Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο φορουμ. Συντομα πρεπει να προχωρήσω σε αγορά ντουλάπας ρούχων. Το ερώτημά μου είναι συγκεκριμένο. Αν και πήγα σε μερικά καταστήματα και στο Ικεα δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να ξεχωρήσω τη ποιότητα και το είδος της εξωτερικής επίστρωσης της ντουλάπας. Γκουγκλαρα για να μαθω καποια πράγματα αλλά δεν νομιζω οτι βοήθησε αρκετα. Δε με ενδιαφέρει τοσο τι είναι μέσα, μαλλον νοβοπαν, όσο η εξω επιστρωση. Του ικεα μου φαινεται ότι είναι απλα βαμμενο με χρώμα και θα γρατζουνιεται ευκολα (το έχω παθει με τραπεζι αυτο). Καποιος που να ξερει να με κατευθύνει? 

Δημοσ.

Εξωτερικά συνήθως τα περισσότερα είναι φορμάικα  και μέσα νοβοπάν.

Υπάρχει επίσης  το mdf  και το κόντρα πλακέ θαλάσσης με επένδυση καπλαμά (φλούδα ξύλου) ή φορμάικα.

Σαν ποιότητα ξύλου καλίτερο είναι το κόντρα πλακέ θαλάσσης μετά το mdf και τελευταίο το νοβοπάν.

Φυσικά ακολουθούν και ανάλογες τιμές.Διαλέγεις και παίρνεις.

Προσωπική μου γνώμη.Σαν αντοχή τα έπιπλα του ΙΚΕΑ μπορείς να τα εμπιστευτείς.Σαν ντιζάιν υστερούν

από άλλα.

Δημοσ.

Ως προς την εξωτερική επίστρωση το ικεα αναφερει σε μερικες ντουλαπες που κοιταω, πλαστικο ABS  το οποιο νομιζω ότι είναι παρομοιο με ένα τραπεζι κουζίνας που ειχα αγορασει απο αλλου και είναι πολυ ευαισθητο στις γρατζουνιες. Πραγματικά με ενδιαφερει μονο η ποιοτητα της εξωτερικής επιφανειας. Ο καπλαμας νομιζα ότι ειναι επενδυση της εξωτερικης επιφανειας. Θα το ψαξω λιγο καλυτερα.

Ως προς το ντιζαιν φιλε μου, οταν επιλεγει η γυναικα εμεις δεν εχουμε λογο. Μονο αν δε βγει γερο θα φταιμε  :-D. Υπαρχει και η επιστρωση λακα που δεν μπορω να την ξεχωρησω σε σχεση με αυτο το ABS που είδα στο ικεα. 

Δημοσ.

Είχα αγοράσει μια φτηνή ντουλάπα 3φυλη σε πακέτο από το Πρακτικερ 1χρόνο πριν. Διαστασεις 1.8 χ 1.8 χ 0.60 του μέτρου βάθος, λειτουργεί κανονικά, είναι από Μελαμίνη και δεν έχει φθορές ούτε γρατζουνιές. Είχα δυσκολευτεί λιγάκι στην συναρμολόγιση λόγο όγκου, χρειάζεται και δεύτερο άτομο στο στήσημο. Κατασκευασμένη σε κομμάτια από την Πολωνία με καλές οδηγίες. 

Δημοσ.

Ο καπλαμάς είναι φλούδα δέντρου  (όχι από τη φλούδα αλλά από τον κορμό)  :) 1  χιλιοστό περίπου

που μπαίνει σαν επένδυση σε mdf ή κόντρα πλακέ θαλάσσης και μετά το λουστράρουν.

Πράκτικερ και leroy πήγαινε μόνο για θέμα τιμής και όχι ποιότητας.

Είπαμε σαν ποιότητα κατασκευής-αντοχής  καλίτερα στο ικεα από τα άλλα δύο.

Και εγώ ήθελα μία  πήγα στο leroy και πήρα με 300 ευρώ γιατί κάτι ανάλογο μαστόροι ζητούσαν από

800 - 1000,εν γνώση μου ότι είναι κατασκευή κατώτερης ποιότητας.

Επειδή μου αρέσει και κάνω έρευνα αγοράς πριν, στο ικεα κάτι ανάλογο είχε γύρω στα 500 ευρώ.

Δημοσ.

Xαιρετώ.

Θέλω να βάλω εντοιχισμένη ντουλάπα κρεβατ/ας(συρόμενη απλή,μελαμίνη) σε νέο διαμέρισμα αυτό τον καιρό,

οι αποκλίσεις στις τιμές είναι σχετικά μεγάλες απο 2 προσφορές που πήρα.(1000 και 1200 ευρώ.)

Διαστάσεις:

Υ=2,75

Π=2,23

Β=65

Τρείς ερωτήσεις για όποιον γνωρίζει.

1)Το να την βρώ κάπου στα 900 είναι εφικτό?

2)Το "φρένο" κάνει +100 ευρώ?

3)Αν αγοράσω 2 ντουλάπες πόσο θα μπορούσε να πέσει η τιμή αν λχ ήταν 1000 για κάθε μία?

Δημοσ.

Αν είναι και πάνω από 2 μέτρα δεν νομίζω ότι θα τη βρεις σε μάστορα κάτω από 1000 ευρώ.

Είχα φτιάξει δύο πριν 5-6 χρόνια (κρεβατοκάματα 2,30  1000 ευρώ παιδικό 1,60  800 ευρώ)

Δεν ξέρω αν τη βρεις κάπου σε χαμηλότερη τιμή αλλά πρόσεχε μηχανισμούς και ποιότητα κατασκευής.

Μία κακή κατασκευή δεν θα αντέξει σε συνεχή και καθημερινή χρήση.

Θα σου πω όμως ότι η συρόμενη είναι μεγάλη ευκολία από άποψη λειτουργικότητας - χώρου.

• Like 1
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι κι εγώ σε φάση να παρω ντουλαπες , πήρα μια προσφορά από τον συνεργάτη του κατασκευαστή αλλά μου φαίνεται πολύ υψηλό το κόστος.

Θέλω να ρωτήσω συνήθως τι υλικό χρησιμοποιείται? Αυτός εξω βάζει βακελιτη και τα ραφια/συρτάρια ΑΝ θυμάμαι καλά είναι μελαμινη.

Επειδή θέλω να πάρω κι άλλες προσφορές , τι υλικά είναι καλό να δω? Να μην είναι ούτε τις ξεφτίλας αλλά ούτε και τα ακριβότερα...

Και για έξω και για μέσα...

(Θέλω συρόμενες και η μεγάλη να χει και καθρέφτη έξω. Είδα 2 μοντέλα ένα όπου ο οδηγός φαίνεται και έχει πλαίσιο γύρω γύρω η ντουλάπα με ράγες πάνω, κι ένα όπου δεν υπάρχουν ράγες ούτε πλαίσιο)

Επεξ/σία από margaritagr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...