platonas1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλημερα σας, Εγκατέστησα 2 κεραιες https://www.ubnt.com/airmax/litebeam-ac/ litebeam 5ac gen2 σε απόσταση 5 χλμ. σε κάθε κεραια επίσης εβαλα και ubiquiti Ethernet surge protector μαζι στον μεταλλικό στύλο, οπου ένα καλώδιο βγαίνει από την κεραια και συνδέετε με το surge protector και ένα άλλο από το surge protector στο POE μεσα στο σπίτι. Στο σπιτι τωρα οπου η κεραία θα δουλεύει ως access point και θα στέλνει το internet στο client, σύνδεσα ένα καλώδιο απο την θεση LAN του POE στο router του οτε. Στο client τωρα εκανα την ιδια εγκατάσταση, και συνδέθηκα ασύρματα με την εφαρμογή στην κεραία για ρυθμίσεις, ( site survey etc.. ) Η σύνδεση μπορω να πω ότι είναι ικανοποιητική, με σήμα γύρω στο -62 χωρίς ακόμα να πειράξω τις συχνότητες και ταχύτητα περίπου στα 300 mbps. δεδομενου ότι δεν υπαρχει καθαρο LOS νομιζω είναι οκ. Όμως λεει Internet anavailable, και στις 2 κεραιες, Και επισης βλεπω ότι όταν συνδεομαι στην κεραια μου βγαζει μια IP την 192.168.172.1 !! και με αυτην συνδεομαι στην κεραια, ενο μεσα στο interface λεει 192.168.1.20. Επισης, οταν συνδεω το καλωδιο απο το lan του POE στο λαπτοπ, δεν το αναγνωριζει. Και για να συνδεθω παλι με την κεραια ασυρματα μεσο εφαρμογης θελει να κανω επανεκκινηση την κεραια. Μηπως φταινε οι ακροδεκτες που είναι ubiquiti TC-GND? (δεν συνδεσα το καλωδιο gnd καπου, απλα το εβγαλα, λογου λαθος του μαγαζιου που τα παραγγειλα μας εστειλαν αυτα ενω ηθελα τα απλα.) Μηπως φταιει το surge protector? Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2017 από platonas1
chios Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Έχεις ρύθμιση σωστά τις ip του access point και του client; Το κεντρικό ρουτερ σε τι ip ακούει;;
platonas1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Έχεις ρύθμιση σωστά τις ip του access point και του client; Το κεντρικό ρουτερ σε τι ip ακούει;; Του AP 192.168.1.20ΤΟΥ CPE 192.168.1.21 ΤΟ κεντρικό ρούτερ είναι του οτε το καινούργιο. Λογικά 192.168.1.1 η .253 ? ΤΟ AP Έχει 2 modes. Bridge και router. Στο Bridge λογικά πρέπει να το εχω.
chios Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Όπως μου το λες το ap ακούει στο 1.20 και το άλλο 1.21. Να φανταστώ Έχεις ρύθμιση dhcp στου οτε να είναι έξω από αυτές τις ip
platonas1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Όχι δεν το έχω πειράξει καθόλου.μονο το AP και το client εχω πάνω. Λες από τις 252 υπόλοιπες ip να έπεσε κάποια πάνω σε αυτή; δεν το κατάλαβα.
chios Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Ξεκίνησε από την αρχή καταρχήν κάνε firmware update στα litebeam. Μπες στο ρουτερ του ΟΤΕ και άλλαξε τον dhcp να δίνει μέχρι 1.250. Στο ap που θα δίνει το ίντερνετ δώσε ip 192.168.1.254 και οποιαδήποτε κλείσε dhcp στο απέναντι που θα κάνει λήψη station mode δώσε ip 192.168.1.253, αν τα είχες κάνει αυτά θα ήσουν μια χαρά. Υπάρχουν άπειροι οδηγοί στο ίντερνετ για αυτό που θέλεις να κάνεις.
platonas1 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δεν νομίζω να παίζει ρόλο η ip. Γιατί στο ρούτερ δεν είναι τίποτα άλλο συνδεόμενο εκτός το litebeam. Παρόλα αυτά Εγώ άλλαξα την dhcp μέχρι 250 και έβαλα 254 στο litebeam. Επίσης έκανα update στο τελευταίο firmware. Το πρόβλημα όμως εξακολουθεί. Δηλαδή, μου βγάζει μια ip 192.168.172.1 που δεν ξέρω τι είναι. Μήπως είναι προβλημα; Επίσης όταν συνδέω το καλώδιο utp από το POE του litebeam, από την θέση lan στο λάπτοπ, Δεν το αναγνωρίζει. Δεν δείχνει τίποτα. είτε το βάζω είτε όχι είναι το ίδιο. Παρακαλώ δείτε τις φωτογραφίες.
chios Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Φίλε πρέπει να μπω να το ψάξω το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν ξέρω το μενού για να σε κατευθύνω, και εννοείται ότι η ip παίζει ρόλο. Προφανώς δεν έκανες σωστά αυτά που σου είπα γιαυτό έχεις πρόβλημα. Τα μηχανήματα θα τα σεταρεις πριν τα στήσεις, θα έχεις μπροστά σου και τα δύο θα κάνεις τις ρυθμίσεις θα δεις ότι δουλεύουν σωστά και μετά τα στήνεις.
timos71 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δοκίμασε να βάλεις static IP στα μηχανήματα που θέλεις (π.χ 192.168.1.50). Αν παίξει έτσι τότε κάτι πρόβλημα υπάρχει στις ρυθμίσεις και τον dchp server
jkoukos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Λοιπόν, η 2η και 3η εικόνα είναι αποκαλυπτικές. Αναφέρουν ότι υπάρχουν 2 ασύρματα interfaces, WLAN0 και WLAN1 και έχεις συνδεθεί στο δεύτερο. Το Quick Start Guide, αναφέρει ότι για πρόσβαση ασύρματη στο ΑΡ, μέσω U Mobile App και Web Portal, με την έναρξη της λειτουργίας υπάρχει χρονικό περιθώριο 15 λεπτών, όπου μπορείς να συνδεθείς για λειτουργίες προγραμματισμού. Αυτό γίνεται από το εικονικό ασύρματο δίκτυο που σου δίνει άλλη ΙΡ αφού έχει δικό του υποδίκτυο (192.168.172.0) διαφορετικό από αυτό που ρυθμίζεις να λειτουργεί η συσκευή. Μάλιστα χρησιμοποιεί αποκλειστικά την μπάντα των 2,4GHz και καθόλου των 5GHz για την λειτουργία αυτή. Αα, ξέχασα! Δεν έχεις Internet διότι πολύ απλά δεν έχεις ορίσει DNS server (6η εικόνα).
platonas1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις? Εβαλα dns του οτε για βορεια ελλαδα , 195.170.2.2 και 195.170.0.1 αλλα δεν φαινετε να αλλαξε τιποτα. Πιο dns πρεπει να βαλω? Επισης οταν συνδεω το καλωδιο ethernet που ερχεται απο την θεση lan του poe τις κεραιας στο λαπτοπ δεν το αναγνωριζει, σαν να μην το κουμπωνω καθολου. τωρα ειναι συνδεμενο στο ρουτερ του οτε.
chios Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Έκανες ότι σου είπα παραπάνω; ξεκινατα όλα από την αρχή με σωστές ρυθμίσεις.
jkoukos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Λοιπόν, όπως λέει και ο νησιώτης: ΙΡ router, 192.168.1.1 με DHCP pool από .2 έως .200. ΙΡ των ΑΡ, .201 και .202. Και τα 2 σε bridge, το ένα ως AP PtP και το άλλο Station PtP, με Gateway και DNS την ΙΡ του router (192.168.1.1). Αφήνεις τις άλλες ρυθμίσεις μέχρι να έχεις σύνδεση και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η δοκιμή θα γίνει με συσκευή συνδεδεμένη στην θύρα LAN του Station και όχι ασύρματα.
platonas1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Λοιπόν παιδιά. Έκανα ότι είπε και ο νησιωτης και ο φιλος jkoukos. Δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι όπως είπα το καλώδιο cat5e που έρχεται από το LAN του POE στο λάπτοπ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΤΕ. Οπότε μαλλ8ν δεν παίρνει και ίντερνετ όταν συνδέεται στο router.. Όλα τα καλώδα ειναι τσεκαρισμένα με lan checker. Μήπως φταίει τα surge protectors? Έχω κάνει και άλλες παρόμοιες συνδέσεις αλλά αυτό να μην αναγνωριζετε το καλώδιο πρώτη φορά. Και πριν προλάβετε να πείτε για την 192.168.1.20 του litebeam. Την άλλαξα σε 201 και πάλι τα ίδια. Φίλε jkoukos πιστεύω εννοείς την θύρα lan από το station. Όχι από το AP. Γιατί όπως είπα στο AP δεν αναγνωριζετε τίποτα μέσο καλωδίου.
jkoukos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Μπορείς να δώσεις screenshoot από τα Dashboard των ΑΡ; Καταρχήν μέσω ασύρματης σύνδεσης κάνεις μόνο ρύθμιση των 2 ΑΡ και δεν θα έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο. H πρόσβαση στο διαδίκτυο γίνεται από την θύρα LAN του Station (αυτό έγραψα και παραπάνω). Φυσικά αυτή η θύρα πάει στο PoE του τροφοδοτικού, στην LAN του οποίου θα συνδεθεί το laptop. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι τα 2 ΑΡ να έχουν ρυθμισθεί σωστά και να υπάρχει μεταξύ τους επικοινωνία και γι' αυτό ζητάω τι δείχνει το Dashboard και των 2. Υπόψη ότι για να συνδεθεί το laptop, πρέπει να έχει ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο (192.168.1.0), είτε χειροκίνητα είτε μέσω του DHCP του router. Αναγκαία προϋπόθεση για το δεύτερο, να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των 2 ΑΡ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα