Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σήμερα μπόρεσα να αφιερώσω χρόνο σε ένα project που είχα στο μυαλό μου μήνες και θα ήθελα γνώμες όσο αφορά το τι θα μπορούσα να κάνω εκτός απο o/c για να γίνει γρηγορότερο. Το o/c είναι στο πλάνο αλλά όταν βρώ κουτί που να χωρά την hyper 212x γιατι το midi που έχω τώρα δέν κάνει.

Η cpu πρίν

post-431362-0-14495900-1507731793_thumb.jpgpost-431362-0-55338900-1507731830_thumb.jpg

Και μετά

post-431362-0-41076400-1507731875_thumb.jpgpost-431362-0-40342500-1507731904_thumb.jpg

η μητρική είναι αυτήpost-431362-0-60508000-1507731960_thumb.jpg

και παρόλο που ο κατασκευαστής δέν περιλαμβάνει τον επεξεργαστή με το τελευταίο bios κούμπωσε μία χαρά.

Στο cinebench έχω αυτά τα αποτελέσματα

post-431362-0-68003800-1507732148_thumb.jpg

Μάλλον απογοητευτικά.

Τί θα μπορούσα να κάνω?, μία σκέψη είναι να βάλω μνήμη ecc απο server που ξέρω ότι τις δέχεται καθώς ο memmory controler είναι στην cpu, ή ίδια η μνήμη είναι φθηνή (πάει 10-15 euro το 4gb)

ακούω προτάσεις.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ειναι παλια αρχιτεκτονική ομως με ενα καλο o/c θα κανεις κατι καλυτερο! Οποτε σε πρωτο πλανο κουτι και ψυξη! Σε 2ο πλανο αυτο με τις ραμ δεν εχω γνωση να σου πω,αλλα αμα παιρνει θα ειναι σωστη αναβαθμιση! Για o/c ρωτα και στο θρεντ που ασχολείται με αυτο!

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σήμερα μπόρεσα να αφιερώσω χρόνο σε ένα project που είχα στο μυαλό μου μήνες και θα ήθελα γνώμες όσο αφορά το τι θα μπορούσα να κάνω εκτός απο o/c για να γίνει γρηγορότερο. Το o/c είναι στο πλάνο αλλά όταν βρώ κουτί που να χωρά την hyper 212x γιατι το midi που έχω τώρα δέν κάνει.

Η cpu πρίν

Capture1.JPG Capture.JPG

Και μετά

cpuz 2.JPG cpuz 1.JPG

η μητρική είναι αυτή x-58.JPG

και παρόλο που ο κατασκευαστής δέν περιλαμβάνει τον επεξεργαστή με το τελευταίο bios κούμπωσε μία χαρά.

Στο cinebench έχω αυτά τα αποτελέσματα

bench 1.JPG

Μάλλον απογοητευτικά.

Τί θα μπορούσα να κάνω?, μία σκέψη είναι να βάλω μνήμη ecc απο server που ξέρω ότι τις δέχεται καθώς ο memmory controler είναι στην cpu, ή ίδια η μνήμη είναι φθηνή (πάει 10-15 euro το 4gb)

ακούω προτάσεις.

Ευχαριστώ.

Με ECC το oc θα πάει περίπατο.

Υπάρχει θέμα με Xeon εδώ μπες εκεί και διάβασε, έχει αρκετές πληροφορίες.

Το σκορ που έδειξες πάντως είναι χάλια :D

Από ότι βλέπω δεν γνωρίζεις να κάνεις oc, οπότε πιάσε το θέμα από την αρχή και πάρε κάποια πατήματα από ποστ των παιδιών.

Επίσης το Google είναι φίλος μας!!

• Like 1
Δημοσ.

Μα το γράφω οτι είναι στόκ τα ρολόγια, O/c δέν έχω κάνει γιατί απο την μία ειναι κοντό το κουτί για την ψύκτρα και απο την άλλη είναι το psu οριακό , τον 920 στο παρελθόν τον είχα πάει 4ghz με αέρα και χωρίς να πειράξω κάν ρεύματα.

Μάλλον θα αγοράσω ένα καλύτερο κουτί και ένα psu αρχικά.

Δημοσ.

Καλα θα κανεις και δωσε κατι παραπανω εκει μπορει να σε συνοδεψουν ξαι σε μελλοντικες αναβαθμισεις

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα

Συγνώμη που ανασταίνω ένα παλιό θέμα αλλά δέν βρίσκω απαντήσεις ουτε σε άλλα thread ούτε στο θέμα με xeon, αγόρασα νέο κουτί - psu (το αποτέλεσμα το έβαλα στο δείξτε το κουτί σας) και θέλω να κάνω o/c, o xeon 5650 όμως απο ότι έρευνα έκανα ,και απο ότι βρήκα απο ένα χρήστη ονόματι todos με ίδια μητρική  στο overclockers net, σε αφήνει να κάνεις oc μόνο μέσω fsb,ούτε ρεύματα δέ σε αφήνει να πειράξεις, τουλάχιστον με την συγκεκριμένη motherboard, ξέρει κανείς άν χρειάζεται moded bios? εάν ναί που μπορώ να το βρώ?.

Δημοσ.

msi-x58 pro-e, δέν είναι ότι καλύτερο αλλα αυτή είχα βρεί όταν κάηκε η dfi, επειδή το έφτιαξα με ότι είχε ξεμείνει απο όταν αναβαθμισα τον main μου έχω κάνει και άλλη μία πατάτα, το ένα κίτ μνήμης είναι 3χ2 kingston 1600 9-9-9-24 1,65v με xmp το άλλο είναι ocz gold 1600 8-8-8-24 1,65v, στο παλιό build όμως δούλευαν παραδόξως κανονικά με χειροκίνητα timing sto 9-9-9-24 1,65, όταν έβαλα τον xeon δέν με αφήνει να πειράξω ρεύμα στο dram.

Δημοσ.

Μην πειράζεις την Vram. Άστες στοκ, και ανέβασε το fsb. Δεν σε αφήνει να πειράξεις ούτε Vcore; Μέχρι 160-170 λογικά πάει πειράζοντας μόνο Vcore.

Δημοσ.

Δοκίμασα διάφορα,με φλασάρισμα σε άλλο bios με αφήνει να αλλάξω ρεύματα αλλά με γυρνάει απο αποτυχία στα στοκ ρολόγια, πόσο να πάω το vcore για ένα safe o/c με fsb στα 166?.

ps ο σκυλος ζητάει βόλτα θα το δώ μετά.

Δημοσ.

Εγω παντως με MSI GD65 μητρικη , και με 960 βγαζω 1800 multi και σχεδον 400 single απο οσο θυμαμαι , ειμαι στα 4GHz με 2 σετ ραμ 3χ2gb (12gb συνολο) 1600MHz cl9 , εχω prolimatech megahalems rev2...

Επισης με παραπανω ρευμα μπορω να τον παω και 4.2 και 4.4 αλλα εκει δεν τον εχω γτ σηκωνει πανω απο 80c στο prime95 και δεν θελω...στα 4.2 νομιζω βγαζει πανω απο 400 single !!! στα 4.4 δεν νομιζω να τον εχω μετρησει.

Γτ δεν ξαναβαζεις τον 920 και να τον κλοκαρεις κ εσυ?

Δημοσ.

Δοκίμασα τα πάντα, το συμπέρασμα είναι οτί η η μνήμες της kingston μου χαλάνε την δουλειά η δέν δίνω αρκετό ρεύμα στο qpi, με ξυνίζει και αυτο το ami bios που όλο το o/c το κάνεις μέσα απο ένα μενού ονόματι cell,θα το δώ αργότερα μιάς και μάλλον θα είμαι αραχτός σήμερα, ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δοκίμασα τα πάντα, το συμπέρασμα είναι οτί η η μνήμες της kingston μου χαλάνε την δουλειά η δέν δίνω αρκετό ρεύμα στο qpi, με ξυνίζει και αυτο το ami bios που όλο το o/c το κάνεις μέσα απο ένα μενού ονόματι cell,θα το δώ αργότερα μιάς και μάλλον θα είμαι αραχτός σήμερα, ευχαριστώ.

Αν δεν ριξεις το QPI και ειναι στο Θεο εκει ειναι το προβλημα, φυσικα και οι μνημες το ιδιο.

Για να βρεις ενα μπουσουλα ξεκινας με CPU core και εχεις ολα τα αλλα οσο χαμηλοτερα μπορεις, ιδανικο για αρχη το QPI= RAM*1.5.

Μεγαλη προσοχη επισης στο ρευμα εκει!!!

Ελπιζω να τα θυμαμαι καλα γιατι εχει τουλαχιστον 2 χρονια να πιασω 1366 στα χερια μου  :-)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...