lambros Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα σας θέλω να ξεκινήσω να παίζω με Arduino και ρωτάω αν αξίζει να πάρω το παρακάτω Κιτ μια που έχει μέσα τα παντα(breadboard cables ktl) https://banggood.app.link/fHZnjUezbH Σε άλλο φόρουμ μου είπανε να Απο οπου και να το παρεις προσεξε το τσιπ να ειναι 328p Αυτο το ρ ειναι πολυ συμαντικο. Απλά έχουν αργήσει να μου απαντήσουν για το Κιτ αυτό αν αξίζει. Ευχαριστώ
newnick Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δεν ξέρω για το arduino το ίδιο αλλά για το set πρόσεξε το εξής: Για να δουλέψει ο κάθε αισθητήρας θα πρέπει να προσθέτεις την αντίστοιχη βιβλιοθήκη. Το να βρεις αυτές και πως δουλεύουν είναι λίγο μπέρδεμα. Οπότε προτείνω: 1) Πάρε ένα arduino μαζί με τα απλά εξαρτήματα πχ led καλωδια, αντιστάσεις, breadboard 2) Αγόραζε έναν-ενα τους αισθητήρες ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ (πχ adafruit) προκειμένου να έχεις υποστήριξη για την λειτουργία τους...
lambros Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Αυτό σκέφτομαι και εγώ, απλά σκέφτομαι ότι με 20 ευρώ δεν αγοράζω Arduino ,breadboard, καλώδια,led, led display, LCD, διακοπτακια κτλ, Μετά σωστά λες αγοράζω επώνυμους αισθητήρες.απο ποιο σιτε;
coffeex Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δεν χρειάζεται να πάρεις επώνυμους, εγώ από κίνα αγοράζω και παίζουν όλα άψογα πχ δεν χρειάζεται να πάρεις έναν αισθητήρα από adafruit για να παίξει με τις αντίστοιχες βιβλιοθήκες.
lambros Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Τελικά να αγοράσω το Κιτ από banggood?
coffeex Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Αν θες κοίτα και αυτό το οποίο σου έχει και cd με παραδείγματα, βιβλιοθήκες και pdf για να ξεκινήσεις. Γενικά όποιο κιτ και να πάρεις πρόσεχε να έχει μέσα το uno r3.
lambros Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστώ, βάση φωτό δείχνει ότι έχει Uno r3, Τι είναι αυτό το r3?
coffeex Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστώ, βάση φωτό δείχνει ότι έχει Uno r3, Τι είναι αυτό το r3? To revision. Αν δεις εδώ υπάρχουν κάποιες σχεδιαστικές διαφορές.
lambros Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστώ τελικά το πήρα από αμαζον. Θα παραγγείλω και μερικούς έξτρα αισθητήρες για να φτιάξω για αρχη https://m.youtube.com/watch?v=nUHizmtyt74
lambros Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστω πολυ, Το παρελαβα το δεμα , πολυ καλη ποιοτητα και συσκευασια. Εφτιαξα το πρωτο να το δοκιμασω με το blink led. Μεχρι να μου ερ8ουν ενα relay shield και ενα soil moisture sensor υπαρχει καποιος emulator να πειραματιστω?? Δοκιμασα αυτον αλλα δεν εχει sensora www.tinkercad.com Θελω να φτιαξω στο οτι μολις αναγνωρισει υγρασια να οπλισει το ρελαυ για 2λεπτα . Να κανει ελεγχο στον αισθητηρα αλα 1λεπτο. https://www.youtube.com/watch?v=pCxeZkLhqSE&t=51s Εχω βρει στο νετ το παραπανω σχεδιο απλως θελω να κανει το αναποδο Οταν βραχει ο αισθητηρας να οπλιση το ρελε να αντλησει νερο για 2 λεπτα και μετα να το ξεοπλισει και να κανει ελεγχο στον αισθητηρα κα8ε λεπτο sketch #define WATERPIN 2 #define READSOILPIN A0 // higher number is more dry #define MAXDRYNESS 700 #define WATERDELAY 750 #define WATERPOSTDELAY 5000 void setup() { Serial.begin(9600); pinMode(READSOILPIN, INPUT); pinMode(WATERPIN, OUTPUT); } void loop() { int SensorValue = analogRead(READSOILPIN); //take a sample Serial.print(SensorValue); Serial.print(" - "); if(SensorValue >= MAXDRYNESS) { // if the soil is too dry start watering for 3/4 a second then // wait for 5 seconds before monitoring again Serial.println("Soil dry start watering"); digitalWrite(WATERPIN, HIGH); delay(WATERDELAY); digitalWrite(WATERPIN, LOW); delay(WATERPOSTDELAY); }
nkarama Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Ο αισθητήρας υγρασίας είναι απλά μια μεταβλητή αντίσταση. Η τιμή της μεταβάλεται απο την υγρασία. Με αυτό το σκεπτικό μπορείς να την εξομοιώσεις με ένα ποτενσιόμετρο. Δοκίμασε να συνδέσεις ένα ποτενσιόμετρο σε μια αναλογική είσοδο (το sketch παραπάνω χρησιμοποιεί την Α0). Το LED μπορείς να το εξομειώσεις με ένα LED. Και δεν χρειάζεσαι καν να αγοράσεις ένα, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ενσωματωμένο στο arduino (και συνδεδεμένο στο digital Pin 13).
george1703 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 καλησπέρα, sorry που μπαίνω στο θέμα αλλα για να μην ανοιγω αλλο είπα να τα γράψω εδώ: θελω να πάρω ενα arduino kit αλλα επειδή είμαι αρχάριος με το θέμα λεω να παρω αυτό https://www.ebay.com/p/Project-1602-LCD-Starter-Kit-for-Arduino-UNO-R3-Mega-2560-Servo-PDF/1460641813?iid=231746089344 αξίζει? θα μπορώ να κάνω project και μετα αν δω οτι προχωράει καλά θα πάρω ένα καλύτερο
lambros Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 δεν σου κανει , δεν εχει arduino μεσα το πακετο, εχει τα υλικα για να δουλεψεις lcd( to lcd δηλαδη) καλωδια και σερβο μοτερ.
sdouze Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Καλησπερα.Επειδη το θεμα ειναι για arduino ειπα να μην κανω νεο.Ψαχνω καλωδιο(με το μετρο οχι ετοιμα κομμενα) για το breadboard ,για διατρητεσ πλακετες.Διαβασα οτι το ιδανικο ειναι 22 awg solid core εψαξα αλλα δεν βρηκα στην περιοχη μου(Πειραις) μονοκλωνο τοσο μικρο μονο utp αλλα ειναι πολυ λεπτα και σπανε ευκολα.Εσεις τι καλωδια χρησιμοποιειται και απο που τα προμηθευεστε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα