Προς το περιεχόμενο

Full virtualization hardware

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs,

Έχω την ανάγκη να στήσω ενα μηχάνημα ως local server.

Για λόγους οικονομίας χρήματος ( δεν μιλάμε για δουλειά/project ), αλλα και χρόνου ( δεν θέλω να κάνω τα ίδια συνέχεια ) θέλω να κάνω το setup μία φορά και να ξεμπερδευω.

Οπότε αποφάσισα να στήσω virtual machines. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαλέξω hardware που να υποστηρίζει hardware virtualization.

Δεν έχω όμως τις γνώσεις ουτε τον απαραίτητο χρόνο για rnd. Οπότε χρειάζομαι τα φώτα σάς ????

Δημοσ.

μία λύση είναι ο RYZEN 1700 με RAM 32GB/3200 και μια καλή after market ψύκτρα των 50-60ευρώ.

χοντρικά θες μπόλικους πυρήνες/threads (R1700 : 8c/16th) και πολύ μνήμη.

ΑΝ το θες και για gaming αγοράζεις Ι7 8700Κ με 32GB αντί για ryzen.

Δημοσ.

Τι εννοείς όταν λες gaming?

Ένα hypervisor θέλω να στήσω ( μάλλον https://www.proxmox.com/en/ ) με 2 guests:

1. pfSense

2. FreeNAS

3. Linux VM

4. Windows Server

ΥΓ: Εννοείται ότι δεν θα φορτώσω το skynet και όλο το load που θα του ρίξω θα είναι μόνο από 1 client ( το pc μου )

Δημοσ.

πάρε τότε RYZEN 1700 (8cores/12threads) με μπόλικη ram και θα κάνεις άριστα την δουλειά σου.

οι 8πυρηνοι RYZEN είναι vfm & προορισμένοι για τέτοια χρήση , πριν τους RYZEN θα ήθελες τα υπερδιπλάσια λεφτά για το ίδιο αποτέλεσμα.

ΥΓ

Τσεκαρε σε αυτά που θα βάλεις αν έχουν δοκιμαστεί σε RYZEN , υπάρχουν κάποιες (ελάχιστες) περιπτώσεις που υπάρχει θέμα.

• Like 3
Δημοσ.

κάνε νέο θέμα στο "νέα συστήματα και αναβαθμίσεις" και συμπλήρωσε τη φόρμα αναβάθμισης απαντώντας σε ΚΑΘΕ ερώτηση.Για να πάρεις περισσότερες απαντήσεις.

Δημοσ.

το σημαντικότερο όλων είναι το σύστημα αποθήκευσης φίλε εκεί παίζει το bottleneck πάντα! επειδή έχω servers στο εξωτερικό και ξέρω, δουλεύω με solusvm, χίλιες φορές να πάρεις έναν i5 έστω και 5-6 γενιάς και να βάλεις έναν μεγάλο ssd

η διαφορά στο virtualization με ssd είναι η μέρα με την νύχτα. άσε που το centos από όσο ξέρω που είχα δοκιμάσει πριν κάνα μήνα έχει θέματα με τους ryzen και θέλει ειδικο kernel patch διαφορετικά πετάει reboots και κάτι τρελά!

• Like 1
Δημοσ.

το σημαντικότερο όλων είναι το σύστημα αποθήκευσης φίλε εκεί παίζει το bottleneck πάντα! επειδή έχω servers στο εξωτερικό και ξέρω, δουλεύω με solusvm, χίλιες φορές να πάρεις έναν i5 έστω και 5-6 γενιάς και να βάλεις έναν μεγάλο ssd

η διαφορά στο virtualization με ssd είναι η μέρα με την νύχτα. άσε που το centos από όσο ξέρω που είχα δοκιμάσει πριν κάνα μήνα έχει θέματα με τους ryzen και θέλει ειδικο kernel patch διαφορετικά πετάει reboots και κάτι τρελά!

+1 και στα δυο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...