PC_MAGAS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Από ότι παρατήρησα στο site της Cosmodata πουλά παλαιούς η και ελαφρώς μεταχειρισμένους (όχι και απολιθώματα) Η/Υ και περιφεριακά σαν refurbised έτασι έχω την απορία εάν θα μπορούσα να πουλήσω κάποια παλαιά αλλά λειτουργικά εξαρτήματα, Η/Υ και περιφεριακά (οθόνες κλπ κλπ) σαν refurbished. To εχετε κάνει η γνωρίζετε άλλους που έχουν κάνει την απόπειρα; Εαν ναι ήταν επιτυχής η απόπειρα; Edit 1: Εννοούσα να πουλούσα στην Cosmodata παλαιά εξαρτήματα Η/Υ & περιφεριακά. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2017 από PC_MAGAS
isay Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 refurbished = μεταχειρισμένο που έχει ελεγθεί απο τη μαμα εταιρεία (π.χ. Dell) ή μεταχειρισμένο που έχει ρίξει μια ματια (αν το εχει κανει) ο τεχνικός του μαγαζιου. Στην ελληνική πραγματικότητα συνήθως ειναι το δευτερο, που το μαγαζί τα αγοράζει με το κιλό απο κάπου και τα πουλά με κέρδος. Αρα refurbished πρακτικα σημαίνει μεταχειρισμένο, με ποιο ωραίο μαρκετιστικο τιτλο. 5
FasTaker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Πηγαινε παρε κατι σε apple και μετα πες μου ποιος το εχει κανει τον ελεγχο.
isay Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις,ειδικά αν απαντας στο δικό μου μήνυμα
Alexlooker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Από ότι παρατήρησα στο site της Cosmodata πουλά παλαιούς η και ελαφρώς μεταχειρισμένους (όχι και απολιθώματα) Η/Υ και περιφεριακά σαν refurbised έτασι έχω την απορία εάν θα μπορούσα να πουλήσω κάποια παλαιά αλλά λειτουργικά εξαρτήματα, Η/Υ και περιφεριακά (οθόνες κλπ κλπ) σαν refurbished. To λεχετε κάνει η γνωρίζετε άλλους που έχουν κάνει την απόπειρα; Εαν ναι ήταν επιτυχής η απόπειρα; Αν εξω στην αγορα επιαναν ας πουμε 250eur σου τα αγοραζουν 100eur. 1
dpolal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 refurbished = μεταχειρισμένο που έχει ελεγθεί απο τη μαμα εταιρεία (π.χ. Dell) ή μεταχειρισμένο που έχει ρίξει μια ματια (αν το εχει κανει) ο τεχνικός του μαγαζιου. Στην ελληνική πραγματικότητα συνήθως ειναι το δευτερο, που το μαγαζί τα αγοράζει με το κιλό απο κάπου και τα πουλά με κέρδος. Αρα refurbished πρακτικα σημαίνει μεταχειρισμένο, με ποιο ωραίο μαρκετιστικο τιτλο. Συνήθως είναι μηχανήματα που είχαν δωθεί με leasing το οποίο έληξε και έτσι επιστράφηκαν στην εταιρεία που τα πούλησε ή αντικαταστάθηκαν με άλλα. Ποτέ η επιστροφή δεν γίνεται στην μαμαά εταιρεία καθώτι συνήθως παρεμβάλονται άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούντε στον χώρο της ενοικίασης. Τα μηχανάκια συνήθως καθαρίζονται, επισκευάζονται και πουλούνται πακέτο σε μεγάλες ποσότητες και σε εξευτελιστικές τιμές σε καταστήματα που τα μεταπουλούν με κάμποσσο κέρδος (τύπου Cosmodata). Επειδή είναι σχετικά παλιά και μηχανήματα για δουλειέες γραφείου δεν κάνουν για πολλά πράματα αλλά πρέπει να ξέρεις γιατί τα αγοράζεις. Το μόνο «καλό» στην όλη υπόθεση είναι πως καλύπτονται από ένα χρόνο εγγύηση του καταστήματος (η Cosmodata το επεκτείνει στα 3 έτη αν πληρώσεις έξτρα) και είσαι έτσι καλυμένος και την αλλαγή την κάνει το ίδιο το κατάστημα επιτόπου. Επειδή έχω αγοράσει πολλά τέτοια συστήματα από το εν λόγο κατάστημα οι αντικαταστάσεις, όποτε προέκυξε θέμα, έγιναν επιτόπου με άλλο μηχάνημα ή ανταλλακτικό
Alexlooker Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Ο τιτλος του θεματος ειναι ξεκαθαρη διαφημιση παντως. 5
PC_MAGAS Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Διευκρίνηση εννοώ εάν μπορώ να πουλίσω τον παλαιό Η/Υ στην Cosmodata ή να το ανταλλάξω με κάτι άλλο.
jgeorgiou Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 πάρε τους τηλέφωνο , ρώτησε τους και όταν πάρεις απάντηση γράψε το εδώ να μάθουμε και εμείς αφού το έκανες θέμα. 1
PC_MAGAS Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Κοιτώντας στο site έχω απόρια ποιος θα αγοράσει Η/Υ της ταξεως των 30 Euros: http://www.cosmodatastock.gr/product/288027/pc-hp-dc7100-sff-intel-pentium-4-1gb-ram-40gb-hdd-cd-no-windows
HotShot84 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Κοιτώντας στο site έχω απόρια ποιος θα αγοράσει Η/Υ της ταξεως των 30 Euros: http://www.cosmodatastock.gr/product/288027/pc-hp-dc7100-sff-intel-pentium-4-1gb-ram-40gb-hdd-cd-no-windows Ενας linux server ή κανα κατεβαστηρι. Εχει χρησιμοτητες μην νομιζεις. Δεν μπορω να καταλαβω εσυ τι θες να πουλησεις σαν refubrished. Βγαλε σε αγγελια οτι εχεις για να δωσεις και θα τα δωσεις.
citelis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Κοιτώντας στο site έχω απόρια ποιος θα αγοράσει Η/Υ της ταξεως των 30 Euros: http://www.cosmodatastock.gr/product/288027/pc-hp-dc7100-sff-intel-pentium-4-1gb-ram-40gb-hdd-cd-no-windows Μπορεί κάποιος να θέλει ένα pc μόνο για να γράφει κείμενα!
orck Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Ρωτα τους αλλα ακου τι θα σου πουνε, αυτα τα πισι ειναι απο επιχειρησεις που κανουν αντικατασταση εξοπλισμου και περισευουν μπολικα ιδια μηχανηματα (συνηθως ibm, lenovo, dell, hp, επωνυμα παντως). Αυτα λοιπον καταληγουν στο λιανεμποριο για πωληση ξανα. Ρωτα τους αλλα ακου τι θα σου πουνε, αυτα τα πισι ειναι απο επιχειρησεις που κανουν αντικατασταση εξοπλισμου και περισευουν μπολικα ιδια μηχανηματα (συνηθως ibm, lenovo, dell, hp, επωνυμα παντως). Αυτα λοιπον καταληγουν στο λιανεμποριο για πωληση ξανα.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Τους ειχα ρωτησει παλαιοτερα, μου ειπαν οτι δεν αγοραζουν απο μεμονωμενους ιδιωτες, μονο off-lease. Στειλε ενα mail, δεν χανεις τιποτα παντως.
Fulgore Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Διευκρίνηση εννοώ εάν μπορώ να πουλίσω τον παλαιό Η/Υ στην Cosmodata ή να το ανταλλάξω με κάτι άλλο.Δεν είναι video game ο πύργος για να τον ανταλλάξεις ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα