vaggelisk14 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Γεια σας, εχω canon 60d και χρειάζομαι έναν fish-eye φακό για φωτογράφιση σε clubs. Ειδα οτι ένας fish-eye κοστίζει τουλάχιστον 300 ευρώ και ειναι αρκετά σκοτεινός για βράδυ...Στη φάση που βρίσκομαι ειναι πολλά για επένδυση. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το κατα πόσο μπορώ να πάρω τον canon 24mm 2.8 stm και ένα wide converter (πχ http://www.ebay.com/itm/49mm-0-45X-Weitwinkel-Objektiv-Wide-Angle-Lens-Fur-Sony-A-NEX-3-NEX-5-NEX-NEX-C3-/131947174236?hash=item1eb8aa195c:g:2J4AAOSwCGVX45cd) και να κάνω την δουλειά μου. Ξέρω οτι θα υπάρχει αλλοιώση, αλλά μου φαίνεται καλή και φθηνή λύση. Τι λέτε; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν ξερω την απαντηση αλλα σιγουρα καθε γυαλι που προσθετεις στον φακό, σου αφαιρει φως απο τον αισθητηρα σου. Οποτε δεν ξερω τελικα το f/2.8 ποσο θα ειναι στην πραξη με τον converter πανω. Μαλλον θα χασεις 1 τουλαχιστον f-stop (ισως και παραπανω αναλογα με την ποιοτητα του converter). Οποτε μηπως τελικα καταληγεις στα ιδια; Ψαξτο λιγο εαν σου κανει οντως δουλεια. Σιγουρα μπορεις να το δοκιμασεις. Κοστιζει ελαχιστα Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2017 από SeNNinhA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Σαν κοστος μπορείς να δοκιμάσεις αλλά σε χρήση δεν θα σε καλύψει. Θα έχεις τρελές αλλοιώσεις στα άκρα και η παραμόρφωση δε νομίζω να σε καλύψει. Γνώμη μου πάρτον να τον δοκιμάσεις μιας και το κόστος είναι πολύ χαμηλό αλλά μην περιμένεις θαύματα. Εδώ ακόμα και με τον 8αρη τον Samyang είχα θέματα στην ff μου οποτε φαντάζομαι σε αυτη την λύση τα πράγματα θα είναι πολύ πολύ χειρότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelisk14 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Κατάλαβα, το θέμα είναι ότι δεν έχω καν τον 24mm ακομα Και δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 140€ για τον 24αρη ή να πάω κατευθείαν σε fish-eye. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 γιατι δεν κοιτας κατι σε 11-20?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelisk14 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Υπάρχει κάποιος σε καλή τιμή για canon; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Sorry δεν το διαβασα οτι δεν εχεις τον 24αρη η καποιον ευρυγωνιο, γενικα αν θες να δουλεψεις σε μαγαζια νυχτα τα περισσοτερα ζητανε τον fisheye. Καλοι οι ευρυγωνιοι αλλα κανενας δεν πιανει τον fisheye στην αποτυπωση των μαγαζιων, οποτε γνωμη μου ειναι να μαζεψεις και αλλα χρηματα και να πας στον 8αρη samyang. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelisk14 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Sorry δεν το διαβασα οτι δεν εχεις τον 24αρη η καποιον ευρυγωνιο, γενικα αν θες να δουλεψεις σε μαγαζια νυχτα τα περισσοτερα ζητανε τον fisheye. Καλοι οι ευρυγωνιοι αλλα κανενας δεν πιανει τον fisheye στην αποτυπωση των μαγαζιων, οποτε γνωμη μου ειναι να μαζεψεις και αλλα χρηματα και να πας στον 8αρη samyang. Καταλαβα...ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 τον 8αρη για φωτογραφιση ατομων σε κλαμπ;;;;;;εχασα επισοδεια;;;;;;απο ποτε κανει ο φυσαει για πορτραιτα;;;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) τον 8αρη για φωτογραφιση ατομων σε κλαμπ;;;;;;εχασα επισοδεια;;;;;;απο ποτε κανει ο φυσαει για πορτραιτα;;;;;; Δεν ειπαμε για ατομα αλλα για χωρο, ο fisheye αν τον χρησιμοποιησεις σωστα κανει το μαγαζι να φαινεται τεραστιο και γεματο... με κοσμο μπορεις να παιξεις σε αυτο το στυλ (αυτη ειναι απο 12αρη σε full frame). Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2017 από snik 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 δεν ειναι για βασικος φακος, αλλα θα τον βαλεις για λιγο, ειδικα οταν ειναι τιγκα το μαγαζι, για να βγαλεις μερικες με εφφε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelisk14 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δεν ειπαμε για ατομα αλλα για χωρο, ο fisheye αν τον χρησιμοποιησεις σωστα κανει το μαγαζι να φαινεται τεραστιο και γεματο... με κοσμο μπορεις να παιξεις σε αυτο το στυλ (αυτη ειναι απο 12αρη σε full frame). Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τον θέλω! Στην crop frame για να έχω τέτοιο παρόμοιο αποτέλεσμα πόσα mm πρέπει να είναι ο φακός; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τον θέλω! Στην crop frame για να έχω τέτοιο παρόμοιο αποτέλεσμα πόσα mm πρέπει να είναι ο φακός; Η αντιστοιχία σε crop είναι στα 8mm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelisk14 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Η αντιστοιχία σε crop είναι στα 8mm. https://www.bhphotovideo.com/c/product/635178-REG/Bower_SLY358C_SLY_835C_8mm_f_3_5.html Βρήκα αυτόν εδώ, είναι αρκετά οικονομικός. Έχει κανένας εμπειρεία από κάτι τέτοιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Κακος δεν ειναι, απλα ειναι manual. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα