Προς το περιεχόμενο

Δακτυλιος στην Αθηνα

Racerr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

VW Polo  καινούριο αγορασμένο πριν 3 βδομαδες, στην αδεια αναφέρει 121 γραμμάρια, στο gov που μπήκα από περιέργεια αναφέρει 104 γραμμάρια και βγάζει πιστοποιητικό κανονικά. Τι φάση ; 😂

Προφανώς το ένα νούμερο είναι βάση NEDC και το άλλο βάση WLTP.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 440
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 20/10/2021 στις 7:19 ΜΜ, Joshua21 είπε

Δεν το έγραψε σωστά για αυτό μπερδεύεσαι.

Στα νέα αμάξια (πρώτη κυκλοφορία 01/01/2021) θα λαμβάνονται υπόψιν οι εκπομπές CO2 με βάση το πρότυπο WLPT που είναι πολύ αυστηρό, ενώ για τα παλιότερα θα πηγαίνουν με βάση το το NEDC, για αυτό σκέφτονται ειδικά για τα καινούργια να βάλουν όριο 150 γρ.

Η ουσία είναι ότι το παραπάνω είναι απλώς μια σκέψη, ένα πιθανό σενάριο, τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

Και πια η διαφορα ενος του 12/2019 euro 6 απο ενα euro 6 του 1/1/2021?? αφου το 6 το πηρε παλι με wltp Και οχι με nedc!

1 λεπτό πριν, NTC Labs είπε

Και πια η διαφορα ενος του 12/2019 euro 6 απο ενα euro 6 του 1/1/2021?? αφου το 6 το πηρε παλι με wltp Και οχι με nedc!

Μάλλον ήθελες να γράψεις "12/2020 euro 6" και όχι "12/2019 euro 6".

Η διαφορά είναι ότι σε αυτό που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2020 η άδεια αναγράφει γραμμάρια CO2 βάση NEDC, ενώ αυτό που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2021 γράφει βάση WLTP.

Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Μάλλον ήθελες να γράψεις "12/2020 euro 6" και όχι "12/2019 euro 6".

Η διαφορά είναι ότι σε αυτό που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2020 η άδεια αναγράφει γραμμάρια CO2 βάση NEDC, ενώ αυτό που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2021 γράφει βάση WLTP.

Οχι καλα εγραψα 12/19. Euro 6 d temp. 118 κατα nedc

Εμένα πάντως δεν μου βγάζει πιστοποιητικό. Έχω Citroen C4 Cactus, η άδεια κυκλοφορίας γράφει 119 g/km CO2 και από ότι γνωρίζω είναι EURO 6...

6 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Οχι καλα εγραψα 12/19. Euro 6 d temp. 118 κατα nedc

Ok. Και 12/20 να έγραφες πάντως δεν θα είχε καμία διαφορά, και πάλι τα 118 που είναι κατά nedc θα έγραφε, μόνο αν ήταν 01/21 και μετά θα έγραφε κατά WLPT.

4 λεπτά πριν, razkal είπε

το mild hybrid το θεωρει υβριδικο τελικα...

image.png.a94060b6dcfcd8fd7a688d6059c49318.png

Μα είναι υβριδικό...:)

7 λεπτά πριν, dreamercon είπε

Εμένα πάντως δεν μου βγάζει πιστοποιητικό. Έχω Citroen C4 Cactus, η άδεια κυκλοφορίας γράφει 119 g/km CO2 και από ότι γνωρίζω είναι EURO 6...

Το τι γνωρίζεις εσύ είναι αδιάφορο, σημασία έχει μόνο τι γράφει η άδεια στα πεδία (V9) και (B).

6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το τι γνωρίζεις εσύ είναι αδιάφορο, σημασία έχει μόνο τι γράφει η άδεια στα πεδία (V9) και (B).

Η άδεια γράφει στο Β 31/12/2018, στο V9 2017/1847W και στο V7 119. Μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν μου βγάζει το πιστοποιητικό;

2 λεπτά πριν, dreamercon είπε

Η άδεια γράφει στο Β 31/12/2018, στο V9 2017/1847W και στο V7 119. Μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν μου βγάζει το πιστοποιητικό;

Είσαι σίγουρος ότι στο V9 σου βγάζει ακριβώς αυτό? Με μια γρήγορη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι.

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Είσαι σίγουρος ότι στο V9 σου βγάζει ακριβώς αυτό? Με μια γρήγορη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι.

Κοιτώντας πιο προσεκτικά, μάλλον λέει στο V9 2017/1347W

3 λεπτά πριν, dreamercon είπε

Κοιτώντας πιο προσεκτικά, μάλλον λέει στο V9 2017/1347W

Κάτι πιο σίγουρο? :)

Το 2017/1347 πάντως σε euro 6 παραπέμπει, αλλά το W δε δένει.

Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Κάτι πιο σίγουρο? :)

Το 2017/1347 πάντως σε euro 6 παραπέμπει, αλλά το W δε δένει.

Ευχαριστώ για την βοήθεια. επισυνάπτω screen shot του V9... αυτό που είπα γράφει.

Screen Shot 2021-10-22 at 20.49.38.png

12 λεπτά πριν, dreamercon είπε

Ευχαριστώ για την βοήθεια. επισυνάπτω screen shot του V9... αυτό που είπα γράφει.

Screen Shot 2021-10-22 at 20.49.38.png

Το βρήκα, euro 6b είναι τελικά.

Αν όντως γράφει 119 γρ στο V7 τότε θα έπρεπε να στο βγάζει, δεν ξέρω τι γίνεται.

Γεια σας παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς, τι γίνεται αν μένεις κέντρο αλλά το αμάξι σου είναι στο όνομα γονιού που δεν μένει εκεί; Αρκεί να μένει ο οδηγός κέντρο ή αν δεν μένει ο ιδιοκτήτης εκει είσαι παγιδευμένος; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, ThisFish είπε

Γεια σας παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς, τι γίνεται αν μένεις κέντρο αλλά το αμάξι σου είναι στο όνομα γονιού που δεν μένει εκεί; Αρκεί να μένει ο οδηγός κέντρο ή αν δεν μένει ο ιδιοκτήτης εκει είσαι παγιδευμένος; 

Νομίζω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Θα τικάρεις το κουτάκι Ο οδηγός του οχήματος είναι διαφορετικός από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας (αιτών) και θα γράψεις και τα δικά σου στοιχεία

@ThisFish σε κάνω tag, για να το δεις γιατί ξέχασα να το γράψω. Όταν λέμε μένεις κέντρο εννοείς μέσα στα όρια του μικρού δακτυλίου? γιατί μόνο όσοι μένουν εκεί δικαιούνται το "ελευθέρας"

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...