Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους σας. Ειμαι 21 χρόνων και ψάχνω για το πρώτο μου αμάξι. Δεν ξερω παρα πολλα για τα αμαξια, τωρα μαθαίνω. Μπορώ να διαθέσω μεχρι 7.000€ (ντάξει 500 πανω 500 κατω αν ειναι καλο χαλαλι). Θεωρώ πως μεχρι 1600cc ειναι καλα, σίγουρα πολλοι απο εσας εχετε περασει αππ την θεση μου, γιαυτο τι προτείνετε για πρώτο μου αμάξι?

Για το θεμα καυσίμου ναι θα ηταν ωραιο ενα diesel αλλα πιστεύω εχει λιγο τσιμπημενες τιμες. Προσωπικά κινούμαι πολυ με ενα παπι για τις καθημερινές μου δουλειές μεσα στην πολη. Το αμαξι θα το χρειαστώ για μια βόλτα με τους φιλους μου εκτος πολης, για καμια εκδρομή (Γιαυτο θα προτιμουσα 4Πόρτο), για τις κρυες και βροχερες μερες. Ουσιαστικά δεν θα κινούμαι καθημερινά για την δουλειά μου με αυτο (προς το παρών τουλάχιστον). Για ρίχτε ιδεες για αξιόπιστα αμάξια. Εμενα για κάποιο λογο μου αρέσει πολυ η bmw 116 του 07'-08', ειναι σε αυτα τα λεφτά, 4Πόρτο, 1600cc, BMW, αλλα δεν ξέρω αν θα χρειαζομαι βενζινάδικο μαζι μου ή συνεργείο καθε τρεις και λίγο μιας και δεν εχω εμπειρία για το συγκεκριμένο, απλώς ειπα ενα αμάξι για να καταλάβετε τι περίπου σκέφτομαι. Απο εκει και περα ολες οι προτάσεις δεκτές! Συγγνώμη αν σας κουρασα με ολα αυτα, θα ειναι το πρώτο μου αμάξι και εχω τόσο αγχος και ενθουσιασμό παράλληλα. Ξέρω ξερω ολα ειναι υποκείμενα, γνώμες θελω να πάρω. Α επίσης οχι μεγαλα αμαξια, κοφτά ομορφα και άνετα!

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους σας. Ειμαι 21 χρόνων και ψάχνω για το πρώτο μου αμάξι. Δεν ξερω παρα πολλα για τα αμαξια, τωρα μαθαίνω. Μπορώ να διαθέσω μεχρι 7.000€ (ντάξει 500 πανω 500 κατω αν ειναι καλο χαλαλι). Θεωρώ πως μεχρι 1600cc ειναι καλα, σίγουρα πολλοι απο εσας εχετε περασει αππ την θεση μου, γιαυτο τι προτείνετε για πρώτο μου αμάξι?

Για το θεμα καυσίμου ναι θα ηταν ωραιο ενα diesel αλλα πιστεύω εχει λιγο τσιμπημενες τιμες. Προσωπικά κινούμαι πολυ με ενα παπι για τις καθημερινές μου δουλειές μεσα στην πολη. Το αμαξι θα το χρειαστώ για μια βόλτα με τους φιλους μου εκτος πολης, για καμια εκδρομή (Γιαυτο θα προτιμουσα 4Πόρτο), για τις κρυες και βροχερες μερες. Ουσιαστικά δεν θα κινούμαι καθημερινά για την δουλειά μου με αυτο (προς το παρών τουλάχιστον). Για ρίχτε ιδεες για αξιόπιστα αμάξια. Εμενα για κάποιο λογο μου αρέσει πολυ η bmw 116 του 07'-08', ειναι σε αυτα τα λεφτά, 4Πόρτο, 1600cc, BMW, αλλα δεν ξέρω αν θα χρειαζομαι βενζινάδικο μαζι μου ή συνεργείο καθε τρεις και λίγο μιας και δεν εχω εμπειρία για το συγκεκριμένο, απλώς ειπα ενα αμάξι για να καταλάβετε τι περίπου σκέφτομαι. Απο εκει και περα ολες οι προτάσεις δεκτές! Συγγνώμη αν σας κουρασα με ολα αυτα, θα ειναι το πρώτο μου αμάξι και εχω τόσο αγχος και ενθουσιασμό παράλληλα. Ξέρω ξερω ολα ειναι υποκείμενα, γνώμες θελω να πάρω. Α επίσης οχι μεγαλα αμαξια, κοφτά ομορφα και άνετα!

Το θεμα του κυσιμου φιλε μου μορεις να το αντιμετωπισεις με τοποθετση υγραεριου σε καλο εγκαταστατη .Δεν θα εχεις προβλημα.

Για γνωμες εγω ειμαι υπερ των Ιαπωνικων...

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το κοιτούσα κι εγώ κάποια στιγμή αλλά το απέρριψα για άλλους λόγους, ήθελα κάτι ποιο καινούργιο που να κυκλοφορεί και στο δακτύλιο. Από φίλο που δουλεύει σε συνεργείο bmw μου είχε πει καλά λόγια, απλά να μην πάω σε μοντέλο μετά το 2007 μιας και κάπου έγιναν κάποιες αλλαγές και άρχισαν να βγάζουν κάτι μικροθεματάκια με τα ηλεκτρικά. Όχι κάτι σπουδαίο σαν ζημιές, ψιλοχαζομάρες.

Από κατανάλωση μου είχε πει ότι πέφτει και γύρω στο 7,5 /100 αλλά κι αυτό δεν το πολυπιστεύω μιας και είναι βαρύ αμάξι. Επίσης δεν έχει και πολυ καλές επιδόσεις μιας και το μοτέρ είναι λίγο αδύναμο για το βάρος του, κινείτε αξιοπρεπώς αλλά ως εκεί. Δεν είναι αυτοκίνητο για γκάζια. Τέλος για κάποιο περίεργο λόγο το τρίπορτο έχει λίγο περισσότερο χώρο πίσω, αν σε ενδιαφέρει αυτό.

Εγώ πάντως αν δεν είχα οικογένεια κτλ κτλ, θα πήγαινα σε κάτι μικρότερο, πχ κάτι σε μέγεθος Clio.

Δημοσ.

Γνώμη μου κοίτα για το 1400αρι Golf mk5 GT με τον tsi. Καλό μοτέρ με τα κλασσικά συμπτώματα της vw αλλά είναι στυλατο και σίγουρα χωράει άτομα μέσα. Μετά κάποιο ιαπωνικό αλλά δεν μπορώ να προτείνω μιας και δεν έχω εμπειρία στον Ιάπωνα.

Δημοσ.

Κοίτα εγώ μόνο γερμανικά επιλέγω

Αλλά είμαι της άποψης ότι το golf είμαι το ιδανικό αμάξι για κάθε ηλικία από κει και πέρα ένα σωρό άλλα στην κατηγορία του

• Like 2
Δημοσ.

Τα gold gt πχ δεν τα απορριπτω, είναι και αυτα μεσα στο μυαλο μου, αλλα 6 στους 10 φιλους μου έχουν golf το ίδιο πανω κάτω, βλακεία λογω θα μου πει κάποιος αλλα καπως δεν με καλύπτει η σκέψη να προσθέσω και εγώ ενα golf tsi ή gt στην παρεα.

Αυτο δεν σημαιναι απόλυτα οτι δεν θα το πάρω, θα ειναι τριτοτεταρτη επιλογή.

Γενικά δεν ειμαι του γκαζιου απο οτι εχω καταλάβει, βέβαια λιγο καιρο οδηγαω αλλα για αυτο το λογο είχα "ενθουσιαστικα" με τη bmw.

Λιγο ασχετο για εσάς αλλα το καλοκαίρι βρέθηκα για διακοπες σε μια περιοχή που ενα κομματι δρόμου ηταν γεμάτο με λοφακια χωρίς άσφαλτο, περασα απο εκει 20 φορες τουλάχιστον, περασα με golfaki, με citroen, με peugeot, με mercedes (2002) και με μια μπέμπα! Με τα πρώτα αμάξια ακομα και με το golfaki (εκει ίσως ηθελε αναρτήσεις δεν ειμαι ειδικος) ένοιωθα και το καθε πετραδάκι που παταγε η ρωδα, ένιωθα πως θα σπάσει κατι απο τις λακκουβααρες, περασα με τα δύο τελευταία και πραγματικά ηταν σαν να ήμουν σε τραμπολινο, ολα κυλούσαν τοσο ήρεμα τόσο Φυσικα και αυτο με εκανε να καταλάβω γιατί πχ mercedes ακομα και του 2002 αντί για ενα ολοκαίνουριο rally.

Δημοσ.

Είμαι στην ίδια αναζήτηση και κοιταω κυρίως για ιαπωνικά αν μπορείς πηγαινε για το Toyota Auris 1.6 με οσους εχω μιλήσει μπυ εχουν πει τα καλύτερα, εγω δεν μπορω να παω σε αυτό γιατί είναι στα 6χιλ+ μεταχειρισμένο και κοιταω μέχρι 4,5-5χιλ... Γενικά ιαπωνικά=σκυλιά.

Ποια η άποψη σας για τα KIA CEED και Hyuntai i20 και i30;

Σε καταλαβαίνω παντως σαν νεος οδηγός και εγω που ψάχνω αυτοκίνητο, σε τραβάνε ονόματα οπως της BMW αλλα σκέψου και τα έξοδα αφού το πάρεις

Δημοσ.

Είμαι στην ίδια αναζήτηση και κοιταω κυρίως για ιαπωνικά αν μπορείς πηγαινε για το Toyota Auris 1.6 με οσους εχω μιλήσει μπυ εχουν πει τα καλύτερα, εγω δεν μπορω να παω σε αυτό γιατί είναι στα 6χιλ+ μεταχειρισμένο και κοιταω μέχρι 4,5-5χιλ... Γενικά ιαπωνικά=σκυλιά.

Ποια η άποψη σας για τα KIA CEED και Hyuntai i20 και i30;

Σε καταλαβαίνω παντως σαν νεος οδηγός και εγω που ψάχνω αυτοκίνητο, σε τραβάνε ονόματα οπως της BMW αλλα σκέψου και τα έξοδα αφού το πάρεις

ceed απλά συμπαθητικό αλλά το i30 υπερτερεί σε χώρους, εμφάνιση κτλ. Για ποιας χρονολογίας μιλάμε;
Δημοσ.

μην κοιτας μονο το κοστος κτησης.το οτι η μπεμπα ειναι 1600αρα,δεν σημαινει οτι ειναι παραπλησια σε συντηρηση με τα απλα 1600αρια.ολα,μα ολα τα εξοδα συντηρησης της ειναι αυξημενα.απο τακακια και μπουζια,μεχρι δισκοπλακες και ελαστικα,σε ολα θα πληρωνεις παραπανω.μην ξεγελιεσε απο τηνχαμηλη τιμη κτησης.....ασε που τα περιφεριακα της ειναι μελετημενα να αυτοκαταστρεφονται πολϋ πιο γρηγορα απο των ιαπωνικων....πχ το λαστιχο στα παρμπριζ,ο νεροχυτης των υαλοκαθαριστηρων,τα λαστιχα στις πορτες,κλπ.....ειναι απο ανακυκλωμενο πλαστικο,ακα δεν βγαζουν ευκολα την δεκαετια αν το αραζεις στον ηλιο.....

• Like 1
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω για το τελευταίο και συγκεκριμένα της μπεμπας, ειπα πως δεν γνωρίζω πολλα για το αυτοκίνητο και γενικα για το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά, τωρα μαθαίνω. Απο ιαπωνικά τι να πω? Το swift το sport μου αρεσει αππ εμφάνιση αλλα λιγο άβολο για μενα ππυ είναι 2πορτο, οκ δεν γίνετε να τα εχουμε και ολα καταλαβαίνω. Για τα auris εχω ακουσει και εγω καλα λόγια, αυτη η μαλακια να μην με τραβάει το αμάξι ρε γαμωτο. Εχω αυτο το ελάττωμα, οσο καλο και να ειναι κάτι αμα δεν μου κανει το κλικ αμα δεν με εμπνέει δυσκολεύομαι να καταλήξω εκεί, ή απλα το αφήνω για τελευταία επιλογή.

Αλλη άσχετη ερώτηση, αυτόματο ή ταχύτητες? Εσεις που έχετε εμπειρία και εχετε δοκιμασει και τα δύο.

Δημοσ.

Το αυτόματο είναι πολύ άνετο αλλά οι ταχύτητες έχουν περισσότερη πλάκα. Σίγουρα για έναν νέο οδηγό το αυτόματο είναι ότι πρέπει αλλά είναι πιο ακριβό στα μεταχειρισμένα. Επίσης δεν έχει δίσκο να χαλάσει. Στα vag να προσέχεις το mechatronic που αν καεί στο αυτόματο κιβώτιο (είναι ο εγκέφαλος του) κοστίζει κάπου στα 1000€ για αντικατάσταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...