Προς το περιεχόμενο

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μέχρι 5 χιλιάδες ευρώ

Castiel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στην παρέα

Μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα (ευτυχώς χωρίς θύματα ή κάποιο ιατρικό θέμα) το C3 που είχαμε δεν επισκευάζεται και θα πάει για απόσυρση, οπότε είμαστε σε αναζήτηση αυτοκινήτου. Το μπάτζετ θα είναι μέχρι 5 χιλιάρικα αυστηρά, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμα το ύψος της αποζημίωσης από την ασφαλιστική.

Ψάχνουμε μέχρι 1300 κυβικά και όχι πάνω από 100 χιλιάδες χιλιόμετρα. Επισης μας ενδιαφέρει η χαμηλή κατανάλωση. Μέχρι τώρα έχω κοιτάξει για Suzuki Swift και Opel Corsa, μοντέλα του '07 με '10 περίπου. Με προβληματίζει λίγο το ότι βρισκω λίγα από αυτά στα 5 χιλιάρικα και αισθάνομαι ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο θέμα και είναι εκεί η τιμή τους. Πχ για το Corsa, δεν ξέρω αν αξίζει στα 1000 κυβικά με 65 άλογα, ή οι επιδόσεις του θα είναι χάλια μαύρα.

Είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις, ψάχνομαι γενικά να δω τι είναι καλύτερο, καθώς μας έχει δέσει τα χέρια ή έλλειψη δεύτερου αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή (5μελης οικογένεια).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποία βοήθεια :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να μας πεις τί έκδοση ήταν το C3 σου και αν ήσουν ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του.

Το 1000άρι Κόρσα σε ανηφόρες φορτωμένο θα πρέπει να το πατάς πολύ. Αλλά αν είχες 1000άρι C3 δε νομίζω να έχουν μεγάλη διαφορά.

Μπορείς να δεις κάποιο jazz έως το 04 η του 05 κ μετά . Swift και κάποιο punto μετά του 08 με κόκκινο σήμα όχι μπλε !πρέπει να υπολογίζεις και 600€ έξτρα στην άκρη για διάφορα που μπορεί να προκυψουν

• Like 2

Με το C3 ήμουν απογοητευμένος με τις επιδόσεις του, αλλά ηταν 1000 κυβικά, δεν περίμενα κάτι παραπάνω. Προς Corsa τείνω κυρίως, αλλά δεν ξέρω αν θα βρω κατι στο 5χιλιαρο. 

το swift 1.3 και το yaris 1.3 εχουν κινητηρες τρομερους και σε επιδοσεις και σε αντοχη

το swift ομως μεσα ειναι λιγο πλαστικουρα

νομιζω ειναι πιο μικρα απο το c3 η κανω λαθος?

• Like 1

Αν θέλεις καλύτερες επιδόσεις θα πρέπει να πας σε 1300 ή 1400 κυβικά (ή σε κάτι με τούρμπο βέβαια...)

Να ξέρεις ότι ο 1,2TSI της VW είναι πολύ καλύτερος από τα ατμοσφαιρικά 1400άρια και λίγο πιο οικονομικός επιπλέον. Αλλά δεν ξέρω αν βρίσεις κάτι στο budget σου με αυτόν. Μη σε αποθαρύνει πάντως ακόμα και αν είναι η βασική έκδοση με τα 85 άλογα.

Στα ίδια λεφτά εγω ειμαι ανάμεσα σε

-Suzuki Swift(ποιο απο ολες χρόνιες ομως?)

-Fiat Bravo(για καποιο λογο μου αρέσει παρα πολυ παρότι απο παντού μου λενε μακρια απο FIAT)

-KIA CEED

-Hyundai i20-i30

-Ford Fiesta 2010 και μετά(αλλα φευγει η τιμη ενα χιλιάρικο)

Ολα τα μοντέλα απο το 2005 και μετα, εως 1400cc και MAX 150.000χλμ

τι λετε; το Yaris εννοείται το εχω στα υπόψιν μου αλλα το ταμπλο στο κεντρο για μενα ειναι αντι αισθητικό

Εγω θα επαιρνα kia ceed or Hyundai i30 μην κοιτας μονο ποσο κανει τωρα, αλλα κοιτα αναλωσιμα πχ χαλαει ενα ψυγειο ποσο θα το βρεις, συχνα προβληματα, αξιοπιστια και τελος οδηγικη ασφαλεια, ανεση.

Γιατι αυτα τα φιατ εχουν μπλε/κοκκινο σημα τι διαφορα εχουν

• Like 1

Εγω θα επαιρνα kia ceed or Hyundai i30 μην κοιτας μονο ποσο κανει τωρα, αλλα κοιτα αναλωσιμα πχ χαλαει ενα ψυγειο ποσο θα το βρεις, συχνα προβληματα, αξιοπιστια και τελος οδηγικη ασφαλεια, ανεση.

Γιατι αυτα τα φιατ εχουν μπλε/κοκκινο σημα τι διαφορα εχουν

Το μπλε είναι παλιότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...