Tij1012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Kαλησπέρα παιδιά. Έχω την Αsus prime Β350 plus και τις μνήμες G.Skill 16GB DDR4-3000MHz (F4-3000C16D-16GISB). Οι μνήμες μου αυτή την στιγμή τρέχουν στα 2133Mhz (Auto επιλογή από τo XMB του ΒΙΟS). Στην προσπάθεια μου να ανεβάσω την συχνότητά τους στα 2933MHz μέσω του Bios (Αi Twiker καρτέλα και επέλεξα D.O.C.P) το σύστημα μου άνοιγε για λίγα δευτερόλεπτα και έκλεινε αμέσως, ξανάναοιγε μόνος του και πάλι έκλεινε κ.ο.κ. Να σημειωθεί ότι μόνο μια φορά μου άνοιξε κανονικά και ότι μπορούσα να το χρησιμοποιήσω. Μετά που το έκλεισα μου έκανε πάλι τα ίδια. Ξέρετε μήπως ποιες επιλογές πρέπει να κάνω για να μην κρασάρει το συστημά μου κατα την έναρξη, χρησιμοποιώντας την RAM στα 2933MHz; Τέλος, να αναφέρω ότι το όλα τα εξαρτήματα είναι καινούρια και ο CPU είναι R5 1600.
UsualSuspect__ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Κάνε bios update. Και ανέβασε και SoC απ τις ρυθμίσεις στο bios. Δεν θυμάμαι που είναι η επιλογή, την είχα παλιότερα την μητρική αυτή. https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-B350-PLUS/HelpDesk_Download/ Version 0902 Επίσης υπάρχει περίπτωση να μην τρέξουν λόγω dual channel οι συγκεκριμένες μνήμες. Αν δεν τρέξουν βάλτες στα 2666 και με λίγο ψάξιμο στα settings, καταφέρεις να τις πας στα 2933. 1
Tij1012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Κάνε bios update. Και ανέβασε και SoC απ τις ρυθμίσεις στο bios. Δεν θυμάμαι που είναι η επιλογή, την είχα παλιότερα την μητρική αυτή. https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-B350-PLUS/HelpDesk_Download/ Version 0902 Επίσης υπάρχει περίπτωση να μην τρέξουν λόγω dual channel οι συγκεκριμένες μνήμες. Αν δεν τρέξουν βάλτες στα 2666 και με λίγο ψάξιμο στα settings, καταφέρεις να τις πας στα 2933. Σ'ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σου. Αν έχω κάποια άλλη απορία θα το γράψω πάλι σε αυτό το thread.
UsualSuspect__ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Σ'ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σου. Αν έχω κάποια άλλη απορία θα το γράψω πάλι σε αυτό το thread. Στα έγραψα επειδή έχω την ίδια ραμ (ενα ντιμακι των 8 μονο συγκεκριμενα) και ειχα και την ίδια μητρική Με την default version των bios, δεν έτρεχε ούτε στα 2666 αλλά δεν είμαι σίγουρος πως θυμάμαι καλά για την συγκεκριμένη περίπτωση. Ε άλλαξα τότε στην 0805 και έπαιξε μια χαρά στα 2933. Η version που θα βάλεις εσύ, είναι 3 update + μετά απ αυτό που είχα, άρα πιστεύω θα είσαι κομπλέ ! 1
Tij1012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Θα το δοκιμάσω ευχαριστώ για την βοήθεια. Έχω ένα μικρό θέμα με την μητρική. Τα led είναι ανοικτά ακόμη και όταν κλείνω τον υπολογιστή μου. Πειράζει; Βρήκα μόνο αυτό σαν απάντηση. Ξέρετε μήπως που πάω ακριβώς στο bios για να κάνω αυτήν την διαδικασία; for solving that "problem" enable ErP (S5) status and save. after restart > return on BIOS and re-enable ROG LED options with your preferred color scheme/effect. save and exit and GG).
akoinonitos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Θα το δοκιμάσω ευχαριστώ για την βοήθεια. Έχω ένα μικρό θέμα με την μητρική. Τα led είναι ανοικτά ακόμη και όταν κλείνω τον υπολογιστή μου. Πειράζει; Βρήκα μόνο αυτό σαν απάντηση. Ξέρετε μήπως που πάω ακριβώς στο bios για να κάνω αυτήν την διαδικασία; for solving that "problem" enable ErP (S5) status and save. after restart > return on BIOS and re-enable ROG LED options with your preferred color scheme/effect. save and exit and GG). Ακριβως οπως τα γραφει, πας στην καρτελα advanced/amp configuration και θα το βρεις Για να κανεις enabled τα led ,πας advanced παλι onboard devices 1
Tij1012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Ακριβως οπως τα γραφει, πας στην καρτελα advanced/amp configuration και θα το βρεις Για να κανεις enabled τα led ,πας advanced παλι onboard devices Kαταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πάλι δεν κλείνουν τα led όταν κλείνω το pc. στο ErP επέλεξα μόνο την s5 επιλογή και πάτησα f10. Είχε όμως και την επιλογή s5 kai s4 μαζί και τα 2 δλδ. Έπραξα όμως όπως έλεγε το ξένο forum. Αφότου τον έκλεισα τον υπολογιστή ξαναμπήκα στο bios και πήγα εκεί που με ανέφερες σχετικά με τα led. Δεν ήταν επιλεγμένο το disabled αλλά το breathing mode. Επέλεξα αρχικά disabled και όταν ήταν ανοιχτό το pc ήταν κλειστά τα led της MB. (φυσικά και όταν ήταν κλειστό το pc) Το επανέφερα στο breathing mode, έκλεισα τον υπολογιστή πάλι αναβόσβηναν. Στην επιλογή για τα led είχε και την επιλογή ''still mode''. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Δεν ξέρω κιόλας αν βοηθούσαν κάποια screenshots από το bios.
akoinonitos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Kαταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πάλι δεν κλείνουν τα led όταν κλείνω το pc. στο ErP επέλεξα μόνο την s5 επιλογή και πάτησα f10. Είχε όμως και την επιλογή s5 kai s4 μαζί και τα 2 δλδ. Έπραξα όμως όπως έλεγε το ξένο forum. Αφότου τον έκλεισα τον υπολογιστή ξαναμπήκα στο bios και πήγα εκεί που με ανέφερες σχετικά με τα led. Δεν ήταν επιλεγμένο το disabled αλλά το breathing mode. Επέλεξα αρχικά disabled και όταν ήταν ανοιχτό το pc ήταν κλειστά τα led της MB. (φυσικά και όταν ήταν κλειστό το pc) Το επανέφερα στο breathing mode, έκλεισα τον υπολογιστή πάλι αναβόσβηναν. Στην επιλογή για τα led είχε και την επιλογή ''still mode''. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Δεν ξέρω κιόλας αν βοηθούσαν κάποια screenshots από το bios. Ποια μητρικη εχεις δοκιμασε και τις αλλες επιλογες αν αν εχει s4 /s6 .καλο θα ηταν αν ανεβαζες κανενα ss 1
Tij1012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Έφτιαξε!! Τελικά ήταν η επιλογή ΕrP S4 και S5 μαζί! Δεν χρειάστηκε μετέπειτα να πάω στην επιλογή για τα leds! Eυχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σου!
akoinonitos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Έφτιαξε!! Τελικά ήταν η επιλογή ΕrP S4 και S5 μαζί! Δεν χρειάστηκε μετέπειτα να πάω στην επιλογή για τα leds! Eυχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σου! Τπτ ρε συ σιγα.
gmenex Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Νομίζω καλύτερα επιλογή είναι να κατεβάσεις το ASUS AURA από τα άλλα προγράμματα που μπορείς σχετικά με τη μητρική, το οποίο προσφέρει γενικά επιλογές (συγχρονισμό-ρυθμό αλλαγής φωτισμού)για τις ρυθμίσεις όλων τον Led που μπορεί να υπάρχουν πχ επάνω στη μητρική ή τον επεξεργαστή καθώς επίσης και η απλή επιλογή να απενεργοποιείται όταν κλείνει το pc. Είχα το ίδιο πρόβλημα με την ASUS PRIME X370 και RGB g.skill RAM και ήταν λίγο ενοχλητικό το βράδυ να είναι όλα ανοιχτά... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα