Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έδωσα κάπου το τηλέφωνό μου χθες, ούτε έχει πρόσβαση κάποια παράξενη εφαρμογή, τα τσέκαρα αυτά (εκτός αν την έκανε η google).
Δηλαδή για να ενεργοποιηθεί δε χρειάζεται επιβεβαίωση του τηλεφώνου μέσω του pin που στέλνουν;

Επεξ/σία από naive
  • Απαντ. 365
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, naive είπε

Δεν έδωσα κάπου το τηλέφωνό μου χθες, ούτε έχει πρόσβαση κάποια παράξενη εφαρμογή, τα τσέκαρα αυτά (εκτός αν την έκανε η google).
Δηλαδή για να ενεργοποιηθεί δε χρειάζεται επιβεβαίωση του τηλεφώνου μέσω του pin που στέλνουν;

μεχρι χθες ειχα και εγω αυτο το προβλημα με τον ιδιο αριθμο. Δεν χρειαζεται να επιβεβαιωσεις εσυ σε ενεργοποιει αυτοματα η εταιαρια και στα τρωει μετα κανονικα.Αν στειλεις στοπ στο νουμερο που λενε σου στελνουν μηνυμα οτι διαγραφηκες αλλα μετα απο 1 μερα σε ενεργοποιουν παλι.Συνολο μου φαγανε γυρω στα 10 ευρω μεχρι να το καταλαβ.Μπηκα στην εφαρμογη vodafone που ειναι και ο παροχος μου και μεσα απο live chat ζητησα να κανουν φραγη σε 5ψηφια νουμερα.Η φραγη εγινε αμεσως,χρηματα πισω δεν πηρα αλλα δεν το πολυ εψαξα να πω την αληθεια απλα ηθελα να σταματησει αυτο το αστειο. Απο χθες που σταματησαν τα μηνυματα ξεκινησαν τα τηλεφωνα απο εταιριες για ρευμα,wind,cosmote κλπ .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, basilisgate13 είπε

μεχρι χθες ειχα και εγω αυτο το προβλημα με τον ιδιο αριθμο. Δεν χρειαζεται να επιβεβαιωσεις εσυ σε ενεργοποιει αυτοματα η εταιαρια και στα τρωει μετα κανονικα.Αν στειλεις στοπ στο νουμερο που λενε σου στελνουν μηνυμα οτι διαγραφηκες αλλα μετα απο 1 μερα σε ενεργοποιουν παλι.Συνολο μου φαγανε γυρω στα 10 ευρω μεχρι να το καταλαβ.Μπηκα στην εφαρμογη vodafone που ειναι και ο παροχος μου και μεσα απο live chat ζητησα να κανουν φραγη σε 5ψηφια νουμερα.Η φραγη εγινε αμεσως,χρηματα πισω δεν πηρα αλλα δεν το πολυ εψαξα να πω την αληθεια απλα ηθελα να σταματησει αυτο το αστειο. Απο χθες που σταματησαν τα μηνυματα ξεκινησαν τα τηλεφωνα απο εταιριες για ρευμα,wind,cosmote κλπ .

μια χαρά δηλαδή, σε χρεώνουν και αν το πάρεις χαμπάρι στα δίνουν πίσω, αν δεν το πάρεις ή βαρεθείς να ασχοληθείς, κρατάνε ό,τι πρόλαβαν να σου αρπάξουν. Καλή επιχείρηση.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι οργανωμενες απατες, γνωστες εδω και χρονια. Φυσικα και δεν ευθυνεσαι εσυ.

Δες το παρακατω νημα για περισσοτερες πληροφοριες.

Τα χρηματα σου μπορεις και πρεπει να τα διεκδικησεις πισω. Στις πρωτες σελιδες υπαρχουν οδηγιες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Getta Robo είπε

Ειναι οργανωμενες απατες, γνωστες εδω και χρονια. Φυσικα και δεν ευθυνεσαι εσυ.

Δες το παρακατω νημα για περισσοτερες πληροφοριες.

Τα χρηματα σου μπορεις και πρεπει να τα διεκδικησεις πισω. Στις πρωτες σελιδες υπαρχουν οδηγιες.

αυτο διαβασα και εγω και εκανα φραγη .Ειδα οτι μπορεις να διεκδικησεις τα χρηματα σου αλλα θελει να ασχοληθεις και χρειαζεται χρονος που δεν εχω . Το παιδι που ανοιξε το θεμα αν μπορει πρεπει να τα διεκδικησει τα χρηματα του

Δημοσ.

Χρειαζεται χρονος για να στειλεις μηνυμα στην αρχη προστασιας δεδομενων προσωπικου χαρακτηρα στο www.dpa.gr

Αν δεις το θεμα παντως, πολλοι το ελυσαν ζητοντας να μιλησουν με τον προισταμενο του παροχου τους. Δοκιμασε και εσυ, δεν χανεις κατι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την cosmote πάντως μου είπαν ότι μόλις εκδοθεί ο λογαριασμός και έχει τη χρέωση, να τους πάρω να το διευθετήσουν αυτοί. 
Μίλησα και με την εταιρεία, έλεγξε ότι έχω χρεωθεί τα πρώτα μηνύματα και τώρα σταμάτησε η "υπηρεσία" και μου έδωσε ένα e-mail να στείλω για να μου πουν τις λεπτομέρειες πώς ενεργοποιήθηκα. Θα το κάνω, περιμένω να δω από ποια ip υποτίθεται ότι έβαλα το pin που μου έστειλαν.

16 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Χρειαζεται χρονος για να στειλεις μηνυμα στην αρχη προστασιας δεδομενων προσωπικου χαρακτηρα στο www.dpa.gr

Αν δεις το θεμα παντως, πολλοι το ελυσαν ζητοντας να μιλησουν με τον προισταμενο του παροχου τους. Δοκιμασε και εσυ, δεν χανεις κατι.

Νομίζω η ΕΕΕΤ είναι αρμόδια για αυτές τις εταιρείες. Ωστόσο μόλις δω τι συμβαίνει εγώ μάλλον θα στείλω και στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, να ελέγξουν τις ip. Αφού πρόκειται για απάτη.

Επεξ/σία από naive
Δημοσ.

Για ζητηματα προσωπικου χαρακτηρα, υπευθυνη ειναι η ΑΠΔΠΧ. Η ιδια η ΕΕΤΤ θα σε προωθησει εκει περα.

Δοκιμασε να ερθεις σε επικοινωνια παντως και με την διωξη, δεν εχω δει καποια αναφορα να το επιχειρει κανενας η να εχουν καποια τοποθετηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως η ΑΠΔΠΧ να εμπλέκεται στο ζήτημα πώς με βρήκαν και πώς μου έστειλαν αζήτητη επικοινωνία. Ωστόσο το βασικό θέμα εδώ είναι ότι με έκλεψαν.

Θα διαβάσω προσεκτικά τα άλλα θέματα να δω πώς θα κινηθώ

Επεξ/σία από naive
Δημοσ.

Πας στον παροχο σου και κανεις αμφισβητηση χρεωσης κ ζητας μπλοκαρισμα των 5ψηφιων. κατα 99% θα παρεις τα λεφτα σου πισω. 2 φορες εχει χρειαστει να το κανω μιας κ την εχω πατησει να μου ερχονται στο ασχετο μυνηματα οτι χρεωθηκα. ΑΜΕΣΑ τηλεφωνο και λυθηκε το προβλημα.

Δημοσ.

δεν υπαρχει καποιος τροπος να μη μπορει  ενα κακοβουλο app/banner/whatever να διαβασει τα στοιχεια της sim? δηλαδη, βλεπεις ενα μπανερακι που σε ενδιαφερει, το πατας και ο αλλος που εχει καποιον κακοβουλο κωδικα απο πισω αυτοματα σου εχει τραβηξει τα στοιχεια της sim και σε εχει κανει και συνδρομητη του?? τι φαση??

μονο στο android παιζει αυτο?

Δημοσ.
Just now, duende said:

δεν υπαρχει καποιος τροπος να μη μπορει  ενα κακοβουλο app/banner/whatever να διαβασει τα στοιχεια της sim? δηλαδη, βλεπεις ενα μπανερακι που σε ενδιαφερει, το πατας και ο αλλος που εχει καποιον κακοβουλο κωδικα απο πισω αυτοματα σου εχει τραβηξει τα στοιχεια της sim και σε εχει κανει και συνδρομητη του?? τι φαση??

μονο στο android παιζει αυτο?

Την εχει πατησει κοσμος που εχει κινητο τηλεφωνο και οχι smartphone, οπως και μπορει να μην εχει συνδεθει ποτε γενικα στη ζωη του.

Δεν αμφιβαλω πως θα υπαρχει κοσμος που την παταει με βλακειες τυπου κουπονια η πως κερδισαν το λαχειο σε καποια εξωτικη χωρα, αλλα με τις συγκεκριμενες εταιρειες μιλαμε για οργανωμενο εγκλημα, με την ανοχη των παροχων και του ιδιου του κρατους.

• Like 1
Δημοσ.

Ε είναι οργανωμενες απατες, μαζευουν λιγα απο πολλούς. Εγώ ειχα χασει 5 ευρω σε χρεωση καρτας και η τράπεζα δεν ασχολητε 6 μηνες με την αμφισβητιση συναλαγης διοτι δεν εχουν χρονο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Getta Robo είπε

Την εχει πατησει κοσμος που εχει κινητο τηλεφωνο και οχι smartphone, οπως και μπορει να μην εχει συνδεθει ποτε γενικα στη ζωη του.

Δεν αμφιβαλω πως θα υπαρχει κοσμος που την παταει με βλακειες τυπου κουπονια η πως κερδισαν το λαχειο σε καποια εξωτικη χωρα, αλλα με τις συγκεκριμενες εταιρειες μιλαμε για οργανωμενο εγκλημα, με την ανοχη των παροχων και του ιδιου του κρατους.

Οι πάροχοι σαφώς και έχουν ευθύνη, καθώς συνάπτουν συμφωνία με τέτοιες εταιρείες και βγάζουν μπόλικο παντεσπάνι από την υπόθεση αυτή. 

Σε δική μου περίπτωση τέτοιας χρέωσης, έκανα τις σχετικές καταγγελίες, μίλησα με Wind, ζήτησα φραγή 5ψηφιων. Σε καμία περίπτωση όμως δεν έστειλα οποιουδήποτε είδους STOP, καθώς με την πράξη αυτή θεωρώ ότι είναι σαν αποδέχεσαι ότι ορθώς έλαβες το αρχικό μήνυμα.

Όποιος έχει τέτοια χρέωση, που να έγινε εν αγνοία του και έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, του επέστρεψαν τα ποσά. Η ευκολία με την οποία επιστρέφονται τα ποσά είναι από μόνη της ύποπτη. Αν κάποια χρέωση προέκυψε εντελώς νομότυπα, δεν θα επεστρεφόταν με τέτοια ευκολία.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έστειλα το STOP γιατί δεν το σκέφτηκα αυτό. Όμως δεν άνοιξα τα λινκ, που στην ουσία είναι η χρήση της υπηρεσίας (λένε ότι μπορεί να κατεβάσω κάτι παιχνίδια, ή κάτι τέτοιο).
Το νούμερό μου είμαι σίγουρος ότι δεν το έβαλα κάπου. Και από τις εφαρμογές, το μόνο ίσως που θα μπορούσε να γίνει είναι το έχουν τσιμπήσει από το facebook, μέσω κάποιου login με fb σε κάποια σελίδα ας πούμε, αν και δε νομίζω. Τώρα το αποσύνδεσα καλού κακού, κακώς το είχα (και είχε και δικαίωμα πρόσβασης στα sms η εφαρμογή, κακώς). Επίσης εφαρμογές διασυνδεδεμένες με το fb δεν είχα.
Σε κάθε περίπτωση, μένει ανοιχτό το θέμα της επιβεβαίωσης. Φυσικά δεν έβαλα κανένα pin πουθενά και δεν αποδέχτηκα κανένα παράξενο όρο πουθενά και από τη στιγμή που η χρέωση γίνεται μέσω λογαριασμού cosmote, είναι εντελώς λογικό να υπάρξει αποδοχή από το ίδιο το τηλέφωνο προς τον πάροχο και όχι σε κάποιο site. Και αυτό δεν έγινε σίγουρα, ακόμα και από εφαρμογή, γιατί εκείνη την ώρα το τηλέφωνο ήταν offline.
Τέλοσπάντων, τους έστειλα τώρα ένα e-mail και τους ζητάω να μη με χρεώσουν και να μου δώσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες απο τις οποίες προκύπτει ότι ζήτησα και ενεργοποίησα την υπηρεσία τους. Περιμένω και αναλόγως θα πράξω.

Επεξ/σία από naive
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...