Προς το περιεχόμενο

Oculus Go, το πρώτο αυτόνομο VR σύστημα της Oculus με τιμή $199

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Άντε να δούμε πότε θα υλοποιηθεί ένα holodeck όπως στο Star Trek. Μπαίνεις σε κατάλληλο δωμάτιο και σου αλλάζει ΟΛΟ τον χώρο και ούτε φοράς τίποτα, ούτε κρατάς κάτι και οι εικονικοί χαρακτήρες είναι τόσο μα τόσο αληθινοί. Αλλάζεις εσύ την τοποθεσία που θέλεις να είσαι - σε ένα πλανήτη, σε μια λίμνη, σε ένα δάσος, κλπ. Παραμετροποιείς τον κόσμο, την χρονολογία, κλπ, κλπ. Θα είναι πιο αλληλοεπιδραστικό (interactive - immersive) γιατί ουσιαστικά φτιάχνεις την δική σου ιστορία, επιλέγεις εσύ τι θέλεις να δεις και τι να κάνεις και το σπουδαιότερο δεν θα έχει ζάλη. Αλλά αυτό νομίζω απέχει πολλά πολλά χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί σωστά. Είναι και projection και virtual reality μαζί.

Οσον αφορά τον οπτικό τομέα,δεν νομίζω είναι πολύ μακριά σε κάτι ανάλογο ήδη πειραματίζονται εδω και χρόνια αλλά επειδή δεν είναι για τον "καθέναν"ούτε θα συμφέρει οικονομικά η δημιουργία και λειτουργία ενός τέτοιου δωματίου,αυτό θα περιοριστεί σε συγκεκριμένες αίθουσες,όπως σε θεματικά πάρκα κλπ τώρα το να αποκτήσουν υλική "υπόσταση" αυτά που θα υπάρχουν εκεί μέσα όπως στο Star Trek,με την σύνθεση και αποσύνθεση υλικών αυτό όντος είναι κάτι που πραγματικά νομίζω απέχει πολλά χρόνια,  :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...