Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ασχετοσύνη χτυπάει κόκκινο για άλλη μία φορά.

https://www.lsa.gr/portal/39-επίκαιρα-θέματα/8537-αγοραπωλησίες-ιδιώτη-μέσω-διαδικτύου

Βάσει του κώδικα λοιπόν, που όπως φαίνεται δε γνωρίζεις, μόνο αν υπάρχει κέρδος ή οι συναλλαγές είναι επαναλαμβανόμενες, μπορεί να θεωρηθεί εμπορική πράξη.

ΥΓ. Συγχαρητήρια αν είναι 100% νόμιμος επιχειρηματίας. Χρειαζόμαστε περισσότερους (χωρίς ίχνος ειρωνίας)

Το γνωρίζω πολύ καλά. Προφανώς δεν πρόλαβες να διαβάσεις τι έχω γράψει παραπάνω περί εμπόρων και όχι απλών χρηστών γιατι ποστάραμε σχεδόν ταυτόχρονα. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε ή αν σας απασχολεί, αλλά δεν είναι καθόλου νόμιμες οι αγοραπωλησίες που γίνονται απευθείας μεταξύ των χρηστών στα διάφορα φόρουμς. Για την πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας με χρηματικό αντίτιμο, απατείται δηλωμένη επαγγελματική ιδιότητα στις φορολογικές αρχές, ΑΦΜ, και έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου. Μόνο για την ανταλλαγή προιόντων ή για την δωρεά δεν απαιτούνται τα παραπάνω. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που διάφοροι μικροπωλητές στο ebay που προφανώς δεν έχουν δηλωμένη επαγγελματική ιδιότητα και δεν εκδίδουν αποδείξεις στέλνουν τα προιόντα ως "δώρα", αλλά και πάλι αυτό δεν παρέχει αρκετή προστασία σε περίπτωση ελέγχου απο τις αρχές. Εσείς ούτε κάν για αυτό δεν φροντίζετε. Ελλαδάρα θα μου πείτε, αλλά καλό είναι να προσέχετε γιατί you never know.. 

Ανοίγεις ένα thread , με όνομα " Απορία για την.." στο οποίο δεν περιγράφεται καμία απορία, αλλά μας λες στεγνά την διαπίστωση/καταγγελία σου.

Θέλεις να μας πείς και την ιδιότητα σου για να καταλάβω και το κίνητρο ?

Δημοσ.

Ανοίγεις ένα thread , με όνομα " Απορία για την.." στο οποίο δεν περιγράφεται καμία απορία, αλλά μας λες στεγνά την διαπίστωση/καταγγελία σου.

Θέλεις να μας πείς και την ιδιότητα σου για να καταλάβω και το κίνητρο ?

Το είπε. Είναι μαγαζάτορας και χάνει λεφτά από κάποια μαγαζιά που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να πουλάνε χωρίς αποδείξεις (ίσως και χωρίς κατάστημα/έδρα)

• Like 1
Δημοσ.

Το είπε. Είναι μαγαζάτορας και χάνει λεφτά από κάποια μαγαζιά που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να πουλάνε χωρίς αποδείξεις (ίσως και χωρίς κατάστημα/έδρα)

Συγγνώμη για την αγανάκτηση αλλά έχω ένα e-shop  και προσπαθώ να επιβιώσω δουλεύοντας τίμια ανάμεσα στα λαμόγια που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Την ανάρτηση δεν την έκανα για να εκνευρίσω εσας που πουλάτε 2-3 πραγματάκια που σας περισσεύουν ( και καλά κάνετε) αλλά για να την δουν κάποια συγκεκριμένα μάτια μπάς και βάλουν μυαλό (δεν μου αρέσουν οι ρουφιανιές, αλλά αν θέλετε να το χοντρύνουμε απλά σας λέω ότι ξέρω ποιος - ποιοι κρύβονται πίσω από ψεύτικους λογαριασμούς χρηστών και δεν θα το αφήσω έτσι )

Δημοσ.

Συγγνώμη για την αγανάκτηση αλλά έχω ένα e-shop  και προσπαθώ να επιβιώσω δουλεύοντας τίμια ανάμεσα στα λαμόγια που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Την ανάρτηση δεν την έκανα για να εκνευρίσω εσας που πουλάτε 2-3 πραγματάκια που σας περισσεύουν ( και καλά κάνετε) αλλά για να την δουν κάποια συγκεκριμένα μάτια μπάς και βάλουν μυαλό (δεν μου αρέσουν οι ρουφιανιές, αλλά αν θέλετε να το χοντρύνουμε απλά σας λέω ότι ξέρω ποιος - ποιοι κρύβονται πίσω ψεύτικους λογαριασμούς χρηστών και δεν θα το αφήσω έτσι )

Δεν το κατακρίνω, απλά πιστεύω ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Είναι εφοριακό και νομικό θέμα και αν κάποιος παρανομεί, δε φέρει ευθύνη ούτε το site, ούτε είναι υποχρεωμένος ο αγοραστής να κάνει έρευνα για το ποιός είναι πίσω από κάποιον λογαριασμό, πέραν από τα βασικά για να μην εξαπατηθεί.

Το αν είναι ρουφιανιά, να καταγγείλεις κάποιον που παρανομεί, εγώ διαφωνώ, αλλά εγώ δεν είμαι Ελλάδα κι έχω διαφορετική φιλοσοφία.

Στην Ελλάδα, το να μεσολαβήσεις για να πληρώσει/φυλακιστεί ένας παράνομος, που ενεδεχομένως σου κάνει και ζημιά, θεωρείται ρουφιανιά. Εδώ που είμαι, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αρχικά θα σου μιλήσουν απευθείας κι αν δε συμορφωθείς, γίνεται κανονικά καταγγελία. Απλά πράγματα.

Δημοσ.

το κλασικό 'χαζός είμαι εγώ που κόβω αποδείξεις και πληρώνω τα πάντα; να κόβετε και εσείς'

• Super Moderators
Δημοσ.

Συγγνώμη για την αγανάκτηση αλλά έχω ένα e-shop  και προσπαθώ να επιβιώσω δουλεύοντας τίμια ανάμεσα στα λαμόγια που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Την ανάρτηση δεν την έκανα για να εκνευρίσω εσας που πουλάτε 2-3 πραγματάκια που σας περισσεύουν ( και καλά κάνετε) αλλά για να την δουν κάποια συγκεκριμένα μάτια μπάς και βάλουν μυαλό (δεν μου αρέσουν οι ρουφιανιές, αλλά αν θέλετε να το χοντρύνουμε απλά σας λέω ότι ξέρω ποιος - ποιοι κρύβονται πίσω από ψεύτικους λογαριασμούς χρηστών και δεν θα το αφήσω έτσι )

Από τους όρους χρήσης του insomnia:

"Απαγορεύονται αυστηρά:

(α) Η διαφήμιση/προώθηση καταστημάτων ή επαγγελματιών και σχετικών προϊόντων.

(β) Αγγελίες που διαφημίζουν ή διαθέτουν απαγορευμένα από τη νομοθεσία αντικείμενα.

(γ) Αγγελίες που αφορούν την μεταπώληση οποιουδήποτε αγαθού η υπηρεσίας από επαγγελματίες ή από καταστήματα οποιασδήποτε μορφής

(δ) Η με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας."

Άρα, όταν πέφτει στην αντίληψή σας δραστηριοποίηση καταστημάτων στις αγγελίες του insomnia, οφείλετε να υποβάλλετε μια αναφορά ώστε να το δει κάποιος από τους διαχειριστές. Εκτός αν νομίζετε πως διαβάζουμε μία μία τις χιλιάδες αγγελίες που δημοσιεύονται καθημερινά, ελέγχοντας τα προϊόντα που πουλάνε και τη συχνότητα πωλήσεων...

Χωρίς τη βοήθεια των χρηστών, δεν πρόκειται να εντοπίσουμε όλα τα περιστατικά.

:)

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...