Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα . Πήρα από τα Λίντλ ένα σιλβερκρεστ τέτοιο

http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/access-points-routers-wi-fi-extenders/tp-link-tl-wa860re-wifi-range-extender-asyrmato-router-300-mbps/prod6570203pp/

Είμαι σε διώροφο σπίτι

Το ρούτερ είναι στο δεύτερο όροφο αλλά το σήμα δε φτάνει καλά ως το ισόγειο.

Τι μπορώ.να κάνω.με.αυτο που πηρα;

Επίσης στο υπόγειο έχω μόνο πρίζα τηλεφώνου όχι δίκτυου.

Αναμένω βοήθεια, ευχαριστώ!

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα . Πήρα από τα Λίντλ ένα σιλβερκρεστ τέτοιο

http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/access-points-routers-wi-fi-extenders/tp-link-tl-wa860re-wifi-range-extender-asyrmato-router-300-mbps/prod6570203pp/

Είμαι σε διώροφο σπίτι

Το ρούτερ είναι στο δεύτερο όροφο αλλά το σήμα δε φτάνει καλά ως το ισόγειο.

Τι μπορώ.να κάνω.με.αυτο που πηρα;

Επίσης στο υπόγειο έχω μόνο πρίζα τηλεφώνου όχι δίκτυου.

Αναμένω βοήθεια, ευχαριστώ!

Προφανώς πήρες το swv733 a1

https://www.lidl.de/de/silvercrest-wlan-verstaerker-swv-733-a1/p226785

Το προβλημα δεν ειναι το συγκεκριμένο που πήρες, αλλά η γενική κατηγορία που δοκίμασες. Wifi repeater δεν κάνει δουλειά δυο ορόφους κάτω. Εδω στον απόκάτω όροφο, αν δεν εισαι σχεδόν κάθετα απο κάτω, εχεις τεράστιες απωλειες σήματος. 

Οι λύσεις που μπορείς να εφαρμόσεις ειναι

Α. Να ρίξεις καλώδιο utp από τον δευτερο, στο ισογειο. Μέχρι και 100 μέτρα εχεις αστείες απώλειες και πρακτικά ειναι ο πιο φθηνός τρόπος (χωρίς τα εργατικά). Επιπρόσθετα κι αν θες ΚΑΙ wifi χρησιμοποιείς το swv733 σαν access point. 

B.An o 2oς και το ισόγειο εχουν το ίδιο ρολόι δεη, μπορεις να παρεις ενα ζευγάρι powerlines (με ή χωρίς ασύρματη δυνατότητα). Σίγουρα θα εχεις απλώλειες, αλλά επισης σιγουρα θα εχεις internet. Δηλαδή σαν λύση θα εισαι αναμεσα σε καλώδιο και wifi repeater, αλλά θα εχεις internet. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τη δεύτερη λύση ,θα έχω ένα powerline στο δεύτερο που θά περνει ιντερνέτ από καλώδιο utp απτο ρούτερ και μετά στο ισόγειο άλλο powerrline το οποίο θα περνει ιντερνέτ ασύρματα απτο πρώτο powerline?

Αν ναι θα επικοινωνούν σωστά όμως με δυο ορόφους διάφορα;

Επεξ/σία από Hamurabi
Δημοσ.

Με τη δεύτερη λύση ,θα έχω ένα powerline στο δεύτερο που θά περνει ιντερνέτ από καλώδιο utp απτο ρούτερ και μετά στο ισόγειο άλλο powerrline το οποίο θα περνει ιντερνέτ ασύρματα απτο πρώτο powerline?

Αν ναι θα επικοινωνούν σωστά όμως με δυο ορόφους διάφορα;

Το powerline του δευτερου θα ΠΑΙΡΝΕΙ το internet από το router (με utp) και θα το ΡΙΧΝΕΙ στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Το powerline του ισογείου θα ΠΑΙΡΝΕΙ internet από το ηλεκτρικό δίκτυο και θα το ΔΙΝΕΙ ασύρματα ή θα το ΔΙΝΕΙ ενσύρματα αν κουμπώσεις πάνω του καλώδιο utp. Για αυτό ειναι απαραίτητο οι πρίζες να ειναι πίσω απο το ίδιο ρολόι, κι ας εχουν διαφορετικους πίνακες. 

Εχω δουλέψει powerline 4 ορόφους κάτω, με μεγαλες απώλειες, αλλά ειχα ανεκτό internet. ΔΕΝ σου εγγυώμαι το αποτελεσμα γιατί εξαρτάται απο πολλά πράγματα, αλλά σου εγγυόμαι οτι θα ειναι πολύ καλύτερα απο την αντίστοιχη ασύρματη συνδεση και χειρότερα απο τη λύση του απευθείας καλωδίου. 

Αν εχεις γνωστο, δανείσου ενα ζευγαρι powerlines, κάνε τη δοκιμή σου και αγοράζεις τα δικά σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...