and64 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Γεια σας. Σε ένα directory στην επιφάνεια εργασίας του φορητού μου υπολογιστή, είχα ένα αρχείο word και έκανα στο κείμενο που είναι 52 σελίδες, μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά. Είχα αρχίσει πριν μία εβδομάδα και είχα φτάσει στην σελίδα 22 και κάθε φορά που έκανα 2-3 σελίδες, έσωζα το αρχείο σαν έγγραφο word - MS WORD 20007- με διαφορετικό όνομα και συνέχιζα με το νέο όνομα. Μέσα στο directory αυτό είχα και αρκετά pdf που αφορούσαν το κείμενο αυτό. Εχθές ανοίγοντας το laptop είδα ότι δεν υπήρχε πουθενά το directory, είχε εξαφανιστεί και όταν έκανα αναζήτηση δεν βρέθηκε κανένα από τα αρχεία που είχα επεξεργαστεί και σώσει κανονικά. Επίσης μέσα στο word στα πρόσφατα αρχεία που είχε ανοίξει, δεν υπήρχε κανένα αρχείο!!! Την Κυριακή το απόγευμα που έκανα για τελευταία φορά αυτή την μετάφραση, όλα πήγαν καλά, έσωσα το αρχείο που επεξεργαζόμουνα στο directory και το έκλεισα, μετά ήθελα να δω κάτι ακόμη, το άνοιξα με το word και το ξαναέκλεισα σε λίγο. Μετά έκανα τερματισμό του laptop κανονικά. Το λειτουργικό μου είναι λίγο αρχαίο, ms vista sp2 και το laptop toshiba sattelite. Δεν έχει σβήσει όμως τίποτε άλλο από ότι μπορώ να δω από τα άλλα αρχεία μου η τα directory. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας από τώρα Ανδρέας
Alexlooker Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Βαλε τον φακελο καπου, αλλα οχι στην στην επιφανεια εργασιας.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Επίσης να σώζεις το αρχείο και σε ένα στικάκι, ώστε αν τυχόν γίνει κάτι να έχεις αντίγραφο. Κατέβασε και το hdsentinel και δες την υγεία του δίσκου.
and64 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αλλά ο φάκελος δεν υπάρχει πουθενά μέσα στο laptop, έχει εξαφανιστεί και όταν ψάχνω αυτόν ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο ήταν μέσα με την αναζήτηση, δεν βρίσκει τίποτε απολύτως από αυτά. Τον υπολογιστή τον χειρίζομαι μόνο εγώ και δεν τον έσβησα τον φάκελο ούτε και κάποια από τα αρχεία που ήταν μέσα. Δυστυχώς έχω ένα αντίγραφο σωσμένο σε στικάκι, αλλά είναι αρκετές σελίδες πίσω, δυστυχώς. Υπάρχει τρόπος να ψάξω τον φάκελο αλλιώς με κάποιο πρόγραμμα, που με τις κλασικές μεθόδους δεν φαίνεται?
and64 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας Τελικά βρήκα όλο τον φάκελλο με άλλο πρόγραμμα όπως και με το recuva που λέει ο micos000 και βρίσκεται στον κάδο ανακύκλωσης, αλλά φαίνεται μόνο αν τρέξεις το πρόγραμμα πχ recuva. To θέμα είναι ότι έχω κάνει ένα αρχείο από τα 15 recuvery και με τα 2 προγράμματα, αλλά και τις 2 φορές δεν μπορεί να ανοίξει από το ms word 2007 γιατί δίνει μήνυμα ότι του λείπουν κομμάτια και ότι έχει πρόβλημα με τα περιεχόμενα. Τόσο καλά λοιπόν. Το πρώτο βήμα πάντως έγινε μιας και τα βρήκα, αλλά από ότι φαίνεται είναι όλα κατεστραμμένα και δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι για να τα διορθώσω. Ευχαριστώ και πάλι
micos000 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Βασικά το πρώτο πράγμα που ΔΕΝ κάνουμε αν θέλουμε να ανακτήσουμε διαγραμμένα αρχεία είναι να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον δίσκο, ιδίως όταν αυτός είναι δίσκος συστήματος. Όσο τον χρησιμοποιούμε τόσο λιγοστεύουμε τις πιθανότητες να ανακτήσουμε ολόκληρα τα αρχεία μας. Επίσης, καλά είναι να κρατάμε και αντίγραφα σε κάποιο cloud drive και σε άλλον δίσκο ή usb. Έπρεπε να βγάλεις τον δίσκο και να τον συνδέσεις σε άλλο σύστημα σαν εσωτερικό ή εξωτερικό (σε θήκη) ή τουλάχιστον να μπουτάρεις από κάποιο live dvd π.χ. το hirens. Είπες όμως ότι το recuva σου βρήκε τον φάκελο στον κάδο ανακύκλωσης. Αυτό σημαίνει ότι έγινε διαγραφή του φάκελου και στη συνέχεια άδειασμα του κάδου. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει αυτό που λες. Μήπως έχει και άλλος πρόσβαση στο λάπτοπ;
and64 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Πράγματι, δεν ήταν καθόλου σωστό να χρησιμοποιήσω τον δίσκο αλλά δεν είδα εξαρχής ότι έλειπε ο φάκελος... Τον υπολογιστή τον χειρίζομαι μόνο εγώ και πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως όλος ο φάκελος πήγε στην ανακύκλωση και σβήστηκε και από αυτήν που όντως έτσι έγινε. Θα ήθελα να πω ακόμη μήπως και κάποιος έχει παρόμοιο περιστατικό, ότι το αρχείο word είναι από μετατροπή αρχείου pdf σε word αλλά δεν θυμάμαι με ποιό λογισμικό έκανα την μετατροπή online. Ένα επίσης περίεργο είναι ότι μέσα από το word 2007, ενώ είχα δουλέψει διαδοχικά τα 14 αρχεία, στην λίστα των πρόσφατων εγγράφων δεν υπήρχε τίποτε! Ίσως η μετατροπή αυτή να έκρυβε κάτι που έκανε όλη αυτήν την ιστορία, δεν γνωρίζω. Υπήρχαν και άλλα 60 αρχεία σε αυτόν τον φάκελλο όπως pdf και εικόνες, αλλά είναι όλα όταν τα βρήκε στον κάδο ανακύκλωσης το recuva, κατεστραμμένα και δεν μπορούν να ανοίξουν. Ευχαριστώ και πάλι
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Κάνε και ένα σκάρισμα με malwarebyte's, μήπως παίζει κανα malware, αν και χλωμό ποτέ δεν ξέρεις.
KyrGR Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Η είναι κρυμμένο απο κάποια εφαρμογή τύπου desktop cleaner.Μήπως υπάρχει στον windows explorer απλα δε φαίνεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα