Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε ή αν σας απασχολεί, αλλά δεν είναι καθόλου νόμιμες οι αγοραπωλησίες που γίνονται απευθείας μεταξύ των χρηστών στα διάφορα φόρουμς. Για την πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας με χρηματικό αντίτιμο, απατείται δηλωμένη επαγγελματική ιδιότητα στις φορολογικές αρχές, ΑΦΜ, και έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου. Μόνο για την ανταλλαγή προιόντων ή για την δωρεά δεν απαιτούνται τα παραπάνω. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που διάφοροι μικροπωλητές στο ebay που προφανώς δεν έχουν δηλωμένη επαγγελματική ιδιότητα και δεν εκδίδουν αποδείξεις στέλνουν τα προιόντα ως "δώρα", αλλά και πάλι αυτό δεν παρέχει αρκετή προστασία σε περίπτωση ελέγχου απο τις αρχές. Εσείς ούτε κάν για αυτό δεν φροντίζετε. Ελλαδάρα θα μου πείτε, αλλά καλό είναι να προσέχετε γιατί you never know.. 

Δημοσ.

"Ελλαδάρα" ναι, γιατι σε ολες τις άλλες χώρες, όσοι εμπλέκονται σε αγγελίες, έχουν έναρξη, εταιρία, χαρτιά, και φορτηγό για τη μεταφορά τους.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε ή αν σας απασχολεί, αλλά δεν είναι καθόλου νόμιμες οι αγοραπωλησίες που γίνονται απευθείας μεταξύ των χρηστών στα διάφορα φόρουμς. Για την πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας με χρηματικό αντίτιμο, απατείται δηλωμένη επαγγελματική ιδιότητα στις φορολογικές αρχές, ΑΦΜ, και έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου. Μόνο για την ανταλλαγή προιόντων ή για την δωρεά δεν απαιτούνται τα παραπάνω. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που διάφοροι μικροπωλητές στο ebay που προφανώς δεν έχουν δηλωμένη επαγγελματική ιδιότητα και δεν εκδίδουν αποδείξεις στέλνουν τα προιόντα ως "δώρα", αλλά και πάλι αυτό δεν παρέχει αρκετή προστασία σε περίπτωση ελέγχου απο τις αρχές. Εσείς ούτε κάν για αυτό δεν φροντίζετε. Ελλαδάρα θα μου πείτε, αλλά καλό είναι να προσέχετε γιατί you never know.. 

εχει συζητηθει χιλιες φορες το θεμα ,ωρες ωρες αναρωτιεμαι αν κανεις ψαχνει ,ή απλα κανει το κομματι του....

• Like 1
Δημοσ.

"Ελλαδάρα" ναι, γιατι σε ολες τις άλλες χώρες, όσοι εμπλέκονται σε αγγελίες, έχουν έναρξη, εταιρία, χαρτιά, και φορτηγό για τη μεταφορά τους.

Ναι αλλά τουλάχιστον παίρνουν κάποια μέτρα όπως εξήγησα παραπάνω.. Είναι ας πούμε "νομότυποι", αν όχι νόμιμοι. Εσείς χύμα στο κύμα. Ούτε καν σας περνάει από μυαλό ότι αν στο ραντεβού που πουλάτε την πραμάτεια σας (και ζητάτε και συνάντηση με άγνωστο οι αθεόφοβοι) σκάσει εφοριακός θα σας περάσουν βραχιολάκια και θα πάτε για δωρεάν διαμονή σε ένα υπέροχο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα σε ένα μαγευτικό προάστειο της δυτικής Αττικής που λέγεται Κορυδαλλός.

Δημοσ.

Είναι ανάλογα πως ερμηνευεις την εμπορική πράξη. Σε πολλές περιπτώσεις μπορει να θεωρηθει ως απλή μεταβιβαση κυριότητας της ιδιοκτησίας ενός εμπορικού αγαθού, νομίζω. Απλά επειδή δε δηλώνεται κάπως στην εφορία η χρήση των αγαθών αυτών δεν νοείται και μεταβίβαση άδειας χρήσης (οπως σε ένα ι.χ ή σε μηχανάκι).

Δημοσ.

Tι ειναι αυτος ρε μεσημεριατικα..

Η φωνή της λογικής ίσως; Αλλά σιγά.. μην την ακούς. Συνέχισε ανενόχλητος το παραμάγαζό σου. Τι στραβό δηλαδή μπορεί να συμβεί τώρα που έχουν τριπλασιάσει τον αριθμό των ελεγκτών και που προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι βάζοντας πρόστιμα ακόμα και στους πωλητές κουλουριών για να πιάσουν τους στόχους εσόδων;  Keep walking. Yolo

• Like 1
Δημοσ.

μήπως είσαι λογιστής;;;

Δημοσ.

μήπως είσαι εφοριακος ; Γιατι στην "ανεξαρτητη" αρχη δημ εσοδων εχουν λυσαξει να εισπραξουν - μετα τους καστανάδες οποιος κανει συναλαγη με μετρητα παει μέσα :P

Δημοσ.

μήπως είσαι λογιστής;;;

Όχι, απλά ανήκω σε αυτό το σπάνιο υπο εξαφάνιση είδος επαγγελματιών (γνωστούς και ως  μ....κες) που κόβουν για όλα απόδειξη, κάνουν πραγματικές δηλώσεις στην εφορία χωρίς να κρύβουν τίποτα, βάζουν ΙΚΑ στους υπαλλήλους τους, πληρώνουν εμπρόθεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξοφλούν αμέσως τους προμηθευτές τους κλπ, με αποτέλεσμα να οδηγάω ένα σαράβαλο 15 ετίας και να εχουν 5 χρόνια να πάνε διακοπές τα παιδιά μου,. και μου την σπάει να βλέπω καποιους που νομίζουν ότι είναι έξυπνοι να έχουν στήσει παραμάγαζα στα φόρουμς. Και δεν μιλάω για τα πιτσιρίκια που πουλάνε 2 πράγματα άλλα για αυτούς που έχουν πολλές αγγελίες. Αυτοί δεν είναι απλοί χρήστες άλλα έμποροι.

αμφιβάλω ότι είναι λογιστής...γιατί θα ήξερε ότι αυτά που λέει είναι μπούρδες..

Πες μας εσύ λοιπόν που είσαι ειδικός τι ισχύει... Ελα σε ακούμε. 

Δημοσ.

Η ασχετοσύνη χτυπάει κόκκινο για άλλη μία φορά.

https://www.lsa.gr/portal/39-επίκαιρα-θέματα/8537-αγοραπωλησίες-ιδιώτη-μέσω-διαδικτύου

Βάσει του κώδικα λοιπόν, που όπως φαίνεται δε γνωρίζεις, μόνο αν υπάρχει κέρδος ή οι συναλλαγές είναι επαναλαμβανόμενες, μπορεί να θεωρηθεί εμπορική πράξη.

ΥΓ. Συγχαρητήρια αν είναι 100% νόμιμος επιχειρηματίας. Χρειαζόμαστε περισσότερους (χωρίς ίχνος ειρωνίας)

• Like 1
Δημοσ.

Όχι, απλά ανήκω σε αυτό το σπάνιο υπο εξαφάνιση είδος επαγγελματιών (γνωστούς και ως  μ....κες) που κόβουν για όλα απόδειξη, κάνουν πραγματικές δηλώσεις στην εφορία χωρίς να κρύβουν τίποτα, βάζουν ΙΚΑ στους υπαλλήλους τους, πληρώνουν εμπρόθεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξοφλούν αμέσως τους προμηθευτές τους κλπ, με αποτέλεσμα να οδηγάω ένα σαράβαλο 15 ετίας και να εχουν 5 χρόνια να πάνε διακοπές τα παιδιά μου,. και μου την σπάει να βλέπω καποιους που νομίζουν ότι είναι έξυπνοι να έχουν στήσει παραμάγαζα στα φόρουμς. Και δεν μιλάω για τα πιτσιρίκια που πουλάνε 2 πράγματα άλλα για αυτούς που έχουν πολλές αγγελίες. Αυτοί δεν είναι απλοί χρήστες άλλα έμποροι.

Πες μας εσύ λοιπόν που είσαι ειδικός τι ισχύει... Ελα σε ακούμε. 

Ν. 4308/2014 (ΕΛΠ)

άρθρο 3 περίπτωση 72 από βιβλίο Δ. Σταματόπουλου

απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων:

“τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ευκαιριακά και ως παρεπόμενη απασχόληση, πωλούν προϊόντα ή παρέχουν υπηρεσίες, εφόσον οι συναλλαγές αυτές στο σύνολο τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 10.000ευρώ ετησίως”

άρθρο 8 περίπτωση 94. από βιβλίο Δ. Σταματόπουλου

“για την αγοραπωλησία αγαθών μεταξύ ιδιωτών δεν προβλέπεται από τα ΕΛΠ η έκδοση συγκεκριμένου στοιχείου, αφού κανείς εκ των αντισυμβαλλομένων δεν είναι υποκείμενος στα ΕΛΠ.

Η απόδειξη της αγοραπωλησίας αυτής (π.χ πώληση αυτοκινήτων, σκαφών κλπ) μπορεί να γίνει με σύνταξη συμφωνητικών, με ανταλλαγή υπεύθυνων δηλώσεων κλπ”

Τέλος δίχως ειρωνεία σου προτείνω να ρωτήσεις τον λογιστή σου για παραπάνω... 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...