Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα,αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το PC της υπογραφης. Αρχες αυγουστου εκανα format εβαλα 10αρια (αυθεντικα student version) στον SSD που πηρα και εβαλα και αλλα 8 gb ram για να τα κανω 16. Καπου τελη Αυγουστου μου πεταξει ξανφικα μπλε οθονη και κανει restart μονο του και ανοιγει κανονικα.Λεω τυχαιο θα ηταν τιποτα με τα 10αρια. Περναει ο καιρος και ξαφνικα απο τις 27 περιπου σεπτεμβριου μεχρι την Τριτη εχω σχεδον καθε μερα μπλε οθονες με διαφορα error και ενα error που λεει Recovery: Your pc couldnt turn off properly. Την τριτη λοιπον ενω ειχα κλεισει το PC το πρωι γυρναω απο τη δουλεια να το ανοιξω να δω τι γινεται και ξεκινανε οι μπλε οθονες με αποτελεσμα να μην με αφηνει καν να μπω στην επιφανεια εργασιες.Ετρωγα BSOD εκανε rr μονο του ξανα μπλε οθονη.Μετα ξερω γω αυτο με το Recovery. Λεω κατι πολυ ασχημο συμβαινει τελικα.Ειχα διαβασει και μερικα error codes εν τω μεταξυ που μιλαγαν για memory και λεω κατσε να βγαλω τα 2 απο τα 4 dimm.Με το που τα βγαζω,μπαμ ανοιγει και ολα πενα.Απο τοτε μεχρι σημερα ουτε μια BSOD λεω λες να φταιει η ραμ? Εχω λοιπον στο σπιτι και ενα 2ο PC και βαζω αυτες τις 2 ραμ σε αυτο.Αλλα ανοιγει κανονικα.Το εχω αφησει τωρα ανοικτο λοιπον να δω ποτε και αν θα φαω καμια μπλε οθονη μεσα στο ΣΚ.Αυτο που μου περναει απο το μυαλο ειναι μηπως ηταν software το θεμα και με ενα Update των Windows λυθηκε.Δευτερον μηπως ειναι θεμα της mobo.Οποτε ερχομαι και ρωταω το παλιο PC στο οποιο εχω βαλει τα 2 dimm του εβγαλα τις παλιες ram που ειχε οι οποιες ειναι παρομοιων χαρακτηριστικων απλα δεν ειναι οι vengeance αλλα οι xms3 αλλα 1600αρες και CL9.Να βαλω αυτες στο PC να δω τι παιζει μηπως φταιει η Mobo η καλυτερα οχι μιας κ ειναι διαφορετικες και αν φαω μπλε οθονη μπορει να φταιει αυτο? Ακουω καθε σκεψη και προταση που εχετε να κανετε.Ευχαριστω για τον χρονο σας.Αν θελετε μπορω να σας γραψω και error codes απο τις μπλε οθονες.Ειδικα απο την μερα που δεν ανοιγε νμζ πηρα πολλες φωτο με το κιν.
ilos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Οι μνήμες έχουν όλες ίδια default specs (MHz,timings,voltage)? Αν όχι τις έχεις σετάρει σωστά στο bios στα πιο loose timings? Δοκίμασες το ζεύγος που δουλεύει και στα άλλα 2 dimm slots της mobo για να αποκλείσεις οτί έχεις προβληματικά slots? Αφού όλες οι μνήμες δουλεύουν όπως λες μάλλον ή είναι προβληματικά dimm slots ή οι μνήμες έχουν σφιχτά timings/voltage που δε τα αντέχουν με τα 4 slots γεμάτα (ζορίζεται πιο πολύ ο memory controller έτσι).
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Ναι ολοιδιες ειναι αυτες που ειχα μεσα.Αυτες που εβγαλα απο το ιδιο PC δεν ξερω αν εχουν ιδια V αν εχουν ειναι οκ να τις βαλω?.Το μονο που εκανα στο bios ειναι να ενεργοποιησω το xmp profile για να ειναι οντως 1600αρες οι μνημες αντι για 1333.Ισως να ειναι και αυτο θεμα?Το να τις setαρω στο πιο loose timings τι εννοεις?Γενικα δεν γνωριζω απο bios ουτε εχω ασχοληθει ποτε μου. Για το ζευγος το οποιο λειτουργει τωρα ειναι καπως δυσκολο να το δοκιμασω μιας και το fan του Cpu cooler ειναι πανω απο την ραμ και πρεπει να το λυσω για να βγαλω εκεινη την ραμ.
Zaknafein Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Ακόμα κι αν είναι ίδια η μάρκα-μοντέλο της RAM, μπορεί τα τσιπάκια μνήμης να μην είναι ίδια και να μην λειτουργούν σωστά και τα 4 μαζί, παρότι τυπικά έχουν ίδια συχνότητα-timings. Γενικότερα καλύτερα είναι να αγοράζεις σετάκι των 4, γιατί αυτά είναι ελεγμένα ότι παίζουν σωστά και τα 4 μαζί, ενώ στα 2+2 μπορεί να έχεις προβλήματα όπως αυτά που αναφέρεις. Σαν πείραμα, δοκίμασες και τις 4, αλλά χωρίς XMP;
IoaZ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Ανέβασε και ένα ling με τις μνήμες που έχεις . (Πάνω συνήθως γράφουν κάποιον κωδικό , timings και τάση ) 1
ilos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Ανέβασε και ένα ling με τις μνήμες που έχεις . (Πάνω συνήθως γράφουν κάποιον κωδικό , timings και τάση ) Το αυτό.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Μολις επιστρεψω σπιτι σε κανα 2ωρακι θα σας τα πω! Σαν πείραμα, δοκίμασες και τις 4, αλλά χωρίς XMP; Oχι θα το τσεκαρω ομως μολις γυρισω ετσι και αλλιως 300mhz δεν νμζ οτι παιζουν κανεναν ρολο
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Λοιπον οι ραμ ειναι ακριβως οι ιδιες και συγκεκριμενα οι CMZ8GX3M2A1600C9B 1,5V 9-9-9-24 τα timings ειναι 2dimm των 4gb που λενε Version 8.22 και τα αλλα 2 που λενε version 8.23 δεν νμζ ομως οτι ειναι θεμα αυτο. Τα εβαλα τωρα παλι μεσα για να απενεργοποιησω το XMP profile και οταν το bootara εκανε 3 restart δηλαδη ξεκιναγαν τα fanακια-φωτακια επερνε σημα η οθονη και πριν καλα καλα μου δειξει ενα logo εκανε restart.Το κλεισα μονος μου λοιπον και σκεφτηκα οτι καποια μ***** εκανα οταν εβαζα τις ραμ. Τις εβγαλα και τις ξαναεβαλα λοιπον και bootαρε κανονικα.Μου βγαζει ομως μηνυμα για Overclock failed και να πατησω f1 για BIOS.Εν τω μεταξυ εγω δεν εχω κανει OC ουτε στην καρτα γραφικων.Υποθετω εννοει το xmp.Το απενεργοποιησα λοιπον εκανα Save και bootαρε κανονικα.Απο εδω σας γραφω τωρα. Θα το δω σημερα-αυριο πως παει βεβαια.Θα παιξω και κανα restart σε καμια ωρα.Ακουω ωστοσο συμβουλες και αλλες ιδεες.Οντως παιζει το xmp profile να εκανε κατι τετοιο? edit:Τωρα διαβαζω στο OC.net οτι με τις ιδιες ραμ με τις δικες μου το εκανε και αυτουνου BSOD λογω XMP και του λεγανε οι αλλοι οτι ν μην το χρησιμοποιει και να τα φτιαχνει μονος του.Η αληθεια ειναι οτι πριν το format δεν το ειχα ποτε και εγω.Μετα λεω γτ οχι?
Zaknafein Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Νομίζω τα 1600 με timings 9-9-9-24 είναι εκτός JEDEC οπότε θεωρείται overclock, λογικό το μνμ. Αν θες ανέβασε από CPU-Z, την καρτέλα SPD για 2 διαφορετικά dimm, λογικά slot1-3 είναι το 1 ζευγάρι και 2-4 το άλλο, οπότε ανέβασε από 1 και 2. Πχ:
Damachi Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Τα timings πρεπει να ναι . Με 9-9-9-24 θα φας τις BSOD της αρκουδας- εχω παθει τα ιδια με τις μαυρες https://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600MHz-CMZ8GX3M2A1600C9.html?from=recommendations#reviews To profil XMP- 1600 με 1,65 V !! maxaρισμενο πρεπει να δουλευε μεχρι που τα φτησε - σε 1,5 V βαλτεις 11-11-11-28 .Αμα δε ειναι σταθερες και εκει ριξτεις στα 1333 - η πετα τις μονο ταλαιπωρια θα σου βγαζουν
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Απο οταν εβγαλα το xmp Παντως ολα παιζουν μια χαρα...χωρις μπλε οθονες και errors... 1
Damachi Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Ε ειδες ; δε σηκωνει το ετοιμο προφιλ 9-9-9-24 -αυτο που γραφει πανω στις μνημες κιόλας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα