Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω την εξής απορία..

Έχω το παρακάτω σύστημα, Asus hero viii με 6600Κ, ripjaws v 3200mhz 2x4gb και ssd 850 evo.

Χρησιμοποιώ το rapid του δίσκου, το οποίο δίνει και performance, αλλά τρέχοντας πχ Chrome, Chrome Dev Tools και photoshop, έχω θέμα με την μνήμη..

Γενικότερα, για να κρατήσω ψηλά το performance, να αλλάξω τις μνήμες με πχ 16gb αλλά με 2 module ή να πάρω δυο ίδιες που έχω και να έχω 4 modules ;

Ο επεξεργαστής είναι dual channel και παλαιότερα είχα διαβάσει ένα άρθρο στο overclock.net που έλεγε ότι ρίχνουν τα 4 modules το performance..

Ποια είναι η γνώμη σας; Τι να κάνω;

Οι μνήμες που έχω είναι αυτές : https://www.skroutz.gr/products/show/21855333?client_id=8oZYTomOpA73fxIrDfkTzg%3D%3D&from=api/skroutz_ios

Δημοσ.

Αν δεν υποστηρίζει κάποια μητυρική quad channel RAM τότε τα τέσσερα sticks είναι "άχρηστα". Πούλα τα 8ΓΒ και πάρε 2 των 8 και είσαι κομπλέ.

Όταν λες θέμα με τη μνήμη, το τσεκάρεις από το task manager και σου δείχνει να υποφέρει;

Δημοσ.

Τα 4 ντιμάκια δεν θα σου ρίξουν τόσο πολύ τις επιδόσεις. Το dual channel δουλεύει μια χαρά και με 4 ντιμ. Όπως και να χει όμως, τα 2 είναι προτιμότερα αφού έχουν ελαφρώς καλύτερη επίδοση, στρεσάρουν λιγότερο τον memory controller ενώ σου παρέχουν και χώρο για περαιτέρω επέκταση (αν ποτέ χρειαστεί).

Αν θέλεις να αποταμιεύσεις χρήματα, αγόρασε άλλα δυο των 4GB. Αν δεν σε ενδιαφέρει, πας σε 2 των 8.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...