Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω ένα tp-link w8970 το οποίο θέλω να κάνω access point στον κάτω όροφο. Για modem/router έχω της εταιρίας το tg788vn v2(το οποίο είναι στον επάνω όροφο).

Αφού έκανα της απαραίτητες αλλαγές στο tplink(έκλεισα το dhcp, άλλαξα και έβαλα ip έξω από το dhcp pool του 788vn) το 8970 έχει internet μόνο από τις θύρες ethernet του.

Το wifi του δουλεύει μόνο μερικές φορές (να πω ότι τα wifi είναι με διαφορετικά ονόματα και 5 κανάλια διαφορά μεταξύ τους).

Έτσι έκατσα να ψάξω ποιες φορές δουλεύει και ποιες όχι.

Από τις δοκιμές που έκανα εάν βάλω συσκευή που δεν έχει ξαναμπεί στο δίκτυο(σε κανένα από τα 2 wifi) στο wifi του 8970 τότε το wifi δουλεύει.

Όταν η ίδια συσκευή βγει το 8970 και μπει για πρώτη φορά στο 788vn πάλι δουλεύει, αλλά όταν βγει από το 788vn και πάει να ξαναμπεί στο 8970 τότε κολλάει στο "λήψη διεύθυνσης IP"(κινητό android) και δεν μπαίνει ποτέ.

Τώρα, εάν πατήσω στο κινητό πάνω στο wifi του 8970 αλλάξω το "ρυθμίσεις ΙΡ" από "Dhcp" σε "Στατική" και βάλω μια οποιαδήποτε ip που βρίσκεται μέσα στο dhcp pool, τότε το κινητό θα συνδεθεί στο wifi, αλλά δεν θα έχει internet.

Απ' ότι καταλαβαίνω κάτι πάει λάθος με τις ip των συσκευών που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο δίκτυο και όλο αυτό γίνεται για να μην τις ξανά καταχωρήσει.

Την βοήθεια σας;

Ευχαριστώ.

Υ.γ Χθες έκανα factory reset και στα δυο και το μόνο που άλλαξα στο 788vn που είναι modem/router  είναι να επιλέξω μία επιλογή που λέει "Always give same address to DHCP clients" μήπως έφτιαχνε, αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Υ.γ2 Στο tp-link το mode να το αφήσω "DSL Modem Router Mode" ή πρέπει να το αλλάξω; Δεν έχει επιλογή για access point.Το wireless router mode απ ότι διάβασα στο Manual Κάνει κάτι διαφορετικό.

Υ.γ3 Και τα δυο έχουν το τελευταίο firmware.

Υ.γ4 Link.png Site: Εδώ είναι ένα παλιό thread που είχα ξαναρωτήσει για τις ίδιες συσκευές.

post-253961-0-42580300-1507891905_thumb.png

post-253961-0-17994300-1507891955_thumb.png

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω ένα tp-link w8970 το οποίο θέλω να κάνω access point στον κάτω όροφο. Για modem/router έχω της εταιρίας το tg788vn v2(το οποίο είναι στον επάνω όροφο).

Αφού έκανα της απαραίτητες αλλαγές στο tplink(έκλεισα το dhcp, άλλαξα και έβαλα ip έξω από το dhcp pool του 788vn) το 8970 έχει internet μόνο από τις θύρες ethernet του.

Το wifi του δουλεύει μόνο μερικές φορές (να πω ότι τα wifi είναι με διαφορετικά ονόματα και 5 κανάλια διαφορά μεταξύ τους).

Έτσι έκατσα να ψάξω ποιες φορές δουλεύει και ποιες όχι.

Από τις δοκιμές που έκανα εάν βάλω συσκευή που δεν έχει ξαναμπεί στο δίκτυο(σε κανένα από τα 2 wifi) στο wifi του 8970 τότε το wifi δουλεύει.

Όταν η ίδια συσκευή βγει το 8970 και μπει για πρώτη φορά στο 788vn πάλι δουλεύει, αλλά όταν βγει από το 788vn και πάει να ξαναμπεί στο 8970 τότε κολλάει στο "λήψη διεύθυνσης IP"(κινητό android) και δεν μπαίνει ποτέ.

Τώρα, εάν πατήσω στο κινητό πάνω στο wifi του 8970 αλλάξω το "ρυθμίσεις ΙΡ" από "Dhcp" σε "Στατική" και βάλω μια οποιαδήποτε ip που βρίσκεται μέσα στο dhcp pool, τότε το κινητό θα συνδεθεί στο wifi, αλλά δεν θα έχει internet.

Απ' ότι καταλαβαίνω κάτι πάει λάθος με τις ip των συσκευών που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο δίκτυο και όλο αυτό γίνεται για να μην τις ξανά καταχωρήσει.

Την βοήθεια σας;

Ευχαριστώ.

Υ.γ Χθες έκανα factory reset και στα δυο και το μόνο που άλλαξα στο 788vn που είναι modem/router  είναι να επιλέξω μία επιλογή που λέει "Always give same address to DHCP clients" μήπως έφτιαχνε, αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Υ.γ2 Στο tp-link το mode να το αφήσω "DSL Modem Router Mode" ή πρέπει να το αλλάξω; Δεν έχει επιλογή για access point.Το wireless router mode απ ότι διάβασα στο Manual Κάνει κάτι διαφορετικό.

Υ.γ3 Και τα δυο έχουν το τελευταίο firmware.

Υ.γ4 Link.png Site: Εδώ είναι ένα παλιό thread που είχα ξαναρωτήσει για τις ίδιες συσκευές.

Εγώ πάντως πήρα αυτό το access point (κάνει και για εξωτερικό χώρο) που κάνει και φοβερή ενίσχυση !!

Έτσι έλυσα το πρόβλημα... με φούλ σήμα, σε 5όροφη οικοδομή, ... και πιάνουν παντού

(μόνο όσοι έχουν τον κωδικό πρόσβασης) !!!

Υ.Γ. Συνδέονται οι Smart TV, τα κινητά μας και τα λάπτοπ...  :-D  :-D

κοίτα στο skrutz.... υπάρχει και στα 300mbs ταχύτητα

post-451466-0-71980800-1507896930_thumb.jpg

Δημοσ.

Πες μας τι ip έχεις βάλει στα ρουτερ σου(στο κεντρικό και tp-link); γύρισε το tp-link σε wireless router mode και δώσε του ίντερνετ όχι στην wan πόρτα.

Δημοσ.

Λοιπον το 788vn εχει .1.1 και .1.254 απο μονο του και το tp-link το εβαλα .1.3. Το dhcp pool το εβαλα απο το 1.100 μεχρι 1.253.

Το γυρισα σε wireless router αλλα δεν αλλαξε κατι.

Δημοσ.

Έχω ξανακάνει αυτά που λέει ο συγκεκριμένος οδηγός χωρίς αποτέλεσμα.Το ξανάκανα και τώρα μήπως μου είχε ξεφύγει κάτι, αλλά πάλι το ίδιο γίνεται.Ίσως να μην παίζουν μεταξύ του δύο router ,ποιος ξέρει.

Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου.

Δημοσ.

μάλλον κάτι με 788 γίνεται , μήπως το έχεις στην 4 θυρα που είναι STB ;; δεν μπορω να σκεφτώ κάτι άλλο δεν ξέρω και τι ρυθμίσεις ΄έχει το technicolor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...