Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία από δεικτη κατανάλωσης του νέου κινητήρα του skoda rapid (1000cc 95hp TSI).

Ισχύουν οι δείκτες του κατασκευαστή;

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Αλανθαστος τροπος μετρησης καταναλωσης ειναι μονο ενας ...

Γεμιζεις σε ενα βενζιναδικο , κανεις 200-300 χλμ και ξαναγεμιζεις στο ιδιο πρατηριο .

Λιτρα που μεμισε  Χ 100 : διανυθεντα χλμ ειναι η μεση καταναλωση .

Ετσι τσεκαρεις και αν λενε αληθεια οι δεικτες.

Δημοσ.

Δε το ξέρω το αυτοκίνητο, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι μεγάλο ποσοστό δε ξέρει να οδηγάει. Γι αυτό οι καταναλώσεις που θα ακούσεις θα είναι αυξημένες.

Ο τρόπος οδήγησης παίζει σημαντικό ρόλο.

Έχει τύχει να διαφωνήσω με άτομα που οδηγάμε το ίδιο αμάξι για την κατανάλωση.

Αν ο άλλος πλησιάζει από μακριά το φανάρι, γίνεται κόκκινο και πατάει γκάζι για να με περάσει και να βρεθεί μπροστά μου και μετά φρενάρει απότομα, τι περιμένεις;

Γενικά πάντως υπολόγιζε λίγο παραπάνω από ότι γράφουν.

• Like 1
Δημοσ.

Το ποδι του καθενος ειναι διαφορετικο.Αλλιως θα κινηθω εγω ανεβαινοντας στην λιμνη Πλαστηρα, αλλιως συνταξιουχος δασκαλος με το ιδιο αυτοκινητο.Σε Εθνικη με ταχυτητες κατω απο 130-140 για μεγαλες αποστασεις κοβω φλεβες.Φιλος πηγε Καρδιτσα-Καβαλα με 100 χιλιομετρα για οικονομια.Θα ειχα κανει χαρακιρι και βελονισμο μαζι.

Δημοσ.

Το ποδι του καθενος ειναι διαφορετικο.Αλλιως θα κινηθω εγω ανεβαινοντας στην λιμνη Πλαστηρα, αλλιως συνταξιουχος δασκαλος με το ιδιο αυτοκινητο.Σε Εθνικη με ταχυτητες κατω απο 130-140 για μεγαλες αποστασεις κοβω φλεβες.Φιλος πηγε Καρδιτσα-Καβαλα με 100 χιλιομετρα για οικονομια.Θα ειχα κανει χαρακιρι και βελονισμο μαζι.

Ισχύει ακόμα αυτό με τους δασκάλους ότι πάνε αργά και προσέχουν πολύ τα αυτοκίνητα; :D

Πώς έχουν βγει αυτά ρε παιδιά;;

Δημοσ.

Τωρα που το ειδα.. λεει εντος 5.3λ!

Παμε στην πραγματικοτητα.. με βαρος 1200κιλα και λαστιχο 215 αν σου καιει 8λ ειναι πολυ καλα..

Οταν εχεις βαρια καροτσα για μεσα στην πολη θελεις κοντο σασμαν σε συνδιασμο με σωστες αλλαγες..

Η Group VAG δεν αγαπαει τις κοντες σχεσεις.. εκτος αν αλλαξαν φιλοσοφια..!

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα που το ειδα.. λεει εντος 5.3λ!

Παμε στην πραγματικοτητα.. με βαρος 1200κιλα και λαστιχο 215 αν σου καιει 8λ ειναι πολυ καλα..

Οταν εχεις βαρια καροτσα για μεσα στην πολη θελεις κοντο σασμαν σε συνδιασμο με σωστες αλλαγες..

Η Group VAG δεν αγαπαει τις κοντες σχεσεις.. εκτος αν αλλαξαν φιλοσοφια..!

Μόνο 8; χαλαρά το ibiza που είσαι είχα έκαιγε 8-12... Φαντάσου τωρα αυτό το θηρίο. Εδώ ρε συ ο κορολας μέσα στην πόλη με κίνηση πιάνει τα 8.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Πάντως πραγματικοί χρήστες της Γερμανίας, για το 1.2 TSI με τα 90 άλογα, βγάζουν μέσο όρο γύρω στο 6.5

Συνεπώς το 1000ρι με 5 άλογα περισσότερα θα είναι στα ίδια ή ελάχιστα πιο οικονομικό. Συνυπολογίζοντας ότι η πλειονότητα που χρησιμοποιεί την εν λόγω υπηρεσία νοιάζεται για την κατανάλωση, εγώ θα το περίμενα λίγο κάτω από τα 7 πραγματικά lt/100km σε μεικτές συνθήκες. :-)

• Like 1
Δημοσ.

Ο 1.2 tsi σε καροτσα 1060κιλα με σωστη οδηγηση κατω απο 7.7λ δυσκολο να δεις..

Μιλαω τη δειχνει το trip γιατι κανονικα δεν το εχω μετρησει..

Παντα μιλαω για εντος(Αθηνα)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εγώ πάλι μίλησα για κανονικά δεδομένα χρηστών και όχι για trip και για μέσο όρο σε μικτή διαδρομή.

Αμιγώς πόλη εννοείται είναι παραπάνω.

Δημοσ.

τι εχει πιασει τον κοσμο με την καταναλωση.εαν θα καψει 1 λιτρο παραπανω σιγα το πραγμα.σου αρεσει ενα αυτοκινητο παρτο .τι ασχοληστε με το τι θα καψει.

Δημοσ.

Γιατι να μην ξερεις την πραγματικη καταναλωση??? Απο τη στιγμη που καλοπληρωνεις.. ενα αυτοκινητο για την αποκτηση

του πρεπει να ξερεις εγκυρα πραγματα..

Μια αλλη απαντηση ειναι γιατι λεφτα πλεον δεν περισσευουν..

Δημοσ.

μπες σε κάποιο forum της skoda και θα δεις σχόλια για τις καταναλώσεις. πάντως υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις από αυτά που δηλώνουν οι κατασκευαστές με ποσοστά που φτάνουν έως και το 30%. να περιμένεις διαφορά τουλάχιστον 20% στις καταναλώσεις με βάσει ότι δίνουν οι εταιρείες. 

παράδειγμα

https://www.theguardian.com/environment/2016/sep/01/fuel-economy-just-two-cars-deliver-advertised-mileage-tests-show

μιλάμε για πραγματικά μεγάλες διαφορές καθώς όλα τα τεστ δεν γίνονται σε πραγματικές συνθήκες. και κανένας καταναλωτής δεν τρελαίνεται αν υπάρχει μια κάποια απόκλιση. αλλά να σου διαφημίζει πως ένα αυτοκίνητο καίει 5,5 / 100 και στην πραγματικότητα να καίει 8, υπάρχει διαφορά. φυσικά ο κάθε οδηγός οδηγά διαφορετικά και πιέζει το αυτοκίνητο αλλά όμως κανένας δεν πρόκειται να πετύχει τις καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές. 

για περισσότερα δεδομένα υπάρχει το fuelly.com που χρήστες βάζουν πραγματικές καταναλώσεις και δημιουργείται μια βάση δεδομένων. αλλά για να είσαι καλυμμένος εάν μια εταιρεία ανακοινώνει μέση κατανάλωση στα 6, να περιμένεις πως καίει 8.

και αυτό φαίνεται και από τους ρύπους του κάθε αυτοκινήτου

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...