Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η σημερινή νοκια ειναι η σαμσουνγκ.  Εχει τεράστιο μέγεθος στην αγορα που τις δινει δυνατότητες μονοπωλιου (καθε χρονο τελευταία κλεινει ολες τις παρτιδες νεων Qualcomm soc,  με αποτέλεσμα ολοι οι υπόλοιποι ανταγωνιστές να παραλαμβάνουν μηνες μετα,  οταν η σαμσουνγκ εχει ηδη πουλησει και εχει ριξει τιμες). Την ανταγωνιζονται μονο οι ελαχιστοι που εχουν δικα τους εργοστάσια.  Βλεπε huawei και πιθανοτατα lg σύντομα.  Δε γίνεται να εισαι ανταγωνιστής χωρις δικο σου εργοστάσιο soc γιατι ετσι οπως γιναν τα πράγματα θα παραλαμβανεις 6 μηνες μετα τους μεγάλους. 

Επίσης παραγει μονη της soc,  εχει εργοστάσιο, εχει εργοστάσια για κορυφαιες μνημες κλπ. 

Πρακτικά εχει μονοπώλιο στις oled οθονες (τωρα βγαινει και η lg αλλα δεν εχει ανάλογη ποιοτητα και κυρίως βγαζει μικρη ποσότητα). 

Στους υπόλοιπους φυσικά πουλαει 2ης διαλογης oled και πανάκριβα.. 

Και μη νομισετε οτι είμαι κανενα φανμποι.  Τα κατακρινω ολα αυτα και τη μονοπωλιακη θεση που εχει καταφερει στην αγορα που πρακτικά δεν επιτρέπει ανταγωνισμό. 

Τι απο ολα αυτα εχει η σημερινή νοκια (ασχετως που τα παράγει, κίνα ή οχι). 

Οταν θες 5 δις για εργοστάσιο επεξ και 10πλασια για oledz τοτε η νοκια ειναι απλα μια εταιριουλα της σειρας που δεν μπορει να παίξει μπάλα στην κορυφαία κατηγορία.  Μπορει μονο να πουλάει συσκευές μετριες της σειρας,  λογω ονόματος.  Και επειδη ο κοσμος ο πολυς ειναι ασχετος και επηρεάζεται απο ονοματα,  εχει μέλλον.  Ισως πιάσει ενα 2-5% αν κανει καλες κινησεις.  Μεχρι εκει.. Αν δεν ειχε φυγει απ τον χωρο και ειχε ανάπτυξει εργοστάσια oled,  soc στην Κίνα, θα ηταν μεγάλος παιχτης.  Τωρα ειναι αργα για δάκρυα στελα.. 

• Like 1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχω 3310 κουτάτο σφραγισμένο από τότε.Το κράταγα μπας και το πουλαγα σε καλή τιμή κάποια στιγμή μιας και βρέθηκε στο σπίτι του πατέρα μου ξεχασμένο σε ντουλάπα....Με βλέπω όμως να το χρησιμοποιώ τελικά...

Μεγάλη πρωτοπορία το κινητό αυτό....

Δημοσ.

ναι μονόφθαλμοι ήταν , 0 value for money 0 ανταγωνιστικότητα 0 ανάπτυξη 0 τα πάντα, το symbian δεν αξιώθηκαν ποτέ να το κάνουν λειτουργικό της προκοπής και ήρθε η googλίτσα με το android και ένα σωρό κατασκευαστές και άνοιξε η αγορά(βασικά η apple αλλά δεν στόχευε ακριβώς εκεί anyway), αλλιώς ακόμα θα έπαιρνες 2πύρηνα με 512mb ram 500 ευρώ.

ότι κάνουν οι intel-amd-nvidia τώρα στους υπολογιστές έκαναν τότε η sony ericsson και η nokia.

μια χαρά θυμάμαι 25 χρονών είμαι, 2 εταιρείες που ήταν βασικοί πωλητές και βγάζανε κάτι παραπάνω απο την σαβούρα της τότε sammy,motorola,sagem,alcatel,lg κλπ.

γιατί τότε μην μου πεις ότι κανένας απο αυτούς έβγαζε κινητό της προκοπής , οι sony/nokia ήταν οι μονόφθαλμοι και όλοι οι άλλοι που ανέφερα οι τυφλοί.

και ναι ρε φίλε για την ιστορία της εταιρείας χέστηκα κιόλας εμένα με νοιάζει σαν καταναλωτής τι παίρνω , και τα toyota κάποτε αθάνατα ήταν και τώρα ένα σωρό προβλήματα τι πάει να πει ότι θα τα στηρίζω μέχρι να πεθάνω ? 

οι νοσταλγοί είναι ΚΟΡΟΙΔΑ 

Χαλάρωσε λίγο. Σκουπίδια η Motorola που δημιούργησε μια νεα κατηγορία με τα startak ή η Siemens είχε έγχρωμες οθόνες όταν οι άλλοι είχαν μικρές ασπρόμαυρες;

H google που λες ΔΕΝ βγάζει τηλέφωνα οπώς έκαναν οι άλλες εταιρίες τότε οπότε συγκρίνεις ανόμια πράγματα. Μονόφθαλμη η εταιρία που είχε συσκευές με symbian ή σειρά 9000 Communicator; Μάλλον ή δεν θυμάσε καλά ή δεν τις έχεις δουλέψει. Πάρε ένα G1 και βάλε το δίπλα σε ένα N95 που είναι πάνω κάτω της ίδιας εποχής και έλα να μου πεις ποιος είναι ο μονόφθαλμος και ποια τα σκουπίδια.

Αυτό που έκανε η Google, είναι ότι χρησιμοποίησε την δυναμική που είχε στους υπολογιστές και στο ιντερνετ και ποσπάθησε να ενώσει τους 2 κόσμους δημιούργώντας μια πλατφόρμα που μπορούσαν όλοι οι κατασκευαστές και προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν και να βγάλουν χρήματα μαζί με την Google και απλά η Nokia δεν κατάφερε να προβλέψει το μέλλον ή δεν είχε τα χρήματα και τις δυνατότες της Google για να αντιδράσει.

• Like 1
Δημοσ.

Μακάρι να τα καταφέρει ξανά. Πάντα αγαπούσα Νοκια. Πολύ καλά και ποιοτικά κινητά. Και το Νοκια 8 τούμπανο αν και δεν είναι αδιάβροχο είναι υπέροχο.

Δημοσ.

η λογική αν μια εταιρεία είναι ελληνική (mls ) αμερικάνικη (apple)  η κινεζική (xaomi)  είναι που ΠΑΡΑΓΕΙ το προϊόν?αρα ολοι είναι ΚΙΝΕΖΟΙ. όντως η νοκια παλιά έβγαζε τα κορυφαία τις κινητά στην ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ που λογικά δεν το κάνει τώρα ουτε για αστείο λεω λογικά διότι δεν ξέρω. τα φθηνά ήταν απο κίνα και λοιπές χώρες.

και νομίζω εκτός του μήλου καμία αλλη εταιρεία δεν ΞΕΚΙΝΗΣΕ με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό με ποσοστά 10+
% σε 5 μηνες

Δημοσ.

Ναι αλλά η apple είχε και έχει κοινό - πελάτες που μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα της για τον ΧΨ λόγο που ποτέ δεν ήτανε φθηνά. Η google και η κάθε εταιρία που χρησιμοποιεί το λειτουργικό της πρέπει να δουλέψουν = μάρκετινγκ για να δικαιολογήσουν την ακριβή τιμή (γι'αυτό και η πρεμούρα με τα χαρακτηριστικά) και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η google έχει συνδέσει το όνομα της με το δωρεάν. Μην ξεχνάμε το nexus 7 πόσο καλή αγορά ήταν για την τιμή του όπως και τα τηλέφωνα και είχε καλές πωλήσεις. Όταν με τα pixel το έπαιξε Premium ψάχνει να βρει πελάτες.

• Like 1
Δημοσ.

Η Νοκια μέχρι και πριν λίγα χρόνια (2011-2012) είχε εργοστάσια παραγωγής κινητών στην Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κίνα, Σιγκαπούρη, Ινδία. Αυτές τις θυμάμαι σίγουρα και λογικά ξεχνάω μερικές ακόμα.

Επίσης, όσο ποιοτικά είναι τα δύο Ν9 που έχω τα οποία είναι Φινλανδικα, άλλο τόσο (και περισσότερο) είναι το Made in China 808 μου.

Όπως και το Made in China Lumia 920 που είχα.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά ορισμένοι στα διάφορα stress tests που γίνονται στα νέα Νοκια. Θα εκπλαγειτε.

Δημοσ.

? Αυτά που λες είναι πιο μετά. Και γενικά τα μπερδεύεις κάπως... Τι εννοείς 0 ανάπτυξη; Τα κινητά είναι εδώ που είναι σήμερα επειδή εταιρίες σαν την ΝΟΚΙΑ έδιναν σημασία σ' αυτό που οι άλλοι δεν έφταναν. Καλή φωτογραφική σε κινητό πού είδες πρώτη φορά; Nokia και στα cybershot κινητά.

Οι νοσταλγοί μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Εσένα τι σε πειράζει και τους λες και κορόιδα;

Αλλά κουβέντα να γίνεται τώρα.

0 ανάπτυξη εννοώ ότι το μόνο που φτιάχνανε είναι οι κάμερες και οι οθόνες,όλα τα άλλα τίποτα.

και οι sony/nokia φτιάχνανε τις κάμερες γιατί ήταν καλοί σε αυτό και ήταν οι μονόφθαλμοι, αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν το τέλειο.

οι νοσταλγοί να μην μας τα κάνουν τσουρέκια όπως πιο πάνω για την ιστορία της nokia και της κάθε nokia γιατί μόλις άνοιξε η αγορά εξαφανίστηκαν απο τον χάρτη,γιατί με τις πολιτικές τους τότε σου πουλάγανε φύκια για μεταξωτές κορδέλες 500 ευρώ κινητά.

κορόιδα τους λέω γιατί θα τρέξουν να πάρουν τα νέα νοκια απλά γιατί είναι νόκια και το κάνουν για την ιστορία,όχι γιατι θα προσφέρουν κάτι παραπάνω απο ένα xiaomi, galaxy,huawei,lg κλπ.

και όσο για την sony μόνο ήξερε να βγάζει πχ walkman και η μόνη διαφορά του απο ένα cybershot στη μουσική ήταν το πορτοκαλί music player και καμία άλλη και να σε κοροιδεύει ότι παίζουν καλύτερο ήχο, ξέρω τι λέω είχα w300,w302,w810,w850,v800,k800,k850i,z610 ένα t..κάτι και άλλα της sony ,τα έχω φάει με το κουτάλι και μπορώ να έχω άποψη επι του θέματος......

Τι λες καλό μου παιδί;

Υπήρχαν οι Q Tek (και αργότερα ως HTC), Sony, Sharp, Panasonic, NEC, Phillips, Ericsson, Siemens, Palm, LG, Samsung, Sony Ericsson, Sony (ξανά μόνη της) και αρκετές ακόμα.

Από τα 90s μέχρι και το 2010-11 η Νόκια ήταν πρώτη από όλες αυτές σε πωλήσεις.

και μετά το 10-11 γιατί δεν συνέχισε με αξιοπρέπεια να βγάζει τις "καλές" συσκευές που έβγαζε με τα νέα δεδομένα ? 

μήπως γιατί άνοιξε ο ανταγωνισμός και σου λέει πέρα απο το όνομα πρέπει να ρίξουμε πολλά ακόμα για να συνεχίσουμε ?

• Like 1
Δημοσ.

0 ανάπτυξη εννοώ ότι το μόνο που φτιάχνανε είναι οι κάμερες και οι οθόνες,όλα τα άλλα τίποτα.

και οι sony/nokia φτιάχνανε τις κάμερες γιατί ήταν καλοί σε αυτό και ήταν οι μονόφθαλμοι, αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν το τέλειο.

οι νοσταλγοί να μην μας τα κάνουν τσουρέκια όπως πιο πάνω για την ιστορία της nokia και της κάθε nokia γιατί μόλις άνοιξε η αγορά εξαφανίστηκαν απο τον χάρτη,γιατί με τις πολιτικές τους τότε σου πουλάγανε φύκια για μεταξωτές κορδέλες 500 ευρώ κινητά.

κορόιδα τους λέω γιατί θα τρέξουν να πάρουν τα νέα νοκια απλά γιατί είναι νόκια και το κάνουν για την ιστορία,όχι γιατι θα προσφέρουν κάτι παραπάνω απο ένα xiaomi, galaxy,huawei,lg κλπ.

και όσο για την sony μόνο ήξερε να βγάζει πχ walkman και η μόνη διαφορά του απο ένα cybershot στη μουσική ήταν το πορτοκαλί music player και καμία άλλη και να σε κοροιδεύει ότι παίζουν καλύτερο ήχο, ξέρω τι λέω είχα w300,w302,w810,w850,v800,k800,k850i,z610 ένα t..κάτι και άλλα της sony ,τα έχω φάει με το κουτάλι και μπορώ να έχω άποψη επι του θέματος......

και μετά το 10-11 γιατί δεν συνέχισε με αξιοπρέπεια να βγάζει τις "καλές" συσκευές που έβγαζε με τα νέα δεδομένα ? 

μήπως γιατί άνοιξε ο ανταγωνισμός και σου λέει πέρα απο το όνομα πρέπει να ρίξουμε πολλά ακόμα για να συνεχίσουμε ?

... Η αγορά ήταν ανοιχτή από πριν. Μάλλον δεν θα συνεννοηθούμε οπότε ας το αφήσουμε καλύτερα :)

Δημοσ.

οσοι.λετε.για.κινεζια.και.μπουρδες.ολα.εκει.γινονται.πλεον.και.για.πιαστε.μια.συσκευη.σαν.το.καινουριο.5αρι.τισ.νοκια.και.θα.παθετε.πλακα.με.την.ποιοτητα.κατασκευης.τον.ηχο.μικροφονου.και.την.γρηγοραδα.!Συγννωμη.για.τα.κοματα.χαλασε.το.space!!!xaxaax

Δημοσ.

Ναι, πραγματικα τα καινούργια μοντέλα φαίνεται να έχουν πολύ στιβαρή κατασκευή.

Δεν το περίμενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...