Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Έχω φτιάξει έναν αρκετά αναλυτικό οδηγό για την καταγγελία της απάτης, μήπως και ξυπνήσουν οι αρμόδιοι. 

Όποιος θέλει μπορεί να δει τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε:

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 365
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vthanosv είπε

Όποιος πέσει θύμα τέτοιας εταιρίας και παράνομης εγγραφής/χρέωσης σε 5ψήφια υπηρεσία, μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα του πίσω. Αρκεί να κάνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ εδώ: http://www.apps.eett.gr/complaints/Complaint.seam

Δωρεαν online

Εμένα δε μου απάντησαν ποτέ σε καταγγελία μου. Ούτε καν το τηλέφωνο δε σηκώνουν.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vthanosv είπε

Απορω με το playstore πως αφηνει μεσα αυτες τις εφαρμογες υποτιθετε οτι το playstore ειναι ασφαλες ωστοσο εγινε η εξης πατατα οταν κατεβηκε η εφαρμογη ρωτησε για εγκατασταση μεσω αγνωστων πηγων και εμεις καναμε αποδοχη και την φαγαμε ! ειναι καθαρα υποκλοπη και πρεπει να ερευνησει την υποθεση Εισαγγελεας ! να μην μεινουμε μονο στο κομματι της χρεωσης αλλα να επιμεινουμε στην υποκλοπη! μεσω Διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος γιατ εμενα με hackarane αυτοι με το παρακατω μηνυμα με τηλεφωνικη κληση εξωτερικου +49 κτλ αποτυπωνεται καθαρα στο sms και ενας αλλος τρελος κωδικος και μετα εστειλε η DIMOCO Καπακι οπως ακριβως εγινε και σε εσενα

Screenshot_20191011-232755.png

Από πού την κατέβασες τελικά; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, naive είπε

Εμένα δε μου απάντησαν ποτέ σε καταγγελία μου. Ούτε καν το τηλέφωνο δε σηκώνουν.

Αν έκανες επώνυμη καταγγελία μέσω της φόρμας, σου απαντάνε μετά από λίγες μέρες με mail, για τις ενέργειες που έκαναν. 

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, απαντάει στις επώνυμες καταγγελίες με επιστολή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Αν έκανες επώνυμη καταγγελία μέσω της φόρμας, σου απαντάνε μετά από λίγες μέρες με mail, για τις ενέργειες που έκαναν. 

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, απαντάει στις επώνυμες καταγγελίες με επιστολή. 

Ο Συνήγορος έκανε μια τυπική διαδικασία ενημέρωσης  και η Dimoco είπε ότι θα μου επιστρέψει τα χρήματα (απλά δεν τα δέχτηκα χωρίς παραδοχή ότι μου τα είχαν χρεώσει αυθαίρετα). Από τον Συνήγορο εγώ δεν είχα ζητήσει τα χρήματά μου πίσω, αλλά να στοιχειοθετήσουν την απάτη με μια ακόμα υποθεση και να κάνουν ενέργειες για να την σταματήσουν ώστε να προστατεύσουν τους καταναλωτές. Ωστόσο το χειρίστηκαν εντελώς διεκπεραιωτικά.
Από την ΕΕΤΤ, έκανα την καταγγελία μου όπως προβλέπεται, με ενημέρωσαν ότι την έλαβαν και μου έδωσαν αριθμό πρωτοκόλλου κλπ αλλά δεν είχα ποτέ νέα.

Επεξ/σία από naive
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Από πού την κατέβασες τελικά; 

Αρχικα εμφανιστηκε στον Browser Chrome του κινητου μου σαν ενα εντυπωσιακο Gps που και καλα εδειχνε live την κινηση στους δρομους απο Δορυφορο οταν πατησα να την κατεβασω με παρεπεμψε κανονικα στο Google playstore οποτε καμια υποψια για spam Eφαρμογη ! μολις την κατεβασα με ερωτησε το κινητο μου αν επιθυμω να ενεργοποιησω τις αγνωστες πηγες για εφαρμογες android ειπα Ναι αν και μου εκανε εντυπωση γιατι δεν ηταν ηδη πιστοποιημενη απο το play! οταν την εγκατεστησα τελικα πεταξε pops up στον browser του κινητου προφανως σε καποια ιστιοσελιδα της Dimoco και μετα εγινε οτι εγινε αρα η εν λογω εταιρια χρησιμοποιει δολια μεσα και υποκλεπτει στοιχεια αυτο ειναι ποινικο αδικημα βαση νομου και θα πρεπει να ερευνηθει απο τις αρμοδιες Αρχες!!

Screenshot_20191011-233154.png

Screenshot_20191011-233012.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω δεν υπάρχει σωτηρία το να διεκδικείς 5 , 10 και 15 ευρώ από τέτοιες εταιρείες απάτη που προσωπικά πιστεύω έχουν και την κάλυψη των εταιρειών γιατί και σε αυτές αποφέρουν τελικά κέρδος οι δε αρχές και Εισαγγελείς βαριούνται να ασχοληθούν.Για αυτούς κύριο μέλημα είναι το βόλεμα σε κάποια " καρέκλα " ανεξαρτήτου απόχρωσης.

Μου φάγανε και εμένα όπως είπα παραπάνω 4,16 ευρώ.Το να τα πάρω πίσω δε λέει και κάτι απλά θα φτάσω και εγώ μέχρι ΕΕΤΤ διεκδικώντας πίσω αυτά τα χρήματα όχι για την αξία τους αλλά αν το κάνουμε όλοι ενδεχομένως στο τέλος να γίνει κάτι,αν και προσωπικά ελάχιστες πιθανότητες δίνω για κάτι τέτοιο.Εδώ τους αφήνουν ελεύθερους και ασύδοτους να λυμαίνονται αδαείς και άτομα χαμηλής νοημοσύνης μέσω τηλεόρασης , ραδιοφώνου κ.λ.π. θα κάτσουν να ασχοληθούν με την καταγγελία του Γιώργου , του Μήτσου  της Μαρίας του παππού :P;;;;; 

Γραμμένους μας έχουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.Μόλις διαπίσωσα την αφαίρεση των 4,16 ευρώ προσπάθησα να επικοινωνήσω με το 13888 της εταιρείας και δεν μπορούσα γιατί αν και είχα χρόνο πολύ προς σταθερά και κινητά δεν είχα χρήματα στο καρτοκινητό (επειδή 4-5 ευρώ που υπήρχαν μου τα είχαν φάει οι απατεώνες με τα μηνύματα)  γιατί και αυτό το τηλέφωνο ανάγκης μας το χρεώνουν εξτρά.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε να ενημερώνουμε γνωστούς - συγγενείς - φίλους να κάνουν φραγή μέσω της εταιρείας τους στα 5ψήφια αυτά νούμερα γιατί κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν χωρίς τη θέλησή τους χρήματα και πουθενά δεν θα βρουν άκρη.Για κάποιον που δεν μπορεί ηλεκτρονικά ένα πέρασμα από κάποιο κατάστημα και είναι δουλειά ούτε 1 λεπτού.

Μόνο έτσι μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3
Δημοσ.
On 13/10/2019 at 01:50, vthanosv said:

Αρχικα εμφανιστηκε στον Browser Chrome του κινητου μου σαν ενα εντυπωσιακο Gps που και καλα εδειχνε live την κινηση στους δρομους απο Δορυφορο οταν πατησα να την κατεβασω με παρεπεμψε κανονικα στο Google playstore οποτε καμια υποψια για spam Eφαρμογη ! μολις την κατεβασα με ερωτησε το κινητο μου αν επιθυμω να ενεργοποιησω τις αγνωστες πηγες για εφαρμογες android ειπα Ναι αν και μου εκανε εντυπωση γιατι δεν ηταν ηδη πιστοποιημενη απο το play! οταν την εγκατεστησα τελικα πεταξε pops up στον browser του κινητου προφανως σε καποια ιστιοσελιδα της Dimoco και μετα εγινε οτι εγινε αρα η εν λογω εταιρια χρησιμοποιει δολια μεσα και υποκλεπτει στοιχεια αυτο ειναι ποινικο αδικημα βαση νομου και θα πρεπει να ερευνηθει απο τις αρμοδιες Αρχες!!

Screenshot_20191011-233154.png

Screenshot_20191011-233012.png

,αυτο γινεται οταν ο κοσμος εχει μια μανια  να κατεβαζει οτι εφαρμογη βρει που δηθεν θα κανει την ζωη μας πιο ευκολη.ακομα μεγαλυτερο καμπανακι τα λιγα downloads οι αρνητικες κριτικες και βεβαια οτι ζηταει  ενεργοποιηση αγνωστων πηγων. απορω γιατι τα κατεβαζετε.και ολοι ξερουμε οτι στο google store θα βρεις οτι νανε αφου ο ελεγχος ειναι δυσκολος.δεν το λεω ειρωνικα απλα βρε παιδια λιγο προσοχη.

Δημοσ.

Κοίταξα την εφαρμογή από περιέργεια. Την εγκατέστησα και την άνοιξα σε flight mode. Τα αρνητικά σχόλια που φαίνονται εδώ σε εμένα δεν τα εμφανίζει. Επίσης από παράξενες άδειες ζητάει μόνο πρόσβαση στο τηλέφωνο (όχι εγκατάσταση από άγνωστε πηγές). Κατά τα άλλα άχρηστη και περιττή. 
Φαίνεται ότι η τρέχουσα έκδοση βγήκε 9 Οκτωβρίου, οπότε είναι πιθανό να έχουν αφαιρεθεί τα κακόβουλα χαρακτηριστικά.
Αντίστοιχη ιστορία είχε γίνει με το camscanner που είναι πολύ πιο διαδεδομένη και χρήσιμη εφαρμογή. Το malware υπήρχε και αφαιρέθηκε σε επόμενη έκδοση.
Γενικά συμφωνώ ότι δεν κατεβάζουμε ό,τι να'ναι, κοιτάμε κριτικές και προσέχουμε με τα δικαιώματα που ζητάνε οι εφαρμογές. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, naive είπε

Κοίταξα την εφαρμογή από περιέργεια. Την εγκατέστησα και την άνοιξα σε flight mode. Τα αρνητικά σχόλια που φαίνονται εδώ σε εμένα δεν τα εμφανίζει. Επίσης από παράξενες άδειες ζητάει μόνο πρόσβαση στο τηλέφωνο (όχι εγκατάσταση από άγνωστε πηγές). Κατά τα άλλα άχρηστη και περιττή. 
Φαίνεται ότι η τρέχουσα έκδοση βγήκε 9 Οκτωβρίου, οπότε είναι πιθανό να έχουν αφαιρεθεί τα κακόβουλα χαρακτηριστικά.
Αντίστοιχη ιστορία είχε γίνει με το camscanner που είναι πολύ πιο διαδεδομένη και χρήσιμη εφαρμογή. Το malware υπήρχε και αφαιρέθηκε σε επόμενη έκδοση.
Γενικά συμφωνώ ότι δεν κατεβάζουμε ό,τι να'ναι, κοιτάμε κριτικές και προσέχουμε με τα δικαιώματα που ζητάνε οι εφαρμογές. 

Συμφωνω και εγω μαζι σου αλλα δεν περιμενα ποτε οτι θα την ετρωγα μεσω playstore στις 10 οκτωβριου εγινε αυτο ωστοσο εμενα μου εμφανιζει και τωρα αρνητικα σχολια με βαθμολογια 2.6 θα δοκιμασω να την κατεβασω ξανα σε αλλο smartphone χωρις καρτα sim μεσα να δω τι θα κανει απο wi fi αν θα πεταξει pops up!

13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Μήπως σε πηγε σε ψεύτικο play store? Δεν είναι λογική η ερώτηση που σου πέταξε για εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστη πηγή.

καθολου λογικη συμφωνω ! ισως εφτιαξε μια ψευτικη σελιδα που παραπεμπει σε playstore ωστοσο οι αξιολογησεις και αλλων χρηστων εκει δηλωνουn το ιδιο οτι χρεωθηκανε μετα το download

τηυ ξανακατεβασα αυτη τη φορα χωρις καρτα sim απο αλλο smartphone παρολα αυτα μου εμφανιζει το oooops! something went wrong εκει ισως αν ειχα τη sim μεσα να αρχιζε τα μαγικα!!

Screenshot_2019-10-13-15-52-19-835_gps.route.finder.maps.street.view.png

Screenshot_2019-10-13-15-52-37-101_gps.route.finder.maps.street.view.png

Screenshot_2019-10-13-15-53-50-426_com.miui.home.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

,αυτο γινεται οταν ο κοσμος εχει μια μανια  να κατεβαζει οτι εφαρμογη βρει που δηθεν θα κανει την ζωη μας πιο ευκολη.ακομα μεγαλυτερο καμπανακι τα λιγα downloads οι αρνητικες κριτικες και βεβαια οτι ζηταει  ενεργοποιηση αγνωστων πηγων. απορω γιατι τα κατεβαζετε.και ολοι ξερουμε οτι στο google store θα βρεις οτι νανε αφου ο ελεγχος ειναι δυσκολος

Εμένα μπορεί να μου πει κάποιος πως μου τα πήραν επειδή δεν ξέρω και πολλά από αυτά που λέτε;;;;;

Έχω ένα απλό κινητό ΝΟΚΙΑ από το οποίο κάνω και δέχομαι μόνο τηλεφωνικές κλήσεις.Φυσικά καμία σχέση δεν έχει με ιντερνετ μηνύματα ποτέ δεν έχω στείλει απλά δέχομαι βασικά από ασφάλειες αυτοκινήτων , κτεο , σταθερό τηλέφωνο και τέτοια προσωπικά.

Ένα μήνυμα που έλαβα πριν καμιά 10αριά μέρες για πρώτη φορά μάλλον από αυτή την εταιρεία που ζητούσε εγγραφή πιν κ.λ.π. αφού απλά το άνοιξα και έριξα μια ματιά επειδή ξέρω την απάτη  αμέσως το διέγραψα χωρίς καμία άλλη διαδικασία.

Μπορεί με το απλό άνοιγμα χωρίς τίποτε άλλο να ισχυριστούν  ότι έκανα εγγαφή;;;;;;  Θα είναι ανήκουστο..'Οσο για το ίντερνετ πουθενά και ποτέ δεν έδωσα κάπου το κινητό μου.

Τα γράφω μήπως μπορεί κάποιος να με ενημερώσει να μου φύγει η απορία.

edit.Και σήμερα δέχθηκα email από την εταιρεία μου που με πληροφορούν ότι σύντομα θα με ενημερώσουν για στοιχεία εταιρείας κ.λ.π. που τους είχα ζητήσει με email γιατί συνήθως τηλεφωνικά μας γράφουν. Περιμένω και ενημερώνω

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Εμένα μπορεί να μου πει κάποιος πως μου τα πήραν επειδή δεν ξέρω και πολλά από αυτά που λέτε;;;;;

Έχω ένα απλό κινητό ΝΟΚΙΑ από το οποίο κάνω και δέχομαι μόνο τηλεφωνικές κλήσεις.Φυσικά καμία σχέση δεν έχει με ιντερνετ μηνύματα ποτέ δεν έχω στείλει απλά δέχομαι βασικά από ασφάλειες αυτοκινήτων , κτεο , σταθερό τηλέφωνο και τέτοια προσωπικά.

Ένα μήνυμα που έλαβα πριν καμιά 10αριά μέρες για πρώτη φορά μάλλον από αυτή την εταιρεία που ζητούσε εγγραφή πιν κ.λ.π. αφού απλά το άνοιξα και έριξα μια ματιά επειδή ξέρω την απάτη  αμέσως το διέγραψα χωρίς καμία άλλη διαδικασία.

Μπορεί με το απλό άνοιγμα χωρίς τίποτε άλλο να ισχυριστούν  ότι έκανα εγγαφή;;;;;;  Θα είναι ανήκουστο..'Οσο για το ίντερνετ πουθενά και ποτέ δεν έδωσα κάπου το κινητό μου.

Τα γράφω μήπως μπορεί κάποιος να με ενημερώσει να μου φύγει η απορία.

edit.Και σήμερα δέχθηκα email από την εταιρεία μου που με πληροφορούν ότι σύντομα θα με ενημερώσουν για στοιχεία εταιρείας κ.λ.π. που τους είχα ζητήσει με email γιατί συνήθως τηλεφωνικά μας γράφουν. Περιμένω και ενημερώνω

ειχανε ηδη το νουμερο του κινητου σου ! γι αυτο σου εστειλαν και μηνυμα πραγμα που σημαινει οτι παραχωρουν οι εταιριες κινητης τα προσωπικα μας δεδομενα σε τριτους και συγκεκριμενα σε αυτες τις συνεργαζομενες εταιριες με αυτους αλλη μια εκδοχη ειναι να στελνουν στο γαμο του καραγκιοζη  δοκιμαζοντας τυχαια συνδυασμους απο νουμερα κινητων και οποιο τους κατσει ενεργο! με την προσωπικη μου γνωμη να υπερισχυει το πρωτο!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, vthanosv είπε

ειχανε ηδη το νουμερο του κινητου σου ! γι αυτο σου εστειλαν και μηνυμα πραγμα που σημαινει οτι παραχωρουν οι εταιριες κινητης τα προσωπικα μας δεδομενα σε τριτους και συγκεκριμενα σε αυτες τις συνεργαζομενες εταιριες με αυτους αλλη μια εκδοχη ειναι να στελνουν στο γαμο του καραγκιοζη  δοκιμαζοντας τυχαια συνδυασμους απο νουμερα κινητων και οποιο τους κατσει ενεργο! με την προσωπικη μου γνωμη να υπερισχυει το πρωτο!

οκ να δεχτώ ότι το είχαν το νούμερο από κάπου ή κάποιος κακόβουλα (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) κάπου τους έδωσε το νούμερό μου.Πως μπορούν όμως να χρεώνουν κάποιον χωρίς κάποια αποδοχή των Υπηρεσιών τους;;;;;

Θα μου πείς με αυτούς τους απατεώνες ψάχνω γωνία στο δεκάρικο αλλά κουβέντα να γίνεται.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, papoys1 είπε

οκ να δεχτώ ότι το είχαν το νούμερο από κάπου ή κάποιος κακόβουλα (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) κάπου τους έδωσε το νούμερό μου.Πως μπορούν όμως να χρεώνουν κάποιον χωρίς κάποια αποδοχή των Υπηρεσιών τους;;;;;

Θα μου πείς με αυτούς τους απατεώνες ψάχνω γωνία στο δεκάρικο αλλά κουβέντα να γίνεται.

Ειναι παρανομο χωρις την Συνεννεση μας κανονικα νομικα δεν μπορουν αλλα το κανουν με το ετσι θελω! επρεπε μετα απο τοσες καταγγελιες να τους ειχανε κλεισει χτες οχι σημερα που μιλαμε! εμενα προσωπικα με γραψανε απο εφαρμογη που ειχανε χακαρει δυο φορες παρανομοι μια για υποκλοπη και μια για παρανομη εγγραφη απο τους ιδιους εαν δεν το εχεις κανει ηδη για να ησυχασεις καλεσε τον παροχο σου στο τμημα εξυπηρετησης πελατων και ζητα να μην δεχεσαι κλησεις και Sms απο ολα τα πενταψηφια ΥΠΠ

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...