hoakin1981 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Σε φάση απόγνωσης πια είπα να ρωτήσω και εδώ μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος. Άλλαξα μητρική, επεξεργαστή και μνήμη κρατώντας SSD, HDD, κουτί και τροφοδοτικό. Κάρτα γραφικών χρησιμοποιώ προς το παρών την o/b της μητρικής. Περάστηκαν καθαρά Windows 7 (όπως είχα και πρίν) στον SSD μετά απο φορμάτ. Λοιπόν το πρόβλημα είναι το εξής-διπλό. Όταν είτε πατήσω shut-down από τα Windows είτε το κουμπί στο κουτί (που έχει ρυθμιστεί να κάνει shut-down) ο υπολογιστής κάνει το εξής: H οθόνη δείχνει το κλασικό μπλέ και γράφει shutting down, η οθόνη σβήνει, μετά ακούγεται ένα ανεπαίσθητο κλίκ και σβήνουν τα λαμπάκια στο κουτι, όλα νεκρώνουν ΕΚΤΟΣ από το τροφοδοτικό και τους ανεμιστήρες! Όταν πάλι είτε κάνω μέσα από τα Windows ή με το αντίστοιχο κουμπί στο κουτί Reset τότε: Η oθόνη κολλάει για 5-6 δευτερόλεπτα, μετά ο υπολογιστής σβήνει τελείως (όπως δηλαδή θα έπρεπε να σβήσει στο shut down) και μετά από 2-3 δευτερόλεπτα ξανανάβει. Παραθέτω παρακάτω τι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα: - Αφαίρεση εξαρτημάτων πέρα των βασικών μήπως κάτι κάνει κάποιο conflict - Έλεγχος συνδεσμολογίας ειδικά των καλωδίων στα pins για Power, Reset κλπ. - Εγκατάσταση όλων των drivers από την ASUS της μητρικής - Αλλαγή καλωδίου τροφοδοσίας - Ξαναεγκατάσταση άλλης κόπιας Windows 7 μπας και.. - Εγκατάσταση κόπιας Windows 10 μπας και.. - Εντολές τύπου shutdown -s στο command prompt - Boot σε Safe mode και δοκιμή απο εκεί - Έλεγχος ρυθμίσεων του BIOS για τυχόν ρύθμιση που να αφορά το power configuration - Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του BIOS στα default μπας και.. - Έλεγχος ρυμθμίσεων στα Windows για το power configuration - Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του BIOS στα default μπας και.. Ίσως να έχω δοκιμάσει και άλλα που δεν θυμάμαι. Το περίεργο είναι πως το πρόβλημα με το RESET μου το κάνει και όταν κάνω κάποια αλλαγή στο BIOS και επιλέξω μετά SAVE & EXIT, δηλαδή κολάει η οθόνη, μετά από λίγο σβήνει τελείως και μετά ξαναναβει. Η μητρική είναι η ASUS P8H77-M Άν μπορεί να βοηθήσει κάποιος θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
newnick Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δες λίγο Site: ΕΔΩ κάποιοι άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα με σένα Και ένας λέει την λύση στην sabertooth z77 που νομίζω ότι είναι το ίδιο (η απάντηση από Site: ΕΔΩ ) Good news everyone! Thanks to a suggestion over on Overclock.net, I just resolved the shut down issue on my computer. I just tested and confirmed that now when I shut down, the fans shut off and the case LEDs shut off. To fix it, I had to reset the CMOS jumper. That's covered on section 2-14 of the z77 Sabertooth manual if you're not familiar with how to do that. The only catch I ran into is that when I reset my CMOS, it re-introduced a DRAM problem that I ran into last week and had since fixed, where my computer would not get past POST. To fix that, I had to use the MemOK button on the motherboard, which downclocked my memory from 1600 to 1333. I've been told that's not unusual because I'm using a Sandy Bridge processor. But, once the DRAM issue corrected itself, now when I shut down, everything shuts down. Give it a shot if you're having the same issue. Πάντως μου φαίνεται περίπλοκη διαδικασία. Ελπίζω να βοήθησα λίγο
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Μπούταρε με ένα Live cd όπως το hirens επιλέγοντας από αυτό τα mini win xp και κάνε μέσ από αυτά shutdown. Το κάνει σωστά?
hoakin1981 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δες λίγο Site: ΕΔΩ κάποιοι άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα με σένα Και ένας λέει την λύση στην sabertooth z77 που νομίζω ότι είναι το ίδιο (η απάντηση από Site: ΕΔΩ ) Πάντως μου φαίνεται περίπλοκη διαδικασία. Ελπίζω να βοήθησα λίγο Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Το καθάρισμά της μνήμης της μητρικής δεν το έχω δοκιμάσει ή μπορεί να είναι και το άλλο που αναφέρει για την o/b κάρτα γραφικών οπότε έχω μια PCI κάρτα να δοκιμάσω και αυτό... Ίδωμεν...
billsamoy Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Αφαίρεσε την μπαταρία της motherboard και βαλτην ξανά μετά από μισό λεπτό. Ιδανικά αντικατέστησε την με μια καινουρια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα