Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εχω ενα παλιο laptop της HP που εχει μόνο 100αρα ethernet υποδοχη, οποτε η συνδεση με τα NAS μου είναι πολύ αργη.

Εχω δεί στο εμπόριο adapters από USB σε ethernet αλλα θα ήθελα αν γνωρίζει κανείς να μου πεί αν αξίζουν. Το Laptop δεν εχει USB 3.0 υποδοχές. Μόνο 2.0 και μια esata. 

Γνωρίζω ότι τετοιο adapters ενώ λενε ότι εχουν gigabit ethernet, δεν πιανουν ποτέ 100MB/s.

Υπάρχει καποια επιλογή που να αξίζει τον κόπο; 

Δημοσ.

Ξεχνάς το USB2, το πολύ να είχες 480Mbits ταχύτητα. Μόνο με καμία mpciexpress να έκανες δουλειά ή κάποια άλλη interface card, αν έχει.

Δημοσ.

H αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να πιανω μεγαλη ταχύτητα μεσω USB 2. Παρόλα αυτά, αν είναι από τα top 10mb/s να παω στα max 50.... για εμενα αξίζει μιας και θα είναι σημαντική βελτίωση. Το πρόβλημα είναι ότι σε ενα τετοιο adapter που είχα ρωτήσει στο πλαισιο (τηλεφωνικά) τι ταχύτητα πραγματικά πιανει, μετα από περιπου μία μέρα μου είχαν απαντησει ότι επιανε max 20-30Μb/s.

Δημοσ.

Ακόμα καλύτερα αλλά και πάλι η ταχύτητα μετάδοσης του adapter δεν θα κάνει max out το usb. Εννοώ ότι δεν θα δίνουν όλοι οι adapters το μέγιστο και ας γράφουν ότι είναι gigabit.

Φαντάζομαι ότι είναι σαν καποια nas που μπορεί να λένε ότι εχουν gigabit ethernet αλλά ο επεξεργαστής τους δεν αντέχει για να δώσει πάνω από 20mb/s.

Γνωρίζει κανείς κάποιο μοντέλο που θα δίνει Καλή ταχυτητα;

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι λοιπον σε ποια ταχυτητα? Γιατι αν ειναι στην ταχυτητα εξοδου
απο το λαπτοπ, τα 2 παραπανω θα του δωσουν ικανοποιητικες. Το πρωτο ειδικα,
εχω δει να δουλευει (σε mac), επομενως μπορει να γινεται (με τετοιο ανταπτορα).

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι λοιπον σε ποια ταχυτητα? Γιατι αν ειναι στην ταχυτητα εξοδου

απο το λαπτοπ, τα 2 παραπανω θα του δωσουν ικανοποιητικες. Το πρωτο ειδικα,

εχω δει να δουλευει (σε mac), επομενως μπορει να γινεται (με τετοιο ανταπτορα).

Ισως ετσι να πετύχω καλύτερη ταχύτητα αλλα και παλι αν ο adapter είναι της πλακα θα κανω μια τρύπα στο νερό. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην ταχύτητα του USB (και 50mb/s να βγάζει είμαι καλα) αλλα στην ταχύτητα που θα δίνει ο usb to ethernet adapter. Το ότι εχει gigabit ethernet δεν σημαινει ότι θα πιανει 120mb/s ακομα και αν είχα usb 3.0. Τουλαχιστον αυτό εχω καταλάβει.

Γι αυτό και ρωτάω μήπως καποιος εχει δοκιμάσει καποιο τέτοιο adapter για να με διαφωτίσει.

Δημοσ.

Εχω δοκιμασει τον απλο απο usb σε ethernet (για NUC που δεν ειχε καθολου ethernet)
μα και τοτε εψαχνα αρκετα να βρω πραγματικο usb 2.0 -> καθως πολλοι ηταν usb 1.1 :confused:

Οι [διαφορετικες] καρτες, που δινουν usb 3 'παιζουν' σε ταχυτητες, παντως ειναι > 2.0 :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...