Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν,έχω το παρακάτω θέμα, το οποίο άρχισε να εμφανίζεται το τελευταίο 10ημερο.

Δεν συμβαίνει πάντα αλλά κάποιες φορές όταν το ανάβω,αντί να μπουταρει κανονικά εμφανίζεται το μήνυμα του τίτλου και πρέπει να το σβήσω.

Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα τρόπο αντιμετώπισης ,όπως πχ εδώ

https://www.google.gr/amp/www.thewindowsclub.com/repair-master-boot-record-mbr-windows/amp

βέβαια δεν ξέρω αν πρέπει να χρησιμοποιήσω όλες τις εντολές που λέει,γι αυτό και ψάχνω μήπως κάποιος είχε ίδιο πρόβλημα .

Το σύστημα είναι της υπογραφής μου,Τα win10 είναι pro 64 γνήσια.

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, 

ο δίσκος σου είναι σε καλή κατάσταση που έχει γίνει αυτή η καταχώρηση και το διορθώνεις πάλι με το τρόπο που έβαλες??

αρκετές φορές μου έχει τύχει να έχουν 2 δισκάκια στο σύστημα στο ένα το λειτουργικό σύστημα αλλά από λάθος να μην έχει γίνει η καταχώρηση του mbr στο δίσκο του λειτουργικού , ο δίσκος να μην είναι σε καλή κατάσταση και να ''χτυπάει'' κάθε τρεις και λίγο.. για αυτό το λόγο σε ρωτάω.

εγώ το διορθώνω με αυτό το τρόπο αλλά να είμαι σίγουρος σε ποιο δίσκο βρίσκομαι & κάνω έλεγχο στο δίσκο και μετά με το μέσο εγκατάστασης..

after selecting repair>cmd prompt, enter:

BootRec.exe /fixmbr

you can also substitue the /fixmbr with thes commands:

/FixBoot. Writes a boot sector onto the system partition to start Windows

/ScanOs. Scans all disks for Windows installations and displays them to you. 

/RebuildBcd. Scans all disks for Windows installations and prompts you to pick the ones you want to add to the BCD.
Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα,

ο δίσκος σου είναι σε καλή κατάσταση που έχει γίνει αυτή η καταχώρηση και το διορθώνεις πάλι με το τρόπο που έβαλες??

αρκετές φορές μου έχει τύχει να έχουν 2 δισκάκια στο σύστημα στο ένα το λειτουργικό σύστημα αλλά από λάθος να μην έχει γίνει η καταχώρηση του mbr στο δίσκο του λειτουργικού , ο δίσκος να μην είναι σε καλή κατάσταση και να ''χτυπάει'' κάθε τρεις και λίγο.. για αυτό το λόγο σε ρωτάω.

εγώ το διορθώνω με αυτό το τρόποαλλά να είμαισίγουρος σε ποιο δίσκο βρίσκομαι & κάνω έλεγχο στο δίσκο και μετά με το μέσο εγκατάστασης..

after selecting repair>cmd prompt, enter:

BootRec.exe /fixmbr

you can also substitue the /fixmbr with thes commands:

/FixBoot. Writes a boot sector onto the system partition to start Windows

/ScanOs. Scans all disks for Windows installations and displays them to you.

/RebuildBcd. Scans all disks for Windows installations and prompts you to pick the ones you want to add to the BCD.

Καλημέρα και σε ευχαριστώ,

Ο δίσκος που βρίσκεται το λειτουργικό είναι 100% health,είναι ο SanDisk extreme pro 480. Στο σύστημα υπάρχει και ένας wd blue και αυτός 100% ,και ένας ssd 120gb Kingston που είναι 98% health (μαπας είναι αλλά έχει ξεμείνει από παλιά και τον έχω για download )

Αν κατάλαβα,αυτό που λες είναι ότι το error μπορεί να διαβάζεται από άλλον υπάρχων δίσκο πέρα του ssd με τα Windows?

Είμαι σίγουρος πάντως πως το Master boot partition είναι στον SanDisk γιατί στο software το δείχνει. Θα τραβήξω ένα screenshot μόλις είμαι σπίτι)

Τι πρέπει να κάνω για να σιγουρευτώ,κι πως να κινηθώ γενικώς γι ν μην γίνει πατάτα;

edit: Επίσης έχω την εξής απορία η οποία είναι και ένας λόγος που δεν έχω κάνει προσπάθεια για διόρθωση.

Αν έχει πρόβλημα το Mbr δεν ια έπρεπε να μην μπουταρει καθόλου κανονικά μέχρι να φτιαχτεί; Γιατί όπως είπα το κάνει μια στις 10 ας πούμε

Δημοσ.

Σωστά κατάλαβες,και στους άλλους δύο να μην υπάρχει τίποτα τέτοιο γραμμένο σχετικό γιατί θα έχεις 'conflict'', είναι τα 100mb που βλέπεις συνήθως δεσμευμένα από το σύστημα στη διαχείριση.

δες τη φωτογραφία για να κάνεις το ίδιο για να το δεις απλά, οι εντολές είναι υπογραμμισμέν.. και κυκλωμένο το διαμέρισμα που θέλεις να επιδιορθώσεις που πρέπει να είναι στο δίσκο του λειτουργικού.

disk_part.png

τώρα αναλόγως τη κατάσταση που έχει το σύστημα σου θα το διαχειριστείς ανάλογα αλλά μια φορά επιδιόρθωση και λήγει διαφορετικά κάτι δεν έχει γίνει σωστά, για να μη ξανά στήσεις.

Δημοσ.

Σωστά κατάλαβες,και στους άλλους δύο να μην υπάρχει τίποτα τέτοιο γραμμένο σχετικό γιατί θα έχεις 'conflict'', είναι τα 100mb που βλέπεις συνήθως δεσμευμένα από το σύστημα στη διαχείριση.

τώρα αναλόγως τη κατάσταση που έχει το σύστημα σου θα το διαχειριστείς ανάλογα αλλά μια φορά επιδιόρθωση και λήγει διαφορετικά κάτι δεν έχει γίνει σωστά, για να μη ξαναστήνεις.

Ωραία οπότε τσεκάρω στην διαχείριση δίσκων (λογικά αν δεν έχει κάτι δεσμευμένο στους άλλους δύο) ,και προχωράω σε διόρθωση;

Και κάτι τελευταίο,έχει σχέση αν είναι gpt ή mbr η εγκατάσταση? αν δεν κάνω λάθος gpt το είχα στήσει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τότε δε σου κάνουν οι παραπάνω τρόποι διάβασε Link.png Site: αυτό νομίζω είναι με λεπτομέρειες απλά επέλεξε το πεδίο με το λειτουργικό σου και τα απαραίτητα, καλή επιτυχία! :)

Δες και Link.png Site: εδώ για να το επιβεβαιώσεις απλά και αυτό.. Ιδιότητες -Υλικό- Ιδιότητες - Τόμοι -Συμπλήρωση

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Τότε δε σου κάνουν οι παραπάνω τρόποι διάβασε Link.png Site: http://www.dell.com/support/article/gr/el/grbsdt1/sln300987/how-to-repair-the-efi-bootloader-on-a-gpt-hdd-for-windows-7--8--81-and-10-on-your-dell-pc?lang=en">αυτό νομίζω είναι με λεπτομέρειες απλά επέλεξε το πεδίο με το λειτουργικό σου και τα απαραίτητα, καλή επιτυχία! :)

Μάλιστα, οπότε μάλλον mbr πρέπει να είναι για να μου βγάζει το μήνυμα. Θα το τσεκάρω και προχωράω αναλόγως.

Σε ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν βαριεσαι παντως να το ψαξεις ετσι, απλα ανοιξε το κουτακι σου και αποσυνδεσε τους 2 αλλους δισκους και κανε εκκινηση του υπολογιστη..

Αν ξεκινησει κανονικα, τοτε ολα τα αρχεια εκκινησης ειναι στον sandisk...

Αν οχι τοτε κατι βρισκεται και σε εναν απο τους αλλους 2 αρα πιθανο να βλεπει το προβλημα στον kingston 98% που λες....

• Like 1
Δημοσ.

Αν βαριεσαι παντως να το ψαξεις ετσι, απλα ανοιξε το κουτακι σου και αποσυνδεσε τους 2 αλλους δισκους και κανε εκκινηση του υπολογιστη..

Αν ξεκινησει κανονικα, τοτε ολα τα αρχεια εκκινησης ειναι στον sandisk...

Αν οχι τοτε κατι βρισκεται και σε εναν απο τους αλλους 2 αρα πιθανο να βλεπει το προβλημα στον kingston 98% που λες....

To σκεφτόμουν,το πρόβλημα όμως είναι οτι δεν το κάνει συνέχεια (μπορεί ας πουμε να μην το κάνει για 2-3 μέρες) και δεν έχω τέτοια υπομονή :P

Οπότε ξεκίνησα με το fix που ειπώθηκε στην αρχή. Το έκανα το μεσημέρι,αν δεν το ξανακάνει καλώς,αλλιώς θα αρχίσω να ξηλώνω,αν και είμαι πεπεισμένος οτι είναι από τον C: γενικώς δεν με πάει με αυτά,σαν να υπάρχει 'δαίμονας' :P που βρίσκει τρόπο ανά 6-8 μήνες ,να με βάζει να κάνω format. χαχαχαχα

Για να δούμε ;)

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...