kayato Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Πρόκειται να κάνω κάνω ανακάινιση στα ντουλάπια της κουζινας γενική και σκέφτομαι να την κάνω εντιχοιζόμενη ή ελευθερη??Μέχρι στιγμής ήταν ελευθερη. Τι προτείνεται??Απο όλες τις πλευρες κόστους - εργονομίας κλπ??
vasilk Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Η τάση (εδώ και χρόνια) είναι οι εντοιχιζόμενες οπότε σε βάθος χρόνου (αλλά και τώρα) θα έχεις περισσότερες επιλογές. Και εμφανισιακά είναι πιο μοντέρνα. Εργονομικά είναι καλύτερες καθώς σου δίνουν και την επιλογή για φούρνο άνω πάγκου. Από θέμα κόστος και στις δύο περιπτώσεις θα βρεις και φθηνά και ακριβά (όπως σου είπα περισσότερες επιλογές στις εντοιχιζόμενες). Φυσικά, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η νοικοκυρά. 1
kayato Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Η τάση (εδώ και χρόνια) είναι οι εντοιχιζόμενες οπότε σε βάθος χρόνου (αλλά και τώρα) θα έχεις περισσότερες επιλογές. Και εμφανισιακά είναι πιο μοντέρνα. Εργονομικά είναι καλύτερες καθώς σου δίνουν και την επιλογή για φούρνο άνω πάγκου. Από θέμα κόστος και στις δύο περιπτώσεις θα βρεις και φθηνά και ακριβά (όπως σου είπα περισσότερες επιλογές στις εντοιχιζόμενες). Φυσικά, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η νοικοκυρά. και βεβαια η νοικοκυρά...απλα έχω ακούσει ότι ο παγκος πρεπει να είναι πολύ καλος ποιοτικά λόγω εστιών,επίσης ότι τα φουρνάκια είναι πολύ μικρότερα από ότι των ελευθερων κουζινων ισχύει κατι τέτοιο?
stamatisj1 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Απο θέμα καθαριότητας (που ενδιαφέρει ΆΜΕΣΑ την νοικοκυρά) η λύση είναι εντοιχιζόμενη.Εαν καταλήξεις σε αυτού του τύπου ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ να πάρεις εστίες και φούρνο ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ λειτουργίας. Εγώ την έπαθα. Χάλασε ο φούρνος και είμαι αναγκασμένος να αλλάξω και τα δύο...
vasilk Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 και βεβαια η νοικοκυρά...απλα έχω ακούσει ότι ο παγκος πρεπει να είναι πολύ καλος ποιοτικά λόγω εστιών,επίσης ότι τα φουρνάκια είναι πολύ μικρότερα από ότι των ελευθερων κουζινων ισχύει κατι τέτοιο?Ποιοτικός πρέπει να είναι έτσι και αλλιώς ο πάγκος.Έχεις ένα δίκαιο ότι στα εντοιχιζόμενα θέλει λίγο περισσότερο προσοχή σε δύο σημεία. Πρώτα στο κομμάτι που κόβεται για τις εστίες. Πριν μπουν οι εστίες πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνει κάποια μόνωση για να μην εισχωρήσει μέσα στο πάγκο υγρασία. Το ίδιο όπως και στο νεροχύτη. Το πιο απλό είναι με κάποιο είδος σιλικόνης. Σε επώνυμες κουζίνες βάζουν ένα καλής ποιότητας αυτοκόλλητο αλουμινόχαρτο. Το δεύτερο σημείο είναι κάτω από το φούρνο όπου και εκεί μπορεί να πέφτουν υδρατμοί. Ο ξυλουργός που θα τοποθετήσει την κουζίνα σίγουρα τα ξέρει αυτά και μπορεί (και πρέπει) να βρει μια λύση. Στο αν έχουν μικρότερο φούρνο δεν ξέρω. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Πρακτικά όμως δεν νομίζω να υπάρχει θέμα το αν ο φούρνος είναι είναι 1 ή 2 εκατοστά μικρότερος. Δηλαδή δεν θα χορτάσει οι οικογένεια αν το ταψί είναι 2 εκατοστά μικρότερο? Αυτό που θα ακούσεις πιο πολύ είναι πως γενικός οι καινούργιοι φούρνοι δεν ψήνουν το ίδιο καλά με τους παλιούς. Φυσικά εξαρτάται από το κάθε φούρνο και σίγουρα λειτουργούν λίγο διαφορετικά αλλά προσωπικά νομίζω πως είναι θέμα μέχρι να το συνηθίσεις και να το μάθεις. Κακοσχεδιασμένοι φούρνοι που δεν ψήνουν καλά υπήρχαν και παλιά, θα υπάρξουν και στο μέλλον. Θα συμφωνήσω και εγώ με τον πιο πάνω φίλο. Καλύτερα ανεξάρτητες εστίες και φούρνος άνω πάγκου.
haris_216 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Αααχ, μεγάλη ευκολία αυτός ο φούρνος "άνω πάγκου" (τον έχω πάνω από 10 χρόνια), ασχέτως μάρκας. Το τσεκάρισμα το φαγητού και οι παρεμβάσεις (νερά, αλάτια, πιπέρια, γύρισμα, κλπ) γίνονται ιδιαίτερα εύκολα χωρίς πολλές γυμναστικές (σκύψιμο). Όχι πως δεν κάνεις δουλειά με τον κλασσικό αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι ευκολία.
procostas1 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 το μεγαλύτερο μείον στους φούρνους "άνω πάγκου" σε σαλοκουζίνες είναι ότι δεν υπάρχει απο πάνω απορροφητήρας και οι μυρωδιές των φαγητών δεν φεύγουν απο τον χώρο.... κατα τα άλλα είναι πολύ βολικοί... 1
haris_216 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Αν και η περίπτωσή μου είναι ακριβώς αυτή που περιγράφεις (φούρνος "αποστασιοποιημένος" από τα "μάτια", ενιαίος χώρος με το σαλόνι και χωρίς απορροφητήρα από πάνω) δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι τώρα με μυρωδιές. Τουλάχιστον όχι κάτι παραπάνω από το everyday cooking. Γιατί μη γελιόμαστε. Ο απορροφητήρας δεν διώχνει τελείως τις μυρωδιές ακόμα και όταν μαγειρεύει κάποιος στα "μάτια", έτσι ώστε να μην καταλάβει κάτι αυτός που κάθεται σ' ένα ενιαίο χώρο. 1
procostas1 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Αν και η περίπτωσή μου είναι ακριβώς αυτή που περιγράφεις (φούρνος "αποστασιοποιημένος" από τα "μάτια", ενιαίος χώρος με το σαλόνι και χωρίς απορροφητήρα από πάνω) δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι τώρα με μυρωδιές. Τουλάχιστον όχι κάτι παραπάνω από το everyday cooking. Γιατί μη γελιόμαστε. Ο απορροφητήρας δεν διώχνει τελείως τις μυρωδιές ακόμα και όταν μαγειρεύει κάποιος στα "μάτια", έτσι ώστε να μην καταλάβει κάτι αυτός που κάθεται σ' ένα ενιαίο χώρο. αν είναι καλός ο απορροφητήρας στα σωστά m3 και με σωστή ροή αέρα οι μυρωδιές απο τα μάτια απλά δεν υπάρχουν.... γυρίζω απο την δουλειά (έχω αργήσει κάνα 5λεπτό) έχει τηγανίσει ψάρια η γυναίκα μου και ρωτάω τη φαγητό έχει αν έχει κανα ψάρι στο φούρνο το παίρνω χαμπάρι απο την πόρτα
maik42 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 of topic Αααχ, μεγάλη ευκολία αυτός ο φούρνος "άνω πάγκου" (τον έχω πάνω από 10 χρόνια), ασχέτως μάρκας. Το τσεκάρισμα το φαγητού και οι παρεμβάσεις (νερά, αλάτια, πιπέρια, γύρισμα, κλπ) γίνονται ιδιαίτερα εύκολα χωρίς πολλές γυμναστικές (σκύψιμο). Όχι πως δεν κάνεις δουλειά με τον κλασσικό αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι ευκολία. θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω. οσο η κυρα ελεγχει το φαγητο "τσιμπαμε και 'μεις κανα μεζεδακι" ετσι δεν ειναι παιδια;
xrist0s4 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Εντοιχισμενη κουζινα οπου θες και εαν εχεις χωρο βαλε ματια υγραεριου να ευχαριστηθεις ψησιματα κ οικονομια...
janus5555 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 καλημέρα, ξανανοίγω το θέμα, φτιάχνω τώρα την κουζίνα μου σε επιπλοποιό και μου είπε ότι πρέπει να δώσω την ελεύθερη κουζίνα που έχω και να πάρω εντοιχισμένη για να κάνει σωστό άνοιγμα/ κόψιμο στον πάγκο. Είναι τόσο διαφορετικές οι διαστάσεις ελεύθερης/ εντοιχισμένης; Δε γίνεται να εντοιχίσω ελεύθερη κουζίνα;
dpolal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, janus5555 είπε Είναι τόσο διαφορετικές οι διαστάσεις ελεύθερης/ εντοιχισμένης; Δε γίνεται να εντοιχίσω ελεύθερη κουζίνα; Οι εντοιχιζόμενες κουζίνες αποτελούνται από χωριστά 2 κομμάτια, τον φούρνο και τις εστίες που τοποθετούνται διαφορετικά. Οι ελεύθερες είναι ένα ενιαίο κομμάτι.
janus5555 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, dpolal είπε Οι εντοιχιζόμενες κουζίνες αποτελούνται από χωριστά 2 κομμάτια, τον φούρνο και τις εστίες που τοποθετούνται διαφορετικά. Οι ελεύθερες είναι ένα ενιαίο κομμάτι. Το ξέρω αυτό αλλα τί σημασία έχει; Αν κανονίσουμε το ύψος με αντίστοιχο συρτάρι από κάτω, το μέγεθος της εστίας ίδιο δεν είναι; η τρύπα που θα κάνουμε στον πάγκο δε θα είναι ίδιου μεγέθους;
dpolal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, janus5555 είπε Το ξέρω αυτό αλλα τί σημασία έχει; Αν κανονίσουμε το ύψος με αντίστοιχο συρτάρι από κάτω, το μέγεθος της εστίας ίδιο δεν είναι; η τρύπα που θα κάνουμε στον πάγκο δε θα είναι ίδιου μεγέθους; Οι ενιαίες κουζίνες έχουν δικό τους συρτάρι από κάτω και κάθονται πάνω στο πάτωμα αναγκαστικά λόγο ύψους, δεν μπαίνουν μέσα σε πάγκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα