Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Απλά παίζουν με ECC μνήμη (που δουλεύει ως non-ECC). Η ASRock X370 Taichi υποστήριζε σχεδόν όλο το ECC Functionality σε κάποιο Bios version (για όποιον δεν έχει πρόβλημα με το "σχεδόν") αλλά δεν το παρακολουθησα περαιτέρω.
adtakhs Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Απλά παίζουν με ECC μνήμη (που δουλεύει ως non-ECC). Η ASRock X370 Taichi υποστήριζε σχεδόν όλο το ECC Functionality σε κάποιο Bios version (για όποιον δεν έχει πρόβλημα με το "σχεδόν") αλλά δεν το παρακολουθησα περαιτέρω. Ναι τώρα το είδα. Έχεις δίκιο. Και κάτι ακόμα . https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6f7s28/what_is_the_state_of_ryzen_and_ecc/digr8s1/
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Το ξέρω, το έψαξα όταν πρωτοβγηκε αλλά τελικά δεν. Κρίμα.
adtakhs Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Το ξέρω, το έψαξα όταν πρωτοβγηκε αλλά τελικά δεν. Κρίμα. Το λέει και το Lizάκι εδώ ... Δεν ... https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5x4hxu/we_are_amd_creators_of_athlon_radeon_and_other/def6u4e/?context=3 Hello AMD! This question is a very short one. Do Ryzen CPUs support ECC Memory, yes or no? [–]AMD_LisaSuCEO of AMD 302 βαθμοίπριν από 7 μήνες Yes they do! [–]drchoi214x Opteron 6276 2.9GHz OC | 256GB DDR3 | H8QG6-F | 2x R9 Fπριν από 7 μήνες do they support ECC-REG memory as well? [–]AMD_jamesProduct Manager 100 βαθμοίπριν από 7 μήνες No, registered or buffered memory is not supported. ECC-REG
benign Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 ''Μετριοπαθές Ryzen Build'' lololol! Να εισαι καλα ρε φιλε και ειμουν στεναχωρημενος σημερα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Δεν είναι ριζοσπαστικό δηλαδή. Ένα σεμνό και ταπεινό ραιζεν χωρίς ecc.
mechpanos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2017 Χα χα χα!!! benign είδες... Ναι κι εγώ διάβασα μερικά σχετικά άρθρα όπως πχ αυτό: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/75030-ecc-memory-amds-ryzen-deep-dive.html και είπα να ανοίξω κουβέντα, μήπως ξέρετε κάτι παραπάνω. Οπότε, δεν το βλέπω ούτε κι εγώ, άσε που έχει περιορισμούς από ότι καταλαβαίνω, δηλαδή ναι μεν να είναι ECC αλλά unbuffered, κλπ, ενώ δεν κάνει full error correction. Καλά επειδή οι δουλειές που κάνω δεν είναι τόσο απαιτητικές, αλλά ούτε και είχα ποτέ ecc σε κανένα pc μου ούτε και είχα ποτέ πρόβλημα, δεν ασχολούμαι άλλο! 1
mechpanos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα! Παρήγγειλα τελικά το build που μου πρότεινε ο φίλος adtakis, με διαφορετικό τροφοδοτικό (Corsair VS 450W) και μνήμες τις G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-2400MHz (οι GEIL δεν υπήρχαν διαθέσιμες). Το μόνο θέμα είναι ότι ξεφύγαμε λίγο στον προϋπολογισμό, μας πήγε μαζί με έναν 2TB Seagate στα 800€. Τα υλικά παραγγέλθηκαν όλα μαζί από ένα κατάστημα, γιατί στις τιμές ήταν μικρές οι διαφορές αλλά με τα μεταφορικά (επαρχία) δεν συνέφερε ένα - ένα. Οπότε όλα μαζί με 13€ μεταφορικά καθάρισα. Αυτό που παρατήρησα (καθώς καθυστέρησα την παραγγελία) είναι ότι ανέβηκαν αισθητά οι τιμές στις μνήμες, ενώ οι Ryzen δεν έπεσαν καθόλου παρόλο που βγαίνουν οι Cofee Lake της Intel! Τι παίζει, υπάρχει έλλειψη στην αγορά (ενώ εξαφανίστηκαν και κάποιοι κωδικοί μνημών, όπως αυτές που είχε προτείνει ο adtakis!)...
adtakhs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Μνήμες φτηνές, εδώ http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=a4c65136-e217-440f-b40a-45f43cb0fccb Γενικά γίνεται πανηγύρι με τις μνήμες . Έχουν φτάσει στα ύψη οι τιμές . Οι Coffelake έχουν έναν προσανατολισμό πιο πολύ στο gaming με αυξημένα ρολόγια, ενώ μπαίνουν μόνο σε μητρικές Z370 με αρκετά υψηλό κόστος και πέραν του 8400 , όλοι οι υπόλοιποι θέλουν και ένα 50-60€ για ψύξη. Από την άλλη οι RYZEN που αξίζουν να επενδύσεις, έχουν επάνω τους καλή ψύκτρα, μπαίνουν σε μητρικές των 70-80€ πληρέστατες . Οπότε μην περιμένεις να πέσουν οι τιμές στα ryzen . Σαν να έχουν χωρίσει την αγορά ανάλογα με το είδος εργασίας είναι . 1
mechpanos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δεν περιμένω! Αν ήταν έτσι, δεν θα έπαιρνα ποτέ! Επίσης, να σημειώσω, ότι άλλαξα τελικά τις μνήμες με τις F4-2400C16D-16GFX που τις υποστηρίζει επίσημα ο κατασκευαστής του m/b...μπας και...
adtakhs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δεν περιμένω! Αν ήταν έτσι, δεν θα έπαιρνα ποτέ! Επίσης, να σημειώσω, ότι άλλαξα τελικά τις μνήμες με τις F4-2400C16D-16GFX που τις υποστηρίζει επίσημα ο κατασκευαστής του m/b...μπας και... Όλες οι μνήμες υποστηρίζονται έως 2666Mhz κατά jedec standards . Εγώ στην θέση σου σε τέτοιες τιμές θα έπαιρνα μνήμες στα 3000-3200mhz πάντως. To qlv των μητρικών είναι για τα μπάζα.
mechpanos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 3000-3200 τι να τις κανω; Αφού στοκ ο Ryzen δεν πάει σε τέτοιες συχνότητες;
adtakhs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 3000-3200 τι να τις κανω; Αφού στοκ ο Ryzen δεν πάει σε τέτοιες συχνότητες; Όταν λες στοκ ? Με XMP profiles πάει. Ο controller ανεβάζει μέχρι και πολλαπλασιαστή για 4000Mhz μνήμες. O/C των μνημών θεωρείται. Τέσπα, καλορίζικο να είναι και να το χαρείς φίλε. 1
mechpanos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Στο site της μητρικής, διάβασα αυτό: AMD Ryzen series CPUs support DDR4 3200+(OC)/2933(OC)/2667/2400/2133 ECC & non-ECC, un-buffered memory* και υπέθεσα ότι πάει μέχρι 2667 στοκ και από εκεί και πάνω για να ανεβάσει, πρέπει να κάνεις oc το bus οπότε και τον cpu. Καλά δεν με ενδιαφέρει, αν είδες από την φιλοσοφία των ανωτέρω μηνυμάτων (ecc κλπ) εμένα με ενδιαφέρει το σκίσιμο σε χρήση και η αξιοπιστία, όχι οι υπερκορυφαίες επιδόσεις, και σε σχέση με τον Q6600 και τα 4 giga που έχω τώρα, είναι σίγουρο ότι θα τον υπερ-ευχαριστηθώ!!! Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι απαντήσατε!!!
adtakhs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Όχι. Ο επεξεργαστής δίνει πολλαπλασιαστή στις μνήμες έως 4000Mhz με CPU agesa code 1.006b Οι περισσότερες μνήμες είναι πιστοποιημένες για 2.133 η 2.666 κατά jedec και από εκεί και πέρα ο κάθε κατασκευαστής μνημών τις πιστοποιεί μετά με προφίλ μνήμης (xmp). Ο ελεγκτής μνήμης του επεξεργαστή είναι πιστοποιημένος μέχρι τα 2.666 κατα jedec αλλά δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσεις τις μνήμες με πολλαπλασιαστή στα 3.200 Ή και παραπάνω. Ένας χρήστης του φόρουμ αγοράζει σε προσφορά κάτι μνήμες της crucial ballistix στα 3.466mhz με 181€ για να τοποθετήσει στη μητρική σου και να τις δουλέψει στα 3200. Το θέμα είναι ότι αν έχεις 2 μνήμες που οι μεν παίζουν στα 2133 με jedec και 2400 με xmp ενώ οι άλλες στα 2400 jedec και 3466 xmp και παίζουν στην ίδια τιμή, γιατί να μην προτιμήσεις τις δευτέρες?... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα