Προς το περιεχόμενο

NEC 2500

jimakos00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις πήρα κι εγώ το NEC 2500 από e-shop.To παρήγγειλα την Τρίτη το πρωί και το είχα στα χέρια μου την Τετάρτη το απόγευμα.(ποιο γρήγορα δε γίνεται)

Εύκολη η εγκατάσταση σαν master στο 2 ide channel και αναγνωρίστηκε από τα Windows 2000 σαν _NEC DVD_RW ND-2500A καθώς και από όλα τα προγράμματα εγγραφής.

Το firmware είναι το 1.06

Ένα παράξενο που παρατήρησα είναι ότι το Alcohol 120 λέει ότι δεν υποστηρίζει burn proof ενώ το Nero Infotool λέει ότι υποστηρίζει.

Πρώτη απόπειρα backup ταινίας :

με το DVD Shrink σε re-author mode διάλεξα μόνο την ταινία και έβγαλα αχρείαστα audio streams και subtitles.Η ταχύτητα του ripping είναι λίγο αργή λόγω περιορισμών αλλά αυτό διορθώνεται με αλλάγή firmware, που δεν έκανα ακόμα.

Στο dvd shrink,πατώντας το Backup για να αρχίσει η διαδικασία, διάλεξα τη επιλογή Image Recorder.

Κενά DVD πήρα αυτά που έχει στο eshop.Πήρα ένα κουτί + και ένα - μάρκας That's - Taiyo Yuden για δοκιμή. Πάλι έχω τις αμφιβολίες μου για το αν γίνει επιτυχημένο backup γιατί τα dvd αυτά γράφουν επάνω τους dvd-r for data και dvd+r for data.

Σειρα έχει το DVD Decrypter.

βάζω ένα άδειο δισκάκι - και το αναγνωρίζει σαν 8Χ. (θαυμάσια!!!)

Φορτώνω το image που είχα κάνει με το DVD Shrink, διαλέγω ταχύτητα εγγραφής 8Χ και ο Θεος βοηθός.

Α, ξέχασα να πω ότι το DVD Decrypter βλέπει ότι υποστηρίζει Burn Proof.

H εγγραφή τελείωσε σε 9:31

το πρώτο 15% το έγραψε σε 4,1Χ

25% το έγραψε σε 6,2Χ

50% το έγραψε σε 8,3Χ

Πρώτη δοκιμή στο ίδιο το NEC με Power DVD επιτυχής (yesss).

Δεύτερη δοκιμή στο οικιακό DVD Player Supervision 2500 που είχα πάρει από το Lidl πριν από 2 χρόνια, η απόλυτη επιτυχία (yesss!!!).

Θα δοκιμάσω το δισκάκι και σε άλλα DVD Players και θα σας πω.

Επίσεις θα δοκιμάσω και πως γράφει το Nero.

Συμπέρασμα για το NEC 2500 ? : προτείνεται ανεπιφύλακτα

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεύτερη απόπειρα backup με :

Smartripper

Dvdshrink

Nero

και αυτή τη φορά με δισκάκι +

Αυτή τη φορά θα κάνω full backup δηλαδή με υπότιτλους και extra σκηνές.

Θα χρησιμοποιήσω το Smartripper για να κατεβεί ποιο γρήγορα η ταινία στο δίσκο από οτι το DVD Shrink γιατί το τελευταίο κάνει ταυτόχρονα και συμπίεση και έτσι απασχολείται ποιο πολύ το recorder, πράγμα που δεν θέλω για τυχόν φθορές.

Smartripper σε backup mode

Πάλι το ripping αργεί, σε σχέση με το pioneer 106s που έχω.

Στην αρχή πάει με 2,5Χ, περίπου στο 50% πάει με 4,2Χ και προς το τέλος με 2,5X, σύνολο 31 λεπτά περίπου!!! Ίσως να μπορούσε να γίνει ποιο γρήγορα άμα είχα έναν ποιο γρήγορο δίσκο.

Επόμενο το DVD Shrink

Open files και βρίσκω τον κατάλογο video_ts που έφτιαξε το Smartripper.

Αφείρεσα πάλι τα audio streams που δεν ήθελα και κράτησα μόνο τους Ελληνικούς υπότιτλους. Όλα τα υπόλοιπα όλα μέσα (menu, extras).

Πατώντας το Backup διάλεξα αυτή τη φορά hard disk folder και make dvd folders για να μην το κάνει image.(γλυτώνουμε λίγο χρόνο)

Πάλι έπρεπε να περιμένω αρκετή ώρα για να τελειώσει.

Επόμενο το Nero 6.0.0.19 (από guide του http://www.dvdrhelp.com)

Επέλεξα το DVD UDF για εγγραφή.

Τσέκαρα το physical partition, file system 1.02, no multisession, και εγγραφή σε 8Χ

Η εγγραφή τελείωσε πάλι σε 10 περίπου λεπτά.

Δοκιμή στο PC με Power DVD επιτυχής.

Δοκιμή στο οικιακό player τζίφος. :-(

Μάλον το Nero θέλει διαφορετικές ρυθμίσεις.

Ας πει κάποιος που έχει εμπειρία με Nero, τι πρέπει να κάνω.

Τρίτη απόπειρα backup

αυτή τη φορα full backup με την πρώτη μέθοδο σε δισκάκι +

πλήρης επιτυχία.

Άρα αποκλείω στη προηγούμενη περίπτωση ότι μήπως το DVD Player δεν έπεζε δισκάκια + , και επομένως φταίνε οι ρυθμίσεις του Nero.

Όλα δουλεύουν μια χαρά, menu, ταινία ήχος.

Άλλος ένας ευχαριστημένος κάτοχος ενός NEC 2500

Δημοσ.

Agorasa to to 2500 apo e-shop tin idia mera.fainetai poly kalo gia ta xrhmata toy.pragmatika athoryvi leitoyrgia se cd (32X) kai dvd (egrapsa mono se 4X) recording.To arthro tou http://www.cdfreaks.com poly katatopistiko kai aitia gia tin agora tou.Epishs an krino apo thn yposthriksh peiragmenon firmware gia to 1300 kai prohgoymena montela to theoro poly kali agora.Kapoios na exei dokimasei diskakia gia 8X se dvd+-r?Skeftomai na agoraso merika TAIYO YUDEN DVD-R 4X BULK NO LOGO apo e-shop.Kapoios na ta exei dokimasei?

Δημοσ.

Και εγώ μόλις αγόρασα το Nec2500 και ιδού οι εντυπώσεις μου:

1)Αντιγράφω την ταινία με dvd shrink και κάψιμο με το clonedvd σε Smartbuy -R,και το αποτέλεσμα άψογο.Παίζει και στο επιτραπέζιο και στο nec2500.

2) H ίδια διαδικασία σε Creation +R δεν το βλέπει το επιτραπέζιο dvd(Yamada).

3)H ίδια διαδικασία σε Octron -R και με nero και με clonedvd και ιδού τα κουφά : Το επιτραπέζιο βλέπει την ταινία, όπως και το Sony DVD του υπολογιστή μου, ενώ το nec2500,αρνείται να τη δει.(Θα μου πείτε με τέτοια δισκάκια, καλά να πάθεις.Σωστοοοός).Πάντως με γράψιμο data,ουδέν πρόβλημα.

Δημοσ.

Με φίλο μου που το δοκιμάζουμε το 2500Α έχουμε μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι!

Προς όλους τους κατόχους όμως, έχω μια απορία σημαντική! Αν ανοίξετε το tray του και κατόπιν το κλείσετε, χωρίς ομως να έχετε βάλει κάποιο cd μέσα, ακούτε 3 μικρά "χτυπηματάκια" ενώ ψάχνει για cd?

Εγώ ναι και ανησυχώ ιδιαίτερα! Ελπίζω να είναι κάτι κοινό σε όλους αλλιώς..

επίσης ενδιαφέρομαι κι εγώ για τα bulk taiyo yuden dvd+-r του e-shop. Ειδικά για το αν γράφονται σε 8x.. όποιος τα δοκίμασε ας μας ενημερώσει!

Δημοσ.
Με φίλο μου που το δοκιμάζουμε το 2500Α έχουμε μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι!

Προς όλους τους κατόχους όμως' date=' έχω μια απορία σημαντική! Αν ανοίξετε το tray του και κατόπιν το κλείσετε, χωρίς ομως να έχετε βάλει κάποιο cd μέσα, ακούτε 3 μικρά "χτυπηματάκια" ενώ ψάχνει για cd?

Εγώ ναι και ανησυχώ ιδιαίτερα! Ελπίζω να είναι κάτι κοινό σε όλους αλλιώς..

επίσης ενδιαφέρομαι κι εγώ για τα bulk taiyo yuden dvd+-r του e-shop. Ειδικά για το αν γράφονται σε 8x.. όποιος τα δοκίμασε ας μας ενημερώσει![/quote']Και σε μενα τουλαχιστον ακουγονται,αλλά οχι ιδιαιτερα δυνατα, σχεδον ανεπαισθητα.Ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο.

Δημοσ.

Re paidia exei kykloforisei kanena firmware gia auto to DVD rec? Me endiaferei an xekleidwnei tin taxititta ripping pou apo oti xerw einai kleidwmeni. Kata ta alla exete kanena provlima me auti tin syskeui? Skeftomai na tin parw... allwste i timi tou einai poly deleastiki.

Δημοσ.

Ta xtypimatakia akougontai kai sto diko moy.(o taxydromos xtypaei panta 3 fores:)).metatropi tainias me dvdshrink314,egrafi me diskaki SONY DVD-R 4X(dmr47n2)(einai Verbatim symfona me to infotool)ton 1,90 Euro, poy anagnorizetai kai grafetai san 8X(9,45 lepta) kai egrafi me nero 6302=poly kalos syndiasmos kai katholoy endoiasmos:).dokimi se oikiako sony kai dvd odigo tis liteon OK.kapoios na dokimase to nero 6303+dvdshrink+ftino diskaki(opos princo)???episis kapoios na dokimase to anavatmismeno firmware 1.062004010800 apo http://support.necsam.com/OEM/downloads/FlashFirmware/K25G1080.exe ???

Δημοσ.

τελικά ποτέ δεν ξέρεις τι παίρνεις! Εγώ αγόρασα δισκάκια verbatim dvd+r 4x, προς.. 2.5ευρώ το ένα (ξέρω, ασχολίαστο αλλά ήθελα άμεσα 2 δισκάκια χωρίς να τρέχω Αθήνα..), και προς έκπληξή μου διαπίστωσα πως κατασκευαστής τους είναι η Taiyo Yuden :D Φυσικά τα έγραψε σε 8x το NEC, και φυσικά έπαιζαν άψογα στο dvd-player.

Τι να λέμε τώρα, εδώ έγραψε τέλεια σε δισκάκια ... MIGA (!!) αγνώστου κατασκευαστή (!) και παίζει άνετα, τουλάχιστον στο δικό μου philips-dvd625 player (αν και έχω διαβάσει πως η συγκεκριμένη συσκευή παίζει σχεδόν τα πάντα). Θα δοκιμάσω και princo εντός ημερών..

Πάντως, Compaq99 το link που δίνεις είναι για το firmware 1.06.. αυτό δεν έχεις; Εμένα η συσκευή με αυτό ήρθε..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...