ένα καλό συνεργείο. 

Εδω εγώ long life λαδια βάζω και στις 8000-9000 χλμ ή χρόνο τα αλλάζω (συνήθως πανε μαζί). Έτσι κάνω σχεδόν εξαρχής και το αμάξι δεν καίει σταγόνα λάδι, η μηχανή κελαηδάει και έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Για την ιστορία η αντιπροσωπεία στο δικό μου αμάξι προτείνει τα ίδια λαδια που βάζω με αλλαγή ανα 20-25 χιλ χλμ...

Εσύ σε ένα χρόνο κάνεις 8000-9000 χλμ όπως λες , άλλος με ίδιο αυτοκίνητο και ίδιο λάδι κάνει 15000 χλμ σε ένα τρίμηνο και  ο κινητήρας του έχει δουλέψει το ένα τρίτο των ωρών που έχει δουλέψει ο δικός σου σε ένα χρόνο  και σε καλύτερες ενεργειακά και θερμοκρασιακά συνθήκες λειτουργίας. Εν τοιαύτη περιπτώσει το  λάδι του δεύτερου είναι σε καλύτερη κατάσταση μετά από 15000 χλμ από ότι το δικό σου μετά από 8000 χλμ....

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Εσύ σε ένα χρόνο κάνεις 8000-9000 χλμ όπως λες , άλλος με ίδιο αυτοκίνητο και ίδιο λάδι κάνει 15000 χλμ σε ένα τρίμηνο και  ο κινητήρας του έχει δουλέψει το ένα τρίτο των ωρών που έχει δουλέψει ο δικός σου σε ένα χρόνο  και σε καλύτερες ενεργειακά και θερμοκρασιακά συνθήκες λειτουργίας. Εν τοιαύτη περιπτώσει το  λάδι του δεύτερου είναι σε καλύτερη κατάσταση μετά από 15000 χλμ από ότι το δικό σου μετά από 8000 χλμ....

ειτε στη μια ειτε στην αλλη περίπτωση αυτό που λενε ανεπισημα οι αντιπροσωπείες ειναι το λάδι μαξιμουμ 10000 χλμ... ολα τα αλλα (αυτα που γραφουν τα βιβλια σερβις, το BC και τα επισημα site) ειναι μαρκετινγκ...

και στην περίπτωση μου μιλάω για castrol edge 5-30 LL04 που κανονικά το πουλανε για 25.000 χλμ... Δε πρεπει κανενα λαδι να μενει πανω απο 8-9 χιλ χλμ, το ιδιο εκανα σε όλα μου τα αμαξια και ποτε δεν ειχα θεμα (σε σμαρτ brabus το πηγαινα 4-5 χιλ χλμ και δεν εκαιγε σταγονα ακόμα και αρκετά μετα τις 100,000 χλμ, που αλλοι αλλαζαν μοτερ)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι αντιπροσωπείες λένε αυτά που λένε για να πηγαίνεις και να κάνεις σερβις και να σου παίρνουν τα λεφτά μια φορά το χρόνο τουλάχιστον....

Οι ΜΕΚ κανονικά  συντηρούνται βάσει ωρών λειτουργίας και όχι χιλιομετρων (αυτό με τα χλμ το κάνουν μόνο στα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες...) , στους ναυτικούς κινητήρες π.χ δεν κάνεις συντήρηση βάσει μιλίων αλλά βάσει ωρών λειτουργίας , το ίδιο και στους αεροπορικούς κινητήρες .....

Ένα αυτοκίνητο που κινείται με ΜΩΤ 40χλμ/ω  για να κάνει 10000 χλμ λειτουργεί 250 ώρες

Ενα ιδιο αυτοκίνητο που κινείται με ΜΩΤ 100χλμ/ω για να κάνει 10000 χλμ λειτουργεί 100 ώρες

Σε ποιο από τα δύο καταπονείται το λάδι περισσότερο;

Και διπλάσια χιλιόμετρα να διανύσει το δεύτερο λιγότερη καταπόνηση θα έχει υποστει το λιπαντικό του....

Επεξ/σία από nik0laus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...